Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dacia Citadine - auto za 5.000euro...

Featured Replies

Napisano

> Jak sądzicie, przyjmie się to na rynku?

Nie, bo nie będzie kosztować 5.000 euro.

Napisano

Było ziew.gif

Napisano

jak każdy wyrób samochodopodobny marki DACIA

Napisano

Najładniejsza ze wszystkich Dacii ok.gif

Designersko to IMO jeden z ciekawszych samochodów w klasie A. Z tą ceną i designem ma duże szanse na sukces ok.gif

Napisano

jak będzie kosztowała naprawdę 5tys euro (czyli 20tys zł) to się przyjmie (no i będzie jakiś sensownie wyceniony pakiet niezbędnych dodatków typu elektryka szyb, klima, centralny). Tyle, że Logan też miał tyle kosztować a widać, jak się to skończyło...

Napisano

> jak każdy wyrób samochodopodobny marki DACIA

buhahhahha, ale bzdura

jezdziles dacią w ogole?

otóz ci powiem, misiu malowany, że to przynajmniej nie ma problemów z elektryką jak renault

laguna była tragedią, głupi logan nie do zdarcia.

dziękuję, dobranoc.

Napisano

nie pozwalaj sobie na spoufalanie się ze mną i epitety jakimi ciebie obdarzają.

widocznie dostałeś egzemplarz składany przez nierumunów.

idź spać - dobranoc

Napisano

Na naszym nie! Podam przykład grinser006.gif - mam Lanosa z 98 roku, pewniak od nowości, 120 tys. przebiegu, ponad 100 koni, klima, elektryka, welur, wspomaganie, metalik, no wypas biglaugh.gif. Niech ktoś mnie przekona, że warto go sprzedać za trzy tysiące, dopłacić trzydzieści i kupić taka nową Dacię hehe.gif.

Napisano

Wypowiedział się znawca smirk.gif

Może coś więcej w temacie? Proszę rozwiń swą światłą myśl...

Co do Citadine, jeżeli cena rzeczywiście byłaby w okolicach 22-24tyś to sukces murowany, niestety wątpie aby było to możliwe.

Napisano

jakieś uzasadnienie tych słów? bo fanem Dacii nie jestem, ale jeździłem trochę np. Dusterem i uważam, że biorąc pod uwagę "value for money" nie ma nic lepszego na rynku...

Napisano

> nie pozwalaj sobie na spoufalanie się ze mną

ojej. Przepraszam, nie wiedzialem ze sie dostalem n afrancuskie salony. No tak - renault - powieniem przewidziec reakcję. ĄĘ screwy.gif

> widocznie dostałeś egzemplarz składany przez nierumunów.

oczywiscie . Skladali go Niemcy z VAGa zlosnik.gif

> idź spać - dobranoc

jeszcze sie nie wybieram. Ale radzę to tobie bo zaczynasz się ośmieszać głoszeniem stereotypów.Za chwilę możesz tego załować. Pierdzielenie głupot bez zadnych podstaw bywa czasem brutalnie obśmiewane przez osoby ktore mają doswiadczenie w temacie w przeciwienstwie to teoretyków internetowych.

Napisano

> jakieś uzasadnienie tych słów? bo fanem Dacii nie jestem, ale jeździłem trochę np. Dusterem i

> uważam, że biorąc pod uwagę "value for money" nie ma nic lepszego na rynku...

Na Sandero stepway to nawet miło oko zawiesić ok.gif, dla mnie po Quasquaiu jeden z ładniejszych pseudo suvów na rynku. A jak do tego Dustera za 39,99 dadzą w końcu klimę, elektrykę i centralny, to nie wiem, czy wytrzymam... zlosnik.gif

Napisano

> Na naszym nie! Podam przykład - mam Lanosa z 98 roku, pewniak od nowości, 120 tys. przebiegu,

> ponad 100 koni, klima, elektryka, welur, wspomaganie, metalik, no wypas . Niech ktoś mnie

> przekona, że warto go sprzedać za trzy tysiące, dopłacić trzydzieści i kupić taka nową Dacię

> .

chyba 20...

Napisano

> ojej. Przepraszam, nie wiedzialem ze sie dostalem n afrancuskie salony. No tak - renault -

> powieniem przewidziec reakcję. ĄĘ

rozmawiamy chyba o daćce, a nie o innej marce. nie zauważyłeś? nie widzę powodu twojego wjeżdzania na moje podwórko.

1) cena ma być niska - jaka będzie to można przwwidzieć po innych modelach daćki, które miały być sprzedawane tanio, a wyszło jak zwykle

2) no może będzie hitem w klasie tanich aut dla "emerytów", jednak kapelusza nie dostaną, jak pewna dobrze znana marka i to nie "tata"

3) poza tym to daje sie zauważyć trend w zakupach daćek, porównywalny do zakupów w markietach "dobre i tanie" z naciskiem na tanie.

Napisano

Cudo to tez nie jest.

Jak widac w moim profilu cud autami nie jezdze i nie jezdzilem, ale prywatnie Daci nie chcialbym (chyba, ze Duster prezentuje sie lepiej od reszty).

Uprzedzajac, wyjezdzilem juz moze ze 100kkm sluzbowymi Daciami (jak byly nowe i nieco starsze juz, benzyny jak i diesle) i jako wol do roboty owszem, prywatnie odpadam (no moze MCV z dCi, ale prywatnie diesla nie lubie).

Napisano

> rozmawiamy chyba o daćce, a nie o innej marce. nie zauważyłeś? nie widzę powodu twojego wjeżdzania

> na moje podwórko.

powód jest prosty. Żadne auto nie dało mi takiej frustracji jak renault. Nawet, a może tym bardziej DACIA

rozumiesz?

Napisano

> powód jest prosty. Żadne auto nie dało mi takiej frustracji jak renault. Nawet, a może tym bardziej

> DACIA

widać - nie dla psa kiełbasa.

daćki jeszcze nie popsułeś?

niegdysiejsza tapicerka z 1310 doskonale nadawała się na kurtki dla mężczyzn claps.gif

Napisano

> rozmawiamy chyba o daćce, a nie o innej marce. nie zauważyłeś? nie widzę powodu twojego wjeżdzania

> na moje podwórko.

> 1) cena ma być niska - jaka będzie to można przwwidzieć po innych modelach daćki, które miały być

> sprzedawane tanio, a wyszło jak zwykle

> 2) no może będzie hitem w klasie tanich aut dla "emerytów", jednak kapelusza nie dostaną, jak pewna

> dobrze znana marka i to nie "tata"

> 3) poza tym to daje sie zauważyć trend w zakupach daćek, porównywalny do zakupów w markietach

> "dobre i tanie" z naciskiem na tanie.

Quote:

...jak każdy wyrób samochodopodobny marki DACIA

Albo podasz jakieś konkretne argumenty podtrzymujące tezę, że Dacia to produkt samochodopodobny albo wystąpie o wakacje dla Ciebie z nadrukiem 10d.

Napisano

jakieś bajdury piszesz o tym aucie. Swego czasu był to hit sprzedaży w Niemczech w okresie dopłat państwa do aut w zamian za ich złomowanie.

Zastanawiające jest, że tacy głupi Niemcy nie poznali się na tym gównolicie? zlosnik.gif

Auto za te pieniądze bez szału ale spełnia warunki żeby wozić tyłek z punktu A do B.

Napisano

> 1) cena ma być niska - jaka będzie to można przwwidzieć po innych modelach daćki, które miały być

> sprzedawane tanio, a wyszło jak zwykle

Mylisz się, Duster miał być tani i jest tani. Pokaż jakąś konkurencję dla niego

> 2) no może będzie hitem w klasie tanich aut dla "emerytów", jednak kapelusza nie dostaną, jak pewna

> dobrze znana marka i to nie "tata"

Niestety nie zrozumiałem wypowiedzi, ale nie szkodzi zlosnik.gif

> 3) poza tym to daje sie zauważyć trend w zakupach daćek, porównywalny do zakupów w markietach

> "dobre i tanie" z naciskiem na tanie.

Ty masz jakąś traumę związaną z tą marką czy co? Z drugiej strony bardzo trafne porównanie z tym "dobre i tanie", właśnie taka ma być Dacia i swoją rolę spełnia idealnie. Masz wolny wybór, chcesz prestiż, idziesz i wywalasz 100tys na SUV-a, nie zależy Ci na tym idziesz po Dustera w najbogatszej wersji za 55tyś. ok.gif W czym problem?

Napisano

jeśli piszesz o 1310 to u nas też było swego rodzaju luksusem

Napisano

> widać - nie dla psa kiełbasa.

hamuj troche. Mnie obrażac mozesz ale ciebie juz nie?

> daćki jeszcze nie popsułeś?

jakoś nie. Renówka psuja się od patrzenia

> niegdysiejsza tapicerka z 1310 doskonale nadawała się na kurtki dla mężczyzn

miałem. Takie samo g.. jak renault. W sam raz dla ciebie

Napisano

> Ty masz jakąś traumę związaną z tą marką czy co? Z drugiej strony bardzo trafne porównanie z tym

nie mam traumy. było pytanie to odpowiedziałem. czy zrobiłem coś niezgodnie?

Napisano

> laguna była tragedią, głupi logan nie do zdarcia.

A Logany o tym wiedzą? cfaniaczek.gif

Dekra 2011

Napisano

> nigdzie o niej nie pisałem

a to przepraszam - źle zrozumiałem ok.gif

Napisano

> nie mam traumy. było pytanie to odpowiedziałem. czy zrobiłem coś niezgodnie?

Napisałeś o wyrobie "samochodopodobny" i proszę Cię o uzasadnienie tej tezy? Ciężko to zrozumieć?

Napisano

> nigdzie o niej nie pisałem

pisałeś, kłamczuszku:

" niegdysiejsza tapicerka z 1310 doskonale nadawała się na kurtki dla mężczyzn "

swoją drogą - skoro o wiele droższe renault ma problemy zblizone do o wiele tanszej daćki to... ktoś tu jest frajer jezdzac renówką ...? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> co do drugiej części pytania- moja żona ma clio

szczerze współczuję. Naprawdę.

przyjmij moje wyrazy współczucia.

Napisano

> szczerze współczuję. Naprawdę.

> przyjmij moje wyrazy współczucia.

jak na 12 letnie auto to je sobie chwalę- nie jest upierdliwe- no może z wymiana nagrzewnicy się trochę namęczyłem zlosnik.gif

Napisano

> jeśli piszesz o 1310 to u nas też było swego rodzaju luksusem

Nie było! To właściciele 125p nabijali się z posiadaczy Daci, nie odwrotnie zlosnik.gif. I to właśnie dacia różniła się od Fiata tym, że można było w niej "jeździć w kapeluszu". Tak było old.gif.

Dacii ktoś kilka lat temu (nie wiem czy słusznie) popsuł opinię stereotypem o braku ocynku i gniciu nadwozia zanim te samochodu zaczęły gnić facepalm%5B1%5D.gif. Sam jako były posiadacz kilku 125 i Polonezów jestem na to mocno uczulony i chyba dałem się nabrać, bo kupuję nowe samochody na 10 lat nie chcę mieć problemów z rdzą. Szukam godnego następcy Lanosa i taki Logan MCV, Sandero (stepway) czy Duster mają spore szanse w kastingu grinser006.gif. Kia i Fiat dają mi za te same pieniądze mniej, a znaczkami nie jeżdżę.

Napisano

> A Logany o tym wiedzą?

> Dekra 2011

Porównanie poważnych usterek:

0-50.000km

Laguna: 9.2%

Logan: 5%

51.000-100.000km

Laguna: 18%

Logan: 11.5%

Dekra 2012 i Sandero:

Segment: małe

Przebieg: 0-50 tys. km

Model: Dacia Sandero

Średnia segmentu / wynik modelu:

- bez usterek: 81,6% / 85,0%

- drobne usterki: 11,8% / 11,4%

- poważne awarie: 6,6% / 3,6%

Mnie to przekonuje zlosnik.gif

Napisano

> chcę mieć problemów z rdzą. Szukam godnego następcy Lanosa

szczerze - nie wiem czy znajdziesz ok.gif

Napisano

> Zastanawiające jest, że tacy głupi Niemcy nie poznali się na tym gównolicie?

Dodam tylko, że we Francji w samym tylko 2011 roku sprzedanych zostało ponad 51tyś Dusterów i jest on w top 10 najlepiej sprzedających się samochodów w tym kraju. Czyli Francuzi są jeszcze głupsi, dobrze że my Polacy znamy się na rzeczy ok.gif

Napisano

Trochę jakby podobna... hmm.gif

Dacia-Citadine-Illustration-560x373-0e29f46e3cd4bdd7.jpg

kia-picanto-1.jpg

Wszystko fajnie, tylko nie będzie kosztować 20k PLN. Po doposażeniu w niezbędne rzeczy (wspomaganie, klimę, radio, kolor metalik) wyjdzie 30k. A to poziom, gdzie konkurencja jest juz mocna.

Napisano

> Trochę jakby podobna...

> Wszystko fajnie, tylko nie będzie kosztować 20k PLN. Po doposażeniu w niezbędne rzeczy

> (wspomaganie, klimę, radio, kolor metalik) wyjdzie 30k. A to poziom, gdzie konkurencja jest

> juz mocna.

lakier metalik to iście niezbędna rzecz zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> lakier metalik to iście niezbędna rzecz

No, jeśli z niemetalików jest do "wyboru" tylko biały... wink.gif

Napisano

> No, jeśli z niemetalików jest do "wyboru" tylko biały...

W Dacii jest jeszcze granatowy wink.gif

Napisano

> jezdziles dacią w ogole?

> otóz ci powiem, misiu malowany, że to przynajmniej nie ma >problemów z elektryką jak renault

Spoko mrarek to Slodowy od renowek wink.gif

Napisano

> Spoko mrarek to Slodowy od renowek

a gdzie tam - znam lepszych. od nich się wzoruję smile.gif

Napisano

> a gdzie tam - znam lepszych. od nich się wzoruję

Kleicie te Scenic ,zeby jakos sie turlaly facepalm%5B1%5D.gif

Wciaz z usmiechem na twarzy wspominam dzien w ,ktorym scenic odjechal w sina dal...

Napisano

a g... prawda smile.gif

nie zbaczajcie z tematu wątku ok.gif

Napisano

Przeciez to Micra K13 smile.gif

6.jpg

nissan-micra-k13-04-6393710929936866370.jpg

Napisano

> a g... prawda

> nie zbaczajcie z tematu wątku

Nie kituj bo na kazdy fakap masz rozwiazanie szczegolnie zapamietalem ten z dopuszczaniem zelu do czujnika deszczu i przelutowywaniem licznikow...

Przywaliles jak dzik w sosne piesc.gif dacki to idealne proste woly robocze.

Napisano

> Wszystko fajnie, tylko nie będzie kosztować 20k PLN. Po doposażeniu w niezbędne rzeczy

> (wspomaganie, klimę, radio, kolor metalik) wyjdzie 30k.

wspomaganie w takim małym aucie? po co?

otwierasz okno i masz klime- oczywiscie na korbkę

radio- niech zrobią kieszen DIN i mozna wsadzic najtansze pierdzidełko z mp3 za 100zł + 50zł na głosniki

kolor metalik? do miasta? po co? niech bedzie kilka podstawowych kolorków oprocz białego i jest ok

Napisano

> wspomaganie w takim małym aucie? po co?

Żeby lżej mała kobieta mogła kręcić na postoju.

> otwierasz okno i masz klime- oczywiscie na korbkę

Przecież to auto miejskie więc i w korkach stoi. Jak w takich warunkach ma działać ta klima na korbkę?

Napisano

A ja poddam dyskusji taki temat odnośnie Dacii. Czy nie uważacie że samochody produkowane w dzisiejszych czasach powinny być autami bezpiecznymi, a nie tylko tanimi? Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę ale te "psujące" się renault (wcale tak nie uważam ale miało kilka wpadek) mają prawie wszystkie 5 gwiazdek NCAP, a Dacia ma 3 we wszystkich modelach! Dla mnie jest to nie do pomyślenia żeby auto które jest produkowane w XXI wieku było tak kiepskie jeśli chodzi o bezpieczeństwo, dlatego moim zdaniem jest trochę słuszności w nazywaniu go samochodopodobnym. Dodatkowo na początku produkcji Logana oferowano w nim silnik znany jeszcze z renault 19! Ta firma się nie rozwija tylko korzysta z technologii ubiegłego wieku!

Napisano

> A ja poddam dyskusji taki temat odnośnie Dacii. Czy nie uważacie że samochody produkowane w

> dzisiejszych czasach powinny być autami bezpiecznymi, a nie tylko tanimi? Nie wiem czy ktoś

> zwrócił uwagę ale te "psujące" się renault (wcale tak nie uważam ale miało kilka wpadek) mają

> prawie wszystkie 5 gwiazdek NCAP, a Dacia ma 3 we wszystkich modelach! Dla mnie jest to nie do

> pomyślenia żeby auto które jest produkowane w XXI wieku było tak kiepskie jeśli chodzi o

> bezpieczeństwo, dlatego moim zdaniem jest trochę >słuszności w nazywaniu go samochodopodobnym.

Pierdylion poduszek kosztuje.

> Dodatkowo na początku produkcji Logana oferowano w nim >silnik znany jeszcze z renault 19!

No i co zlego w tym silniku ? A myslisz ,ze 1,6 16V caly czas wsadzane do renault to technologia kosmiczna albo 1.6 8V w skodzie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.