Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poległem ze Skodą...

Featured Replies

Napisano

> Za to chyba jezdzi Uno z jeszcze wieksza moca, odchudzone z klatka w srodku

nie wiem. Tamto sejczento nie miało klatki. Oprócz większych felg (hamulce mieściły się tylko w 14 calowych), seria z wyglądu. Zderzak z najbidniejszej wersji lekko źle spasowany, czarny, niemalowany. W środku wszystkie zegarki ukryte tak żeby nie było widać.

Napisano

> Seria

Czy ja dobrze widze spalanie chwilowe yikes.gifyikes.gif

Napisano
  • Autor

>"em-pała' "

hehe.gif to mnie zawsze rozbrajało hehe.gif

Napisano

> Wiesz - to, że większość przyczepia na steraną życiem betkę znaczek "em-pała' ", to nie znaczy, że

> niektórzy na 335 nie przyczepią 316 :-)

Ja chciałem sobie przyczepić GREENLINE cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Co za silnik tam był? Jakie TSI montowali do takich Skód? Pewnie przy większych prędkościach mój

> traktor byłby lepszy ale do 100km/h benzyna górą, jedna zmiana biegu mniej przeważyła. Może

> miał coś dłubane

seryjna octavia 1.8 tsi z dsg robi setkę w 7,5s i myślę, że taka w zupełności wystarczy na Twojego Seata wink.gif

Napisano
  • Autor

> Czy ja dobrze widze spalanie chwilowe

norma

Ja kiedyś miałem średnie z przejechania 100m - 68L/100km jak się zakopałem w zaspie

Napisano

> kiedyś po Warszawie jeździło seicento VAN. Takie niebieskie, z zardzewiałą klapą i zielonym

> listkiem przykrywającym największe purchle rdzy...

> I miało prawie 200 koni.

> I ganiało BMW M6, Integry turbo... ale już nie jeździ...

Możliwe.

To CC o którym mowa to był ~98 rok, więc 100 lat temu :-)

Napisano

> seryjna octavia 1.8 tsi z dsg robi setkę w 7,5s i myślę, że taka w zupełności wystarczy na Twojego

> Seata

Wg katalogu 7,8s, zarowno manual jak i DSG spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> seryjna octavia 1.8 tsi z dsg robi setkę w 7,5s i myślę, że taka w zupełności wystarczy na Twojego

> Seata

Dokładnie myślę, że gość miał właśnie coś takiego bo zupełnie nie było widać "zmiany biegów" a mnie zostawił jak mi się 2 skończyła koło 70-80km/h. Mój ma około 8s

Napisano

> nie wiem. Tamto sejczento nie miało klatki. Oprócz większych felg (hamulce mieściły się tylko w 14

> calowych), seria z wyglądu. Zderzak z najbidniejszej wersji lekko źle spasowany, czarny,

> niemalowany. W środku wszystkie zegarki ukryte tak żeby nie było widać.

Nie wiem czy jeszcze to aktualne info, ale jeden z AK mial dwa Uno, jeden wygladajacy jak golas, drugi odchudzony z klatka, wlasnie do spuszczania lania innym sportowym samochodom zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie myślę, że gość miał właśnie coś takiego bo zupełnie nie było widać "zmiany biegów" a mnie

> zostawił jak mi się 2 skończyła koło 70-80km/h. Mój ma około 8s

To raczej normalne że turbobenzyna wciąga TDIki.

Napisano

> Wiesz - to, że większość przyczepia na steraną życiem betkę znaczek "em-pała' ", to nie znaczy, że

> niektórzy na 335 nie przyczepią 316 :-)

nie mam znaczka na beemie. Żadnego, nawet nic o pojemności nie mówiąc o "empała" czy innym. Muszę coś kupić. Jakieś "Young" albo inne "HTP"

Napisano
  • Autor

> To raczej normalne że turbobenzyna wciąga TDIki.

No fakt nie ma jak turbobrnzynka ok.gif Jak bym nie jeździł tak dużo to na diesla bym nawet nie spojrzał, a tak spalanie z ostatnich 4000km to średnio 5,8 zlosnik2.gif

Napisano

> Dokładnie myślę, że gość miał właśnie coś takiego bo zupełnie nie było widać "zmiany biegów" a mnie

> zostawił jak mi się 2 skończyła koło 70-80km/h. Mój ma około 8s

W serii miales u siebie 140KM??

Napisano

> nie mam znaczka na beemie. Żadnego, nawet nic o pojemności nie mówiąc o "empała" czy innym. Muszę

> coś kupić. Jakieś "Young" albo inne "HTP"

No co ja poradzę, że w PL sprzedano więcej znaczków "empała' " niż w ogóle wyprodukowano tego modelu?

Napisano
  • Autor

> W serii miales u siebie 140KM??

Na papierze tak grinser006.gif - BKD

Napisano

Moje pierwsze szybkie autko wyglądało tak:

39.jpg

Pod maską silnik trofeo 899spi o mocy prawie 60 koni. Wielu się nacięło na dziadkowóz a kontrola zycia przebiegła przy kontroli na obwodnicy na której robilismy 1/4 mili legalną, asfalt idealnie gładki i dali 50km/h.. Młodosć i brawura sprawiły że było 152/50...... i skończyło się na pouczeniu że od organów sa motocykliści

Napisano

> to mnie zawsze rozbrajało

Wiesz, to taki magic-item, coś jak "pierścień lazurowy, +10 do "MOC", +15 do "SZACUN NA DZIELNI".

Na zbliżonych zasadach działają spojlerixy, małysze, szybki-dymki, atrapy podwójnych rurexów itp tesko-tónink-syztemz...

Ale przynajmniej spece od agrotuningu mają zarobek, więc chociaż jest z tego odrobina pożytku...

Napisano

dobre

Napisano

> No fakt nie ma jak turbobrnzynka Jak bym nie jeździł tak dużo to na diesla bym nawet nie spojrzał,

> a tak spalanie z ostatnich 4000km to średnio 5,8

Ja z 90% jezdze po miescie, dosyc dynamicznie, spalanie przewaznie lekko ponad 7. Raz przekroczylem 8 jak byly te wielkie mrozy.

A znajomi maja wlasnie OII 1.8 TSI 160KM, to w miescie (W-wa) przy spokojnej jezdzie pali im okolo 10l/100km, jak dynamiczniej to okolo 12. W trasie przy normalnej jezdzie okolo 8.

Napisano

> to mnie zawsze rozbrajało

a niepotrzebnie - musisz wiedzieć że np na 7 E32 fabrycznie mógł być zamontowany znaczek //M zarówno na klapę z tyłu jak i na atrapę z przodu i to do każdej wersji silnikowej zlosnik.gif

Napisano

> dobre

i szybkie było, w wersji kolejnej miałem eleganta na skrzyni 5ce... ten to był niepozorny

Napisano

> I do tego jakie wrazenia i emocje z jazdy takim sprzetem

łezka się w oku kręci.

Kolega ma fiata 600 po remoncie budy do malowania i kusi by tzm coś mocnego wsadzić

Napisano

> Na papierze tak - BKD

Ostatnio zaskoczylem goscia w Passacie B6 2.0 TDI, troche sie zdziwil. Na pewno to nie byla wersja 140KM tylko cos wiecej, bo za dobrze jechal zlosnik.gif

Napisano

> wiesz, według katalogu to ona ma 160KM

Wiem, ale w praktyce moze miec wiecej zlosnik.gif, zalezy od konkretnego egzeplarza wink.gif

Napisano

> Wiem, ale w praktyce moze miec wiecej , zalezy od konkretnego egzeplarza

ciężko znaleźć egzemplarz który ma mniej niż 170KM, a większość ma około 180KM wink.gif

Napisano

> łezka się w oku kręci.

> Kolega ma fiata 600 po remoncie budy do malowania i kusi by tzm coś mocnego wsadzić

Z kumplem mielismy wkladac do BISa silnik od Punto I. Blacharka zrobiona, lakier jakis taki zoltawy jak wychodzil z fabryki, ale zabraklo czasu i checi do robienia. Stoi i czeka na lepsze czasy.

Napisano

> Ja z 90% jezdze po miescie, dosyc dynamicznie, spalanie przewaznie lekko ponad 7. Raz przekroczylem

> 8 jak byly te wielkie mrozy.

> A znajomi maja wlasnie OII 1.8 TSI 160KM, to w miescie (W-wa) przy spokojnej jezdzie pali im okolo

> 10l/100km, jak dynamiczniej to okolo 12. W trasie przy normalnej jezdzie okolo 8.

słabo coś to spalanie, w sumie niewiele więcej pali E38 740i palacz.gif

trasa 9-10, miasto 12-15. Auto cięższe 500kg, silnik ponad 100KM mocniejszy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ciężko znaleźć egzemplarz który ma mniej niż 170KM, a większość ma około 180KM

I wystarczy jak na FWD, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jazdy FWD z większą mocą. U mnie przy mocy niecałych 170KM i kołach zimowych 205 na 1 i 2 biegu przy pełnym gazie na suchutkim asfalcie nie ma trakcji.

Napisano

> I wystarczy jak na FWD, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jazdy FWD z większą mocą.

to masz problemy z wyobraźnią grinser006.gif

> U mnie przy mocy

> niecałych 170KM i kołach zimowych 205 na 1 i 2 biegu przy pełnym gazie na suchutkim asfalcie

> nie ma trakcji.

zmień opony zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> zmień opony

No fakt, że oponki mają za sobą ostatni sezon, ale na lekko mokrym asfalcie na nowych Michelinach 225 też nie ma trakcji więc to nie wina tylko opon. Nie zmienia to faktu, że Cupre albo Focusa ST mógłbym mieć spineyes.gif

Napisano

TSI - skromne 1.4 - niskie 9s/100

TSI - "I" czerwone - skromne 1.8 - niskie 7s/100

jak wyzej z chipem - niskie 6s/100

Napisano

> I wystarczy jak na FWD, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jazdy FWD z większą mocą. U mnie przy mocy

> niecałych 170KM i kołach zimowych 205 na 1 i 2 biegu przy pełnym gazie na suchutkim asfalcie

> nie ma trakcji.

230km nie ma zadnych problemów z trakcja

przy 330km mysle ze tez nie bedzie na r888 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> TSI - skromne 1.4 - niskie 9s/100

> TSI - "I" czerwone - skromne 1.8 - niskie 7s/100

> jak wyzej z chipem - niskie 6s/100

Było TSI czyli miał 1.8?

Napisano
  • Autor

> 230km nie ma zadnych problemów z trakcja

> przy 330km mysle ze tez nie bedzie na r888

Może dlatego, że benzyna jednak inaczej przenosi moc i moment na koła.

Napisano
  • Autor

> zgadza sie czyli seryjnie ok 180km/260nm i niskie 7s/100

No to wszystko jasne ok.gif O i moment widzę jednak dużo mniejszy dlatego ja nie mogę przy tych oponach dać pełnego buta na 1 i 2 biegu.

Napisano

> 230km nie ma zadnych problemów z trakcja

> przy 330km mysle ze tez nie bedzie na r888

będą ale nie jakies dramatyczne wink.gif

Napisano

> Wystarczyło 1,8 TSI i już jesteś

> A jak byłby po czipie to chłosta by była bardziej sroga

> Tłins widzisz i większy moment nie pomógł

Bo duży moment bez mocy to jest dobry do traktora wink.gif

Napisano

Ganialem sie z a3 2.0 tdi 170KM tylko nie wiem czy seria czy nie bo jakis glosny wydech miala. Ze startu dostala mocno ale z rolki juz takiej duzej roznicy nie bylo.

Napisano

> I wystarczy jak na FWD, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jazdy FWD z większą mocą. U mnie przy mocy

> nie ma trakcji.

Proszę Cię... Więcej mocy i start bezproblemowy - a opony mam tak samo szerokie jak Ty. Załóż dobre gumy i tyle.

Napisano

> No to wszystko jasne O i moment widzę jednak dużo mniejszy dlatego ja nie mogę przy tych oponach

> dać pełnego buta na 1 i 2 biegu.

Policz sobie ile masz tego momentu na kołach a ile ma auto benzynowe. twoje problemy z trakcją wynikają jedynie z dwóch rzeczy - opon i kształtu wykresu momentu obrotowego a nie z samej wielkości momentu.

Napisano

> No to wszystko jasne O i moment widzę jednak dużo mniejszy dlatego ja nie mogę przy tych oponach

> dać pełnego buta na 1 i 2 biegu.

Tu nie chodzi o moment na silniku tylko na kołach. Diesle zazwyczaj maja krótsze pierwsze trzy biegi stąd większy problem z trakcją. Nie bez powodu najszybsze motocykle na pierwszym biegu osiągają nawet 140km/h.

Napisano

> Tu nie chodzi o moment na silniku tylko na kołach. Diesle zazwyczaj maja krótsze pierwsze trzy

> biegi stąd większy problem z trakcją. Nie bez powodu najszybsze motocykle na pierwszym biegu

> osiągają nawet 140km/h.

Najszybsze robią na pierwszym więcej.

Aha, skrzynia w dieslu ma dłuższe przełożenia niż w benzynowym.

Napisano

> Najszybsze robią na pierwszym więcej.

No, ale niewiele więcej.

> Aha, skrzynia w dieslu ma dłuższe przełożenia niż w benzynowym.

Niepotrzebnie mącisz. Prędkości maksymalne osiągane przez diesla na pierwszych biegach są niższe więc można powiedzieć, że ma 'krótsze' biegi nie wchodząc w szczegóły konstrukcyjne.

Mącąc w ten sposób należałoby jeszcze rozbić skrzynię na poszczególne biegi oraz dyfer i raz znalazłby się ktoś, kto twierdziłby, że np. biegi maja taką samą długość tylko przełożenie dyfra inne.

Napisano

> No, ale niewiele więcej.

Śmiem twierdzić, że dużo wink.gif

> Niepotrzebnie mącisz. Prędkości maksymalne osiągane przez diesla na pierwszych biegach są niższe

> więc można powiedzieć, że ma 'krótsze' biegi nie wchodząc w szczegóły konstrukcyjne.

> Mącąc w ten sposób należałoby jeszcze rozbić skrzynię na poszczególne biegi oraz dyfer i raz

> znalazłby się ktoś, kto twierdziłby, że np. biegi maja taką samą długość tylko przełożenie

> dyfra inne.

Patrząc w ten sposób naturalnie można powiedzieć, że diesel ma krótkie pierwsze biegi i bardzo długi ostatni. ok.gif

Napisano

> zgadza sie czyli seryjnie ok 180km/260nm i niskie 7s/100

ale to nie w octawce, Ibiza Cupra R 1.8T 180KM ma 7,1 a waży sporo mniej niż octavia. U mnie wychodzi po programie 200KM 300NM i jest przyspiesznie w okolicy 6,7 -6,8 w starciu z meganką 2.0T która ma katalogowo 6,5s jestem zderzak w zderzak na końcu za nią (ok.170km/h)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.