Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poległem ze Skodą...

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio męczyłem O2 RS 2.0 TSI

> i jak dla mnie to 200KM + ośka to duże nieporozumienie.

> Na mokrym to dostaje lanie od o wiele słabszych autek.

Chętnie sam bym sprawdził taką Octe. Nigdy nie jeździłem turbobenzin tongue.gif

Napisano

> Konkretnie jezdzi ten Lexus, a wyglada dosyc niewinnie

Cztery z czymś do setki.

Napisano

> Q7 3.0 TDI też mnie zlało

źle wyraziłem swoją myśl i edytowałem 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

generalnie, jeśli ktoś marudzi, że nie da się jeździć 200-konną przednionapędówką jak tylko spadnie trochę deszczu, to z całym szacunkiem, albo nie umie nią jeździć, albo za bardzo przyzwyczaił do czterołapa hehe.gif

Napisano

> źle wyraziłem swoją myśl i edytowałem

> generalnie, jeśli ktoś marudzi, że nie da się jeździć 200-konną przednionapędówką jak tylko spadnie

> trochę deszczu, to z całym szacunkiem, albo nie umie nią jeździć, albo za bardzo przyzwyczaił

> do czterołapa

Fakt wolę swojego czterołapa 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> źle wyraziłem swoją myśl i edytowałem

> generalnie, jeśli ktoś marudzi, że nie da się jeździć 200-konną przednionapędówką jak tylko spadnie

> trochę deszczu, to z całym szacunkiem, albo nie umie nią jeździć, albo za bardzo przyzwyczaił

> do czterołapa

Trzeba umiejetnie operowac gazem i da sie jezdzic, a nie komputerowo 0-1 zlosnik.gif.

ASR przeciez nie zalatwi wszystkiego, kierowca tez musi myslec wink.gif

Napisano

> Fakt wolę swojego czterołapa

a Twój egzemplarz trzyma moc, czy tak samo jak reszta Superbów 3.6? zlosnik.gif

Napisano

> a Twój egzemplarz trzyma moc, czy tak samo jak reszta Superbów 3.6?

Poprzedni nie trzymał angryfire.gif

Ten ma nawet troszkę cfaniaczek.gif więcej.

Napisano
  • Autor

Właśnie skonfigurowałem sobie Octavie Combi 1.8 TSI DSG po swojemu i wyszło mnie 104tyś shocked.gif

Ponad 100 kafli za Skodę hmm.gif Musiałbym się przejechać...

Napisano

ile taki rarytas pali po miescie?

Napisano

> ile taki rarytas pali po miescie?

8-18

Napisano

> Witam

> Tak mnie męczy dzisiejsza przygoda więc postanowiłem się zapytać na forum - dlaczego?

> Stanąłem na światłach ze Skodą Octavią II TSI i... poległem

> Niewiele wprawdzie ale jednak Była przyczepność, zmiana biegów również poszła nieźle ale na 2

> biegu pociągnął dłużej i tak już zostało.

> Co za silnik tam był? Jakie TSI montowali do takich Skód? Pewnie przy większych prędkościach mój

> traktor byłby lepszy ale do 100km/h benzyna górą, jedna zmiana biegu mniej przeważyła. Może

> miał coś dłubane

Tylko nie pisz o tym na LCT. shhh.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wersja OPC 325KM ma zbliżone 0-100 do bidnej Fabii

> Kierownik takiej OPC może na światłach być niepocieszony,

> że wygrał o zderzak albo i nie

gorzej jak stanie ze starym autem podobnej klasy:

http://www.zeperfs.com/en/duel880-3005.htm

zlosnik.gif

Napisano

> Mozemy .

> Przypuszczam, ze wyniki beda zblizone.

> Ale z tym raczej nie mialbys szans

wirusy, modziki, pierdułki, dźwięk odkurzacza a mogłoby być tak pięknie:

tylko benzyna droga zlosnik.gif

Napisano

> Mozemy .

> Przypuszczam, ze wyniki beda zblizone.

> Ale z tym raczej nie mialbys szans

ja to zleje bez problemu, kolega ma alfe GT 1.9 150KM seria zrobiona do 210KM i 410NM i dostaje 1,5 długości

Napisano

> wirusy, modziki, pierdułki, dźwięk odkurzacza a mogłoby być tak pięknie:

> tylko benzyna droga

Tyle, że nie o to chyba chodzi prawda? Insygnia OPC nijak ma się do M5, ani nowej ani starej. Mówi o tym choćby cena.

Napisano

> wirusy, modziki, pierdułki, dźwięk odkurzacza a mogłoby być tak pięknie:

> tylko benzyna droga

Wystarczy porownac poprzednia wersje 328 i obecna. Kiedys 6 cylindrow, teraz 4, zmniejszona pojemnosc do 2 litrow i dorzucone turbiny. Ciekawe ile to pozyje. A maja jeszcze w planach zrobienie silnika 3-cylindrowego. Nawet ta firma zaczyna schodzi na psy oslabiony.gif

A do tego moga dodac dzwiek np: rzedowej szostki, emitowany z glosnikow radia dla poprawy doznan sluchowych rotfl.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Wystarczy porownac poprzednia wersje 328 i obecna. Kiedys 6 cylindrow, teraz 4, zmniejszona

> pojemnosc do 2 litrow i dorzucone turbiny. Ciekawe ile to pozyje. A maja jeszcze w planach

> zrobienie silnika 3-cylindrowego. Nawet ta firma zaczyna schodzi na psy

> A do tego moga dodac dzwiek np: rzedowej szostki, emitowany z glosnikow radia dla poprawy doznan

> sluchowych

Śmieszne jest tylko to, że mimo małego silnika turbo stary model wcale nie jest jakoś szybszy.

Napisano

> Śmieszne jest tylko to, że mimo małego silnika turbo stary model wcale nie jest jakoś szybszy.

Chyba nawet wolniejszy hmm.gif. W nowym oczywiscie dodali system start&stop, mozna katowac ile wlezie, zatrzymasz sie, a system wylacza silnik sick.gif. Ciekawe jak to turbiny znosza.

Napisano

> Chyba nawet wolniejszy . W nowym oczywiscie dodali system start&stop, mozna katowac ile

> wlezie, zatrzymasz sie, a system wylacza silnik . Ciekawe jak to turbiny znosza.

Jesteś pewien, że wyłącza?

Napisano

> Śmieszne jest tylko to, że mimo małego silnika turbo stary model wcale nie jest jakoś szybszy.

ale pewnie trwalszy jest, i lepiej brzmi. Jedyną obiektywną zaletą 4zyl t nad 6zyl jest masa (szczególnie przy silniku z przodu) - ale droga to nie tor zlosnik.gif

Napisano

> I do tego tyl naped

I niesamowite zawieszenie pozwalające wejść w zakręt ze zdumiewającymi prędkościami. Tylko trzeba uważać z gazem, bo można łatwo zrobić bąka.

Napisano

> Tyle, że nie o to chyba chodzi prawda? Insygnia OPC nijak ma się do M5, ani nowej ani starej. Mówi

> o tym choćby cena.

to akurat M535 a nie M5.

Można chyba oczekiwać od nowego samochodu z potężnym, turbodoładowanym silnikiem że będzie szybszy od auta podobnej klasy, wolnossącego sprzed 20 lat (M5 E34 - nawet waga podobna)? IMO Opel rzucając nazwę OPC sam się pcha w takie porównania zlosnik.gif

Napisano

> Jesteś pewien, że wyłącza?

Na TVN Turbo bylo, Kornacki ja upalal na torze czy lotnisku, zatrzymal sie, a system wylaczyl silnik zlosnik.gif

Napisano

> Właśnie skonfigurowałem sobie Octavie Combi 1.8 TSI DSG po swojemu i wyszło mnie 104tyś

> Ponad 100 kafli za Skodę Musiałbym się przejechać...

Odejmij jakieś 15% i będziesz miał realną cenę zakupu ok.gif

Napisano

> ale pewnie trwalszy jest, i lepiej brzmi. Jedyną obiektywną zaletą 4zyl t nad 6zyl jest masa

> (szczególnie przy silniku z przodu) - ale droga to nie tor

6cyl zarezerwowali chyba tylko dla M. Nawet diesle sa juz tylko 4. Mowa oczywiscie o serii 3, nie patrzylem jak z wyzszymi modelami. A i seria 4 ma powstac zlosnik.gif

Napisano

> 6cyl zarezerwowali chyba tylko dla M. Nawet diesle sa juz tylko 4. Mowa oczywiscie o serii 3, nie

> patrzylem jak z wyzszymi modelami. A i seria 4 ma powstac

W sumie to nie wiem czy nie wolałbym żeby nowe M3 miało wysoko się kręcącego sześciocylindrowca - poprawiłoby to rozkład masy.

Napisano

> W sumie to nie wiem czy nie wolałbym żeby nowe M3 miało wysoko się kręcącego sześciocylindrowca -

> poprawiłoby to rozkład masy.

Czas pokaze jak to bedzie.

Ale jak popatrzylem na stronie BMW to dalej jest wysoko obrotowe V8 dla M3, byc moze jednak zostanie smile.gif

Napisano

> Czas pokaze jak to bedzie.

> Ale jak popatrzylem na stronie BMW to dalej jest wysoko obrotowe V8 dla M3, byc moze jednak

> zostanie

Bo M3 to nadal stary model - w nowym na pewno nie będzie V8.

Napisano

> Aha, no to juz wszystko jasne.

Niestety czas V8 dobiega ku końcowi, zresztą o ile się nie mylę tylko jeden model M3 miał V8.

Napisano

> Niestety czas V8 dobiega ku końcowi, zresztą o ile się nie mylę tylko jeden model M3 miał V8.

Tak, tylko ten ostatni mial V8.

Napisano
  • Autor

> Tylko nie pisz o tym na LCT.

Dlaczego zlosnik.gif W zasadzie Skoda i Seat to to samo... pub2.gif

Napisano

> No tyle że ja według GPSu mialem niecałe 230km/h, podczas gdy licznik pokazywał ponad 240km/h, więc

> taki Fokus na autostradzie nie jest dla mnie czymś nadzwyczajnym

> Za to ten Jag mnie po prostu znokautował - podobno miałem niezłą minę jak mi odjechał

Też ostatnio darłem swoją Crową 230 licznikowe smile.gif

Da się grinser006.gif

Napisano

> KILKA SZYBSZYCH 1.8 TSI

jesli decydujemy sie na takie modzenie to jest duza roznica czy baza jest 2.0 TSI czy 1.8 TSI ?

Napisano

> jesli decydujemy sie na takie modzenie to jest duza roznica czy baza jest 2.0 TSI czy 1.8 TSI ?

20ps

Napisano

1.8 TSI - chip 230ps , wydech ics3 250ps , k04 330ps

2.0 TSI - chip 250ps , wydech ics3 270ps , k04 350ps

Napisano

> 1.8 TSI - chip 230ps , wydech ics3 250ps , k04 330ps

> 2.0 TSI - chip 250ps , wydech ics3 270ps , k04 350ps

zamiast pisać Pferdestärke, pisz KM, będzie prościej i czytelniej grinser006.gif

Napisano

niedawno miałem to samo

Przyjechaliśmy sie z kumplem jego OII 1,8tsi 160KM vs mój S-Max 2.2 TDCi 200KM, mój wyższy i cięższy o 400 kg

Szliśmy równo ale czułem sie jak przegrany frown.gif

W nastepna sobote hamuje maxa i zobaczymy jak na boxie wyjdzie ( został mi z poprzedniego maxa 2.0)

Napisano

> Witam,

> Jeżdżę Insignia w doladowanej benzynie, GM daje na tylna klape emblemat TURBO. Nie obraz się, ale

> porównywanie osiągow doladowanych silników benzynowych do Diesel'a mija się z celem. Czego

> doświadczyłes właśnie na wspomnianych przez Ciebie światłach... Miałem już kilku "ochotników"

> którzy z napisem TDI czy inne CDTI lub dCi próbowali swoich sił ze startu zatrzymanego...

> Cóż trzeba dołożyć pare groszy i nabyć doladowana benzynę ...

Ale jak ten GM da jeszcze automat to i turbo nie pomoze :D

Kolega ma 220 koni i 4x4 i zarowno moj tdi jak i legacy boxer diesel do 100kmh ją objeżdza

Napisano

> Ale jak ten GM da jeszcze automat to i turbo nie pomoze :D

> Kolega ma 220 koni i 4x4 i zarowno moj tdi jak i legacy boxer diesel do 100kmh ją objeżdza

Isia ma jakos śmiesznie zestopniwoane głównie pierwszy i drugi w sumie też bieg.... masa pewnie też robi swoje

Napisano

> Isia ma jakos śmiesznie zestopniwoane głównie pierwszy i drugi w sumie też bieg.... masa pewnie też

> robi swoje

kiedys mialem przyjemnosc stanac na swiatlach z taka insignia z napisem turbo z tylu - slabo to jechalo oslabiony.gif

Napisano

Nie wiem jak w PL ale w Swiss wieksza czesc Skod ma skrzynie DSG

To teoretycznie troche slabszy silnik mogl Cie objechac na drugim biegu.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> To tych co tak myślą utrzymuj dalej w tym stanie. Powiedz, że to generacja golfa przeznaczona na

> rynek afrykański Pochwal się na forum jak z hamujesz lub filmik nakręcisz

Seria z innymi wałkami. Doładowanie niższe od seryjnego - nie wiem dlaczego niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.