Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poległem ze Skodą...

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jeżdżę Insignia w doladowanej benzynie, GM daje na tylna klape emblemat TURBO. Nie obraz się, ale porównywanie osiągow doladowanych silników benzynowych do Diesel'a mija się z celem. Czego doświadczyłes właśnie na wspomnianych przez Ciebie światłach... Miałem już kilku "ochotników" którzy z napisem TDI czy inne CDTI lub dCi próbowali swoich sił ze startu zatrzymanego... 30.GIF Cóż trzeba dołożyć pare groszy i nabyć doladowana benzynę ... hmm.gif

Napisano

> Kilka dni temu zabawiałem się na autostradzie i przeganiałem z lewego pasa wszystko co się

> nawinęło, aż natrafiłem na Jaguara .... zmiażdżył mnie

Mnie kilka dni temu przy mniej więcej 180 km/h ,,wyrósł'' z pod ziemi Ford Focus RS, jak przeciął obok to spokojnie musiał mieć z 240 km/h grinser006.gif duma mi nie ucierpiała, raczej smaka mi narobił gość na takiego potworka grinser006.gif

Napisano

> Mnie kiedyś objechała Fabia HTP, ciekawe czy właściciel chwalił się tym na swoim forum, bo ja tutaj

> nie żaliłem.

Byś się nie przyznawał biglaugh.gif Czym jechałeś tosterem?

biglaugh.gif

Napisano

> Witam,

> Jeżdżę Insignia w doladowanej benzynie, GM daje na tylna klape emblemat TURBO.

właśnie, jak to jest z tymi Insigniami - zauważyłem ten emblemat. jakie to są silniki przy tym emblemacie i ile KM ? zlosnik.gif

Napisano

> właśnie, jak to jest z tymi Insigniami - zauważyłem ten emblemat. jakie to są silniki przy tym

> emblemacie i ile KM ?

180 lub 220.

Napisano

> nie wiem na ile tu piszą prawdę:

> http://pl.wikipedia.org/wiki/Opel_Insignia

> ale o ile moce wyglądają zacnie to przyśpieszenia już tak średnio

> ile toto waży?

Piszą bzdury. Podają identyczne przyspieszenie 0-100 dla silników 180 i 220 konnych ... hahaha.gif

Napisano

> ale to nie w octawce, Ibiza Cupra R 1.8T 180KM ma 7,1 a waży sporo mniej niż octavia. U mnie

> wychodzi po programie 200KM 300NM i jest przyspiesznie w okolicy 6,7 -6,8 w starciu z meganką

> 2.0T która ma katalogowo 6,5s jestem zderzak w zderzak na końcu za nią (ok.170km/h)

ty piszesz o starym 1.8t, ja pisze o nowym 1.8 tsi

octavia 2fl 1.8 tsi cdaa katalog 160km/250nm/7,8/100 - w rzeczywistosci kazda ma 180km/260nm/7,5/100

fakt ibiza lzejsza o jakies 100kg

tak idzie moja, ale to sie zmieni niedługo grinser006.gif

Napisano

> nie wiem na ile tu piszą prawdę:

> http://pl.wikipedia.org/wiki/Opel_Insignia

> ale o ile moce wyglądają zacnie to przyśpieszenia już tak średnio

> ile toto waży?

Wersja 220KM 7,6s lub 7,8s w zaleznosci od skrzyni biegow. Automat jest wolniejszy. Jak na taka moc to szalu nie ma, masa ponad 1,5 tony robi swoje.

Napisano

> Piszą bzdury. Podają identyczne przyspieszenie 0-100 dla silników 180 i 220 konnych ...

widziałem, dlatego się dziwiłem - inna sprawa że zeprefs podaje 8.3s co nie jest super rewelacją na 220KM doładowany silnik zlosnik.gif

Napisano

> widziałem, dlatego się dziwiłem - inna sprawa że zeprefs podaje 8.3s co nie jest super rewelacją na

> 220KM doładowany silnik

To jest segment D a nie auto sportowe.

Napisano

> Wersja 220KM 7,6s lub 7,8s w zaleznosci od skrzyni biegow. Automat jest wolniejszy. Jak na taka moc

> to szalu nie ma, masa ponad 1,5 tony robi swoje.

http://www.zeperfs.com/en/fiche2771-opel-insignia-2-0t-awd.htm

7,6 niby a zmierzone 8,3. Słabo na 220KM, ale 1800kg.

Napisano

> To jest segment D a nie auto sportowe.

wiem wiem ale 7,8s ma 220KM E32i 735 z 90 roku a to segment wyżej zlosnik.gif

Napisano

> wiem wiem ale 7,8s ma 220KM E32i 735 z 90 roku a to segment wyżej

BMW to BMW a nie GM...

Napisano

> BMW to BMW a nie GM...

tak czy siak, 20 lat później, silnik z turbiną - spodziewałem się czegoś więcej hmm.gif

masa zabija wszystko, dlatego z masy trzeba schodzić zlosnik.giflizak.gif

Napisano

> BMW to BMW a nie GM...

Opel z tamtych lat czyli np: Calibra 2.0 Turbo, cos okolo 200KM miala ponizej 7s do 100. GM w tamtych latach tez potrafil ok.gif

Napisano

> tak czy siak, 20 lat później, silnik z turbiną - spodziewałem się czegoś więcej

> masa zabija wszystko, dlatego z masy trzeba schodzić

ok.gif

Napisano

> masa zabija wszystko, dlatego z masy trzeba schodzić

Wersja OPC 325KM ma zbliżone 0-100 do bidnej Fabii spineyes.gif

Kierownik takiej OPC może na światłach być niepocieszony,

że wygrał o zderzak albo i nie grinser006.gif

EDIT:

Też ok. 15s do 160km/h

Napisano

> Witam,

> Jeżdżę Insignia w doladowanej benzynie, GM daje na tylna klape emblemat TURBO. Nie obraz się, ale

> porównywanie osiągow doladowanych silników benzynowych do Diesel'a mija się z celem. Czego

> doświadczyłes właśnie na wspomnianych przez Ciebie światłach... Miałem już kilku "ochotników"

> którzy z napisem TDI czy inne CDTI lub dCi próbowali swoich sił ze startu zatrzymanego...

> Cóż trzeba dołożyć pare groszy i nabyć doladowana benzynę ...

Turbo srebrne czy czarne? grinser006.gif

Napisano

> Wersja OPC 325KM ma zbliżone 0-100 do bidnej Fabii

> Kierownik takiej OPC może na światłach być niepocieszony,

> że wygrał o zderzak albo i nie

Tyle, że Insignia OPC ma 4x4, a Fabia ośka... zlosnik.gif

Napisano

> Tyle, że Insignia OPC ma 4x4

haldex IV

> a Fabia ośka...

i to bez szpery oslabiony.gif

Napisano

> Na klapie miał napisane TSI, a mocowo jak wyglądaja? Dłubać w tym można pewnie.

1.8 TSI ponoc ładnie daje się dłubac ;-)

Napisano

> To raczej normalne że turbobenzyna wciąga TDIki.

Swego czasu swoim saabem próbowałem się z bmw e46 coupe 3.0d wg właściciela okolice 260 hp. Do 120 jeszcze było jako tako ale powyżej tej prędkości ja odlatywałem i Kolega zostawał daleko w tyle zlosnik.gif

Drugim razem próbowałem się z Mercedesem e klasą 400cdi 265hp i też nie było problemu aby mu uciec czy to z rolki czy to z zatrzymanego.

Mój saab miał wtedy okolice 250-260hp

Napisano

> Witam

> Tak mnie męczy dzisiejsza przygoda więc postanowiłem się zapytać na forum - dlaczego?

> Stanąłem na światłach ze Skodą Octavią II TSI i... poległem

> Niewiele wprawdzie ale jednak Była przyczepność, zmiana biegów również poszła nieźle ale na 2

> biegu pociągnął dłużej i tak już zostało.

> Co za silnik tam był? Jakie TSI montowali do takich Skód? Pewnie przy większych prędkościach mój

> traktor byłby lepszy ale do 100km/h benzyna górą, jedna zmiana biegu mniej przeważyła. Może

> miał coś dłubane

tu masz porównanie serii leona tdi 2.0 170km vs octavia II 1.8 TSI

http://www.zeperfs.com/en/duel2671-1489.htm

Napisano

> Mnie kilka dni temu przy mniej więcej 180 km/h ,,wyrósł'' z pod ziemi Ford Focus RS, jak przeciął

> obok to spokojnie musiał mieć z 240 km/h duma mi nie ucierpiała, raczej smaka mi narobił

> gość na takiego potworka

No tyle że ja według GPSu mialem niecałe 230km/h, podczas gdy licznik pokazywał ponad 240km/h, więc taki Fokus na autostradzie nie jest dla mnie czymś nadzwyczajnym grinser006.gif

Za to ten Jag mnie po prostu znokautował - podobno miałem niezłą minę jak mi odjechał hehe.gif

Napisano

> No tyle że ja według GPSu mialem niecałe 230km/h, podczas gdy licznik pokazywał ponad 240km/h, więc

> taki Fokus na autostradzie nie jest dla mnie czymś nadzwyczajnym

> Za to ten Jag mnie po prostu znokautował - podobno miałem niezłą minę jak mi odjechał

To czym Ty śmigasz? zlosnik.gif i proszę o dane Jaga palacz.gif

Napisano

> No tyle że ja według GPSu mialem niecałe 230km/h, podczas gdy licznik pokazywał ponad 240km/h, więc

> Za to ten Jag mnie po prostu znokautował - podobno miałem niezłą minę jak mi odjechał

Tyle że taki seryjny Focus RS ma v-max 263km/h zlosnik.gif

Napisano

> To czym Ty śmigasz? i proszę o dane Jaga

wtedy leciałem tą zabawką co mam w opisie, a Jag z tego co sie dowiedziałem (bo nie znam sie na tych pojazdach) to mógł mieć sporo ponad 300KM - po prostu odjechał grinser006.gif

Napisano

> Tyle że taki seryjny Focus RS ma v-max 263km/h

Może i mieć 400km/h, ale jak on pięknie mruczy 893goodvibes.gif

Tylko jakby mnie było stać to miałbym problem, bo nie lubię Fordów hehe.gif

Napisano

> Tyle że taki seryjny Focus RS ma v-max 263km/h

nie ujmuję osiągów RSowi, bo też łoi moją zabawkę. Znam swoje miejsce w szeregu zlosnik.gif Ale po prostu, to co ze mną zrobił ten Jag wgniotło mnie w fotel grinser006.gif

Napisano

ciekawe jaka bys mial mine jakby cie minela kolumna limuzyn... bo moj kolega mial srednia. Wracalismy z FRA nad Menem i jakos tak na autostradzie sie przyjemnie jechalo ze sie 'samo' 200km/h na liczniku zrobilo i kumpel mowi 'patrz jaki wariat' i mignela obok nas duza audica (raczej a8) a za chwile polecialo pare duzych mercow i bmw a na koniec jeszcze X5...

Napisano

> nie ujmuję osiągów RSowi, bo też łoi moją zabawkę. Znam swoje miejsce w szeregu Ale po prostu, to

> co ze mną zrobił ten Jag wgniotło mnie w fotel

there's always a bigger fish wink.gif

Napisano

> ciekawe jaka bys mial mine jakby cie minela kolumna limuzyn... bo moj kolega mial srednia.

> Wracalismy z FRA nad Menem i jakos tak na autostradzie sie przyjemnie jechalo ze sie 'samo'

> 200km/h na liczniku zrobilo i kumpel mowi 'patrz jaki wariat' i mignela obok nas duza audica

> (raczej a8) a za chwile polecialo pare duzych mercow i bmw a na koniec jeszcze X5...

tu może bardziej chodzi o przyzwyczajenie do stylu jazdy gdy wszystko Ci ustępuje z drogi. Tak się 'zaadoptowałem' do tego że wszystko zjeżdża mi z lewego pasa, iż najnormalnie w świecie zapomniałem że są mocniejsze, dużo mocniejsze samochody zlosnik.gif

I moja pierwsza myśl jak Jag odjechał : 'o co chodzi ? !' hehe.gif .... po czym wróciłem na ziemię grinser006.gif

Napisano

> Wersja OPC 325KM ma zbliżone 0-100 do bidnej Fabii

> Kierownik takiej OPC może na światłach być niepocieszony,

> że wygrał o zderzak albo i nie

> EDIT:

> Też ok. 15s do 160km/h

Chcesz powiedzieć, że mogę Deltą próbować? wink.gif

Napisano

> Przy 1.3 Bara na pewno

Poważnie? Lada dzień planuję więcej :D

> Pięknie burczy

Supersprint czeka na montaż.

Napisano

a może to była pierwsza generacja po lift z 2.0 tsi i pogramie na 250 ps smile.gif

Napisano

> a może to była pierwsza generacja po lift z 2.0 tsi i pogramie na 250 ps

a moze z zestawem k03-na k04 na 360ps grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> tu masz porównanie serii leona tdi 2.0 170km vs octavia II 1.8 TSI

> http://www.zeperfs.com/en/duel2671-1489.htm

Na papierze wygląda to bardzo podobnie. Odnośnie serii Leona to tam jest porównywany silnik BMN, ja mam silnik BKD+ czyli zmodzoną wersję 140KM. Mam trochę mniej kuni ale większy moment. Mam program od ABT, który był po prostu wgrany i tyle - bez hamowania. Autko do 100km/h ma problemy z trakcją jak to już pisałem wcześniej natomiast na na wyższych biegach idzie obłędnie i taka Octava nie miała by szans zlosnik.gif

Napisano

> Poważnie? Lada dzień planuję więcej :D

> Supersprint czeka na montaż.

To ile wtedy kucy to będzie miało? Jak czasy planujesz?

Napisano

> To ile wtedy kucy to będzie miało?

Okolice 230KM sa możliwe. Auto jeszcze nie było hamowane, więc nie wiadomo z czego starujemy smile.gif

> Jak czasy planujesz?

Żadnych. Wątpię żeby auto kiedykolwiek pojechało gdzieś gdzie będzie oficjalny pomiar czasu.

Napisano

> Okolice 230KM sa możliwe. Auto jeszcze nie było hamowane, więc nie wiadomo z czego starujemy

> Żadnych. Wątpię żeby auto kiedykolwiek pojechało gdzieś gdzie będzie oficjalny pomiar czasu.

To gdzie planujesz tym jeździć? Miejski cichociemny killer? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A tak z innej beczki to do TSI tylko E98 czy E95 starczy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.