Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kombi do 12-14 kpln w benzynie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Co byście zaproponowali do zakupu przy wymaganiach:

1. Kombi, ew. hatchback + spory bagażnik

2. W miarę jak najnowszy, może być coś z Francji

3. Silnik proporcjonalny do auta, 1,6 100KM to chyba minimum, tolerujący LPG

4. Do wydania 12-14 kpln (do tego dojdzie LPG)

5. Zmieniam bo Nissan Almera N15 1.4 już mi się znudził, poza tym ma zbyt mały bagażnik jak na moje wymagania.

Wieśwagen, Audiwagen i SkodaWagen odpada ze względu na wygórowane ceny i praktyczny brak niezajeżdżonych, niekręconych egzemplarzy. Tak sobie myślałem o Peugocie 307 ...

Napisano

Cytryna C5 jest obszerna, wygodna i tania ok.gif

Napisano

Nie będę chyba zakrzyczany jeśli zaproponuję Astrę G hmm.gif

Napisano

Ja moge podać trzy typy - mondeo mkIII 1,8, citroen c5 kombi, ewentualnie 406 kombi wink.gif Wszytskie duze i wygodne, kazdy ma swoje bolączki ale to głownie pierdołki. smile.gif

Napisano

Ja równiez polecam Astrę G kombi najlepiej z silnikiem Z16SE - idealny do gazu a występował w Astrach po 2001 roku, osiągi wystarczające, miuejsca dość (szczególmnie w porównaniu do almery) awaryjność b. niska cżęści tańsze niż do almery.

Silnik ten kocha gaz - powiem szczerze, choć pewnie mnie tu zjadą, że ja bym nawet tam sekwencji nie zakładał tylko 2 gen z attuatorem sterowany np. przez bingo - M i świat i ludzie.

A spalanie byś miał ok. 7 w trasie i 9-10 w mieście więc spoko.

Za taką kase to miałbyś asterke z końca produkcji slinka.gif

Napisano

> Nie będę chyba zakrzyczany jeśli zaproponuję Astrę G

Ja również polecę Astrę G - kombi jest dość udane. smile.gif

Napisano

> Ja równiez polecam Astrę G kombi najlepiej z silnikiem Z16SE - idealny do gazu a występował w

> Astrach po 2001 roku, osiągi wystarczające, miuejsca dość (szczególmnie w porównaniu do

> almery) awaryjność b. niska cżęści tańsze niż do almery.

> Silnik ten kocha gaz - powiem szczerze, choć pewnie mnie tu zjadą, że ja bym nawet tam sekwencji

> nie zakładał tylko 2 gen z attuatorem sterowany np. przez bingo - M i świat i ludzie.

> A spalanie byś miał ok. 7 w trasie i 9-10 w mieście więc spoko.

> Za taką kase to miałbyś asterke z końca produkcji

tez polecam astre G, ale ten silnik nie byl oferowany do konca, ja ujezdzalem 1.4 16V 90 KM i tez bylo git;)

pod koniec produkcji byl tylko twinport 1.4 i 1.6 oba 16V, oraz diesel CDTI 1.7 isuzu - bardzo udany silniczek.

Napisano

> Ja równiez polecam Astrę G kombi najlepiej z silnikiem Z16S

Nie rozumiem miłości do tego dychawicznego starocia.

W astrze G może być pod każdym względem lepszy X18XE/X18XE1.

Napisano

> Nie rozumiem miłości do tego dychawicznego starocia.

> W astrze G może być pod każdym względem lepszy X18XE/X18XE1.

przejrzalem teraz alledrogo, nie ma zadnej ciekawej astry w kombiku, no moze jedna z 1.6 twinport za ok. 20 kzl, ale z tym silnikiem mam zle wspomnienia;)...

na 1.8 16V, ale nie wiem ktory, kolega mial chyba z 2001 i narzekal...

Napisano

> Witam!

> Co byście zaproponowali do zakupu przy wymaganiach:

> 1. Kombi, ew. hatchback + spory bagażnik

> 2. W miarę jak najnowszy, może być coś z Francji

> 3. Silnik proporcjonalny do auta, 1,6 100KM to chyba minimum, tolerujący LPG

> 4. Do wydania 12-14 kpln (do tego dojdzie LPG)

> 5. Zmieniam bo Nissan Almera N15 1.4 już mi się znudził, poza tym ma zbyt mały bagażnik jak na moje

> wymagania.

> Wieśwagen, Audiwagen i SkodaWagen odpada ze względu na wygórowane ceny i praktyczny brak

> niezajeżdżonych, niekręconych egzemplarzy. Tak sobie myślałem o Peugocie 307 ...

To ja bede mało oryginalny i zaproponuje Lagune II w benzynce. Wiem, wiem, zaraz kazdy powie, ze to królowa lawet. Obejzyj, przejedź się i zakochaj w komforcie jazy smirk.gif Ja własnie tak wybrałem i nie nazekam

Napisano

> przejrzalem teraz alledrogo, nie ma zadnej ciekawej astry w kombiku, no moze jedna z 1.6 twinport

> za ok. 20 kzl, ale z tym silnikiem mam zle wspomnienia;)...

> na 1.8 16V, ale nie wiem ktory, kolega mial chyba z 2001 i narzekal...

Mam X18XE i sobie pyka na gazie bez problemu.Srednie spalanie ok 9l lpg.

Ale teraz to bym kupil X20XEV,pali z litr wiecej.A odejscie lepsze smile.gif

Napisano

> Nie rozumiem miłości do tego dychawicznego starocia.

> W astrze G może być pod każdym względem lepszy X18XE/X18XE1.

Bo bezkolizyjny - na tym jego zalety się kończą zlosnik.gif 1,8 dużo lepiej będzie w Astrze latać ok.gif

Napisano

> Bo bezkolizyjny - na tym jego zalety się kończą 1,8 dużo lepiej będzie w Astrze latać

Faktycznie duza zaleta biorac pod uwage, ze rozrzad kosztuje grosze do tego silnika grinser006.gif

Napisano

Również poleciłbym za taką kaskę jakąś lagune II, najlepiej 1.8 16V. Gaz podobno lubi, części jest kupę, a że podobno się psuje...różne opinie słyszałem ale w sumie przy takiej dostępności części ja bym się skusił wink.gif.

A co do astry...mam kombi z 1.6 ja jednopunkcie i puki co śmiga na gazie aż miło smile.gif. A że powolna strasznie- co kto woli. Napewno jej dużym plusem jest prosta jak budowa cepa konstrukcja przy której wiele napraw można bez problemu wykonać samemu co przy starym aucie nie jest napewno wadą smile.gif.

Napisano

> Faktycznie duza zaleta biorac pod uwage, ze rozrzad kosztuje grosze do tego silnika

Ale dla niektórych to zaleta bo można jeździć do urwania paska hehe.gif

Napisano
  • Autor

Bardziej celuję w segment C (auta wielkości Xsary, 307, Megane, Golfa itd) niż D (Laguna i reszta świata). Auto jeździ głównie po mieście i zgrabniejszym autem łatwiej się poruszać i parkować. Teraz jeszcze mnie oświeciło że są przecież niedrogie Xsary Kombi ... Pracowałem w ASO Fiat - Stilon odpada smile.gif za dużo widziałem cudów z tym autem ...

Napisano

> Również poleciłbym za taką kaskę jakąś lagune II, najlepiej 1.8 16V. Gaz podobno lubi, części jest

> kupę, a że podobno się psuje...różne opinie słyszałem ale w sumie przy takiej dostępności

> części ja bym się skusił .

> A co do astry...mam kombi z 1.6 ja jednopunkcie i puki co śmiga na gazie aż miło . A że powolna

> strasznie- co kto woli. Napewno jej dużym plusem jest prosta jak budowa cepa konstrukcja przy

> której wiele napraw można bez problemu wykonać samemu co przy starym aucie nie jest napewno

> wadą .

tylko że laguna, mondeo kombi to już kawał fury icon_rolleyes.gif

do tego towarzystwa można by dorzucić 406 ok.gif

1.8 gazuje się bezproblemowo

z kompaktów to może xsara kombi ? albo piacasso ? silnik ten sam co w pugu

scenic mk1 hmm.gif

Napisano

megane 1.6. fabrycznie przystosowany do lpg prosta konstrukcja ,fajne wyposażenie,dosc trwały.w kombi wielki bagaznik.

Napisano

Co to znaczy "w benzynie"? Model jakis chcesz kupic i go umyc w benzynie?

Napisano
  • Autor

> Co to znaczy "w benzynie"? Model jakis chcesz kupic i go umyc w benzynie?

To się intelektem popisałeś hehe.gifscrewy.gif

Napisano

> To się intelektem popisałeś

Tez nie wiedzialem na poczatku o co chodzi z tym "w benzynie" , czy moze chcesz auto o kolorze benzyny czy co niewiem.gif Ale potem zalapalem ze chodzilo o silnik benzynowy wink.gif

Napisano

> To się intelektem popisałeś

Kolega Zuraw prowadzi swoistą krucjatę... szkoda tylko, że nie wnosi nic ciekawego do tematu wątku.

Napisano

> Kolega Zuraw prowadzi swoistą krucjatę... szkoda tylko, że nie wnosi nic ciekawego do tematu wątku.

Bo kaleczneie jezyka polskiego to przeciez obowiazek na MK i to przeciez niehonorowo nei zwracac uwagi na kaleczenie jezyka ojczystego!

Oczywiscie Liwka guma w majtach uwiera tak bardzo, ze nie omieszkal dac mi kolejnego ostrzezenia za zwrocenie uwagi hehe.gifKiedy Liwek dojrzejesz do tego, ze o jezyk ojczysty nalezy dbac?

Napisano

> Oczywiscie Liwka guma w majtach uwiera tak bardzo, ze nie omieszkal dac mi kolejnego ostrzezenia za

> zwrocenie uwagi Kiedy Liwek dojrzejesz do tego, ze o jezyk ojczysty nalezy dbac?

Kiedy zrozumiesz, że to jest kącik motoryzacyjny, a nie językoznawczy?

Pytanie jest oczywiście retoryczne, bo właśnie dostałeś bana. palacz.gif

Napisano

> Kiedy zrozumiesz, że to jest kącik motoryzacyjny, a nie językoznawczy?

To się chłopaki dogadajcie z mar00hą - bo on rzuca bananami za brzydkie słowa, a Ty za zwracanie na to uwagi.

Chcąc być konsekwentny powinieneś zbanować mar00hę.

Inna sprawa że to "w czymś tam" mi też się nie podoba.

Napisano

> To się chłopaki dogadajcie z mar00hą - bo on rzuca bananami za brzydkie słowa, a Ty za zwracanie na

> to uwagi.

Dążymy do doskonałości tego forum - 100% merytoryczny wypowiedzi na najwyższym poziomie kultury. skromny.gif

> Chcąc być konsekwentny powinieneś zbanować mar00hę.

Próbowałem - nie mogę.

> Inna sprawa że to "w czymś tam" mi też się nie podoba.

No to jest nas trzech. Ale tylko jeden z nas po raz kolejny popełnił błąd i napisał o tym na MK. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedy Liwek dojrzejesz do tego, ze o jezyk ojczysty nalezy dbac?

Mój post to pozwolę sobie odpowiedzieć nie na temat. Skoro tak dbasz o język polski to czemu nie używasz polskich liter w postach? Przecież między "zrobić komuś łaskę" a "zrobic komus laske" jest wyraźna znaczeniowa różnica ... wink.gif Mój post był jak najbardziej po polsku i bez większych błędów, a określenie "w benzynie" w moim regionie (łódzkie) jest popularne.

Napisano

> Witam!

> Co byście zaproponowali do zakupu przy wymaganiach:

> 1. Kombi, ew. hatchback + spory bagażnik

> 2. W miarę jak najnowszy, może być coś z Francji

> 3. Silnik proporcjonalny do auta, 1,6 100KM to chyba minimum, tolerujący LPG

> 4. Do wydania 12-14 kpln (do tego dojdzie LPG)

> 5. Zmieniam bo Nissan Almera N15 1.4 już mi się znudził, poza tym ma zbyt mały bagażnik jak na moje

> wymagania.

> Wieśwagen, Audiwagen i SkodaWagen odpada ze względu na wygórowane ceny i praktyczny brak

> niezajeżdżonych, niekręconych egzemplarzy. Tak sobie myślałem o Peugocie 307 ...

almera tino

Napisano

> Dążymy do doskonałości tego forum - 100% merytoryczny wypowiedzi na najwyższym poziomie kultury.

Ja tu widzę brak konsekwencji. Bo ewidentnym przejawem raczej niskiego poziomu kultury, jest brak poszanowania dla języka ojczystego.

Na litość. MK i cały AK ma, w założeniu być forum kierowców/użytkowników, a nie tylko handlarzy.

Napisano

> Ja równiez polecam Astrę G kombi

> Za taką kase to miałbyś asterke z końca produkcji

Ale tu chyba padło coś o nudzie. O A-G raczej nie da się powiedzieć, że z nudą walczy. wink.gif

Mój typ to właśnie coś francuskiego - 307, Megane, Laguna II.

Napisano

> że z nudą walczy.

> Mój typ to właśnie coś francuskiego - 307, Megane, Laguna II.

Szczególnie 307 i Laguna II walczą z nudą stawianiem pytania a cóż padło tym razem ?

Napisano

> Szczególnie 307 i Laguna II walczą z nudą stawianiem pytania a cóż padło tym razem ?

Ile miałeś 307-ek, a ile Lagun II?

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za sugestie. W dywagacje wtrąciła się mulher.gif no i tymczasowo (a może i nie) zostaje do wyboru Peugeot 307 lub Ford Focus. Oglądaliśmy w komisie i właściwie tylko te 2 modele jej się spodobały ... wiem, wiem autem się jeździ a nie ogląda, ale co się będę z koniem kopał wink.gif

Napisano

> Dzięki wszystkim za sugestie. W dywagacje wtrąciła się no i tymczasowo (a może i nie) zostaje do

> wyboru Peugeot 307 lub Ford Focus. Oglądaliśmy w komisie i właściwie tylko te 2 modele jej się

> spodobały ... wiem, wiem autem się jeździ a nie ogląda, ale co się będę z koniem kopał :D

Tylko nie daj się jej przekonać, że ona chce TEGO konkretnego z komisu. sick.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko nie daj się jej przekonać, że ona chce TEGO konkretnego z komisu.

Do komisu pojechałem posiedzieć w środku, pooglądać z zewnątrz. Auto pewnie będę kupował tak jak zawsze, tj. lekko puknięte lub porysowane autko z Holandii lub Belgii. Chociaż wiem co kupuję, a nie to co pchają handlarze na giełdach. mulher.gif może mieć coś do powiedzenia tylko i wyłącznie w sprawie modelu no i ew. koloru. Nie ma nic do gadania w przypadku wybierania konkretnej sztuki ...

Napisano
  • Autor

Tymczasowo stanęło na Citroenie Xsara z silnikiem benzynowym (nie w benzynie wink.gif) 1.6 lub 1.8. Jakieś za i przeciw wg. was, najlepiej jakby użytkownicy się wypowiedzieli. Wiem, ze to nie kombi ale bagażnik ma wystarczająco pojemny.

Edit: Roczniki pewnie 2001 - 2003. W cenie 12-14 kpln chyba nic młodszego w dobrym stanie się nie trafi. Tymczasowo szukam coś na schadeautos.nl

Napisano

jakie roczniki Cię interesują dopisz zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.