Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak się sprzedają auta bez klimy

Featured Replies

Napisano

Chodzi o rynek wtórny aut z młodych roczników gdzie klima jest już standardem. Jest sobie fiacik 500 bez tej przyjemności i zastanawiam się czy wykorzystać ten argument do zbicia ceny.

Napisano

> Chodzi o rynek wtórny aut z młodych roczników gdzie klima jest już standardem. Jest sobie fiacik

> 500 bez tej przyjemności i zastanawiam się czy wykorzystać ten argument do zbicia ceny.

teraz klima to żaden luksus.. kiedy szukałem swojej astry to klimatyzacja była dla mnie priorytetem. Miałem jasno określony cel - astra II z klimą smile.gif Jak zaglądałem przez szybę i nie widziałem magicznej śnieżynki to nawet nie chciałem tracić czasu na oglądanie.

Napisano

> Chodzi o rynek wtórny aut z młodych roczników gdzie klima jest już standardem. Jest sobie fiacik

> 500 bez tej przyjemności i zastanawiam się czy wykorzystać ten argument do zbicia ceny.

99% kupujących sobie odpusci ten samochod. Tak to wyglada obecnie.

Napisano

Poczekałbym chwilę, żeby sprzedający się sam przekonał ile razy usłyszy "bez klimy ? e.... to nie"

Z drugiej strony - sam chcesz się pakować w auto bez klimy ?

Napisano

Bez klimy to można kupić strucla za 5000zł. Nie wyobrażam sobie jazdy w upał bez tego wynalazku. Klima w samochodzie to żaden luksus tylko standard jak wspomaganie.

Napisano

> 99% kupujących sobie odpusci ten samochod. Tak to wyglada obecnie.

A potem zal im kasy, zeby byla sprawna grinser006.gif

Wystarczy popatrzec po ulicach ile w miare nowych aut jezdzi z otwartymi na przestrzal oknami wink.gif

Napisano

> A potem zal im kasy, zeby byla sprawna

> Wystarczy popatrzec po ulicach ile w miare nowych aut jezdzi z otwartymi na przestrzal oknami

Ale to nie znaczy ze klima im nie dziala zlosnik.gif Ja czesto jezdze z otwartymi oknami wszystkimi czterema + szyberdach caly odsuniety... bo lubie zlosnik.gif A zamykam i klime wlaczam jak wioze kogos, zeby nie narzekali ze wieje...

Napisano

> Ale to nie znaczy ze klima im nie dziala Ja czesto jezdze z otwartymi oknami wszystkimi czterema +

> szyberdach caly odsuniety... bo lubie

Zwlaszcza w korkach bardzo przyjemnie wieje grinser006.gif

Napisano

> Wystarczy popatrzec po ulicach ile w miare nowych aut jezdzi z otwartymi na przestrzal oknami

Zdziwiłbyś się - są tacy dziwacy. grinser006.gif

Kolega nowym paskiem (wcześniej octavią) - niemal zawsze przy otwartych oknach. panic.gifhehe.gif

Napisano

> Zwlaszcza w korkach bardzo przyjemnie wieje

Przyjemnie wieje jak sie jedzie 50km/h i mniej smile.gif A korki omijam zlosnik.gif

Napisano

> Ale to nie znaczy ze klima im nie dziala Ja czesto jezdze z otwartymi oknami wszystkimi czterema +

> szyberdach caly odsuniety... bo lubie A zamykam i klime wlaczam jak wioze kogos, zeby nie

> narzekali ze wieje...

ok.gif Też lubię jeździć z otwartymi szybami, zwłaszcza za miastem, jadąc lokalnymi drogami obsadzonymi drzewami gdzie natężenie ruchu jest małe.

Napisano

> Bez klimy to można kupić strucla za 5000zł. Nie wyobrażam sobie jazdy w upał bez tego wynalazku.

> Klima w samochodzie to żaden luksus tylko standard jak wspomaganie.

bez sęsu przepłacony strucel bez klimy jak za 2000 można mieć duze auto z klimą

http://otomoto.pl/daewoo-espero-1-5-16v-klima-full-opcja-C24747874.html

ja nie wiem kto teraz kupuje nowe bez shocked.gif

Napisano

> Też lubię jeździć z otwartymi szybami, zwłaszcza za miastem, jadąc lokalnymi drogami obsadzonymi

> drzewami gdzie natężenie ruchu jest małe.

Dokladnie, tam gdzie jest mniejszy ruch i sie jedzie w miare powoli, to zdecydowanie jest przyjemniej odsunac szyby niz siedziec zamknietym w klimie smile.gif

Z tego tez powodu nawet po miescie zaczalem jezdzic przepisowo prawym pasem zeby sobie jechac powoli z opuszczonymi szybami smile.gif (nie dotyczy upałów typu 35 stopni - bo wtedy bez klimy sie nie da)

Napisano

> Fajny Prawie jak Polonez

tylko komfort trochę nie porównywalny...

hehe.gif

cichy fajny tapczan ok.gif

Napisano

Każde auto znajdzie amatora. Sporo ludzi klimatyzacji nie używa nawet jeśli takową posiada.

Fakt, ze profil właściciela 500'ki to raczej osoba lubiąca lans-nowinki, więc brak klimatyzacji może być problemem.

Moim zdaniem można zbić cenę, ale jeśli jest dobra i rzeczywiście chcesz kupić taki samochód, to nie ma co przeciągać bo ktoś może być szybszy wink.gif

Napisano

Ciekawe, czy w ogóle teraz jeszcze są produkowane samochody bez klimy? hmm.gif

Napisano

> Ciekawe, czy w ogóle teraz jeszcze są produkowane samochody bez klimy?

Toyota zlosnik.gif

Napisano

Są! I bez wspomagania też są. grinser006.gif

Napisano

> Toyota

Faktycznie - Aygo i Yaris robią bez klimy.

Napisano

> ... Aygo i Yaris robią bez klimy ...

Znam zarząd pewnej firmy który z chytrości wziął flotę gołych yarisków zlosnik.gif

Napisano

> Jest sobie fiacik

Tam są flaki z Pandy, zamontowanie klimy na nowych częściach w ASO zamyka się w 2500. Tyle możesz zbić z ceny zlosnik.gif

Napisano

> Tam są flaki z Pandy, zamontowanie klimy na nowych częściach w ASO zamyka się w 2500.

Nie żartuj? yikes.gif

Napisano

Jeśli cena będzie super okazyjna to bierz i dokładaj klimatyzację.

Samochodu bez klimatyzacji nie kupiłbym od wielu lat a od pewnego czasu poza klimatyzacją, autko musi mieć ESP.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Faktycznie - Aygo i Yaris robią bez klimy.

Chyba tylko po to, żeby mieć bardzo taniego golca w cenniku bo nie chce mi się wierzyć, że ktoś to kupuje bez klimatyzacji.

W dzisiejszych czasach to klimatyzacja jest w autobusach i tramwajach(podobno) a co dopiero w samochodach osobowych.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Znam zarząd pewnej firmy

Przecież nie zarząd tym będzie jeździł, a murzyny.

Napisano

> Przecież nie zarząd tym będzie jeździł, a murzyny ...

Między innymi ja zlosnik.gif

Napisano

ja np klimy nie uzywam i takie bym kupil.Mnie od klimy boli glowa,poza tym nie lubie byc zamkniety w puszcze,otwieram sobie okna,szyber i mozna sluchac dzwieku turba;)a w miescie raczej rowerem jezdze

Napisano

> Znam zarząd pewnej firmy który z chytrości wziął flotę gołych yarisków

Dla siebie też? grinser006.gif

Napisano

> Dla siebie też?

Oni jeżdżą A8 zlosnik.gif

btw dramatu nie ma bo poza miasto mamy passaty.

Napisano

Klima sprawna u mnie i chłodzi jak potrzeba, a ja głupi lubię mieć otwarte szyby w upał + szyberdach i bez klimy jechać ew z klimą i nawiew na twarz chłodnego. O ja głupi zlosnik.gif A inni w swoich pozamykanych bolidach niech myślą, że klimy w aucie nie mam zlosnik.gif

Napisano

Zaproponuj swoja cene, jak to robi sie zwykle.

Gdybym uslyszal, ze auto nie ma klimatyzacji raczej bym sie tylko usmiechnal.

Przeciez w ogloszeniu czy rozmowie telefonicznej informuje o wyposazeniu.

Albo komus takie auto odpowiada, albo nie i szuka z klima.

Napisano

> Zdziwiłbyś się - są tacy dziwacy.

> Kolega nowym paskiem (wcześniej octavią) - niemal zawsze przy otwartych oknach.

Ja też siedze cały dzień w pracy w klimie, to jak jadę samochodem otwieram okna, a kilmatyzacja dziala perfekcyjnie... Kto co lubi!

Aczkolwiek auta bez klimatyzacji bym nie kupił, jeden wyjątek to Spider, w którym po prostu tego wynalazku nie potrzebowałem smile.gif

Napisano

Hmm...

Klimatyzacji używam najrzadziej jak się tylko da.

Za to do upadu wietrzę furę - lubię przeciągi.

Za zarąbiaszczy wynalazek uważam w aucie szyber (idealnie - wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki szyber), ale TYLKO otwierany, a nie dach ze szkła. Jeśli auto takowy ma, to korzystam zeń do upadu.

Mówisz, że to fstyt pszed Ryśkiem, jak jeżdżę furą za - niejednokrotnie - 200+ kpln i mam okna otwierane?

Idąc dalej - w Bentleju okna powinny być na sztywno, no bo jak to tak?

Echhh....

Dziwne są opinie ludzkie...

Napisano

> A zamykam i klime wlaczam jak wioze kogos, zeby nie

> narzekali ze wieje...

Atam.

Żeby widzieli że MAM.

I sprawną, a nie "sprawna-do-nabicia" :-)

Napisano
  • Autor

To dla panny, ale bez klimy też nie chce. Jakby jednak cena była dobra - jest skłonna przeboleć.

Napisano

> To dla panny, ale bez klimy też nie chce. Jakby jednak cena była dobra - jest skłonna przeboleć.

w aso za 3800 założą w 500 klime. Cena w aso w aucie 2 letnim. Kuzynce tatuś kupił zamiast golfa i dokłądali klime

Napisano

> To dla panny, ale bez klimy też nie chce. Jakby jednak cena była dobra - jest skłonna przeboleć.

Lubisz spocone kobiety?

I masz odpowiedź :-)

Napisano

> Lubisz spocone kobiety?

> I masz odpowiedź :-)

nie lubisz spoconych kobiet i ciepłego piwa hmm.gif zostałeś wytypowany przez szefa na urlop w listopadzie old.gifhehe.gif

Napisano

> nie lubisz spoconych kobiet i ciepłego piwa zostałeś wytypowany przez szefa na urlop w

> listopadzie

No i wio! Jakieś Last Minute i wyjdzie na to, że za 3 tygodnie w ciepłym kraju zapłaci tyle, co koledzy z brygady za tydzień w lipcu, nad Bałtykiem, z burzą dzień w dzień gratis. 270751858-jezyk.gif

A do tego będzie im wysyłał kartki z palmami, drinkami i babkami w bikini, a oni będą kląć i stać w śniegu z deszczem, w oczekiwaniu na autobus. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Chyba tylko po to, żeby mieć bardzo taniego golca w cenniku bo nie chce mi się wierzyć, że ktoś to

> kupuje bez klimatyzacji.

> W dzisiejszych czasach to klimatyzacja jest w autobusach i tramwajach(podobno) a co dopiero w

> samochodach osobowych.

W Polsce moze tak.

Ale sa kraje, gdzie klima nie jest wsumie potrzebna.

I tak np w Irlandii jest pelno nowych samochodow bez klimy w sprzedazy i nikt sie do nich nie zniecheca z tego powodu.

Zreszta sam uzywam klimy max kilka razy do roku. Tak naprawde spokojnie moglbym sie bez niej obejsc wogole.

Napisano

Astra 4 hehe.gif

Napisano

> W Polsce moze tak.

Pominąwszy, że jestem wygodny to ostatnio zrobiła się u nas dość specyficzna pogoda jak na nasz klimat(kiedyś też bywały upały), jest gorąco i jest duża wilgotność powietrza, o ile ciepło idzie przeżyć(jadąc na wakacje można jechać bez klimatyzacji, ale do pracy wpadać zlanym potem?) to wilgotność powietrza skutecznie mordowała mnie ostatnio.

> Ale sa kraje, gdzie klima nie jest wsumie potrzebna.

Ja z tym nie dyskutuje, podobnie jak w Grecji nie ma potrzeby posiadać opon zimowych bo śnieg pada tam 1-2 dni i przy dodatnich temperaturach, więc...

> I tak np w Irlandii jest pelno nowych samochodow bez klimy w sprzedazy i nikt sie do nich nie

> zniecheca z tego powodu.

> Zreszta sam uzywam klimy max kilka razy do roku. Tak naprawde spokojnie moglbym sie bez niej obejsc

> wogole.

Tyle, że rozmawiamy jak jest u nas w PL a nie u nas w Irlandii, ale jak już to są też kraje, w których chyba nawet się nie oferuje samochodów bez klimatyzacji vide. USA. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Hmm...

> Klimatyzacji używam najrzadziej jak się tylko da.

> Za to do upadu wietrzę furę - lubię przeciągi.

> Za zarąbiaszczy wynalazek uważam w aucie szyber (idealnie -

> wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki szyber), ale TYLKO otwierany, a nie dach ze szkła.

> Jeśli auto takowy ma, to korzystam zeń do upadu.

> Mówisz, że to fstyt pszed Ryśkiem, jak jeżdżę furą za - niejednokrotnie - 200+ kpln i mam okna

> otwierane?

> Idąc dalej - w Bentleju okna powinny być na sztywno, no bo jak to tak?

> Echhh....

> Dziwne są opinie ludzkie...

Przy temperaturach, ktore sa ostatnio to mozesz sobie faktycznie wietrzyc do upadlego...

Szczegolnie jak auto stalo na sloncu i jest w nich 50+ stopni albo i wiecej hehe.gif

No ale skoro lubisz sie lepic do fotela, to "wolnoc Tomku w swoim domku".

Kwestie szyberdachu przemilcze bo mialem w 3 autach i uwazam, ze przydaje sie glownie tym co pala w aucie...

A co do otwartych okien, to nie zycze nikomu zeby mu wpadl szerszen lub inne swinstwo w trakcie jazdy grinser006.gif

Napisano

hmm...ja teraz to do firmy nawet dostawczaka bez klimy kupować nie będę....mam iveco z vebasto i klima co jezdzi w zaopatrzeniu stali i teraz w lato to zbawienie w tych upałach....ja bez klimy auta bym nie kupił wcale...

Napisano

Mimo, że upalnych dni kiedy nie da się wytrzymać bez klimy jest może kilkanaście w roku w naszym klimacie, to klima służy też np. w trakcie opadów deszczu do osuszania wnętrza auta, zatem kupowanie auta bez niej to lekki bezsens.

Napisano

> W Polsce moze tak.

> Ale sa kraje, gdzie klima nie jest wsumie potrzebna.

> I tak np w Irlandii jest pelno nowych samochodow bez klimy w sprzedazy i nikt sie do nich nie

> zniecheca z tego powodu.

> Zreszta sam uzywam klimy max kilka razy do roku. Tak naprawde spokojnie moglbym sie bez niej obejsc

> wogole.

Nie wiem jak tam w Irlandii, ale w Szkocji bez klimy ani rusz. Nie ze względu na upały (nie występują), ale ze względu na ciągłe deszcze. Latem jest +15 i leje, zimą +5 i leje. Klima działa cały rok, osuszając wnętrze.

Napisano

> Przy temperaturach, ktore sa ostatnio to mozesz sobie faktycznie wietrzyc do upadlego...

> Szczegolnie jak auto stalo na sloncu i jest w nich 50+ stopni albo i wiecej

Chłopaku...

Ogarnij się.

Ja rozumiem, że bronisz swojej tezy do upadu, ale aż się ciśnie - czy Ty widzisz co Ty piszesz?

> No ale skoro lubisz sie lepic do fotela, to "wolnoc Tomku w swoim domku".

> Kwestie szyberdachu przemilcze bo mialem w 3 autach i uwazam, ze przydaje sie glownie tym co pala w

> aucie...

> A co do otwartych okien, to nie zycze nikomu zeby mu wpadl szerszen lub inne swinstwo w trakcie

> jazdy

Tajes.

Zapomniałeś dodać koronny frazes "BESPIECZEŃSFO!!!!"

Napisano

> Chłopaku...

> Ogarnij się.

> Ja rozumiem, że bronisz swojej tezy do upadu, ale aż się ciśnie - czy Ty widzisz co Ty piszesz?

> Tajes.

> Zapomniałeś dodać koronny frazes "BESPIECZEŃSFO!!!!"

Jesli ktos tu broni swoich tez do upadlego to jestes to Ty hehe.gif

Mialem auta bez klimy, wiec wiem jak wyglada komfort jazdy bez tego wynalazku hehe.gif

Zwyczajnie mozna z auta kierowac sie prosto pod prysznic sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.