Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kombi do 10 tyś

Featured Replies

Napisano

to teraz ja się zapytam o wybór auta, znajomy szuka, może pomożecie:

do 10 tyś.

koniecznie kombi

benzyna lub benzyna+LPG, diesel odpada

osiągi nieważne, fajnie jakby CC 0,7 mnie nie wyprzedziło, fajnie by było jakby spalanie benzyny nie przekraczało 10L

rocznik powyżej 2000.

z wyposażenia klima, elektryka, bez szału.

najlepiej prosty w eksploatacji, bez zbędnych pierdół i tani w utrzymaniu.

Da się w ogóle coś znaleźć?

Napisano

Będę nudny Primera P11.144 2.0 benzyna wink.gif

Napisano

> może palio ? przykładowo taki egzemplarz

Polecam ok.gif

dosiadam takowego ponad rok i jestem bardzo zadowolony.

Częsci bardzo tanie,prosta kosdtrukcja zawieszenia i olbrzymia przestrzeń załadunkowa jak na tę klasę samochodu.

jeden wielki minus- RDZA:)

naprawde trzeba dokładnie obejrzeć nadkola z tyłu i czy z pod nakładek na progach nic nie wykwita.

Napisano

Marea Weekend z końcówki produkcji ok.gif Zostanie jeszcze na "pakiet startowy" itd.

Napisano

> chyba trochę ponad budżet.

To jedynka po lifcie. O taka

Napisano

> to teraz ja się zapytam o wybór auta, znajomy szuka, może pomożecie:

> do 10 tyś.

> koniecznie kombi

> benzyna lub benzyna+LPG, diesel odpada

> osiągi nieważne, fajnie jakby CC 0,7 mnie nie wyprzedziło, fajnie by było jakby spalanie benzyny

> nie przekraczało 10L

> rocznik powyżej 2000.

> z wyposażenia klima, elektryka, bez szału.

> najlepiej prosty w eksploatacji, bez zbędnych pierdół i tani w utrzymaniu.

> Da się w ogóle coś znaleźć?

Laguna I, końcówka produkcji. W tej cenie będzie dobrze wyposażona furka.

Napisano

Vintage: e30

Reality: e36

Science Fiction: e46

zlosnik.gif

Bardziej serio to może poszukać Corolla E11/E12 - brzydkie jak diabli, ale jak się dobrze trafi to powinno jeździć do końca świata.

Wiem, że za 10 klocków można kupić też Cytrynę C5, ale to już spory wieloryb.

Napisano

Da się spokojnie, imo w tych pieniądzach to Astra G zlosnik.gif np moja zlosnik.gif

Napisano

> To jedynka po lifcie. O taka

A jak znajdziesz z silnikiem 1,6 16v to spalanie w spokojnej trasie będzie średnie 5,8. Nie udało mi się przekroczyć 8L/100 średnio, spokojnie jeżdżąc

Napisano

Wlasnie sprzedalem doinwestowana Fabiede z 2004, ale bez klimy.

Napisano

> przychylam się do tego co piszesz i zaleta nad oplem taka, że nie gnije

mam b po lifcie i nie gnije ;p .... W sumie niedrogi dobry samochód , laguna 1 też udana z tego co słyszałem

c5 odradzam

Napisano

> to teraz ja się zapytam o wybór auta, znajomy szuka, może pomożecie:

> do 10 tyś.

> koniecznie kombi

> benzyna lub benzyna+LPG, diesel odpada

> osiągi nieważne, fajnie jakby CC 0,7 mnie nie wyprzedziło, fajnie by było jakby spalanie benzyny

> nie przekraczało 10L

> rocznik powyżej 2000.

> z wyposażenia klima, elektryka, bez szału.

zalezy od skali tego combi w combi.

jezeli podpasi mu wielkosc bagaznika to fabia combi

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> zalezy od skali tego combi w combi.

> jezeli podpasi mu wielkosc bagaznika to fabia combi

odkopie trochę mój wątek, ktoś ma jeszcze jakieś propozycję?

Faworytem jest chyba Astra G, szukamy czegoś możliwie największego w podanych założeniach...

Co powiecie na MITSUBISHI Galant? Nigdy nie miałem do czynienia z japońcami...

Napisano

Celowałbym w coś mniej egzotycznego,wymiana choćby amortyzatorów w takim Galancie może finansowo nieco zaboleć,a i o egzemplarz godny uwagi może być ciężko z uwagi na małą ilość tych aut na naszym rynku.Celowałbym w coś bardziej europejskiego,ktoś dał tutaj przykład Vectry B.Myślę,że w zakładanym budżecie znajdzie się egzemplarz z końca produkcji poliftowy czyli już dość ładny z bogatym wyposażeniem.Co do silników jeżeli auto ma służyć do pokonywania krótkich dystansów poleciłbym 2,0 16v,pali niewiele więcej od 1,8,a przyjemność z jazdy sporo większa.Na starcie odrzuciłbym silniki diesla,te montowane do Vectry B niestety nie należą do najszczęśliwszych w eksploatacji. ok.gif

Napisano

> przychylam się do tego co piszesz i zaleta nad oplem taka, że nie gnije

Vectra b z końcówki produkcji(czyli po lifcie) jest już ocynkowana i jeżeli konkretny model nie ma wypadkowej przeszłości to będzie służyć długo.

Napisano
  • Autor

> Celowałbym w coś mniej egzotycznego,wymiana choćby amortyzatorów w takim Galancie może finansowo

> nieco zaboleć,a i o egzemplarz godny uwagi może być ciężko z uwagi na małą ilość tych aut na

> naszym rynku.Celowałbym w coś bardziej europejskiego,ktoś dał tutaj przykład Vectry B.Myślę,że

> w zakładanym budżecie znajdzie się egzemplarz z końca produkcji poliftowy czyli już dość ładny

> z bogatym wyposażeniem.Co do silników jeżeli auto ma służyć do pokonywania krótkich dystansów

> poleciłbym 2,0 16v,pali niewiele więcej od 1,8,a przyjemność z jazdy sporo większa.Na starcie

> odrzuciłbym silniki diesla,te montowane do Vectry B niestety nie należą do najszczęśliwszych w

> eksploatacji.

Tak myślałem, że Galant może być jednak zbyt egzotyczny...

Myślałem nad Vectrą B, ale po sprawdzeniu kilkunastu ogłoszeń (zacząłem od najdroższych) załamałem się - same przetyrane gnioty. Chyba jednak Astra G nie będzie miała konkurencji...

Co do silników, diesel odpada, najlepiej jakby kupić już zagazowaną benzynę, tylko, że z tymi 1.6 to problemy są jak u Vojciecha... hehe.gif

Napisano

> Tak myślałem, że Galant może być jednak zbyt egzotyczny...

> Myślałem nad Vectrą B, ale po sprawdzeniu kilkunastu ogłoszeń (zacząłem od najdroższych) załamałem

> się - same przetyrane gnioty. Chyba jednak Astra G nie będzie miała konkurencji...

> Co do silników, diesel odpada, najlepiej jakby kupić już zagazowaną benzynę, tylko, że z tymi 1.6

> to problemy są jak u Vojciecha...

Tak już jest z tymi ecotecami,że lubią sobie wypić olej,szczególnie gdy są zasilane lpg.Dość niefortunnie zostało rozwiązane smarowanie tłoków w tych silnikach i dopiero założenie markowych pierścieni tłokowych i "zmodyfikowanie" nieco tłoków przynosi rezultaty. ok.gifZ drugiej strony co to za Opel jak nie bierze oleju! hehe.gifok.gif

Napisano

> Wiem, że za 10 klocków można kupić też Cytrynę C5, ale to już spory wieloryb.

C5 za 10k to bardzo duże ryzyko miny. By zaniedbane C5 doprowadzić do dobrego stanu potrzeba dużo $$.

Napisano
  • Autor

> Tak już jest z tymi ecotecami,że lubią sobie wypić olej,szczególnie gdy są zasilane lpg.Dość

> niefortunnie zostało rozwiązane smarowanie tłoków w tych silnikach i dopiero założenie

> markowych pierścieni tłokowych i "zmodyfikowanie" nieco tłoków przynosi rezultaty. Z drugiej

> strony co to za Opel jak nie bierze oleju!

Jeszcze raz przejrzałem te Vectry i może coś się znajdzie, ale nie będzie łatwo, a na pewno większe to niż Astra.

Napisano

Vectra poliftowa nie miala ocynku...czasem polifty wyglądają gorzej jak przedlifty grinser006.gif

Sam mam X18XE i X20XEV i od wymiany do wymiany trzeba dolać literek oleju.Poza tym są w bdb stanie,bo czesci tanie.Nawet oryginały.

Napisano

> Co do silników, diesel odpada, najlepiej jakby kupić już zagazowaną benzynę, tylko, że z tymi 1.6

> to problemy są jak u Vojciecha...

Motor sam w sobie nie jest zły, a że olej lubi.. Cóż, jeden od wymiany do wymiany nic nie doleje a u drugiego trzeba będzie co 1000km 0,7l dolewać (tyle wynosi oplowska norma dla z16xe wink.gif ) I jak chcesz jeździć sporo to szukaj z gazem (wtedy najlepiej 1,6 8v), ja po Łodzi mam cały czas spalanie w okolicach 9,5 l noPb, mniej się po prostu nie da.

Napisano
  • Autor

> Vectra poliftowa nie miala ocynku...czasem polifty wyglądają gorzej jak przedlifty

dobrze wiedzieć ok.gif

> Sam mam X18XE i X20XEV i od wymiany do wymiany trzeba dolać literek oleju.Poza tym są w bdb

> stanie,bo czesci tanie.Nawet oryginały.

Passat w tedeiku też mi tyle żarł oleju, więc nie ma tragedii grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Motor sam w sobie nie jest zły, a że olej lubi.. Cóż, jeden od wymiany do wymiany nic nie doleje a

> u drugiego trzeba będzie co 1000km 0,7l dolewać (tyle wynosi oplowska norma dla z16xe ) I jak

> chcesz jeździć sporo to szukaj z gazem (wtedy najlepiej 1,6 8v), ja po Łodzi mam cały czas

> spalanie w okolicach 9,5 l noPb, mniej się po prostu nie da.

Gaz jest mile widziany, chyba, że będzie palić 6-7L paliwka hehe.gif

Napisano

> chcesz jeździć sporo to szukaj z gazem (wtedy najlepiej 1,6 8v), ja po Łodzi mam cały czas

> spalanie w okolicach 9,5 l noPb, mniej się po prostu nie da.

Hmm.To mi 1.8 i 2.0 przy takiej temperaturze w miescie spalaja ok 10,5l lpg...I to przy dosc dynamicznej jezdzie.

Napisano

> Hmm.To mi 1.8 i 2.0 przy takiej temperaturze w miescie spalaja ok 10,5l lpg...I to przy dosc

> dynamicznej jezdzie.

Kwestia miasta, ja jeżdżę głównie po centrum i to w godzinach szczytu.

Napisano

> Kwestia miasta, ja jeżdżę głównie po centrum i to w godzinach szczytu.

Dokładnie,miasto miastu nierówne.Ale też jeżdżę w korku i robię krótkie odcinki.W tamtym roku wcinal mi w takich warunkach litr mniej...

Napisano

> mam b po lifcie i nie gnije ;p .... W sumie niedrogi dobry samochód , laguna 1 też udana z tego co

> słyszałem

> c5 odradzam

Dlaczego odradzasz C5 ? hmm.gif

Napisano

> Vectra b z końcówki produkcji(czyli po lifcie) jest już ocynkowana i jeżeli konkretny model nie ma

> wypadkowej przeszłości to będzie służyć długo.

Pojęcia nie miałem że vectra b z końca produkcji miała ocynk. Skąd masz takie info ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Będę nudny Primera P11.144 2.0 benzyna

a coś więcej? części spalanie, jak znosi gaz?

poszukuje także wymiarów wnętrza...

Napisano

Hmmm... Peugeot 406?? solidnie, tanio, wygodnie z naprawde sporym wnetrzem smile.gif

Napisano
  • Autor

> Hmmm... Peugeot 406?? solidnie, tanio, wygodnie z naprawde sporym wnetrzem

no widzę teraz, że całkiem to spore auto, nieźle wyposażone.

Ale jak wygląda eksploatacja, LPG, części no i ta słynna już niby francuska awaryjność? grinser006.gif

Napisano

nie na darmo do tej pory mozna spotkac w wawie na taksowce, od siebie polecalbym jednak 2.0 hdi w opcji 90km, brak dwumasy, uklad paliwowy boscha, naprawde duze i mega udane auto wink.gif

A jak nie podejdzie diesel to sklanialbym sie w strone 2.0 16v motor EW10 jest bardzo przewidywalny i raczej malo awaryjny wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie na darmo do tej pory mozna spotkac w wawie na taksowce, od siebie polecalbym jednak 2.0 hdi w

> opcji 90km, brak dwumasy, uklad paliwowy boscha, naprawde duze i mega udane auto

> A jak nie podejdzie diesel to sklanialbym sie w strone 2.0 16v motor EW10 jest bardzo przewidywalny

> i raczej malo awaryjny

miałem jednego diesla i już więcej nie chce.

a jak ceny części podstawowych typu klocki, tarcze, amorki itp ?

widzę, że auto jest na prawdę duże jak na tą klasę.

fajnie wyposażone, boję się tylko jak coś ta elektronika zacznie padać...

Napisano

> to teraz ja się zapytam o wybór auta, znajomy szuka

> miałem jednego diesla i już więcej nie chce.

hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

czekałem aż ktoś się przyczepi zlosnik.gif

kolega miał już jednego diesla i więcej nie chce...

Napisano

może civic aerodeck ?

Napisano

Aktualnie jeżdżę astrą g z silnikiem z16xe. Auto miało założony gaz przy przebiegu 160kkm aktualnie ma 300kkm i od wymiany do wymiany nic nie ubywa oliwy. Także różnie z tym bywa.

Napisano

> Alfa 156 Sportwagon

Pomimo całej sympatii dla Alfy ale na litość boską nie za dychę hehe.gifno.gif

Napisano

> Pomimo całej sympatii dla Alfy ale na litość boską nie za dychę

Nie bardzo rozumiem, opisz woje doswiadczenia z zakupu Alfy za dychę, a ja opiszę Ci swoje.

Napisano

> Alfa 156 Sportwagon

Z niej takie pojemne kombi jak z E46 Touring. rotfl.gif

Napisano

> Z niej takie pojemne kombi jak z E46 Touring.

Rozumiem, że miałeś takie auto i załadowywałeś do pełna?