Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe auto dla kobiety do 40 tyś

Featured Replies

Napisano

Ma być nowe z klimatyzacją, 5 drzwi, silnik benzyna tak do 60-80km.

Auto dla kobiety i jej córki która od niedawna ma prawko. Przebiegi ok 10 tyś na rok.

Jak na razie podoba im się Corsa .

Mam coś doradzić a że od dawna nie jestem w temacie to prosiłbym o radę. Co do Corsy to obecny model jest już długo czy jakiś świeży lifting by ostatnio?

Podoba mi się nowe Clio ale nie wiem jak z awaryjnością?

Jak na razie Fiat i Korea odpada.

Przesiadają się ze starego Matiza więc każde nowe to będzie przepaść ale auto kupowane na ok 10 lat więc fajnie byłoby żeby były zadowolone z wyboru.

Napisano

> Ma być nowe z klimatyzacją, 5 drzwi, silnik benzyna tak do 60-80km.

> Auto dla kobiety i jej córki która od niedawna ma prawko. Przebiegi ok 10 tyś na rok.

> Jak na razie podoba im się Corsa .

> Mam coś doradzić a że od dawna nie jestem w temacie to prosiłbym o radę. Co do Corsy to obecny

> model jest już długo czy jakiś świeży lifting by ostatnio?

> Podoba mi się nowe Clio ale nie wiem jak z awaryjnością?

> Jak na razie Fiat i Korea odpada.

> Przesiadają się ze starego Matiza więc każde nowe to będzie przepaść ale auto kupowane na ok 10 lat

> więc fajnie byłoby żeby były zadowolone z wyboru.

Aveo! na wypasie bedzie grinser006.gif

Napisano

Ja aktualnie wybieram auto dla żony i decyduję się na Skodę Fabię Ambition Plus. Troszkę ich pomęczyć i w 40tyś. powinno dać radę z motorem 1.4 16V

Napisano

40 tys jest juz w czym wybierac. Przede wszystkim ma Jej sie podobac. Reszta nie ma znaczenia bo kazde nowe klasy B bedzie dobre. Choc ja bym wybieral pomiedzy:

1. 500

2. Fiesta

3. Aveo

Kazdy bedzie przyzwoicie wyposazony, zwrotny i niezawodny.

Napisano

> Ja aktualnie wybieram auto dla żony i decyduję się na Skodę Fabię Ambition Plus. Troszkę ich

> pomęczyć i w 40tyś. powinno dać radę z motorem 1.4 16V

I podoba Jej sie? Bo moja na to spojrzec nie chce.

Napisano

> 40 tys jest juz w czym wybierac. Przede wszystkim ma Jej sie podobac. Reszta nie ma znaczenia bo

> kazde nowe klasy B bedzie dobre. Choc ja bym wybieral pomiedzy:

> 1. 500

> 2. Fiesta

> 3. Aveo

> Kazdy bedzie przyzwoicie wyposazony, zwrotny i niezawodny.

500 odpada bo trochę za mały, Fiesta brana pod uwagę ok.gif

Napisano

> Auto dla kobiety i jej córki która od niedawna ma prawko. Przebiegi ok 10 tyś na rok.

> Mam coś doradzić a że od dawna nie jestem w temacie to prosiłbym o radę. Co do Corsy to obecny

> Przesiadają się ze starego Matiza więc każde nowe to będzie przepaść ale auto kupowane na ok 10 lat

Jakiś czas temu oglądałem nowe auta tej klasy, bo moi rodzice się przesiadali do nowego.

Najlepsze ceny vs. wypas ma Corsa i Aveo.

Dość dobrze wypada też Fiesta.

Najfajniejszy design znajdziesz w Clio i Peugeocie 208.

Zaskakująco dobrze wygląda też Dacia Sandero Stepway.

Skoda jest droga i smutna w środku. Podobnie VW.

Yaris jest tylko drogi.

Ja bym brał Aveo (wyposażenie) lub Clio (wygląd). Z przewagą Clio.

Napisano

yaris

co prawda korea odpada ale KIA VENGA wyglada ciekawie

Napisano

> Auto dla kobiety i jej córki która od niedawna ma prawko.

Zapytaj co się podoba. ok.gifgrinser006.gif

Napisano

bierzcie corsacza, sprawdzony i w sumie dobry furkacz

Ja chce oszczedzic z 5 tys, to jakies aveo, dacia, fabina

Napisano

> 5dr?

Kobiety go lubia. Poza tym po co facet wybiera auto kobiecie? Kazde nowe bedzie dobre ma sie podobac i tyle.

Napisano

Fiesta

Jak chcesz to wal na priv, przygotuję ciekawą ofertę na nówkę

Napisano

> Kobiety go lubia. Poza tym po co facet wybiera auto kobiecie? Kazde nowe bedzie dobre ma sie

> podobac i tyle.

Nie wybieram jej tylko chce coś zaproponować więcej niż Corsa która jako jedyna oglądała w salonie grinser006.gif

Napisano

> Nie wybieram jej tylko chce coś zaproponować więcej niż Corsa która jako jedyna oglądała w salonie

To jest najstarsze auto. Produkowane, ze ho ho. Niech pochodzi po salonach i pooglada. Ford, Renault, Fiat moze jeszcze Peugot.

Napisano

> To jest najstarsze auto. Produkowane, ze ho ho. Niech pochodzi po salonach i pooglada. Ford,

> Renault, Fiat moze jeszcze Peugot.

Właśnie chyba tak zrobie i zabiorę je na wycieczkę po salonach ok.gif

Napisano

> I podoba Jej sie? Bo moja na to spojrzec nie chce.

Podoba. No i co w tej klasie sie jest ładniejsze?? Może Ibiza i Punto, reszta kiepsko :/

Napisano

Moze C3? Dosc kobiece autko ok.gif

Napisano

Jezdzilem chyba wszystkim z wyjatkiem Aveo z tej klasy i jak dla mnie zdecydowanie Fiesta ok.gif Bardzo przyjemne auto zlosnik.gif

W krakowskim Wikarze na Zakopianskiej daja teraz ladne rabaty ok.gif

Napisano

> Jezdzilem chyba wszystkim z wyjatkiem Aveo z tej klasy i jak dla mnie zdecydowanie Fiesta Bardzo

> przyjemne auto

> W krakowskim Wikarze na Zakopianskiej daja teraz ladne rabaty

A jakie wrażenia po jeździe clio?

Napisano

Musialbys nieco doplacic, ale zlosnik.gif

opel_adam_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Napisano

> Musialbys nieco doplacic, ale

Opel Adam to jest 100% Fiat 500. Napisał już, że odpada bo za mały. Swoją drogą ze wszystkich mutacji Pandy, Ka, Ypsilon, Adama jak już, wybrał bym oryginał 500 ok.gifgrinser006.gif.

Napisano

> Ma nowe z klimatyzacją, 5 drzwi, silnik benzyna tak d

zaraz mnie wszyscy zjadą ale co tam... może z innej półki.Dlaczego małe? Może używana Honda Civic (ufo - VIII) 1.8s? Niewiasty dobrze w nim wyglądają, compact a wiec bezpieczniejszy, bezawaryjny, silnik 140km - do miasta i na trasę.

Za te kwotę kupisz używkę z polskiej dystrybucji i z udokumentowanym przebiegiem.

Pozdrawiam.

Napisano

> przebijam, Pug 208

Nono, najlepiej GTI grinser006.gif

Napisano

> zaraz mnie wszyscy zjadą ale co tam... może z innej półki.Dlaczego małe? Może używana Honda Civic

> (ufo - VIII) 1.8s? Niewiasty dobrze w nim wyglądają, compact a wiec bezpieczniejszy,

> bezawaryjny, silnik 140km - do miasta i na trasę.

> Za te kwotę kupisz używkę z polskiej dystrybucji i z udokumentowanym przebiegiem.

> Pozdrawiam.

Quote:

Ma być nowe z klimatyzacją, 5 drzwi, silnik benzyna tak do 60-80km.

Napisano

> zaraz mnie wszyscy zjadą ale co tam... może z innej półki.Dlaczego małe? Może używana Honda Civic

> (ufo - VIII) 1.8s? Niewiasty dobrze w nim wyglądają, compact a wiec bezpieczniejszy,

> Za te kwotę kupisz używkę z polskiej dystrybucji i z udokumentowanym przebiegiem.

tak źle życzysz koledze?

i zona gratis straci wszystkie plomby, to UFO to masakra zawieszeniowa...

jest pierdylion lepszych opcji w używkach niż to coś. i bezawaryjne to to nie jest...

> Pozdrawiam.

pozdro.

Napisano

A ja ciągle to samo: Suzuki Splash. Sprawdzone, niezawodne, udane, sympatyczne, bardzo, bardzo fajne auto.

Tak w ogóle to warto odwiedzić salon Suzuki bo jest tam Alto, Splash i Swift.

Napisano

> Nie wybieram jej tylko chce coś zaproponować więcej niż Corsa która jako jedyna oglądała w salonie

ale w pierwszym poscie napisales ze fiaty odpadaja zlosnik.gifspineyes.gif

Napisano

> Aveo! na wypasie bedzie

Kia Picanto będzie lepszym samochodem. Bardziej kobiece, ładniejsze, nowocześniejsze i w środku nie razi tandetnym plastikiem. Ja z takimi ograniczeniami dzisiaj kupił bym albo Picanto, albo nową Pandę. Panda wygodniejsza i troszkę praktyczniejsza, Kia ładniejsza.

Napisano

Ja w czerwcu miałem ten sam dylemat. Zona wybrała Aveo 4d. Ogólnie samochód na plus.

Napisano

> Ja w czerwcu miałem ten sam dylemat. Zona wybrała Aveo 4d. Ogólnie samochód na plus.

Dla mnie na minus. W porównaniu do Lanosa Daewoo cofnęło się o dwie dekady. Tani samochód nie musi być dzisiaj tak tandetny i tak plastikowy, co widać u konkurencji w tym samym przedziale cenowym. Dotyczy to tak samo Sparka i Cruze facepalm%5B1%5D.gif. Ale jak ktoś potrzebuje tylko nowego taniego bezpłciowego wozidła na pięć lat, to nie jest źle.

Napisano

> tak źle życzysz koledze?

> i zona gratis straci wszystkie plomby, to UFO to masakra zawieszeniowa...

> jest pierdylion lepszych opcji w używkach niż to coś. i bezawaryjne to to nie jest...

> pozdro.

OT Używam takiego od 5 lat i NIE potwierdzam. Mówię o wersji S nie R.

Napisano

porównywałem nową pandę z picanto, Kia jest przestronniejsza z tyłu jak usiadłem wygodnie z przodu;) to bez problemu się zmieściłem z tylu, w Pandzie było ciasno... nie udało mi się wsiąść.

Napisano

podobny dylemat ok 2 miesięcy temu był w mojej rodzinie. Po analizie całego segmentu padło na zakup Punto EVO- 1.4 z klimą lakierem met radiem fabrycznym skórkowa kiera itd itd. wyszło 38,5 tys.

Autko ładnie wykonane w środku, przyzwoite materiały no i mało pali. Ma system start&stop oraz podpowiada zmianę biegów.

Napisano

> Podoba. No i co w tej klasie sie jest ładniejsze?? Może Ibiza i Punto, reszta kiepsko :/

Jest Clio, C3, Ibiza przeokrutna, podoba Jej sie Fiesta, Swift, jeszcze rio ale przeokrutnie drogie IMO.

Napisano

> Pozdrawiam.

Po co Jej stare padlo? Ma byc nowe i kobiece a nie trzeszczace i udajace sportowe.

Napisano

> OT Używam takiego od 5 lat i NIE potwierdzam. Mówię o wersji S nie R.

czego nie potwierdzasz? że prowadzi się jak wóz na węgiel? betonowe zawieszenie, opatrzone w 16 calowe baloniki? czyli ani wygodne, ani się jakoś wybitnie nie prowadzi?

to że nie R to wywnioskowałem po silniku smile.gif

w kwestii awaryjności - nie ma sensu się przekonywać. ale uważam, że w tak dychawicznej wersji (140 KM) przeguby powinny wytrzymać więcej niż 50 tys km... kierownica nie powinna wycierać się i być wymieniana co roku... itp itd.

Napisano

> Dla mnie na minus. W porównaniu do Lanosa Daewoo cofnęło się o dwie dekady. Tani samochód nie musi

> być dzisiaj tak tandetny i tak plastikowy, co widać u konkurencji w tym samym przedziale

> cenowym. Dotyczy to tak samo Sparka i Cruze . Ale jak ktoś potrzebuje tylko nowego taniego

> bezpłciowego wozidła na pięć lat, to nie jest źle.

aveo 5d nie jest bezplciowe. wyglada fajnie. a w kwestii Kia - Chevy - to drugie bez wahania. kia dla mnie jest tak samo tandetna, a do tego zaczyna się cenić. może plastiki sprawiają wrażenie lepszych, ale w tym segmencie wszystkie są do d.... ale IMHO przyjemniej jedzie się aveo - kia ma problemy z wygłuszeniem.

Napisano

> czego nie potwierdzasz? że prowadzi się jak wóz na węgiel? betonowe zawieszenie, opatrzone w 16

> calowe baloniki? czyli ani wygodne, ani się jakoś wybitnie nie prowadzi?

> w kwestii awaryjności - nie ma sensu się przekonywać. ale uważam, że w tak dychawicznej wersji (140

> KM) przeguby powinny wytrzymać więcej niż 50 tys km... kierownica nie powinna wycierać się i

> być wymieniana co roku... itp itd.

Wybitna wypowiedź, trąci głęboką wiedzą....

Z pokorą przyjmuję opinię "eksperta od wszystkiego".

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Napisano

> Wybitna wypowiedź, trąci głęboką wiedzą....

zrobiłem tym badziewiem aż za dużo kilometrów, wystarczająco do wyrobienia sobie opinii nt tego auta.

> Z pokorą przyjmuję opinię "eksperta od wszystkiego".

daj namiary na dilera, bo widze ze dobry humor masz...

> Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

również.

Napisano

> Jest Clio, C3, Ibiza przeokrutna, podoba Jej sie Fiesta, Swift, jeszcze rio ale przeokrutnie drogie

> IMO.

- Clio - stylistyczna tragedia

- C3 - jeszcze gorzej

- Ibiza jest OK

- Fiesta - poprzednia zewnętrznie fajna, nowa gorzej ale wnętrze to jakiś kosmos

- Swift faktycznie ładny

- Rio jest świetny, ale drogi...

Czemu Fabia?? Bo primo podoba się żonie, secundo jest najtańsza ze wszystkich wyżej. Mam w firmie kilka Skód (ja osobiście jeżdżę Superbem) i poziom rabatów pozwala za zakup Fabii Ambition Plus 1.4 16V z metalikiem i wyposażeniem:

- pakiet Mixx (reflektory projekcyjne, alu 15" i czujniki parkowania tył)

- dezaktywacja czołowej poduszki powietrznej pasażera

- klimatyzacja automatyczna (climatronic)

- alarm

- podłokietnik przedni

- pakiet schowków II

- spryskiwacze reflektorów

- pakiet Black

- dodatkowe 4 głośniki z tyłu

- wielofunkcyjna czteroramienna kierownica

- Maxi-DOT

- stalowe koło zapasowe

W cenie 46tyś zł.

Coś w ten deseń wyjdzie:

skoda-fabia-ambition-fot-7dosetki_3804.jpg

Napisano

Ok, to ładne auto ale nie jest małe, i nie będzie nowe.

Dodatkowo ma kiepską widoczność do tyłu co nie ułatwia parkowania w mieście.

> bezawaryjny,

Bezawaryjne to UFO już na pewno nie będzie grinser006.gif

Napisano

> Ok, to ładne auto ale nie jest małe, i nie będzie nowe.

> Dodatkowo ma kiepską widoczność do tyłu co nie ułatwia parkowania w mieście.

> Bezawaryjne to UFO już na pewno nie będzie

ale z Ciebie "ekspert od wszystkiego" bylo.gifwpysk.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> - Clio - stylistyczna tragedia

> - C3 - jeszcze gorzej

> - Ibiza jest OK

litości... ibiza vs clio? ja wiem ze się o gustach nie dyskutuje... ale chodzi o gust kobiecy:) i imho clio czy C3 jest wiele ciekawsze, zwłaszcza vs ibiza a tym bardziej Fabia proponowana dalej!

Napisano

> litości... ibiza vs clio? ja wiem ze się o gustach nie dyskutuje... ale chodzi o gust kobiecy:) i

> imho clio czy C3 jest wiele ciekawsze, zwłaszcza vs ibiza a tym bardziej Fabia proponowana

> dalej!

Nie wiem czemu się utarło, że kobiecie musi się podobać to nakreślą styliści jako "kobiecy samochód".

Sorry, ale C3 czy Clio to jak dla mnie karykatury, a nie samochody. Przerost formy nad treścią. Stylista siadł do deski i najpierw nakreślił kilkanaście detali, a potem dorysował do nich resztę samochodu. A to co zrobił Ford z wnętrzami swoich samochodów (Ka, Fiesta, Focus) to już woła o pomstę do nieba. Ktoś się naoglądał gwiezdnych wojen i na haju przyszedł do pracy spineyes.gifspineyes.gifspineyes.gif

Napisano

> Nie wiem czemu się utarło, że kobiecie musi się podobać to nakreślą styliści jako "kobiecy

> samochód".

sam bym clio nie pogardził, jakbym miał kupić ten segment:) ale ja jezdzilem megane coupe, czyli mam kobiecy gust widać smile.gif

> Sorry, ale C3 czy Clio to jak dla mnie karykatury, a nie samochody. Przerost formy nad treścią.

> Stylista siadł do deski i najpierw nakreślił kilkanaście detali, a potem dorysował do nich

> resztę samochodu. A to co zrobił Ford z wnętrzami swoich samochodów (Ka, Fiesta, Focus) to już

> woła o pomstę do nieba. Ktoś się naoglądał gwiezdnych wojen i na haju przyszedł do pracy

100% kwestia gustu. VAG jest konserwatywny. francuzi luźniejsi: clio jest swietne (niestety renault o tym wie i cenę odpowiednio dostosował). C3 jest też ciekawe. ale to nie jest przerost formy, bo forma nie powoduje że są mniej praktyczne czy gorsze w jakikolwiek sposób z jej powodu.

co do forda zgoda smile.gif

Napisano

> A to co zrobił Ford z wnętrzami swoich samochodów (Ka, Fiesta, Focus) to już

> woła o pomstę do nieba. Ktoś się naoglądał gwiezdnych wojen i na haju przyszedł do pracy

Nie wiem jak Focus czy Fiesta ale Ka wyglada normalnie niewiem.gif