Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podpowiedzcie , spryskiwacze mgłowe w jakich autach były ?

Featured Replies

Napisano

Szukam z jakiego modelu mogę zamienić fabryczne spryskiwacze które są w Twingo II. Seryjne leją jak by chciały a nie mogą sick.gif

Dałem spryskiwacze z Citroena C4 ale niestety nie mają żadnej regulacji oslabiony.gif i leją za nisko oslabiony.gif

Zobaczyłem że podobne jeszcze są w Volvo C70 ale nie miałem w ręku i nie wiem jaki mają kąt sprysku niewiem.gif

Macie jeszcze jakieś pomysł jak to rozwiązać hmm.gif

są jakieś które mają regulacje ?

Napisano

> Szukam z jakiego modelu mogę zamienić fabryczne spryskiwacze które są w Twingo II. Seryjne leją

> jak by chciały a nie mogą

To może wymień pompkę, bo do spryskiwaczy mgiełkowych potrzebne jest większe ciśnienie.

Napisano

> Szukam z jakiego modelu mogę zamienić fabryczne spryskiwacze które są w Twingo II. Seryjne leją

> Dałem spryskiwacze z Citroena C4 ale niestety nie mają żadnej regulacji i leją za nisko

> Zobaczyłem że podobne jeszcze są w Volvo C70 ale nie miałem w ręku i nie wiem jaki mają kąt sprysku

> Macie jeszcze jakieś pomysł jak to rozwiązać

> są jakieś które mają regulacje ?

Jesli sie nie myle to takie sa w oplu insignia, poszukaj takze w autach grupy VAG.

Napisano

opel insignia, mają reguację

288067162-P2230001.JPG

Napisano

> To może wymień pompkę, bo do spryskiwaczy mgiełkowych potrzebne jest większe ciśnienie.

W AG mgłowe latają na ori pompce i wszystko działa jak należy

Napisano

> Dałem spryskiwacze z Citroena C4 ale niestety nie mają żadnej regulacji i leją za nisko

> Zobaczyłem że podobne jeszcze są w Volvo C70 ale nie miałem w ręku i nie wiem jaki mają kąt sprysku

Zobacz z octavii 1 po lifcie

Napisano

octavia II ma

Napisano
  • Autor

> To może wymień pompkę, bo do spryskiwaczy mgiełkowych potrzebne jest większe ciśnienie.

gdy podłączyłem te które psikają za nisko to pompa wydalała ok.gif

Napisano

207

Napisano

w 307 pamietam u ojca.

Napisano

auta VAG-a

Napisano

> octavia II ma

fabia I miała mgiełkę tylko tam był problem ze spryskiwacze montowane były na podszybiu i wymagały dużego otworu montażowego .

Napisano

czy maja regulacje to nie wiem.. ale w jeepie liberty sa mglowe

Napisano

Nie jest potrzebne wieksze ciśnienie. Mam w Astrze III spryskiwacze mgłowe od Insigni i jest ok.gif

Napisano

Wiele zależy nawet nie od regulacji ale od pochylenia maski...w Lanosie np. spryskiwacze od C3 mgiełkowały zbyt nisko, ale podobno od Xsary już prawidłowo...

Napisano
  • Autor

> Wiele zależy nawet nie od regulacji ale od pochylenia maski...w Lanosie np. spryskiwacze od C3

> mgiełkowały zbyt nisko, ale podobno od Xsary już prawidłowo...

dziękować dobry pomysł to te co w c3 i do 206 smile.gif

Napisano
  • Autor

> zobacz takie od Forda

niestety takie się nie zmieszczą , ale dzięki ok.gif podobne do tych co szukam jeszcze ma 206 i c3 z tego co widzę ok.gif

Napisano

> niestety takie się nie zmieszczą , ale dzięki podobne do tych co szukam jeszcze ma 206 i c3 z

> tego co widzę

dobry wątek smile.gif sam planuje zmianę. Myślisz że lepiej będzie w zimę odmrozić szybę?

Napisano

> niestety takie się nie zmieszczą , ale dzięki podobne do tych co szukam jeszcze ma 206 i c3 z

> tego co widzę

jak juz bedziesz maił w ręku jakieś spryskiwacze to możesz dla potomnych zrobić rozpiskę z wymiarami jakie mają spryski w miejscu montażu oraz fotkę? Pomogło by to w poszukiwaniach dla innych smile.gif

Napisano

> dziękować dobry pomysł to te co w c3 i do 206

Nie, do Xsary są nieco inne...takie do C3 też montowali, ale chyba całkiem na początku...ważny jest też sposób montażu - czyli jaki jest otwór a jakie są wąsy w samym spryskiwaczu...

Napisano

Nie w kazdym aucie, dla przykladu Punto II/ II FL mialo zwykle oraz mgielkowe, pompka byla taka sama.

Napisano

Do lanosa wrzuciłem z Citroena C2 albo C3 nie pamiętam, ori z ASO, śmieszny koszt, smigają już z 7 lat zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Do lanosa wrzuciłem z Citroena C2 albo C3 nie pamiętam, ori z ASO, śmieszny koszt, smigają już z 7

> lat

jadą do mnie , ponoć ciut wyżej psikają niż te z C4 smile.gif

Napisano
  • Autor

> espace IV

a zrobił byś fote jak to wygląda ? smile.gif bo może do Scenica bym zapodał zlosnik.gif

Napisano

> a zrobił byś fote jak to wygląda ? bo może do Scenica bym zapodał

serce.gifteraz do pracy pojechala, ale pyknę jutro po południu ok.gif

edyta

Napisano

Passat 3B i 3C (B5FL i B6).

Napisano

od VAGa nie podejdzie raczej żaden bo jest inne mocowanie itd więc raczej pozostaja te od jakiegoś francowatego i pompka w wiekszośći przypadków jest taka sam ,w sumie to nie spotkałem sie by w jakimś aucie nie wystarczała do mglowych seryjna wink.gif

Napisano

> pompka w wiekszośći przypadków jest taka sam ,w sumie to nie spotkałem sie by w

> jakimś aucie nie wystarczała do mglowych seryjna

myślę, że ktoś pomylił temat wink.gif słysząc, że gdzieś dzwonią ksiadz.gif dużo większe cisnienie potrzebne jest do sprysków reflektorów ksenonowych palacz.gif

Napisano

> od VAGa nie podejdzie raczej żaden bo jest inne mocowanie itd więc raczej pozostaja te od jakiegoś

> francowatego i pompka w wiekszośći przypadków jest taka sam ,w sumie to nie spotkałem sie by w

> jakimś aucie nie wystarczała do mglowych seryjna

Ja tam miałem w Astrze H smile.gif.