Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Barracuda czy Hana ?? które wybrać opinie długodystansowe .

Featured Replies

Napisano

Witam .. prosze o rozwianie wątpliwości odnosnie wtryskiwaczy gazowych .Doczytałem że ostatnio jakośc Hany znacznie spadła. czy ma ktoś lub zna jakieś testy długodystansowe tych wtryskiwaczy hana i Barracuda ? lub sam na je od dłuższego czasu ?

Napisano

> Witam .. prosze o rozwianie wątpliwości odnosnie wtryskiwaczy gazowych .Doczytałem że ostatnio

> jakośc Hany znacznie spadła. czy ma ktoś lub zna jakieś testy długodystansowe tych

> wtryskiwaczy hana i Barracuda ? lub sam na je od dłuższego czasu ?

Witam,

W Stilo mam Hana 2000, przebieg 50 kkm i nic im nie dolega.

Napisano

> Witam .. prosze o rozwianie wątpliwości odnosnie wtryskiwaczy gazowych .Doczytałem że ostatnio

> jakośc Hany znacznie spadła. czy ma ktoś lub zna jakieś testy długodystansowe tych

hana spadła a barracudda sie poprawiła grinser006.gif

bierz to co masz łatwiej dostepne i tańsze

Napisano
  • Autor

> hana spadła a barracudda sie poprawiła

> bierz to co masz łatwiej dostepne i tańsze

Hane zakładałem 2 lata temu do Bravo i jak narazie wszystko ok ale to było z produkcji 2 lata temu ia jakoś szczególnie dużo nie zrobiłem jeszcze na nich . aha auto będzie robiło jakieś 20000 km rocznie . i dalej mam dylemat może ktos z montażystów sie jeszcze wypowie ?

Napisano

U mnie Hanki wytrzymały bardzo krótko, ok 40kkm. Wiecej Valteki przejezdziły smile.gif Teraz wstawione mam Barracudy od ponad 30kkm i narazie działaja ok.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie Hanki wytrzymały bardzo krótko, ok 40kkm. Wiecej Valteki przejezdziły Teraz wstawione mam

> Barracudy od ponad 30kkm i narazie działaja

no to dziękujde za kolejną opinie . sprawa jest tudniejsza bo musze wybrać graty do instalacji dla szwagra wiec niesmak może pozostać smile.gif

Napisano

> no to dziękujde za kolejną opinie . sprawa jest tudniejsza bo musze wybrać graty do instalacji dla

> szwagra wiec niesmak może pozostać

A co to za filozofia... bierz tańsze, jak się skończa to wykładasz 130 zł i dalej jeździsz 30-50 kkm. ( mój przykład z omvl)

Napisano

> Witam .. prosze o rozwianie wątpliwości odnosnie wtryskiwaczy gazowych .

valtek 34 założone 3.5 roku temu, zrobione ok 120tyś km i nic się nie dzieje

Napisano

> A co to za filozofia... bierz tańsze, jak się skończa to wykładasz 130 zł i dalej jeździsz 30-50

> kkm. ( mój przykład z omvl)

Dokładnie tak, jak mialem przepłacac znowu za Hany. To wolałem załozyc barracudy.

Napisano

Z własnego doświadczenia brałbym barracudy, w seacie 1hana czarna po 20tyś padła, barracudy już 50tyś bezproblemowo dlatego od tygodnia w zagazowym c1 też zagościł ten wtrysk.

Napisano

Hany przeszło 100 kkm w v6 bez najmniejszych problemów.

Napisano
  • Autor

> U mnie hany padły tuż po gwarancji po 30tys.

> Teraz testuje barracudy.

to może jednak rzeczywiście epiej kupić najtańsza istwe i mienic co jakiś czas bo za jedne hany można kupic 2 zwykłe jakieś . tylko jaka firme wziąść pod uwage??

Napisano

> valtek 34 założone 3.5 roku temu, zrobione ok 120tyś km i nic się nie dzieje

Ja też dorzucę wprawdzie nie do końca na temat, ale mam valtek 34 zrobione 62tyś km i zero problemów.

Napisano

> ... tylko jaka firme wziąść pod uwage??

Jeden z kolegów wcześniej napisał - REG, bo tanie i nie wymagają kalibracji przed montażem.

Tylko REGi nie nadają się do autek z krótkimi czasami wtrysku.

• 3 lata później...
Napisano

Odgrzeję kotleta, jeśli kogoś interesuje trwałość. Daewoo silnik 2.0. Na wtryskiwaczach Hana zrobiłem w 3 lata prawie 50k km zupełnie bezproblemowo. Montaż 01.2015r.

Napisano
Dnia 10.02.2018 o 10:37, Dren napisał:

Odgrzeję kotleta, jeśli kogoś interesuje trwałość. Daewoo silnik 2.0. Na wtryskiwaczach Hana zrobiłem w 3 lata prawie 50k km zupełnie bezproblemowo. Montaż 01.2015r.

Ja mam Hana w Mitsu Lancer 1.8. Przejechane 90tyś na wtryskiwaczach Hana. Montaż chyba jakoś początek 2013.

Nadal mają bardzo dobre parametry, a było to sprawdzane akurat przy wymianie parownika.

Jednak przy zapytaniu o możliwość montażu gazu do mocniejszego Mitsubishi) gazownik proponował jednak Barracuda. Może coś w tym jest.

Napisano

Barracuda w Xanti 1.8 16v 110km przejechały 140tys i auto zostało sprzedane 

• 2 tygodnie później...
Napisano

ACW01 90 kkm - pojawil się problem "klejenia" kiedy było zimno, na zimnym silniku, czyszczenie tylko trochę pomogło, teraz są zamontowane ACW02.

• 11 miesięcy później...
Napisano

U mnie Hany od 07.2013 i z przebiegiem 104 kkm. Nadal żyją.

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 26.02.2018 o 15:59, resmiki napisał:

ACW01 90 kkm - pojawil się problem "klejenia" kiedy było zimno, na zimnym silniku, czyszczenie tylko trochę pomogło, teraz są zamontowane ACW02.

Z ACW01 miałem parę razy już problemy z "klejeniem" na zimno. Podgrzewanie średnio działało, reklamacja lepiej ;]

• 6 lat później...
Napisano

Czas leci. Fabia, silnik 1.2 HTP, wtryski Barracuda. 120k km i nie dotykałem instalacji poza filtrami.

Edytowane przez Dren

Napisano

Barracudy i ponad 120 tys, zero jakichkolwiek problemów

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 27.09.2025 o 20:14, pij napisał(a):

Barracudy i ponad 120 tys, zero jakichkolwiek problemów

Jakie filtry?

Najbardziej trwałe to Aeb i plus membranowy. Oczywiście nie obsłuży wszystkich silników bo nie jest zbyt wydajny ale za to trwaly

Napisano
W dniu 7.10.2025 o 14:19, deszczowyRoman napisał(a):

Jakie filtry?

Najbardziej trwałe to Aeb i plus membranowy. Oczywiście nie obsłuży wszystkich silników bo nie jest zbyt wydajny ale za to trwaly

Szczerze to nie mam pojęcia, Mam reduktor Zavoli S już z 8 lat i nigdy nie wymieniałem filtrów...

Napisano

U mnie Barracudy 115nl 170tkm przebiegu nie ruszane, filt FL KME włókno szklane.