Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe auto - gdzie największe rabaty? LONG

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Oglądałeś aurisa kombi w hybrydzie, którego Ci podesłałem jakiś czas temu?

aaaa!!!!

nie mój budżet, nie mój target - po co mi hybryda do jazdy autostradą z prędkością przelotową 140?

Napisano
  • Autor

Jak sie ma jakosc materialow wewnetrzych ww. FIATA SKODY I SEATA ?

Seat kompletna porażka, nie wiem z czego oni to robią, ale masz wrażenie jakby to w ogóle nie pasowało, dziwny matowy twardy plastik.

Punkt drugi - Fiat, wygląd bardzo OK, ale czuć tą twardość, Skoda minimalnie lepiej od Fiata.

Opel dystansuje wszystkich...

Napisano

Myślę o tym cały czas, bo Ford ma najlepsze rabaty i najlepsze finansowanie, ale straszą mnie tutaj chłopcy jakimś ręcznie regulowanym luzem zaworowym przy LPG czy coś w tym stylu.. Pojadę do Forda jeszcze raz na pewno, policzę od nowa, z czegoś zrezygnuję i może zmieszczę się z Powershiftem i tą benzyną albo najsłabszym dieslem.

Luz zaworowy sprawdza się co 160kkm i reguluje w razie potrzeby szklankami. Po założeniu LPG gazowniczy zalecają skrócenie tego przebiegu do 100 kkm. Regulacja zazwyczaj wychodzi kilkaset PLN - w zal. ile zaworów nie trzyma luzu. Silnik jest bardzo prosty konstrukcyjnie i ma opinię trwałego. Bardziej bym się obawiał o powershifta niż o ten silnik :oki:

Wysłane z Moto X Play

Napisano

generalnie najczęściej to pewnie jak w każdym innym silniku gdzie jest ręczna regulacja wymagają tego zawory wydechowe...

Napisano

aaaa!!!!

nie mój budżet, nie mój target - po co mi hybryda do jazdy autostradą z prędkością przelotową 140?

Kombi, automat, faktura VAT, możesz zagazowac. Czegoś brakuje?

http://otomoto.pl/oferta/toyota-auris-vat23-salonpl-aso-hybryda-premium-alu-automat-full-led-gwarancja-ID6ysWm5.html

Napisano

A kupisz takiego za 70kPLN?

Skoro śmiałeś się z moich propozycji i je krytykowałeś, wiec zakładam, że je przeglądałeś przed ich krytyka? ;]

Napisano

Jak sie ma jakosc materialow wewnetrzych ww. FIATA SKODY I SEATA ?

W Fiacie najgorzej i do tego wnętrze śmierdzi jak chińskie trampki-coś jak hyundaie poprzednich generacji

Napisano

Luz zaworowy sprawdza się co 160kkm i reguluje w razie potrzeby szklankami. Po założeniu LPG gazowniczy zalecają skrócenie tego przebiegu do 100 kkm. Regulacja zazwyczaj wychodzi kilkaset PLN - w zal. ile zaworów nie trzyma luzu. Silnik jest bardzo prosty konstrukcyjnie i ma opinię trwałego. Bardziej bym się obawiał o powershifta niż o ten silnik :oki:

Wysłane z Moto X Play

A inni gazownicy i pismaki zalecają kontrolę co 30 tys km.

Koszt 1 szklanki to ok 80 zł.

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

Zastanów sie.... Co takiego jest w gazie, że okres sprawdzania luzu spada że 160 do 30kkm, dlaczego tak się dzieje? jakoś drastycznie zmieniają się warunki pracy silnika na lpg w stosunku do benzyny? Imho różnica jest kosmetyczna w poprawnie wystrowanej instalacji ;)

Wysłane z Moto X Play

Napisano
  • Autor

Oczywiście - gwarancji. Byłem dzisiaj w salonie Toyoty, zagazowanie auta powoduje natychmiastową utratę gwarancji. Wyjątkiem są floty, które mogą dostać odstępstwo wpisane w książkę gwarancyjną, gdzie np. 100 aut dostaje Landi Renzo za zgodą TMP.

Napisano
  • Autor

W Fiacie najgorzej i do tego wnętrze śmierdzi jak chińskie trampki-coś jak hyundaie poprzednich generacji

Nie zauważyłem żadnego nieprzyjemnego zapachu, ale oglądałem jedno jeżdżące demo i jedno auto którego nie odebrał właściciel, które stoi już dwa miesiące, mogło wywietrzeć.

Napisano
  • Autor

Skoro śmiałeś się z moich propozycji i je krytykowałeś, wiec zakładam, że je przeglądałeś przed ich krytyka? ;]

Krytykowałem bo nawet w salonie Toyoty i Volkswagena na wieść o użytkowaniu głównie w trasie i na autostradzie automatycznie przechodzili na rozmowę o dieslach. A Ty uparcie TSI, GDI i Toyota.

Napisano

Krytykowałem bo nawet w salonie Toyoty i Volkswagena na wieść o użytkowaniu głównie w trasie i na autostradzie automatycznie przechodzili na rozmowę o dieslach. A Ty uparcie TSI, GDI i Toyota.

Nie była ta wiadomość skierowana do Ciebie. Zakup diesla w wypadku grupy VAG praktycznie nie ma sensu ekonomicznego. Dlaczego nie weźmiesz sobie na weekend auta z 1.4 tsi na weekend? Sam zweryfikuj. Prościej sie nie da.

Toyotę tez dostaniesz na weekend.

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

Pojniżej 70 kzł po rabacie masz Fabię Kombi z DSG i 4 lata gwarancji.

0-100 poniżej 10 s, spalanie średnie rzędu 6l/100 km (http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/398-Fabia.html?fueltype=2&constyear_s=2015&power_s=105&power_e=110&powerunit=2)

Klima automat

Nawigacja

Sportowe fotele (wygodne + trzymanie boczne!)

Aktywny tempomat

Czujnik deszczu, zmierzchu

Wielofunkcyjna kierownica

Podgrzewane fotele

i co tam sobie jeszcze wybierzesz.

Zakładając rabat rzędy 5-10 % spokojnie mieścisz się poniżej 70 kzł.

Przyjemne, komfortowe auto w prowadzeniu. Przestronność w środku jak w nie jednym kompakcie.

Niska utrata wartości, a po gwarancji w razie problemów części będzie od groma.

http://www.skoda-auto.pl/modele/fabia/fabia-combi/fabia-combi-szczegoly-techniczne

Edytowane przez mrBEAN

Napisano

Nie zauważyłem żadnego nieprzyjemnego zapachu, ale oglądałem jedno jeżdżące demo i jedno auto którego nie odebrał właściciel, które stoi już dwa miesiące, mogło wywietrzeć.

"Świeże" śmierdzą. Pewnie to wywietrzeje :)

Napisano

Co zawiera te 1200? W sumie krotko to pewnie nawet jednego przegladu nie bedzie.

To kest jakas oferta ze strony czy cos specjalnego dla Ciebie/firmy?

Obiecali mi demo 118 ale w wyniku pomylki jednak nie bylo. Wiec zaproponowali 3jke w dobrej cenie. Wszystko zawiera, opony, asisstance, ubezpieczenie i inne. Tylko paliwo leje.

Napisano

Tak, 77kPLN to nie 70, a w dodatku to auto za chwile juz 2 letnie...

Napisano

Pojniżej 70 kzł po rabacie masz Fabię Kombi z DSG i 4 lata gwarancji.

0-100 poniżej 10 s, spalanie średnie rzędu 6l/100 km (http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/398-Fabia.html?fueltype=2&constyear_s=2015&power_s=105&power_e=110&powerunit=2)

Klima automat

Nawigacja

Sportowe fotele (wygodne + trzymanie boczne!)

Aktywny tempomat

Czujnik deszczu, zmierzchu

Wielofunkcyjna kierownica

Podgrzewane fotele

i co tam sobie jeszcze wybierzesz.

Zakładając rabat rzędy 5-10 % spokojnie mieścisz się poniżej 70 kzł.

Przyjemne, komfortowe auto w prowadzeniu. Przestronność w środku jak w nie jednym kompakcie.

Niska utrata wartości, a po gwarancji w razie problemów części będzie od groma.

http://www.skoda-auto.pl/modele/fabia/fabia-combi/fabia-combi-szczegoly-techniczne

To dobra oferta jednak po moich przygodach w aucie klasie B zdecydowanie odradzam na autostrady. Dodatkowo w fabii jest glosniej niz w pazdzerzowatym i20. Zdecydowanie lepszy bedzie focus na takie potrzeby.

Napisano

Tak, 77kPLN to nie 70, a w dodatku to auto za chwile juz 2 letnie...

Od kiedy zakup używanego to koncert życzeń? Powiedz producentowi, że chcesz nowego passata ale masz 70 tys zl...

Napisano

Od kiedy zakup używanego to koncert życzeń? Powiedz producentowi, że chcesz nowego passata ale masz 70 tys zl...

Poki co to ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem  :facepalm:

Napisano

Obiecali mi demo 118 ale w wyniku pomylki jednak nie bylo. Wiec zaproponowali 3jke w dobrej cenie. Wszystko zawiera, opony, asisstance, ubezpieczenie i inne. Tylko paliwo leje.

Super opcja. Koniecznie na dzialanosc trzeba czy mozna pokombinowac tez na siebie?

Edytowane przez johnson_gda

Napisano

aaaa!!!!

Do takiej jazdy to ja bym zrobił wszystko żeby mieć klasę D z dieslem. Może demo jakieś czy coś...

Napisano

Do takiej jazdy to ja bym zrobił wszystko żeby mieć klasę D z dieslem. Może demo jakieś czy coś...

Budżet. Za 75-80 tys można kupić już mondeo Mk 5 lekko używane.

Napisano

Przecież on mało jeździ, zdaje się pisał coś o max 15 kkm w rok. Chyba, że coś pomieszałem, bo za dużo tych wątków  ;]

Napisano

Przecież on mało jeździ, zdaje się pisał coś o max 15 kkm w rok. Chyba, że coś pomieszałem, bo za dużo tych wątków ;]

Pomieszales.

Napisano

To dobra oferta jednak po moich przygodach w aucie klasie B zdecydowanie odradzam na autostrady. Dodatkowo w fabii jest glosniej niz w pazdzerzowatym i20. Zdecydowanie lepszy bedzie focus na takie potrzeby.

Latałeś jakimś pudełkiem z gazem w podłodze z krótką skrzynią i masz problem  :)

Przy 130-140 będzie normalnie, porównywalnie do kompaktów.

Tym bardziej przy DSG7.

Napisano

a co mają zalecać innego? przyjdzie taki jak Ty i uwierzy, to przynajmniej kasa im wleci. a tak nawiasem pisząc, to może tam nawet nie zajrzą.

Napisano

Przecież on mało jeździ, zdaje się pisał coś o max 15 kkm w rok. Chyba, że coś pomieszałem, bo za dużo tych wątków ;]

40kkm

Dlatego tak wazne sa koszty pln/km

Napisano

Proponowanie Leona w tej wersji to obelga dla autora wątku. Tam jest kibel w środku, wnętrze tak odpychające, że lepiej czuję się stawiając klocka w Toi Toiu. I nie mówię tego ze złośliwości, po prostu tak jest. Miałem możliwość leasingowania tego na rok za 500 zł miesięcznie i pomimo, że żona zawsze marzyła o Leonie to po wejściu do środka marzenia minęły. Po prostu nie, tragedia i tyle.

ja np. wolę wnętrze leona z kiblowego plastiku, ale z prawdziwymi wskazówkowymi, wyraźnymi zegarami, z prostotą i intuicyjnością obsługi większości potrzebnych rzeczy, niż jakiegoś francuza z tabletem, kolorowymi ledami i samymi wyświetlaczami, gdzie po wejściu do środka czujesz się jakbyś wszedł do tandetnego salonu gier w małym miasteczku na prowincji w Polsce D.

Napisano

40kkm

Dlatego tak wazne sa koszty pln/km

hmmmmmmmmm

Czyli przy ok. 6-6,5l w Fabii będzie ok. 30 zł/100 km

Gaziur: ok. 0,5l noPb na odpalanie = 2,50 zł + +/-8-9 litrów LPG czyli łącznie +/- trzeba liczyć ok. 20 zł za 100 km

Czyli ok. 10 zł oszczędności na 100 km, czyli ok. 4000 zł rocznie.

4000 zł x 5 lat = 20.000 zł

Czyli dlatego Octavia Kombi 1.6 z LPG znikała z salonów jak szalona  ;]

////

A ten grunt jest zbadany?

http://www.skoda-auto.pl/oferta/auto-z-lpg

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
  • Autor

Za 81 mam roczne Mondeo manual 1.5 ecoboost, jakby mi się trafił studiów diesel klasy D, nawet dwuletni ale z opcją przedłużonej gwarancji to biorę w ciemno.

Napisano
  • Autor

Minimum z ostatnich 4 lat to 28kkm na jedno auto, 22 kkm na drugie, w zeszłym roku jedno zrobiło 35 drugie 25, jak kupię jedno porządniejsze to przejmie wszystkie wjazdy rodzinne, więc 40 kkm jak nic.

Napisano
  • Autor

Latałeś jakimś pudełkiem z gazem w podłodze z krótką skrzynią i masz problem :)

Tym bardziej przy DSG7.

Nie jest normalnie, jeździłem ta Fabia ale manual, silnik ok, ale słabo z resztą, uszczelki, nadkola, szumi jak cholera.

Rewelacyjne jest Tipo pod tym względem, nawet Zachar się w teście zdziwił ostatnio jak mierzył przy 130 km/h

Napisano
  • Autor

ja np. wolę wnętrze leona z kiblowego plastiku, ale z prawdziwymi wskazówkowymi, wyraźnymi zegarami, z prostotą i intuicyjnością obsługi większości potrzebnych rzeczy, niż jakiegoś francuza z tabletem, kolorowymi ledami i samymi wyświetlaczami, gdzie po wejściu do środka czujesz się jakbyś wszedł do tandetnego salonu gier w małym miasteczku na prowincji w Polsce D.

Tu się zgadzam jak nigdy. Nowy Peugeot i Citroen to jakaś porażka stylizacyjna..

Napisano

Nie jest normalnie, jeździłem ta Fabia ale manual, silnik ok, ale słabo z resztą, uszczelki, nadkola, szumi jak cholera.

Rewelacyjne jest Tipo pod tym względem, nawet Zachar się w teście zdziwił ostatnio jak mierzył przy 130 km/h

Tipo kombi z gaziurem byłoby idealne.

Napisano

Tu się zgadzam jak nigdy. Nowy Peugeot i Citroen to jakaś porażka stylizacyjna..

Przez przypadek ostatnio siedziałem z tyłu w nowym Peugeocie 208.

Mam ok. 180 cm i musiałem kulić głowę i to mocno, bo opierała się o dach  8]  8]  8]

Napisano
  • Autor

hmmmmmmmmm

Czyli przy ok. 6-6,5l w Fabii będzie ok. 30 zł/100 km

Gaziur: ok. 0,5l noPb na odpalanie = 2,50 zł + +/-8-9 litrów LPG czyli łącznie +/- trzeba liczyć ok. 20 zł za 100 km

Czyli ok. 10 zł oszczędności na 100 km, czyli ok. 4000 zł rocznie.

4000 zł x 5 lat = 20.000 zł

Czyli dlatego Octavia Kombi 1.6 z LPG znikała z salonów jak szalona ;]

////

A ten grunt jest zbadany?

http://www.skoda-auto.pl/oferta/auto-z-lpg

Tak jak piszesz, plus Fabii bliżej do 7 litrów, albo i 7,5 przy autostradzie... Jak się rozpędzi to luz, ale samo przyspieszanie po hamowaniu...

Napisano
  • Autor

Tipo kombi z gaziurem byłoby idealne.

Czekam na cennik, nieoficjalnie ma się zaczynać od 49900, więc po dołożeniu gazu, przedłużeniu gwarancji powinno wystarczyć na jakąś średnią wersję.

Napisano

Juz jest leon po fl z lepszymi materiałami

Napisano

Czekam na cennik, nieoficjalnie ma się zaczynać od 49900, więc po dołożeniu gazu, przedłużeniu gwarancji powinno wystarczyć na jakąś średnią wersję.

Jesteś ze śląska, wiec może będę mógł pomóc z rabatem

Napisano
  • Autor

Jesteś ze śląska, wiec może będę mógł pomóc z rabatem

a chętnie, z każdej pomocy skorzystam byle mniej zapłacić

Napisano

Latałeś jakimś pudełkiem z gazem w podłodze z krótką skrzynią i masz problem  :)

Tym bardziej przy DSG7.

Nie zazwyczaj do 120 bo pozniej wir w baku. Prowadzenie jednak nie takie jak w kompakcie. Fabia jest lepsza bo ma szersze i nizsze opony ale halas znow wiekszy. Ja bym jednak wolal kompakt na autostrady.

Napisano

Mam takie same odczucia. Pod wieloma wzgledami jest lepsza od hultaja ale przy predkosciach autostradowych przegrywa z koreancem nie mowiac juz o innych kompaktach.

Napisano

Peugeot 308 jeszcze imho nie jest taki zły. Ma wielki tablet, ale też praktycznie nie ma innych przycisków na desce, wnętrze jest bardzo schludne i czułem się w nim całkiem dobrze. Do tego ma lewarek zmiany biegów pokryty prawdziwym metalem, zimnym w dotyku i fajnie leżącym w dłoni. Podoba mi się też ta mała kierownica i w ogóle układ kierowniczy, który jest bardzo czuły i całkiem fajnie się tym jeździ. Za to citroeny to faktycznie styl typu "wieś tańczy i śpiewa" i nowa meganka niestety imho również.

Napisano

Peugeot 308 jeszcze imho nie jest taki zły. Ma wielki tablet, ale też praktycznie nie ma innych przycisków na desce, wnętrze jest bardzo schludne i czułem się w nim całkiem dobrze. Do tego ma lewarek zmiany biegów pokryty prawdziwym metalem, zimnym w dotyku i fajnie leżącym w dłoni. Podoba mi się też ta mała kierownica i w ogóle układ kierowniczy, który jest bardzo czuły i całkiem fajnie się tym jeździ. Za to citroeny to faktycznie styl typu "wieś tańczy i śpiewa" i nowa meganka niestety imho również.

Glowny problem Francuzow to bardzo kiepska oferta silnikow noPB w kompaktach.

W zasadzie wszystko rozbija sie o rozne kombinacje silnikow 1.2T I tyle...

Niemiecka konkurencja jest kilka dlugosci z przodu, a Koreance czy Japonczycy dalej pakuja wolnossace kibble o pojemnosci max 1.6 ;)

Napisano

1.2 Puretech to akurat fajny silnik - szczególnie w Cactusie 110KM. Auto lekkie i fajnie to razem współgra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.