Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe auto - gdzie największe rabaty? LONG

Featured Replies

Napisano

Kamera się przydaje żeby zobaczyć coś, czego się z miejsca kierowcy nie da poczuć. Sam byłem sceptykiem ale się przekonałem. Chociaż uważam że sama kamera to nie jest idealnie bo czujnik z sygnałem akustycznym też by się przydał.

;)

Majac do wyboru kamera czy czujnki wybieram czujniki
Napisano

Majac do wyboru kamera czy czujnki wybieram czujniki

Czujniki są o wiele wygodniejsze w użyciu, to fakt. Ale kamera jest dalece precyzyjniejszym narzędziem. Co kto lubi.   :ok:

Napisano

kamera dobra jest jak już naprawdę blisko podjeżdżasz...jak jesteś daleko od przeszkody to jednak lepsze chyba są czujniki bo można patrzeć w lusterka i na około czy chociażby nikt nie przechodzi, nadjeżdża a patrząc tylko na ekran i nie mając widoku 360 to ma się bardziej ograniczone pole widzenia...

Napisano

Zgadza się  :phi:  ba za niewiele więcej można kupić leona 110km. tylko to wnętrze  :facepalm:  :facepalm:

Ale ten Golf to jest z wyprzedaży rocznika i pewnie 1,2 85 km ;]

Napisano
  • Autor

No dobra, decyzja została podjęta. 

W sobotę byliśmy z żoną i Jaśkiem w Oplu, żona pojeździła, Jasiek też pojeździł w foteliku, pełnia szczęścia. Później negocjacje, dostaliśmy rabat z kosmosu, zarezerwowaliśmy auto do poniedziałku i wróciliśmy do domu. 

W domu mieliśmy podjąć decyzję co do wysokości zadatku i okresu leasingu. 

Zeszło się na wspomnienia, na zastanawianie się czegoż to ta Astra nie ma, że nie jest automatem, że duża utrata wartości, że rata leasingowa co miesiąc, a w sumie taka rata to weekend z rodziną gdzieś w górach albo i nad morzem, no i żona sama zaproponowała to z czym ja bałem się odezwać po ostatnich przygodach.

Krótkie poszukiwania i mam zadatkowane auto nie nowe, ale z automatyczną skrzynią, LPG, automatyczną klimą, podgrzewanymi fotelami i webasto. 

Gdyby ktoś chciał kupować nowe, to w salonie Opla na Muchowcu w Katowicach mają chyba jeszcze dwie sztuki Astry 1.4 LPG po leasingu pracowniczym, przebieg do 6kkm za uwaga, 55kpln brutto. Rocznik of course 2016:)

Napisano

Czujniki są o wiele wygodniejsze w użyciu, to fakt. Ale kamera jest dalece precyzyjniejszym narzędziem. Co kto lubi. :ok:

Ja mam to i to. Gdybym mial miec kamere na tyl to wole same czujniki. Dopiero kamery 360 pokazuja fajnie calosc.

Mi sie najbardziej podoba opcja pokazanie prawego przedniego kola. Przydaje sie jak czasami jest moment na uzywanie suva poza twardym

Napisano

Krótkie poszukiwania i mam zadatkowane auto nie nowe, ale z automatyczną skrzynią, LPG, automatyczną klimą, podgrzewanymi fotelami i webasto.

To się pochwal co...

Napisano
  • Autor

To się pochwal co...

To co już miałem sprawdzone, tylko opcja mniej awaryjna. Pisząc "kupiłem", "zrobiłem" mam na myśli mojego mechanika, który dostał to zlecenie i robi to za mnie:)

BMW E39 528iAT, udało mi się trafić ten sam kolor (cosmosschwarz) oraz tą samą tapicerkę - skóra beż. Niestety brak elektrycznych foteli i ksenonu, ale albo z czasem dorzucę oryginał, albo kupię 540iAT.

Auto kupione od gościa który dojeżdżał do pracy do Szwajcarii od kilku lat, przebieg czysto autostradowy. Kupione z padniętym silnikiem, wyciekła woda na A w Czechach i nie było gdzie zjechać więc się zagotował. 

Do auta kupiony silnik z anglika z oryginalnym przebiegiem 105kkm potwierdzonym w ASO.

Auto w tej chwili się składa do kupy. Za 2-3 tygodnie pierwsza jazda.

Z jednej strony mi ulżyło, bo świadomość moich długich tras Astrą była lekko przerażająca, z drugiej strony nadal boję się awarii... no ale to już nie diesel, brak drogiego osprzętu, ewentualna awaria nie puści mnie z torbami. Oby.. ;)

Napisano

To co już miałem sprawdzone, tylko opcja mniej awaryjna. Pisząc "kupiłem", "zrobiłem" mam na myśli mojego mechanika, który dostał to zlecenie i robi to za mnie:)

BMW E39 528iAT, udało mi się trafić ten sam kolor (cosmosschwarz) oraz tą samą tapicerkę - skóra beż. Niestety brak elektrycznych foteli i ksenonu, ale albo z czasem dorzucę oryginał, albo kupię 540iAT.

Auto kupione od gościa który dojeżdżał do pracy do Szwajcarii od kilku lat, przebieg czysto autostradowy. Kupione z padniętym silnikiem, wyciekła woda na A w Czechach i nie było gdzie zjechać więc się zagotował. 

Do auta kupiony silnik z anglika z oryginalnym przebiegiem 105kkm potwierdzonym w ASO.

Auto w tej chwili się składa do kupy. Za 2-3 tygodnie pierwsza jazda.

Z jednej strony mi ulżyło, bo świadomość moich długich tras Astrą była lekko przerażająca, z drugiej strony nadal boję się awarii... no ale to już nie diesel, brak drogiego osprzętu, ewentualna awaria nie puści mnie z torbami. Oby.. ;)

rotfl... To przerobiłeś koncepcje kompletnie :D

Jak masz taką samą tapicerkę, to przełóż przy okazji grzane fotele ze starego :D

Napisano

Jak masz taką samą tapicerkę, to przełóż przy okazji grzane fotele ze starego :D

Oby raty leasingowe nie okazały się tańsze.

Napisano
  • Autor

Nie mogę bo stary sprzedałem, nie spodziewałem się że auto się sprzeda godzinę po ogłoszeniu, za tanio wystawiłem. Jakbym wcześniej pomyślał to z mojej poszedłby kompletny ksenon, wnętrze i DSP, no ale nie można mieć wszystkiego a na pewno nie od razu.

Koncepcję przerobiła moja małżonka, która się nieśmiało zapytała czy za te 20-25% wpłaty własnej nie możnaby kupić takiego samego BMW ;)

Nawet o tym nie wie, ale wykupiła sobie tym pakiet dobrych kilku miesięcy troskliwego męża :hehe:

Napisano
  • Autor

Oby raty leasingowe nie okazały się tańsze.

Oby... nie omieszkam się pochwalić kolejną wtopą, jeśli taka będzie. Trochę się obawiam czy OC/AC/ASS nie wyjdzie mnie drożej niż przy Astrze, po ostatnich podwyżkach, za poprzednią płaciłem 1640 PLN, teraz widzę ze są ostre wzrosty. Muszę się do mojej Pani w PZU pofatygować.

Napisano

Oby... nie omieszkam się pochwalić kolejną wtopą, jeśli taka będzie. Trochę się obawiam czy OC/AC/ASS nie wyjdzie mnie drożej niż przy Astrze, po ostatnich podwyżkach, za poprzednią płaciłem 1640 PLN, teraz widzę ze są ostre wzrosty. Muszę się do mojej Pani w PZU pofatygować.

Znajomy tydzień temu za Mazde 6 zapłacił 2500 w PZU

Napisano

BMW E39 528iAT

niezla wolta

z nowki (prawie nowki) na uszkodzony kilkunastoletni parch      8]

niech moc bedzie z toba

tapatalked

Napisano
  • Autor

niezla wolta

z nowki (prawie nowki) na uszkodzony kilkunastoletni parch      8]

niech moc bedzie z toba

tapatalked

dlaczego parch?

rozumiem, że kilkunastoletni, nie wygląda jak nowy itp., ale po tych wszystkich jazdach naprawdę zacząłem tęsknić za E39, dla mnie parchem jest nowy kompakt... jest głośno, plastikowo i w większości przypadków nie jedzie...

Wiem, że z moim podejściem powinienem kupić nową 5er, ale na to mnie nie stać, stać mnie na Astrę albo 18 letnie E39 - koszty porównywalne. Po raz drugi wybieram E39, może się na kosztach przejadę znowu ale na pewno nie będą one równe racie leasingowej za 5er czy choćby 3er, a jednak na tyle dużo jeżdżę że komfort jest na 1 miejscu.

Napisano

dlaczego parch?

dlatego:

Niestety brak elektrycznych foteli i ksenonu, ale albo z czasem dorzucę oryginał, albo kupię 540iAT.
Auto w tej chwili się składa do kupy. Za 2-3 tygodnie pierwsza jazda

na co kogo stac - o tym nie dyskutujemy

tapatalked

Napisano
  • Autor

Chodzi Ci o to że przekładany silnik? 

Hmm.. robię to z wyrachowania, a nie dlatego żeby było taniej. Wolę kupić auto z zepsutym najbardziej newralgicznym elementem i go wymienić od razu, przy okazji robiąc duży serwis, wtedy mam jakąś wiedzę na temat tego co w aucie siedzi. 

Mogę te same 18-20kpln wydać na auto gotowe, ale takich aut nie ma, lub są poza naszymi granicami, a tutaj już wchodzi brak czasu.

No cóż, w sumie ja też zawsze myślałem że auto gdzie podmienia się motor to już straszny parch musi być, więc się nie dziwię.

Napisano

Chodzi Ci o to że przekładany silnik?

nie, chodzi o to ze to zajezdzony parch inaczej trup

i nie pomoze najlepszy profi makijaz w domu pogrzebowym - trup to trup

tapatalked

Napisano
  • Autor

nie, chodzi o to ze to zajezdzony parch inaczej trup

i nie pomoze najlepszy profi makijaz w domu pogrzebowym - trup to trup

tapatalked

aaa, myślałem że chciałeś porozmawiać używając merytorycznych argumentów, kurczę, nabrałem się ;)

Napisano

@@bizz w swoim silnika zmieniać nie chciałeś a tu nie widzisz problemu :hmm:

Wolałbym chyba stary remontować, winno być taniej. Chyba, że o stan blacharski chodzi...

Edytowane przez volf6

Napisano
  • Autor

@@bizz w swoim silnika zmieniać nie chciałeś a tu nie widzisz problemu :hmm:

Wolałbym chyba stary remontować, winno być taniej. Chyba, że o stan blacharski chodzi...

Mój to był 3.0d, koszt remontu tak jak ja bym to chciał robić, czyli z duużą pewnością co do dalszej jazdy to ok 6-7 kpln. Jak już szukałem poprzedniej BMW to chciałem benzynę ze względu na ciszę, ale w dobrym stanie nie znalazłem. 

Moja uszkodzona sprzedała się od ręki, bo myślałem że kupię nowe. 

Trafiło się auto, o którym wiem co robiło przez ostatnie 6 lat, do tego miałem możliwość pogadać z warsztatem który go serwisował, a to jeden z najlepszych warsztatów ze specjalizację BMW na Śląsku.

Do tego w moim były do roboty hamulce tył (1000PLN), pompa ABS (800), regeneracja maglownicy (1300), tutaj mi ten problem odpada, do momentu pęknięcia rury i wycieku wody auto było w stanie bdb.

Sumarycznie powinienem się zmieścić w 18kpln i przejeździć tym autem dwa lata, bez większych napraw. Po 2 latach mam plan na nową 5er.

Życie zweryfikuje - jak zawsze. 

Napisano

myślałem że chciałeś porozmawiać używając merytorycznych argumentów, kurczę, nabrałem się

no ok ale tu nie ma zadnej merytoryki

wybrales osiemnastolatka z padnietym motorem ktory 'sklada sie do kupy'

kazdy mechanik nazywa takie cos trupem (w ogloszeniach slowo 'trup' zastepowane jest czesto okresleniem 'igla' i 'jedyny taki')

i to wg ciebie ma byc auto na dlugie trasy?

nie ogarniam tej kuwety jak mowi kot na saharze

tapatalked

Napisano

niezla wolta

z nowki (prawie nowki) na uszkodzony kilkunastoletni parch 8]

niech moc bedzie z toba

tapatalked

I jeszcze mając na uwadze przebiegi, ktore robi. Odważna decyzja!

Napisano
  • Autor

no ok ale tu nie ma zadnej merytoryki

wybrales osiemnastolatka z padnietym motorem ktory 'sklada sie do kupy'

kazdy mechanik nazywa takie cos trupem (w ogloszeniach slowo 'trup' zastepowane jest czesto okresleniem 'igla' i 'jedyny taki')

i to wg ciebie ma byc auto na dlugie trasy?

nie ogarniam tej kuwety jak mowi kot na saharze

tapatalked

wybrałem osiemnastolatka z padniętym motorem aby włożyć do niego praktycznie nowy motor - ja rozumiem, że kupując osiemnastolatka miałem kierować się przebiegiem w ogłoszeniu a nie stanem technicznym... szanuję ;)

Napisano
  • Autor

Jak ktoś jest zainteresowany rabatem na nowe Tipo to ogarnąłem juz temat dla kolegi bizz.

w sensie zamiast mnie możesz komuś pomóc? fajnie!

a z ciekawości, na nowe hatch lub kombi jakiego rzędu rabat jest możliwy? ja nadal na ich stronie cen nie widzę.. 

Napisano

ja rozumiem, że kupując osiemnastolatka miałem kierować się przebiegiem w ogłoszeniu a nie stanem technicznym... szanuję

nadinterpretujesz

kupiles osiemnastolatka w wersji trup i tego sie trzymajmy

pewnie jak zwykle chodzi o to, o co chodzi w takich przypadkach

tapatalked

Napisano

w sensie zamiast mnie możesz komuś pomóc? fajnie!

Rozmawiałem w Twojej sprawie z właścicielem salonów Fiata, także nie chcę wychodzić teraz na niepoważną osobę, wiec może ktoś skorzysta.

Napisano

Z zaciekawieniem czytałem wątek, chociaż ostatnie dwie strony to już była lekko surrealistyczna dyskusja akademicka, ale wisienką na torcie jest decyzja głównego bohatera    :hehe: .

Edytowane przez skodan

Napisano
  • Autor

nadinterpretujesz

tapatalked

trzymaj się czego chcesz, rację masz tylko w tym, że, oczywiście chodzi o pieniądze

im mniej ich wydam tym lepiej

Napisano

Tak ze skrajnosci w skrajnosc? Nie lepiej bylo no e46 330i kombi po FL?

Napisano
  • Autor

Rozmawiałem w Twojej sprawie z właścicielem salonów Fiata, także nie chcę wychodzić teraz na niepoważną osobę, wiec może ktoś skorzysta.

dzięki za zainteresowanie, ale ja nigdzie Cię nie prosiłem o rozmowę w mojej sprawie, a już na pewno nie deklarowałem że jestem zdecydowany w 100% na Fiata, wybór był cały czas między Tipo a Astrą... 

poczułem się teraz jakbym Cię prosił o pomoc w uzyskaniu dobrej ceny, a później pokazał środkowy palec - nic z tych rzeczy

mam nadzieję jednak, że ktoś na tym skorzysta

Napisano
  • Autor

Tak ze skrajnosci w skrajnosc? Nie lepiej bylo no e46 330i kombi po FL?

patrzyłem, ale weź to kup w dobrym stanie... poprzedniej E39 szukałem lekko ponad pół roku, tutaj trafiło się auto, którego historię byłem w stanie zweryfikować 6 lat wstecz, więc wziąłem...

wiem, że mogę zaliczyć wtopę, ale minimalizuję to ryzyko właśnie sprawdzeniem auta, w większości samochodów z ogłoszeń jest to nierealne

Napisano
  • Autor

Z zaciekawieniem czytałem wątek, chociaż ostatnie dwie strony to już była lekko surrealistyczna dyskusja akademicka, ale wisienką na torcie jest decyzja głównego bohatera    :hehe: .

sam czuję się lekko zaskoczony... szczególnie patrząc ile czasu zmarnowałem na podróże po salonach i ilość makulatury którą zgromadziłem

teraz mogę sobie napisać "doradca ds. zakupu samochodów nowych" i zacząć na tym zarabiać

Napisano

Jak chciałeś cos wygodnego i trwalego to bralbym lex gs300 lub legend. Wiek podobny do bmw ale twalosc zdecydowanie wyzsza. Mozna takie auto wyrwac w cenie przywolanej e39 528i

e39 nie jest tanim autem w utrzymaniu (nawet w wersji 528i)

Napisano
  • Autor

Jak chciałeś cos wygodnego i trwalego to bralbym lex gs300 lub legend. Wiek podobny do bmw ale twalosc zdecydowanie wyzsza. Mozna takie auto wyrwac w cenie przywolanej e39 528i

e39 nie jest tanim autem w utrzymaniu (nawet w wersji 528i)

tyle że od nowa muszę się uczyć auta, w sensie co się może zepsuć, gdzie szukać, ile kosztuje, szukać mechanika ogarniętego itd. 

BMW znam może nie na wylot, ale bardzo dobrze. Poza tym szczerze tęskniłem za komfortem jazdy tym autem...

Napisano

Napisz wprost - wstyd przed sąsiadami przesiąść się w BMW na Opla i to zadecydowało :phi:

dlatego mając w gotówce np 80 tys kupiłbyś jakiś bolid używany BMW czy Audi i na pewno nie nowe auto klasy kompakt. cóż każdy ma swoje wybory.

i tak mi się aktualnie skojarzyło

Właśnie mam znajomego co dla syna szuka samochodu - konieczne automat koniecznie BMW serii 3 lub Audi A4 nie starsze niż 2000 rok w budżecie 15 tyś - jak dla mnie typowy klient Jay-a. żadna inna marka nie wchodzi w grę.

Na mój zarzut że to będzie prawie pełnoletni ulep - foch, że go nie stać na lepszy samochód. ;l:facepalm:

Edytowane przez Dareek

Napisano

tyle że od nowa muszę się uczyć auta, w sensie co się może zepsuć, gdzie szukać, ile kosztuje, szukać mechanika ogarniętego itd.

BMW znam może nie na wylot, ale bardzo dobrze. Poza tym szczerze tęskniłem za komfortem jazdy tym autem...

Rozumiem to bo sam przy wyboze suva dla zony znajomosc auta byla bardzo duzym argumentem. Dlatego wybralismy tribeca a nie cx9 ktora teoretycznie jest rownie dobra a dodatkowo bardziej ekonomiczna.
Napisano

Najśmieszniejsze jest to, że to nie jest nawet przenośnia...

Auto się, mimo historii serwisowej sześć lat wstecz, pięknie na autostradzie wysypało. Taką bawarkę to sobie można kupić jako auto na weekend, a nie robić dziesiąt tysięcy rocznie z rodziną...

Napisano

No dobra, decyzja została podjęta. 

W sobotę byliśmy z żoną i Jaśkiem w Oplu, żona pojeździła, Jasiek też pojeździł w foteliku, pełnia szczęścia. Później negocjacje, dostaliśmy rabat z kosmosu, zarezerwowaliśmy auto do poniedziałku i wróciliśmy do domu. 

W domu mieliśmy podjąć decyzję co do wysokości zadatku i okresu leasingu. 

Zeszło się na wspomnienia, na zastanawianie się czegoż to ta Astra nie ma, że nie jest automatem, że duża utrata wartości, że rata leasingowa co miesiąc, a w sumie taka rata to weekend z rodziną gdzieś w górach albo i nad morzem, no i żona sama zaproponowała to z czym ja bałem się odezwać po ostatnich przygodach.

Gdyby ktoś chciał kupować nowe, to w salonie Opla na Muchowcu w Katowicach mają chyba jeszcze dwie sztuki Astry 1.4 LPG po leasingu pracowniczym, przebieg do 6kkm za uwaga, 55kpln brutto. Rocznik of course 2016:)

Jakoś rozumiem Twój wybór bo sam byłem w lipcu przy podobnym. Od lipca jeżdżę (wg AKA trupem) bmw e39 523 i Touring z 98 roku (samochód kupiony od pierwszej właścicielki z pełna historią serwisową od nowości do polowy maja 2016). Od zakupu zrobiłem 9 000 km i oprócz prewencyjnej wymiany oleju i filtrów nic się w aucie nie zepsuło, a komfort podróżowania jest świetny. Jedyne czego mi brakuje to manualna skrzynia biegów zamiast automatu no ale da się to przeżyć :-).

Napisano
  • Autor

Napisz wprost - wstyd przed sąsiadami przesiąść się w BMW na Opla i to zadecydowało :phi:

dlatego mając w gotówce np 80 tys kupiłbyś jakiś bolid używany BMW czy Audi i na pewno nie nowe auto klasy kompakt. cóż każdy ma swoje wybory.

i tak mi się aktualnie skojarzyło

Właśnie mam znajomego co dla syna szuka samochodu - konieczne automat koniecznie BMW serii 3 lub Audi A4 nie starsze niż 2000 rok w budżecie 15 tyś - jak dla mnie typowy klient Jay-a. żadna inna marka nie wchodzi w grę.

Na mój zarzut że to będzie prawie pełnoletni ulep - foch, że go nie stać na lepszy samochód. ;l:facepalm:

haha, no na pewno 18-letnie BMW to szpan przed sąsiadami:)

mając 80tyś w gotówce miałbym 50% wpłaty na nową 5-tkę, ale fakt skoro zastanowiłem się czy stać mnie na dodatkowe 800 zł raty leasingowej to znaczy że mnie nie stać, bo gdyby było inaczej kupiłbym bez zastanowienia ;)

po prostu ciężko mi się przesiąść do auta w którym jest głośno, spaczony jestem, a do tego biedny więc został mi 18-letni gruz

Napisano
  • Autor

Auto się, mimo historii serwisowej sześć lat wstecz, pięknie na autostradzie wysypało. Taką bawarkę to sobie można kupić jako auto na weekend, a nie robić dziesiąt tysięcy rocznie z rodziną...

wiesz, pęknięty wąż od chłodnicy jest niesprawdzalny w praktyce, ciężko jest temu zapobiec

jest gdzieś na Cro.pl taka piękna historia gościa, który pół roku przygotowywał auto do pierwszych chorwackich wakacji, nie pamiętam już czy to był Civic czy Prelude, na oko dobre 5-6 kpln włożył w auto - nowe hamulce, zawias, itp. 

no i nie dojechał - pękł mu właśnie wąż od chłodnicy

reguły nie ma, w nowym aucie masz 99% pewności że taka historia nie nastąpi, ale większym poniesionym kosztem

Napisano
  • Autor

Jakoś rozumiem Twój wybór bo sam byłem w lipcu przy podobnym. Od lipca jeżdżę (wg AKA trupem) bmw e39 523 i Touring z 98 roku (samochód kupiony od pierwszej właścicielki z pełna historią serwisową od nowości do polowy maja 2016). Od zakupu zrobiłem 9 000 km i oprócz prewencyjnej wymiany oleju i filtrów nic się w aucie nie zepsuło, a komfort podróżowania jest świetny. Jedyne czego mi brakuje to manualna skrzynia biegów zamiast automatu no ale da się to przeżyć :-).

523i już się jakoś odpycha, nawet z automatem, ja szukałem z kryteriami benzyna, automat i akurat trafił się 528i z czego bardzo się cieszę, choć miałem nadzieję na 530i

niezależnie od silnika, komfort jazdy jest nieosiągalny w kompakcie

Napisano
  • Autor

a! no i poprzednią zrobiłem 45kkm, była dwa razy w Chorwacji, dwa razy nad naszym morzem, raz na Litwie, plus dziesiątki innych wyjazdów, traf chciał że padła na miejscu

ale też zawsze mam max możliwe assistance

Napisano

523i już się jakoś odpycha, nawet z automatem, ja szukałem z kryteriami benzyna, automat i akurat trafił się 528i z czego bardzo się cieszę, choć miałem nadzieję na 530i

niezależnie od silnika, komfort jazdy jest nieosiągalny w kompakcie

W moim odczuciu 170 koni daje rade jak na tą masę, tym bardziej, że nie należę do osób, które muszą być pierwsze ruszając spod świateł, a wyprzedzanie tira to czysta przyjemność :vibra:.

Napisano

wiesz, pęknięty wąż od chłodnicy jest niesprawdzalny w praktyce, ciężko jest temu zapobiec

jest gdzieś na Cro.pl taka piękna historia gościa, który pół roku przygotowywał auto do pierwszych chorwackich wakacji, nie pamiętam już czy to był Civic czy Prelude, na oko dobre 5-6 kpln włożył w auto - nowe hamulce, zawias, itp. 

no i nie dojechał - pękł mu właśnie wąż od chłodnicy

reguły nie ma, w nowym aucie masz 99% pewności że taka historia nie nastąpi, ale większym poniesionym kosztem

jeżeli samochod trzeba do dłuższego wyjazdu specjalnie "przygotowywać" to znaczy, że coś jest nie tak z samochodem, albo z właścicielem ;]

Napisano

Bardzo lubię filmy, w których totalnie zaskakuje mnie zakończenie. To nie był film, a wątek na forum, ale mam podobnie odczucia  ;]

Kurcze a mogłeś jeździć nowym, "pachnącym" Fiatem - tyle stracić ;)

Szerokości!

Napisano

a mimo to autor sie obraza o precyzyjne okreslenie stanu technicznego     ;]

w swietle zalozen brzegowych:

Szukam nowego auta, założenie to kupić jak najtaniej samochód kombi z automatyczną skrzynią i silnikiem albo diesel albo benzyna z możliwością LPG bez utraty gwarancji, automatyczną klimatyzacją, tempomatem i podgrzewanymi siedzeniami...

ostateczny wybor jest zaskakujaco bliski monty pythona     ;)

@@bizz juz nie napinaj sie tak, wybrales jak wybrales, twoje pieniadze twoj problem

tapatalked

Napisano

Dziwi mnie szczerze ten wybór. Za 30 koła można kupić dużo młodszą Lagune 3 2.0DCI w automacie.

Ale co kto lubi - szerokości :)

Napisano
  • Autor

a mimo to autor sie obraza o precyzyjne okreslenie stanu technicznego     ;]

w swietle zalozen brzegowych:

ostateczny wybor jest zaskakujaco bliski monty pythona     ;)

@@bizz juz nie napinaj sie tak, wybrales jak wybrales, twoje pieniadze twoj problem

tapatalked

uwielbiam Monthy Pythona

napinam się jak słyszę trup o pełnosprawnym samochodzie, to jak jakbyś określił jakieś 60% samochodów jeżdżących po Polsce trupami, jednak większość to kilknastoletnie, sprowadzane auta... można kupić E39 trupa, kosztuje 5-7 koła i udawać że się jeździ BMW, można kupić to samo auto w przedziale 15-20 i naprawdę jeździć... 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.