Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe auto - gdzie największe rabaty? LONG

Featured Replies

Napisano

Otóż nie - i to też w pewnym stopniu zaważyło - po dokładnym dopytaniu w Skodzie na przykład, Pani przyznała że w przypadku grubszego padu oni zapewniają auto zastępcze tylko z assistance, czyli 3 max 7 dni. Naciskana przyznała również, że stoi u nich dwa miesiące Fabia z DSG i trwają rokowania czy wymieniać czy naprawiać a klient jeździ komunikacją miejską albo co tam sobie załatwił.. więc nie do końca...

No, ale na rynku są też inne auta niż te z grupy VAG.

Napisano

No, ale na rynku są też inne auta niż te z grupy VAG.

nooo ;] np. patrząc na wątek obok to są nowe Renaulty, wypasione nawet ;]

Napisano

Powiem tak, chyba nawet rozumiem Twój wybór. Wczoraj jechałem nowym polo w trase i to był dla mnie szok jak w tym aucie jest głośno w środku, fotele dynamika itd. Więc jakbyś miał jeździć fabią 1.2t po autostradach to szczerze bym współczł. U siebie przy tej prędkości nawet jak rolete dachu odsłonie jest po stokroć ciszej. Na dodatek przypomniał mi się jeden komentarz chyba Konika o tym, jak to w polo jest tyle miejsca co w e90...i pojawił mi się uśmiech na twarzy. Odkładaj na nową 5! Powodzenia i szerokości!

Napisano

nooo ;] np. patrząc na wątek obok to są nowe Renaulty, wypasione nawet ;]

Niech będzie... Są inne auta niż VAG i Renault.  :hehe:

Napisano

Masz racje sluzbowe kangoo dci jedzi obecnie UWAGA na 3 silniku !!! A calkiwity przebieg to nie cale 90kkm

Cale szczęście ze byla gwaranja

ale olej konsekwentnie co 30kkm jest zmieniany pewnie :hehe:

Napisano

Dokładnie. Przy zmianie silnika zalewają nowym olejem. Proste i wygodne.  :hehe:

Napisano

Zgodnie z zaleceniami aso co 40kkm lub co rok.

Auto kupione jako nowe i wykupione z gory wszelkie koszty serwisowe na 90/3 lata

Napisano

Haha - i ktoś mówi że firmami zarządzają inteligentni ludzie ;)

W Kia ProCeed zalecają wymiany oleju co 7,5 tysięcy przy dynamicznej jeździ, 15 tysięcy przy normalnej. Czyli prawidłowo...

Napisano

Więc jakbyś miał jeździć fabią 1.2t po autostradach to szczerze bym współczł...

wiem ze czytanie i zrozumienie tekstu to trudna rzecz wiec w skrocie:

bizz szukal kompakta, kombi z automatem diesla lub lpg do 78900

nie szukal ani polo ani fabii 1.2t

finalnie nabyl niejezdzace padlo

teraz zbiera na nowke bmw seria 5 pewnie w wersji m    ;]

tapatalked

Napisano

Haha - i ktoś mówi że firmami zarządzają inteligentni ludzie ;)

W Kia ProCeed zalecają wymiany oleju co 7,5 tysięcy przy dynamicznej jeździ, 15 tysięcy przy normalnej. Czyli prawidłowo...

Mozesz w ogolnym bilansie sprzedazy to sie oplaca?
Napisano

teraz zbiera na nowke bmw seria 5 pewnie w wersji m ;]

tapatalked

Może przejrzysz cały wątek, ponieważ propozycje i rozważania były bardzo rożne od fabii, astry, tipo po avensis czy mondeo. Wątek dot. zakupu kumpla Bizza fabiedy 1.2 dsg również się przewija, więc wycieczki o czytaniu ze zrozumieniem sobie daruj.

Napisano

Mozesz w ogolnym bilansie sprzedazy to sie oplaca?

Ale zła opinie chyba nie pomożę? Nastepnym razem firma pójdzie i zamówi Berlingo 1.6HDI albo Caddy 1.6TDI bo tam takie jaja to margines.

Napisano
  • Autor

teraz zbiera na nowke bmw seria 5 pewnie w wersji m    ;]

tapatalked

Wersja M wybitnie mi się nie podoba, wystarczy mi zwykłe kombi z automatem. Jedyne czego się obawiam, to braku normalnego silnika za dwa lata, bo jak tak dalej pójdzie to R6 w ogóle zniknie z oferty, 2.0d będzie topowym silnikiem a podstawą 1.5 3 cylindrowe.

Nie tyle zbieram, co muszę pokończyć pewne inwestycje, które mnie blokują z wydatkami miesięcznymi...

Ostatnio siedziałem w nowej 3er i ona w zasadzie wymiarami w środku i na zewnątrz (nie mierzonymi z linijką tylko moim odczuciem) nie różni się zbytnio od E39 - mowa o touringach.

Napisano
  • Autor

Może przejrzysz cały wątek, ponieważ propozycje i rozważania były bardzo rożne od fabii, astry, tipo po avensis czy mondeo. Wątek dot. zakupu kumpla Bizza fabiedy 1.2 dsg również się przewija, więc wycieczki o czytaniu ze zrozumieniem sobie daruj.

Kumpel nadal czeka na Fabię, zamówiona jakoś początkiem września, miała być do połowy listopada. Niedawno dostał info że "już poszła do produkcji" ale sam nie dowierza...

Napisano

Najfajniesze BMW to są teraz te 330e i 530e. Plugin Hybrid.

Ja bym podejrzewał że BMW z taką technologią to z diesli zrezygnują wciągu max 5 lat.

Napisano

Ale zła opinie chyba nie pomożę? Nastepnym razem firma pójdzie i zamówi Berlingo 1.6HDI albo Caddy 1.6TDI bo tam takie jaja to margines.

Nadtepnym razem firma znowu kupi to co przez 3 lata i 90kkm wygeneruje mniej kosztow. Awaryjnosc nie ma znaczenia bo jest wykupiona 3 letnia mobilosc bez względu na ilosc i dlugosc awarii zawsze nalezy sie auto zastepcze

Teraz zamowioem forda conect bo wyszedł najkorzystniej i spelnia podstawowe kryteria

Napisano

Cóż Ty tak z tym PSA? To jeszcze większy syf od Renówek. Miesięczny C4 kolegi pojechał na lawecie bo jakieś czujniki padały.

Napisano

Zgodnie z zaleceniami aso co 40kkm lub co rok.

Czyli niczego się nie nauczyli. W Lagunie dCi jak zaczęli wymieniać co 15 to problemy z silnikami się skończyły.

Napisano

Czyli niczego się nie nauczyli. W Lagunie dCi jak zaczęli wymieniać co 15 to problemy z silnikami się skończyły.

Jakby auto jeździlo te 40kkm tylko na autostradzie to pewnie nie byloby problemu. A u mnie non stop nie dogrzane w miescie i wokol komina
Napisano

Kumpel nadal czeka na Fabię, zamówiona jakoś początkiem września, miała być do połowy listopada. Niedawno dostał info że "już poszła do produkcji" ale sam nie dowierza...

Teraz wygląda na to,że szukasz każdego pretekstu aby upewnić się, że dobrze zrobiłeś.

Kiedy ma być gotowe do jazdy Twoje "nowe" auto?

Napisano

że w razie awarii jesteś w afroamerykańskiej rzyci...

Dokładnie tak samo jak z Twoim zombie. W dodatku na to zombie będziesz miał duży problem z kupieniem assistance. No i prawdopodobieństwo awarii zombiaka jest zdecydowanie większe niż nowego auta. Silnik już zdechł, a pozostałe elementy mają za sobą większą część resursu, więc będzie trzeba je wymieniać.

Owszem, mógłbyś tego zombiaka rozkręcić na pojedyncze elementy i wszystko co wykazuje zużycie większe niż 30-50% wymienić na nowe - ale tu kosztami byś dobił do nowego BMW.

Napisano
  • Autor

Dokładnie tak samo jak z Twoim zombie. W dodatku na to zombie będziesz miał duży problem z kupieniem assistance. No i prawdopodobieństwo awarii zombiaka jest zdecydowanie większe niż nowego auta. Silnik już zdechł, a pozostałe elementy mają za sobą większą część resursu, więc będzie trzeba je wymieniać.

Owszem, mógłbyś tego zombiaka rozkręcić na pojedyncze elementy i wszystko co wykazuje zużycie większe niż 30-50% wymienić na nowe - ale tu kosztami byś dobił do nowego BMW.

Jeżdżę starymi autami od lat, jeszcze nigdy nie spotkałem się z assistance którego nie mógłbym wykupić ze względu na wiek auta, a kupuje zawsze najlepsze w danym roku, czyli Polska bez limitu, zagranicą jak największy.

Napisano
  • Autor

Teraz wygląda na to,że szukasz każdego pretekstu aby upewnić się, że dobrze zrobiłeś.

Kiedy ma być gotowe do jazdy Twoje "nowe" auto?

Ale to się odnosi tylko do samej Skody jako firmy, nie ma nic wspólnego z moja decyzja bo czas oczekiwania na auto był u mnie na ostatnim miejscu. Ja nie potrzebuję dodatkowego potwierdzania moich decyzji.

Napisano

Może przejrzysz cały wątek...

nie wiem czy starczy mi zycia

domyslam sie ze bizz bral pod uwage kazdy istniejacy pojazd mechaniczny lacznie z promem endeavour

Ostatnio siedziałem w nowej 3er i ona w zasadzie wymiarami w środku i na zewnątrz (nie mierzonymi z linijką tylko moim odczuciem) nie różni się zbytnio od E39 - mowa o touringach.

wrazenie moze byc zludne

dlatego kupilem dziwaczne gt bo ma rozstaw osi wiekszy o 10 cm od zwyklej trojki, ma wewnatrz wiecej miejsca i lepiej sie prowadzi

natomiast bezramkowe szyby plus gorsze wykonanie powoduja wiekszy halas w srodku

napewno nie jest to seria 5 i baaardzo duzo do niej brakuje

tapatalked

Napisano

Jeżdżę starymi autami od lat, jeszcze nigdy nie spotkałem się z assistance którego nie mógłbym wykupić ze względu na wiek auta, a kupuje zawsze najlepsze w danym roku, czyli Polska bez limitu, zagranicą jak największy.

A gdzie można kupić assistance na całe EU na auto starsze niż 15 lat? Konik coś pisał o ADAC, z TU powyżej 10 lat sprzedaje tylko Alianz i Aviva. A Ty zdajesie miałeś te auta sporo starsze.

Napisano

Jakby auto jeździlo te 40kkm tylko na autostradzie to pewnie nie byloby problemu. A u mnie non stop nie dogrzane w miescie i wokol komina

No cóż - w instrukcji do mojej Kiły zalecają w takim przypadku zmianę co 10 kkm. Do tego w skrzyni manualnej co 90 i w dyfrach. Jak jeździsz po autostradach to co 30 a w pozostałych nie trzeba. Wystarczy zrobić to samo w instrukcji do Renault ale jak widać tam rządzi idiotyczny marketing.

Napisano
  • Autor

nie wiem czy starczy mi zycia

domyslam sie ze bizz bral pod uwage kazdy istniejacy pojazd mechaniczny lacznie z promem endeavour

wrazenie moze byc zludne

dlatego kupilem dziwaczne gt bo ma rozstaw osi wiekszy o 10 cm od zwyklej trojki, ma wewnatrz wiecej miejsca i lepiej sie prowadzi

natomiast bezramkowe szyby plus gorsze wykonanie powoduja wiekszy halas w srodku

napewno nie jest to seria 5 i baaardzo duzo do niej brakuje

tapatalked

siedziałem też w 3GT, ale nie przypadło mi do gustu ze względu właśnie na szybki bez ramek, pewnie jako nowe działają dobrze, ale po czasie będzie hałasować... sama bryła też mi nie pasuje, jakoś wolę kombi, ale akurat gust każdy ma inny

niestety mocne wsparcie dla biznesu mają tylko seria 3 i 5, X1 które mi się też podoba kosztuje już ok.50 tyś więcej w porównywalnej do 3er wersji... 

najgorsze jest to, że żonie podoba się 2 Active Tourer, a samo auto jest wręcz śmiesznie tanie przy reszcie rodziny, po leasingu pracowniczym roczne auta są po 80-85brutto... tylko ten napęd na przód mnie odrzuca, nie znalazłem jeszcze auta które by się przyjemnie prowadziło przy dynamicznej jeździe i było FWD, choć też bzyt wieloma nowymi nie jeździłem

Napisano
  • Autor

A gdzie można kupić assistance na całe EU na auto starsze niż 15 lat? Konik coś pisał o ADAC, z TU powyżej 10 lat sprzedaje tylko Alianz i Aviva. A Ty zdajesie miałeś te auta sporo starsze.

teraz mam na 17 letnie BMW w PZU, bez limitu w PL, w EU do 1000km. Czyli liczysz od granicy PL 1000km i podróżujesz w miarę spokojnie... z tego co widziałem na stronie mojepzu.pl oferta jest nadal aktualna

Napisano

Powiem tak, chyba nawet rozumiem Twój wybór. Wczoraj jechałem nowym polo w trase i to był dla mnie szok jak w tym aucie jest głośno w środku, fotele dynamika itd. Więc jakbyś miał jeździć fabią 1.2t po autostradach to szczerze bym współczł. U siebie przy tej prędkości nawet jak rolete dachu odsłonie jest po stokroć ciszej. Na dodatek przypomniał mi się jeden komentarz chyba Konika o tym, jak to w polo jest tyle miejsca co w e90...i pojawił mi się uśmiech na twarzy. Odkładaj na nową 5! Powodzenia i szerokości!

Polo z jakim silnikiem?

Napisano

siedziałem też w 3GT, ale nie przypadło mi do gustu ze względu właśnie na szybki bez ramek, pewnie jako nowe działają dobrze, ale po czasie będzie hałasować... sama bryła też mi nie pasuje, jakoś wolę kombi, ale akurat gust każdy ma inny

niestety mocne wsparcie dla biznesu mają tylko seria 3 i 5, X1 które mi się też podoba kosztuje już ok.50 tyś więcej w porównywalnej do 3er wersji... 

najgorsze jest to, że żonie podoba się 2 Active Tourer, a samo auto jest wręcz śmiesznie tanie przy reszcie rodziny, po leasingu pracowniczym roczne auta są po 80-85brutto... tylko ten napęd na przód mnie odrzuca, nie znalazłem jeszcze auta które by się przyjemnie prowadziło przy dynamicznej jeździe i było FWD, choć też bzyt wieloma nowymi nie jeździłem

3GT jest jakoś dziwnie pokraczne... 4GC jest za to piękne... Minimalnie różne, a jakże odmienne wrażenie...

Napisano
  • Autor

3GT jest jakoś dziwnie pokraczne... 4GC jest za to piękne... Minimalnie różne, a jakże odmienne wrażenie...

4GC jest piękne, ale dla mnie ideałem jest 6GC. Wspaniała linia, kosmiczna cena.

Napisano
  • Autor

mam 1000km w europie na 24lata to na 17 lat te sie znajdzie

Europa ma ubezpieczenia samochodowe? Siedzę na ich stronie i szukam,nic nie widzę, możesz podrzucić gdzie masz?

Napisano

Ten cyrk i małpy to nie moja sprawa ale podsumowałbym to używając porównania: chciał kupić kiwi ale rzucili kartofle więc wziął parę kilo ;]

A sam wątek kolegi @@bizz przejdzie chyba do panteonu wątków legend AK takich jak np. Volvo ;]

Dlatego proponuje go podwiesić i wyróżnić złotą czcionka! He he
Napisano

Cóż Ty tak z tym PSA? To jeszcze większy syf od Renówek. Miesięczny C4 kolegi pojechał na lawecie bo jakieś czujniki padały.

A pacz moje C4 z 2007 r. ma juz 160 tysi w tym 150 na gazie i nadal jeździ i mną się swietnie!
Napisano

Można. Brat miał na Poloneza na złombol. I nawet skorzystał. Ale nie mam pojęcia gdzie to wykupił i jak. Ale on pracuje w branży ubezpieczeniowej.

Oczywiście nie zmienia to faktu że samo assistance nie rozwiązuje problemów związanych z naprawą auta na drugim końcu Europy.

Napisano

najgorsze jest to, że żonie podoba się 2 Active Tourer

to nie jest dobry pomysl

przerobilem game bmw od 1 do 3 i niestety parzyste to porazka

wybralem gt bo najdluzsze jest a wiadomo auto to przedluzenie...     :swinka:

3GT jest jakoś dziwnie pokraczne...

ten podniesiony zad     :facepalm:

za to prowadzi sie perfekt zwlaszcza w xdrive i cena za polroczne jest mocno zachecajaca

tapatalked

Napisano

Można. Brat miał na Poloneza na złombol. I nawet skorzystał. Ale nie mam pojęcia gdzie to wykupił i jak. Ale on pracuje w branży ubezpieczeniowej.

Oczywiście nie zmienia to faktu że samo assistance nie rozwiązuje problemów związanych z naprawą auta na drugim końcu Europy.

Jak awaria jest 1000km od domu to holuja cie pod dom
Napisano

1000km od domu to holuja cie pod dom

Wyobraź sobie sytuację - jedziesz na narty do AT. Rodzinka zapakowana, sprzęt w boxie już się cieszy na spotkanie ze sztruksem na alpejskim stoku, a tu nagle pełnoletnie BMW ma swoje plany i postanawia wypluć UPG, albo inny drobiazg.

OK, masz assistance, przyjeżdża miły Austriak - Mohammed i mówi, że on Cię nach BMW service oder nach Hause zaholuje. Szybki telefon do BMW service z pytaniem vieviel ta UPG - oni, kein problem, 5 tausend euro i BMW będzie fahren jak nowe ... Myślisz sobie - eeee.... za 20 kpln to ja mam praktycznie nowe (znaczy 18 letnie, ale co to dla BMW) BMW z ledwo dotartym silnikiem z Anglika ... - no to nach Hause .... a narty ? Poczekają do przyszłego roku ...

A teraz opcja jechania tym bezpłciowym plastikiem - takim Tipo z gwarancją - OK, wypluł UPG - infolinia "Ciao Fiat" - Dzień dobry, jestem 50 km za Wiedniem, UPG w Tipo się wy..... . Przyjeżdża ten sam Mohammed i holuje Cię do ASO Fiat. Twój plastik idzie do serwisu, Twoje bagaże przerzucają do auta zastępczego i śmigasz dalej. Po 2 dniach odbierasz telefon, gdzie Abdul - doradca serwisu informuje Cię, że już jest kein fehler w Twoim Tipo - więc umawiasz się z nim, że po nartach podjedziesz oddać zastępczaka i wziąć swoje Tipo. Podjeżdżasz, uścisk dłoni i wracasz do ferienwohnung, gdzie żona przygotowała pysznego grzańca. 

Napisano

Nie cwiczylem tego za granica ale np nad morzem (~500km od domu) jak pekla mi chodnica w moim 24latku to mila pani z ass zapytala gdzie holujemy pod dom czy do serwisu i czy czasem nie zycze sobie auta zastepczego nas 7dni ktore od razu przyjedzie na lawecie. Lewata byla za 1h i zawiozlami auto pod dom. Calosc za free

Jak mi sie 2letnie volvo rozkraczylo na autobanie na wegrzech to czekalem 4h w rowie (policja zabronila mi siedziec w aucie)czekajac na lawete do serwisu. Tam hotel i dopiero na 2dzien moglem kontynuowac podroz. Wiec rozowo niebylo....

Napisano

Ja nie wiem jak ci ludzie po europie podrozuja. Zaryzykuje, ze jednak spora wiekszosc jezdzi jednak samochodami starszymi niz 3 lata a nawet i 5 a na poboczach jakos nie widuje sie wysypu zepsutych samochodow...

Napisano

Nie cwiczylem tego za granica ale np nad morzem (~500km od domu) jak pekla mi chodnica w moim 24latku to mila pani z ass zapytala gdzie holujemy pod dom czy do serwisu

OK uproszczę - cały problem w tym, że to co w PL będzie kosztować 5 kzl - i nie będzie większej różnicy czy zrobi to serwis w Kołobrzegu, Nowym Targu czy Wrocławiu, w zachodniej UE będzie kosztować 5 keur. Więc w praktyce pozostanie Ci holowanie nach Hause, ewentualnie złomowanie na miejscu.

Napisano

jezdzi jednak samochodami starszymi niz 3 lata a nawet i 5

Pomiędzy 5 a 18 jest "niewielka" różnica. Dodatkowo ten 18 latek jest w trakcie przeszczepu serca. 

Napisano

OK uproszczę - cały problem w tym, że to co w PL będzie kosztować 5 kzl - i nie będzie większej różnicy czy zrobi to serwis w Kołobrzegu, Nowym Targu czy Wrocławiu, w zachodniej UE będzie kosztować 5 keur. Więc w praktyce pozostanie Ci holowanie nach Hause, ewentualnie złomowanie na miejscu.

Zalezy....

Nie chce mi sie kontynuowac tej jalowej dyskusji...

Ostatnie zdanie:

Za cene wiekszej wtopy i tak wole jako daly jedzic pelnolatkiem niz nowym plastikiem (a taki tez stoi pod domem)

Napisano
  • Autor

Mam w PZU na terenie europy :)

To mam dla Ciebie złą wiadomość, mnie też wczoraj siekło jak poszedłem liczyć dla "nowej" BMW. PZU od 19 listopada wprowadziło nowe OWU, wiek pojazdu max 7 lat.

Napisano
  • Autor

Jak awaria jest 1000km od domu to holuja cie pod dom

Nie 1000 od domu, tylko 1000 do granicy z Polską. Poza tym kumplowi na lawecie przywieźli zastępczą Octavię, a wzięli jego do Polski. Ale to już nieaktualne bo po zmianach sprzed tygodnia wiek auta jest max 7 lat. 

Więc albo znajdę ubezpieczenie z podobnym assistance, albo wracam do poszukiwania auta - wątek jeszcze nie umarł!:)

Napisano

To mam dla Ciebie złą wiadomość, mnie też wczoraj siekło jak poszedłem liczyć dla "nowej" BMW. PZU od 19 listopada wprowadziło nowe OWU, wiek pojazdu max 7 lat.

Adac i start sprawdz
Napisano
  • Autor

Wyobraź sobie sytuację - jedziesz na narty do AT. Rodzinka zapakowana, sprzęt w boxie już się cieszy na spotkanie ze sztruksem na alpejskim stoku, a tu nagle pełnoletnie BMW ma swoje plany i postanawia wypluć UPG, albo inny drobiazg.

OK, masz assistance, przyjeżdża miły Austriak - Mohammed i mówi, że on Cię nach BMW service oder nach Hause zaholuje. Szybki telefon do BMW service z pytaniem vieviel ta UPG - oni, kein problem, 5 tausend euro i BMW będzie fahren jak nowe ... Myślisz sobie - eeee.... za 20 kpln to ja mam praktycznie nowe (znaczy 18 letnie, ale co to dla BMW) BMW z ledwo dotartym silnikiem z Anglika ... - no to nach Hause .... a narty ? Poczekają do przyszłego roku ...

A teraz opcja jechania tym bezpłciowym plastikiem - takim Tipo z gwarancją - OK, wypluł UPG - infolinia "Ciao Fiat" - Dzień dobry, jestem 50 km za Wiedniem, UPG w Tipo się wy..... . Przyjeżdża ten sam Mohammed i holuje Cię do ASO Fiat. Twój plastik idzie do serwisu, Twoje bagaże przerzucają do auta zastępczego i śmigasz dalej. Po 2 dniach odbierasz telefon, gdzie Abdul - doradca serwisu informuje Cię, że już jest kein fehler w Twoim Tipo - więc umawiasz się z nim, że po nartach podjedziesz oddać zastępczaka i wziąć swoje Tipo. Podjeżdżasz, uścisk dłoni i wracasz do ferienwohnung, gdzie żona przygotowała pysznego grzańca. 

Tak jak już napisałem wcześniej, PZU przywiozło do Chorwacji zastępczą Octę na lawecie, zabrało trupa. Wakacje bezproblemowo kontynuowane. Any questions?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.