Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf VII 1.2 TSI 110KM

Featured Replies

Napisano

Przy jeździe autostradowej moc nie ma takiego znaczenia, bo większość silników utrzyma prędkość 150 km/h (nawet Clio 60 KM mojej zony- byłem nim w Hiszpanii i dał radę). Zapotrzebowanie na moc gwałtownie rośnie przy jeździe zwykłymi krajówkami, gdzie trzeba szybko i często wyprzedzać bo miejsca jest mało. Wtedy moc jest bardzo ważna.

Napisano
9 minut temu, 1Marek1 napisał:

Przy jeździe autostradowej moc nie ma takiego znaczenia, bo większość silników utrzyma prędkość 150 km/h (nawet Clio 60 KM mojej zony- byłem nim w Hiszpanii i dał radę). Zapotrzebowanie na moc gwałtownie rośnie przy jeździe zwykłymi krajówkami, gdzie trzeba szybko i często wyprzedzać bo miejsca jest mało. Wtedy moc jest bardzo ważna.

Zgoda, ale ja takimi drogami jezdze w ostanim czasie bardzo sporadycznie :ok:

W zasadzie wszedzie gdzie potrzebuje moge spokojnie dojechac autostradami lub S-kami.

Napisano
22 minuty temu, 1Marek1 napisał:

to zależy, ja bym się nie zgodził. Ja śmigam codziennie autostradą na odcinku bardzo obciążonym ruchem w godzinach szczytu (A4 - obwodnica Krakowa) i to właśnie tam by mi się przydał mocny i elastyczny silnik. Żeby szybko włączyć się do ruchu i zmieścić przed nadciągającą kolejką TIRów, żeby sprawnie przyspieszać w zakresie 80-140, bo takie spowolnienia się często zdarzają, zanim pędzący z tyłu przedstawiciel w białym focusie mnie staranuje itd

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

U mnie rowniez, ewentualnie korek w drodze do pracy. Myslisz, ze taki Golf bedzie sie meczyl przy 140-150km/h?

W wersji 110KM masz skrzynie 6-ke, wiec spokojnie mozna tak jezdzic i jest calkiem cicho :ok:

Co innego jak ktos robi 50-100kkm rocznie, to wtedy faktycznie warto dolozyc do czegos mocniejszego, ale na przebiegi rzedu 15kkm to IMHO bez znaczenia.

Czasem powoze Skoda z tym silnikiem i najgorszy przy 150 to jest halas.

Napisano
Teraz, wujekcybul napisał:

Czasem powoze Skoda z tym silnikiem i najgorszy przy 150 to jest halas.

Od silnika czy kol i powietrza? ;)

Napisano
Godzinę temu, 1Marek1 napisał:

Swift tez trzyma ale jak sie chcesz rozpedzic do takiej predkosci to masz za soba juz 5 szybkich i wscieklych wiec to niepotrzebnie generuje sytuacje stresowe.

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

Od silnika czy kol i powietrza? ;)

Powietrze i kola. Ale zastanawiam sie jak bedzie w przypadku Golfa.

Napisano
Godzinę temu, Cinos napisał:

w DSG7 1.2 TSI 110 golf kombi pali 7 litrow przy 140km/h i ma 2950 obr/min przy 120 pali 6 litrow ale obrotow ma 2500 przy 180 pali dyche i ma prawie 4krpm

Ba sam benzyne produkuje - tak ludzie mowia. Kura pali powyzej 140 8-9 co jest calkowicie bez sesnu. Lepiej jechac 120 byc troche pozniej a zaoszczedzic na paliwie. Przy 180 to 12-14 pokazuje. Zreszta malo kiedy 120 przekraczam.

Edytowane przez wujekcybul

Napisano
Teraz, wujekcybul napisał:

Ba sam benzyne produkuje - tak ludzie mowia. Kura pali powyzej 140 8-9 co jest calkowicie bez sesnu. Lepiej jechac 120 byc troche pozniej a zaoszczedzic na paliwie. Przy 180 to 12-14 pokazuje.

Wrzuć bieg wyżej i będzie palił mniej :oki:

Napisano
Teraz, mrBEAN napisał:

Wrzuć bieg wyżej i będzie palił mniej :oki:

Nie da sie. Moze palic mniej ale... To trzeba jechac jak kapelusz i muskac gaz obserwowac i myslec nad atakiem. A ja mowie o sytuacji, ze odpalam wyjezdzam z garau jade przez miasto, autostrada 110-120 na tempomacie i jestem na miejscu. W miedzyczasie pije kawe, odpisuje na pare sms, zjem jablko, pogadam z pasazerka. Wtedy pali malo jak chcesz jechac w takich samych warunkach ale np 140-150 to spalanie jest duzo wieksze. Mozna jechac na pelnym wzwodzie obserwowac otoczenie i obrotomierz i myslec zeby spalil jak najmniej jednak ja mowie o normalnej jezdzie.

Napisano
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

Nie da sie. Moze palic mniej ale... To trzeba jechac jak kapelusz i muskac gaz obserwowac i myslec nad atakiem. A ja mowie o sytuacji, ze odpalam wyjezdzam z garau jade przez miasto, autostrada 110-120 na tempomacie i jestem na miejscu. W miedzyczasie pije kawe, odpisuje na pare sms, zjem jablko, pogadam z pasazerka. Wtedy pali malo jak chcesz jechac w takich samych warunkach ale np 140-150 to spalanie jest duzo wieksze. Mozna jechac na pelnym wzwodzie obserwowac otoczenie i obrotomierz i myslec zeby spalil jak najmniej jednak ja mowie o normalnej jezdzie.

Twinsena oszukasz, Florydziaka oszukasz, Wagner oszukasz..., ale fizyki, fizyki nie oszukasz!

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

Powietrze i kola. Ale zastanawiam sie jak bedzie w przypadku Golfa.

miałem Beetla 1.2 TSI 105KM, czyli w sumie golfa i latałem nim do pracy w trybie 70% autostrada, 30% miasto - do 150-160 całkiem elastyczny i wystarczająco zrywny. Palił tak z 7.5 przy tych prędkościach. Jakbyś jeździł do 110/h, bez stawania na światłach i jadąc płynnie to potrafił poniżej 5 spalić.

szkoda tylko że przy odpalaniu na zimno musiał zazgrzytać, jak stary motorower.

Napisano
13 minut temu, Vadero napisał:

miałem Beetla 1.2 TSI 105KM, czyli w sumie golfa i latałem nim do pracy w trybie 70% autostrada, 30% miasto - do 150-160 całkiem elastyczny i wystarczająco zrywny. Palił tak z 7.5 przy tych prędkościach. Jakbyś jeździł do 110/h, bez stawania na światłach i jadąc płynnie to potrafił poniżej 5 spalić.

Zgadzam sie jak maly ruch w miescie i na autostradzie to pali malo. :ok: Tak jak diesel. Z tym, ze w moich warunkach to tylko jazda poznym wieczorem albo w nocy.

Napisano
Dnia Wednesday, March 15, 2017 o 07:47, pejus1982 napisał:

Ostatecznie kupiłem wspomnianego golfa 1.2 110km comfortline + pakiet biznes za 65kzl. W gratisie opony zimowe. Dzięki wszystkim za porady.

Gratulacje. Dołożyłeś do gwarancji na 5 rok? 

Napisano
Dnia Wednesday, March 15, 2017 o 20:58, Vadero napisał:

Ponoć wada konstrukcyjna tych silników (sam mam taki tylko wersje 85KM).Zalalem Ceratec-a od Liqui Moly i po przejechaniu od zalania już ok. 1000km jest spokój z dźwiękami przy rozruchu na zimno :-)

Napisano
Ponoć wada konstrukcyjna tych silników (sam mam taki tylko wersje 85KM).Zalalem Ceratec-a od Liqui Moly i po przejechaniu od zalania już ok. 1000km jest spokój z dźwiękami przy rozruchu na zimno :-)

To chyba dotyczyło poprzednich wersji 1.2 tsi z rozrządem na łańcuchu. W wersji z paskiem wada nie występuje.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano
6 godzin temu, iwik napisał:

To chyba dotyczyło poprzednich wersji 1.2 tsi z rozrządem na łańcuchu. W wersji z paskiem wada nie występuje.

Nie tak do końca poprawili

Napisano
3 minuty temu, mack1805 napisał:

Nie tak do końca poprawili

A w czym to przeszkadza?

Napisano
6 godzin temu, iwik napisał:

No właśnie za te tyrkolenie nie jest odpowiedzialny łancuch tylko jakiś zawór, czy inne pieruństwo, co się późno napełnia olejem po zapaleniu i tyrkoli na sucho. Podobno taka cecha tych silników ;] Mnie wkurzało, więc sprzedałem.

Napisano
6 minut temu, Maciej__ napisał:

A w czym to przeszkadza?

Mi osobiście w niczym bo nie mam już tego dźwięku przy odpalaniu:-) ale ponoć to wina napinacza rozrządu.

Napisano

Jeszcze chwila i nie będzie 1.2TSI, a będzie 1.0TSI i 3 cylindry :)

Napisano

Hmmm dzis sie dowiedzialem ze moja kadrowa kupila za 63kzl Yarisa 1.3 a Wy w tej cenie macie klase wyzsza :) niezle przeplacila ja strzelalem ze dala max 48-52,kzl a ona z cena 10kzl wyzsza ...

Go Hard or Go Home

Napisano
1 godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Hmmm dzis sie dowiedzialem ze moja kadrowa kupila za 63kzl Yarisa 1.3 a Wy w tej cenie macie klase wyzsza :) niezle przeplacila ja strzelalem ze dala max 48-52,kzl a ona z cena 10kzl wyzsza ...

Go Hard or Go Home

zależy pewnie jaka wersja i jakie wyposażenie. Spokojnie można skonfigurować to auto za sporo więcej

Napisano
2 godziny temu, sdss napisał:

już jest. W tegorocznym Leonie jest 1.0 R3 turbo 115KM. I poniżej 10s do setki.

Napisano

zależy pewnie jaka wersja i jakie wyposażenie. Spokojnie można skonfigurować to auto za sporo więcej

Pewnie tak ale to jeszcze na wyprzedazy rocznika bylo :) autko ladne ale tyle kasy bym nie dal za klase B...

Go Hard or Go Home

Napisano
8 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Pewnie tak ale to jeszcze na wyprzedazy rocznika bylo :) autko ladne ale tyle kasy bym nie dal za klase B...

Go Hard or Go Home

Może hybrydę kupiła.

Napisano
49 minut temu, bartekm napisał:

Może hybrydę kupiła.

Hybryda była o 7kzł droższa.

Napisano
14 godzin temu, sdss napisał:

taka polityka VAG

ma zostac 3 pojemnosci 1.0 1.5 i 2.0 wszystkie TSI

Napisano
3 minuty temu, Cinos napisał:

taka polityka VAG

ma zostac 3 pojemnosci 1.0 1.5 i 2.0 wszystkie TSI

Poza EU polegna ale moze nie zalezy im n Asia i USA.

Napisano
11 minut temu, wujekcybul napisał:

Poza EU polegna ale moze nie zalezy im n Asia i USA.

od 9.50 o silnikach lub blizej 11.45

Napisano
4 godziny temu, bartekm napisał:

Może hybrydę kupiła.

Jakby tak było to jeszcze bym tą cenę zrozumiał.

Ale za zwykłego yarka 1.3 (w co by nie był wyposażony) to mogę powiedzieć tylko, że szanuję wybór, ale go nie rozumiem. :hehe:

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał:

Jakby tak było to jeszcze bym tą cenę zrozumiał.

Ale za zwykłego yarka 1.3 (w co by nie był wyposażony) to mogę powiedzieć tylko, że szanuję wybór, ale go nie rozumiem. :hehe:

W wyprzedażdy miałem kilka dni temu ofertę na Yarisa 1.33 w wersji Premium za 55kzł. I tak drogawo, ale 63 to juz bez sensu za to auto. Nawiasem mówiąc, ale albo jechałem walniętym egzemplarzem, albo ktoś w Toyocie upadł na głowę dobierając tłumik. Przy 2500rpm był taki basowy pomruk, że nie ledwo dało się wysiedzieć na tylnej kanapie :O

• 5 tygodni później...
Napisano
Dnia 13.03.2017 o 16:20, iwik napisał:

Nie. To toledo.

True: Rapid to Toledo, oba trzepane zresztą na tej samej linii produkcyjnej w Mlada Boleslav

Napisano

Bierz Golfa.

Dostalem z wypozyczalni Astre Kombi w zeszlym miesiacu i wnetrze i radosc z jazdy jest mocno w tyle za Golfem.

Napisano
Godzinę temu, t_kucyk napisał:

Bierz Golfa.

Dostalem z wypozyczalni Astre Kombi w zeszlym miesiacu i wnetrze i radosc z jazdy jest mocno w tyle za Golfem.

Już wziął.. IMO ten temat już do zamknięcia ;) 

Napisano
Dnia 15/03/2017 o 07:47, pejus1982 napisał:

Ostatecznie kupiłem wspomnianego golfa 1.2 110km comfortline + pakiet biznes za 65kzl. W gratisie opony zimowe. Dzięki wszystkim za porady.

Nie wiem jak to zrobiłeś, 65k pln to cena za niezbyt doposażonego Rapida, a nie Golfa, normalnie wyposażone "tanie" Tipo 1.4 T-Jet wychodzi w granicach 70. Czy to jakaś super hiper ekstra wyprzedaż rocznika plus zniżka za brak prawa jazdy i grupę inwalidzką 8] ;)

Napisano
Dnia 11.03.2017 o 21:48, pejus1982 napisał:

... Co do Aurisa to sam się dziwiłem, że w XXI wieku jest konieczność dopłacania do elektrycznych szyb z tyłu co źle świadczy o producencie auta. ...

Każdemu według potrzeb. Znam kilka osób, które chyba nigdy nie otworzyły szyb z tyłu, ja też używam ich jedynie latem w Uniaku, gdzie nie ma klimatyzacji. W ogóle jak dla mnie to i te z przodu mogłyby być na korbki - ważniejsze są inne rzeczy jak tempomat czy klimatronik. Fakt, w dzisiejszych czasach, brak tylnych szyb w prądzie i to w kompakcie Toyoty trochę zaskakuje.

Napisano
9 godzin temu, gilbert3 napisał:

Nie wiem jak to zrobiłeś, 65k pln to cena za niezbyt doposażonego Rapida, a nie Golfa, normalnie wyposażone "tanie" Tipo 1.4 T-Jet wychodzi w granicach 70. Czy to jakaś super hiper ekstra wyprzedaż rocznika plus zniżka za brak prawa jazdy i grupę inwalidzką 8] ;)

ZA 70Kpln byly boale Comfortline 1,4 125KM na wyprzedazy rocznika, wiec nie jest to niemozliwe.

Napisano
Dnia 22.04.2017 o 23:07, gilbert3 napisał:

W salonach stały (duża ilość) za 59990 golfy 1.2 110KM jakaś wersja Start + cośtam (Trend chyba z jakimiś dodatkami).

Miał wszystko co niezbędne: klimę, radio, czujniki cofania, skórzaną kierę ze sterowaniem radiem, elektrykę z przodu i alusy 15' i kolor metalik w cenie). Szybko się rozeszły z tego co widzę.

Napisano
Dnia 4/23/2017 o 08:55, Maciej__ napisał:

ZA 70Kpln byly boale Comfortline 1,4 125KM na wyprzedazy rocznika, wiec nie jest to niemozliwe.

teraz stoją nawet z 2017 ale sprzed FL

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-1-4-tsi-125km-wersja-comfortline-polski-dealer-aso-2017-ID6yRzLP.html#a4f2952c10

ten jaki kozak

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-1-4-tsi-125-km-wersja-highline-polski-dealer-aso-2017-ID6yPHVT.html#a4f2952c10

2017,highline, grzane fotele, podgrzewana przednia szyba, duze radio, za 75.. dobra cena

Edytowane przez Cinos

Napisano

Całkiem fajnie wyposażony comfortline np.  xenon. I tylko 70tys.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.