Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bravo ciasnota z tyłu

Featured Replies

Napisano

Czasem pojawiają się głosy że Bravo II jest ciasne z tyłu. Poniżej foty. Kierowca 173cm a pasażer z tyłu 180cm. Wydaje mi się że dla średniej krajowej wzrostu miejsca jest całkiem sporo.962c1ac520f3e998d157d2ae6b30075e.jpg5c28bca659ad202877f309fe65175c10.jpg

Napisano

Opinia o ciasności jest chyba spowodowana tym że praktycznie całe stopy chowają się po fotelem kierowcy, to mało komfortowe przy wsiadaniu,  wysiadaniu :hmm:

Edytowane przez pij

Napisano

No niestety, na tle innych kompaktów Bravo II z tyłu ma mało miejsca na nogi, porównywalnie z częścią samochodów klasy B.

Napisano

W O I jest może odrobinę ciaśniej z tyłu niż w Bravo. Natomiast w OII w porównaniu do Bravo, to jest miejsca jak w D klasie.

Napisano

Btw. ja się niedawno zdziwiłem, jak dużo miejsca z tyłu jest w Hyundaiu Elantrze (rocznik 2014). Porównywanie z Omegą B, będącą o dwie klasy wyżej ;]

Edytowane przez PanMaciej

Napisano
  • Autor
Opinia o ciasności jest chyba spowodowana tym że praktycznie całe stopy chowają się po fotelem kierowcy, to mało komfortowe przy wsiadaniu,  wysiadaniu :hmm:

Faktury chowają się. Ale przy wsiadaniu wysiadaniu problemu nie zauważyłem. Żona też :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Stara zasada głosi - albo bagaż, albo nogi :old:

Napisano
9 godzin temu, mich89 napisał:

Zapraszam do Octavii... tam z tyłu jest gorzej niż źle...

nie zauważyłem żeby było gorzej niż w bravo

Napisano

200km na tylnym siedzeniu w Octavii nigdy więcej... czułem się jak sardynka przez te głupie szyny foteli no i brak miejsca na kolana, ostatnio w grande punto jechałem z tyłu to wcale najgorzej nie było.

Edytowane przez mich89

Napisano

a tyle miejsca jest w aucie (3,4m dlugosci)  za kierowca (178cm wzrostu) dla moich nog (190cm wzrostu)

bUmr54KsFBpIMzqCJmD6b7OJipPPV8sL9SoAQvAJHn2Q4kWCq9pQiixkiRPv7_TXTNBCezMr50rvrMdsr8mif0yF4ziSuAhbz6BK1HFLqpb8B2Z-dtsJG1KlJhDOz9HoESNjQI1TjWCLX_6QKgxSgBdaZfkwGgrYpRETXPaMIGYrYHEwY2rqgVH5-C09fzEiZWo5bHJm2cC1jot1AxoEg7kdIrpHlGjcjAnTrEnnRT-81YlBIQvhHTAP9SaUlhhxCFScpB0KbwJuoCH-Sy6skoR18YbjaeqZu0GEOESPw7yft7vC1QD4CUufme79RjnrgwR0UJvcEbl7lj43lYBROL9QgOVnh22AfeEeLzn676BdVlIAdAvF8G_KiajG_ciEGbbKvowE2o52bMPdWTU2CZxXYBFI925dC-TDwcgnvzELQfUsI5mpQSQjMa00iQjfKxYnUkz6JPChsnHo4580vXjJt06MW8JJjgNG056H6hQAmvnuKvzGIyVjnQtig8VSPuKdevClAYhmSjRSfoiXHPjzlh5_NHWFEhsRvjFWVA7EecFgeBV9yiYBb6mdw7N-MGZvO40ztXqiNLWtVVYUSkru60FdlYeQkjGVCdq9el_1T6L3=w156-h261-no

da sie ?

Napisano
200km na tylnym siedzeniu w Octavii nigdy więcej... czułem się jak sardynka przez te głupie szyny foteli no i brak miejsca na kolana, ostatnio w grande punto jechałem z tyłu to wcale najgorzej nie było.

Czasem pojawiają się głosy że Bravo II jest ciasne z tyłu. Poniżej foty. Kierowca 173cm a pasażer z tyłu 180cm. Wydaje mi się że dla średniej krajowej wzrostu miejsca jest całkiem sporo.962c1ac520f3e998d157d2ae6b30075e.jpg5c28bca659ad202877f309fe65175c10.jpg

Jakiej Octavii? Bo są trzy modele, ciasna jest tylko najstarsza. Pozostałe miażdżą bravo, bravo miałem nawet kiedyś.

Wysłane z mojego Lenovo B6000-H przy użyciu Tapatalka

Napisano

7 minut temu, mich89 napisał:

Octavia I tam jest masakra z tyłu

Za to bagażnik jest konkretny

Napisano

W Lagunie jest tyle miejca jak za kierownica jade ja amam 188, jak jedzie zona 168 to moge zalozyc noge na noge a jakos mega duzego wnetrza nie ma. Mi sie marzy tyl aby bylo miejsca jak w Superbie tak przestrzeni jest mnostwo.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
6 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

W Lagunie jest tyle miejca jak za kierownica jade ja amam 188, jak jedzie zona 168 to moge zalozyc noge na noge a jakos mega duzego wnetrza nie ma. Mi sie marzy tyl aby bylo miejsca jak w Superbie tak przestrzeni jest mnostwo.

a mnie się marzy samochód, który dobrze się prowadzi, ma mocny silnik, czuły układ kierowniczy, idealne rozłożenie masy i daje frajdę z jazdy. Z tyłu może być ciasno, jakie to ma znaczenie? Jak komuś będzie niewygodnie, albo się nie zmieści to nie pojedzie i tyle ;]

Napisano
10 godzin temu, maro_t napisał:

a mnie się marzy samochód, który dobrze się prowadzi, ma mocny silnik, czuły układ kierowniczy, idealne rozłożenie masy i daje frajdę z jazdy. Z tyłu może być ciasno, jakie to ma znaczenie? Jak komuś będzie niewygodnie, albo się nie zmieści to nie pojedzie i tyle ;]

To może to spełni Twoje oczekiwania:

Giulia_Quadrifoglio_1600x700.jpg.a7cbce68fe4acdacbf4f32d500a31e2b.jpg

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, maro_t napisał:

kup sobie jakąś mocną bejce i będziesz zadowolony :)

Napisano
20 godzin temu, mich89 napisał:

Octavia I tam jest masakra z tyłu

Octavia I to Golf IV, który sam w sobie nie miał za dużo miejsca z tyłu a w Octavii dodatkowo postawiono na wielkość bagażnika.

U mnie można tańczyć z tyłu, tyle jest miejsca.

Napisano
Godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Tylko że tu podobnież bardzo ciężko się zapakować na miejsce kierowcy

Edit: od 14:40

Edytowane przez Markin

Napisano

wg. mnie w punto II jest z tyłu więcej miejsca na nogi niż w baravo

Napisano

no właśnie, dlatego marzenia raczej pozostaną marzeniami ;]

Napisano
1 godzinę temu, maro_t napisał:

no właśnie, dlatego marzenia raczej pozostaną marzeniami ;]

Panie przecież przy średniej AKowej to taką Alfe się kupuje po 2-3 latach oszczędzania  :oki:

Napisano
2 godziny temu, Markin napisał:

Octavia I to Golf IV, który sam w sobie nie miał za dużo miejsca z tyłu a w Octavii dodatkowo postawiono na wielkość bagażnika.

U mnie można tańczyć z tyłu, tyle jest miejsca.

W jakim aucie można tańczyć?

Napisano

Panie przecież przy średniej AKowej to taką Alfe się kupuje po 2-3 latach oszczędzania  :oki:

Trzeba zdurniec by 3 lata oszczędzać na samochód.

Napisano

W jakim aucie można tańczyć?

Octa III

Napisano
Dnia 16 kwiecień 2017 o 22:51, pij napisał:

Patrzac takimi kryteriami to kazdy powinien miec  auto long czy jak tam literuja, bo nogi same wysiada, i lenistwu bedzie kres.

A ze trzeba pol banki albo i banke wydac...coz, ale stopy widac.

Rozumiem, ze w przypadku taksowek  moze to miec znaczenie jednak realnie najczesciej jedzie nia jeden pasazer, ktory ma ze 30 cm kolana od oparcia i ma gdzies czy widzi stopy, woli miec auto z klima.

Uwazam, ze rozczulanie sie nad centymetrami z tylu to szukanie na sile tematu.

Wybor aut jest taki, ze kazdy znajdzie cos dla siebie,

Napisano
1 godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

żartujesz? To na zdjęciu to jest wersja QV. Ale nawet bieda diesel kosztuje 130 tys. pln. To jest nadal 13 autokącikowych pensji. W życiu bym nie dał tyle za samochód.

Napisano
  • Autor
40 minut temu, maro_t napisał:

żartujesz? To na zdjęciu to jest wersja QV. Ale nawet bieda diesel kosztuje 130 tys. pln. To jest nadal 13 autokącikowych pensji. W życiu bym nie dał tyle za samochód.

zaczniesz trzepać 50 klocków na miesiąc to spokojnie wydasz jeszcze więcej ;)

Napisano
Godzinę temu, Markin napisał:

Octa III

A ile masz wzrostu?

Napisano
Godzinę temu, maro_t napisał:

Ja trzymając auto pod blokiem nie kupię droższego nić 20-25kzł bo sąsiadów mam mistrzów parkingowych.

Napisano
40 minut temu, bielaPL napisał:

zaczniesz trzepać 50 klocków na miesiąc to spokojnie wydasz jeszcze więcej ;)

myślę, że gdybym tyle zarabiał byłbym w stanie wydać do 200 tys. na samochód. 4 pensje. Jakbym wydał więcej, to by mi było chyba z tym źle. Pewne rzeczy po prostu nie są warte swoich cen. Tak jak niezależnie od tego ile zarabiam, to płyn do spryskiwaczy na stacji benzynowej nie jest warty 40pln za 5 litrów, tak samochód nie jest warty 500 tys. pln. Po prostu. Dla mnie. Inni niech sobie wydają na co chcą.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, maro_t napisał:

myślę, że gdybym tyle zarabiał byłbym w stanie wydać do 200 tys. na samochód. 4 pensje. Jakbym wydał więcej, to by mi było chyba z tym źle. Pewne rzeczy po prostu nie są warte swoich cen. Tak jak niezależnie od tego ile zarabiam, to płyn do spryskiwaczy na stacji benzynowej nie jest warty 40pln za 5 litrów, tak samochód nie jest warty 500 tys. pln. Po prostu. Dla mnie. Inni niech sobie wydają na co chcą.

tą alfe dziabiesz za 336 a nie pol banki :) 130 roznicy bys sobie skredytował na rok

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-carserwis-dealer-nr-1-ID6yNEPd.html

Napisano
27 minut temu, slawek_l_83 napisał:

A ile masz wzrostu?

fakt - sporo miejsca z tyłu w O3

mamy w robocie O2 i O3 - duuuuża różnica między nimi w ilości miejsca z tyłu

ja mam 176 cm (czyli przeciętnie) i jak ustawię pod siebie to z tyłu miejsca na nogi jest grubo ponad przeciętnie - bardzo mi się to auto podoba pod względem pojemnośći wszelakiej i funkcjonalności - tylko żę jak na razie sa stosunkowo drogie na rynku wtórnym

mam golfa 4 i przy takim samym ustawieniu fotela kierowcy - z tyłu mam ciasno (znacznie mniej miejsca niż w bravo na tytułowym zdjęciu)

Napisano

Dziwie się ze się dziwicie ze jest mało miejsca. W końcu najniższym modelem zaprojektowanym do przewożenia w komforcie osób na tylnym siedzeniu jest Mercedes klasy S lub BMW 7l. Wszelkie inne, mniejsze modele maja siedzenia tylne do "awaryjnego" przewożenia ludzi na krótkie odległości.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Florydziak napisał:

Dziwie się ze się dziwicie ze jest mało miejsca. W końcu najniższym modelem zaprojektowanym do przewożenia w komforcie osób na tylnym siedzeniu jest Mercedes klasy S lub BMW 7l. Wszelkie inne, mniejsze modele maja siedzenia tylne do "awaryjnego" przewożenia ludzi na krótkie odległości.

Sent from my iPhone using Tapatalk

nie bajduż, 4 razy tańszy transporter i miejsca więcej

Napisano
15 minut temu, DZIDA napisał:

fakt - sporo miejsca z tyłu w O3

mamy w robocie O2 i O3 - duuuuża różnica między nimi w ilości miejsca z tyłu

ja mam 176 cm (czyli przeciętnie) i jak ustawię pod siebie to z tyłu miejsca na nogi jest grubo ponad przeciętnie - bardzo mi się to auto podoba pod względem pojemnośći wszelakiej i funkcjonalności - tylko żę jak na razie sa stosunkowo drogie na rynku wtórnym

mam golfa 4 i przy takim samym ustawieniu fotela kierowcy - z tyłu mam ciasno (znacznie mniej miejsca niż w bravo na tytułowym zdjęciu)

Ja mam 188 i długie nogi więc ja weryfikuję miejsce z tyłu bezwzględnie :) Moja żonka za mną się mieści bezproblemowo ale fotelik do jazdy tyłem już nie wejdzie.

Napisano
Dnia 4/17/2017 o 10:08, ppmarian napisał:

a tyle miejsca jest w aucie (3,4m dlugosci)  za kierowca (178cm wzrostu) dla moich nog (190cm wzrostu)

bUmr54KsFBpIMzqCJmD6b7OJipPPV8sL9SoAQvAJHn2Q4kWCq9pQiixkiRPv7_TXTNBCezMr50rvrMdsr8mif0yF4ziSuAhbz6BK1HFLqpb8B2Z-dtsJG1KlJhDOz9HoESNjQI1TjWCLX_6QKgxSgBdaZfkwGgrYpRETXPaMIGYrYHEwY2rqgVH5-C09fzEiZWo5bHJm2cC1jot1AxoEg7kdIrpHlGjcjAnTrEnnRT-81YlBIQvhHTAP9SaUlhhxCFScpB0KbwJuoCH-Sy6skoR18YbjaeqZu0GEOESPw7yft7vC1QD4CUufme79RjnrgwR0UJvcEbl7lj43lYBROL9QgOVnh22AfeEeLzn676BdVlIAdAvF8G_KiajG_ciEGbbKvowE2o52bMPdWTU2CZxXYBFI925dC-TDwcgnvzELQfUsI5mpQSQjMa00iQjfKxYnUkz6JPChsnHo4580vXjJt06MW8JJjgNG056H6hQAmvnuKvzGIyVjnQtig8VSPuKdevClAYhmSjRSfoiXHPjzlh5_NHWFEhsRvjFWVA7EecFgeBV9yiYBb6mdw7N-MGZvO40ztXqiNLWtVVYUSkru60FdlYeQkjGVCdq9el_1T6L3=w156-h261-no

da sie ?

To jakiś pokrak typu bipper, czy nemo?

Napisano
2 godziny temu, maro_t napisał:

Nie ma już QV. Jest tylko Q :skromny:. A propo marzenia - każda wersja silnikowa z automatem ZF jest ponoć rewelacyjna.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, iwik napisał:

To jakiś pokrak typu bipper, czy nemo?

pewnie up

Napisano
18 godzin temu, maro_t napisał:

Jak sam jeździsz to żadne, ale wtedy to taka Corsa OPC czy Fiesta ST będą idealne...

Napisano
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

A ile masz wzrostu?

185cm

Napisano
1 godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Ja mam 188 i długie nogi więc ja weryfikuję miejsce z tyłu bezwzględnie :) Moja żonka za mną się mieści bezproblemowo ale fotelik do jazdy tyłem już nie wejdzie.

wiceszef u mnie jest wysoki (nieco ponad 190 cm) i jak jedzie O3 to z tyłu ja spokojnie się mieszczę z dużo większym luzem niż mam z tyłu w golfie 4 gdy ustawię siedzenie kierowcy pod siebie.

dla porównania rozstaw osi (który w jakimś stopniu odzwierciedla wielkość wnętrza):

golf 4=O1: 2515 mm

O2: 2578 mm

O3: 2686 mm

Superb 2: 2761 mm

jak widać przyrost wnętrza w kolejnych generacjach octawki jest duży i jest faktycznie widoczny i odczuwalny we wnętrzu. I jak widać w zakresie rozstawu osi O3 mniej brakuje do superba niż O2 do O3 :] 

Edytowane przez DZIDA

Napisano
5 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Trzeba zdurniec by 3 lata oszczędzać na samochód.

a ile wg Ciebie jest optymalnie?

Napisano

Jak już wymieniono OIII to przy wzroście 197cm sam za sobą siadam nie dotykając kolanami oparcia. Oczywiście siedząc wyprostowanym.

Dla mnie OIII jest wystarczająco duża wewnątrz.

Napisano
2 godziny temu, blue_ napisał:

a ile wg Ciebie jest optymalnie?

Moja granica to gdzieś 6 miesięcy, może trochę więcej jak coś się spodoba.

Oszczędzać 3 lata to mogę na dom, ale nie na samochód.

Napisano
Moja granica to gdzieś 6 miesięcy, może trochę więcej jak coś się spodoba.
Oszczędzać 3 lata to mogę na dom, ale nie na samochód.

Chcialbym notmalnie zyc i w 3 lata oszczedzic na dom :) ale ja zwykly plebs wielokrotnie ponizej sredniej na AK :)

Napisano
wiceszef u mnie jest wysoki (nieco ponad 190 cm) i jak jedzie O3 to z tyłu ja spokojnie się mieszczę z dużo większym luzem niż mam z tyłu w golfie 4 gdy ustawię siedzenie kierowcy pod siebie.
dla porównania rozstaw osi (który w jakimś stopniu odzwierciedla wielkość wnętrza):
golf 4=O1: 2515 mm
O2: 2578 mm
O3: 2686 mm
Superb 2: 2761 mm

jak widać przyrost wnętrza w kolejnych generacjach octawki jest duży i jest faktycznie widoczny i odczuwalny we wnętrzu. I jak widać w zakresie rozstawu osi O3 mniej brakuje do superba niż O2 do O3 :] 

Wlasnie sprawdzilem i Laguna 2 ma 2748mm miedzy osiami a jest znaczaco mniej miejsca niz w Superbie, ale O3 juz niezle wnetrze musi miec.

Napisano
3 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Chcialbym notmalnie zyc i w 3 lata oszczedzic na dom :) ale ja zwykly plebs wielokrotnie ponizej sredniej na AK :)

Zeby w 3 lata oszczedzic z +/- 500kPLN to trzeba miec sporo wiecej niz srednia z AK ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.