Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba będzie kombi

Featured Replies

Napisano

jednak duży bagażnik jest na plus , nawet w drugim aucie.

Znowu dylemat Sercem Kia optima kombi ale rozsądek podpowiada Passat albo Superb .

Jakieś jeszcze inne propozycje ..cenowo tak do 120.

Napisano

Serio kiła sercem? Przecież ona przy der paśnik, a nawet przy kurze wyglada jak jakaś chińska podróba. Bierz Skodę.

Napisano

Jeśli Kia sercem to bez kozery podpowiem Dacię Lodgy. Miejsca podobna ilość, tak samo nie przyspiesza, więc po co przepłacać?

Napisano
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

Jakieś jeszcze inne propozycje ..cenowo tak do 120.

Insignia

Napisano
4 godziny temu, atlantic napisał:

Serio kiła sercem? Przecież ona przy der paśnik, a nawet przy kurze wyglada jak jakaś chińska podróba. Bierz Skodę.

Chyba piszesz i innym aucie bo Passat w porównaniu do Optimy jest bardzo nudny i jakiś zwyczajny

Napisano

Optima piekna bralbym ja :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Mazda 6, Octavia. Moim zdaniem Octavia jest wystarczająca.

Napisano
7 godzin temu, Marcin79 napisał:

jednak duży bagażnik jest na plus , nawet w drugim aucie.

True. Mam kombi, za chwilę będę miał większe. Zmieniam focusa na mondeo.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, format napisał:

Jeśli Kia sercem to bez kozery podpowiem Dacię Lodgy. Miejsca podobna ilość, tak samo nie przyspiesza, więc po co przepłacać?

Komu jak komu ale wielkiemu małemu ptakowi Dacia pasowałoby najlepiej 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Chorzyn napisał:

Tylko Optima nie ma żadnego sensownego silnika 

Daje rady to 141 kucy...mistrz prostej to nie jest ale to przemieszczania sensownego wystarczy

Napisano
12 minut temu, Marcin79 napisał:

Daje rady to 141 kucy...mistrz prostej to nie jest ale to przemieszczania sensownego wystarczy

Oczywiście że wystarczy i będzie lepszym rozwiązaniem niż depresyjny Passat

Napisano
38 minut temu, KYRTAP napisał:

Oczywiście że wystarczy i będzie lepszym rozwiązaniem niż depresyjny Passat

W czym ta kila 140KM bedzie lepsza? To auto zrobione na inne kraje nie na EU. W USA sprzedaje sie dobrze ale i inne wyposazenie i inne silniki.

Napisano
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

Przejdz się to zobaczysz ze za silnikiem idzie jeszcze kilka rzeczy ... przejwchLem się tym z ciekawości podobnie jak Hi40 - gumowate prowadzenie nie przypada do gustu. Jak ktoś lubi dynamiczniejsza jazdę to zostanie zaawansowanym operatorem skrzyni biegów z poczuciem ze prowadzi statek dalekomorski ;] 

Napisano

za 120 koła to bym wziął albo nową Insignię albo Passata.

Napisano

Za 120 000 zł nigdzie nie dostanie się wiecej niż w  Skodzie. Za marką nie przepadam, ale Superb III to naprawdę udany samochód. 

Napisano

Starczy na Style 1.8 DSG.

Napisano
8 godzin temu, Manx napisał:

Za 120 000 zł nigdzie nie dostanie się wiecej niż w  Skodzie. Za marką nie przepadam, ale Superb III to naprawdę udany samochód. 

Jesteś pewien? Popatrz na wyposażenie passata.

@Marcin79, jeżeli chcesz, to mogę Ci pomóc z rabatem na Skodę bądź vw, o ile jesteś z południowej Polski?

Edytowane przez senseikrk

Napisano
W czym ta kila 140KM bedzie lepsza? To auto zrobione na inne kraje nie na EU. W USA sprzedaje sie dobrze ale i inne wyposazenie i inne silniki.

Dla mnie Passat to takie Tipo po face liftingu. Jest okropnie nudny i dlatego Kia.

Wysłane z mojego SM-T365 przy użyciu Tapatalka

Napisano
23 minuty temu, KYRTAP napisał:

Dla mnie Passat to takie Tipo po face liftingu. Jest okropnie nudny i dlatego Kia.

Nie jesteś obiektywny, masz KIA.

Napisano
55 minut temu, KYRTAP napisał:

Za to ma jakość i techologię, której brakuje samochodom marki KIA :)

Edytowane przez senseikrk

Napisano
4 godziny temu, senseikrk napisał:

Jesteś pewien? Popatrz na wyposażenie passata.

@Marcin79, jeżeli chcesz, to mogę Ci pomóc z rabatem na Skodę bądź vw, o ile jesteś z południowej Polski?

W skodzie za 120 000 zł dostanie się już przyzwoite wyposażenie (może passat ma podobne), ale przed wszystkim dostaje się większy samochód - więcej miejsca z tyłu i większy bagażnik. Przy zakupie combi, to IMHO bardzo istotny bonus, dlatego tak napisałem.

Napisano

Co do Optimy, to w środku jest dziwnie. Wysoka krawędź deski, i blisko szyba powodują, że czułem się ciut przytłoczony...

Napisano
2 godziny temu, senseikrk napisał:

Za to ma jakość i techologię, której brakuje samochodom marki KIA :)

Taaaa...Szczególnie jakość ;]

Ciekawe czy Ozi już padł ze śmiechu...

Napisano
2 godziny temu, marcindzieg napisał:

Taaaa...Szczególnie jakość ;]

Ciekawe czy Ozi już padł ze śmiechu...

Edytowałem chwilę po jego napisaniu, lecz widać się nie zapisał. Wydźwięk wiadomości jest może zbyt silny, ale kia jeszcze nie może się równać z vagiem.  Owszem, Optima jet bardzo ładnym samochodem, lecz technologicznie odstaje od Passata.

A co mnie interesuje śmiech Pana Ozi?

Napisano
24 minuty temu, senseikrk napisał:

Edytowałem chwilę po jego napisaniu, lecz widać się nie zapisał. Wydźwięk wiadomości jest może zbyt silny, ale kia jeszcze nie może się równać z vagiem.  Owszem, Optima jet bardzo ładnym samochodem, lecz technologicznie odstaje od Passata.

Ale ja nie napisałem o technologii tylko o jakości. Ja technologii absolutnie nie kwestionuje i gdybym miał wybierać to też wolę VAGa. Ale nie ze względu na jakość...

A co do zdania Oziego - jednak osoba która stoi niejako z boku, często wymienia samochody i może sobie bez problemu pozwolić na każdy z nich jest jednak dosyć wiarygodna...

Napisano

Ale cóż mnie obchodzi Pan Ozi skoro masz 5 lat gwarancji? Co by nie mówić to namacalna jakość passata jest bardzo wysyła jak na segment nie-premium.

Napisano
3 godziny temu, senseikrk napisał:

Ale cóż mnie obchodzi Pan Ozi skoro masz 5 lat gwarancji? Co by nie mówić to namacalna jakość passata jest bardzo wysyła jak na segment nie-premium.

Swego czasu mówiło się, że Toyota gwarantuje że przez x lat auto się nie zepsuje. Inni producenci gwarantują, że przez x lat każdą usterkę naprawią...

Gwarancja gwarancją, ale nawet jak serwis radzi sobie szybko i sprawnie, to upierdliwość jest... 

Edytowane przez grogi

Napisano
13 godzin temu, senseikrk napisał:

Ozi właśnie pisał że z tą gwarancją to tak średnio. I problemem nie był VAG jako taki tylko działanie serwisu.

Napisano
8 minut temu, marcindzieg napisał:

Ozi właśnie pisał że z tą gwarancją to tak średnio. I problemem nie był VAG jako taki tylko działanie serwisu.

To zmieniasz serwis i po problemie :) jak wszędzie, pracują ludzie i albo umiesz z nimi znaleźć więź porozumienia albo nie. Jeżeli jeden serwis Ci nie leży, to wybierasz inny :)

Napisano
25 minut temu, senseikrk napisał:

To zmieniasz serwis i po problemie :) jak wszędzie, pracują ludzie i albo umiesz z nimi znaleźć więź porozumienia albo nie. Jeżeli jeden serwis Ci nie leży, to wybierasz inny :)

Czasem nie bardzo jest wybór :)

Ale nieważne. Odniosłem się tylko do jakości w porównaniu do Kii. Bo tam można się do wielu rzeczy przyczepić ale akurat poskładane są bardzo porządnie. I serwis działa bardzo dobrze.

Napisano
39 minut temu, marcindzieg napisał:

Czasem nie bardzo jest wybór :)

Ale nieważne. Odniosłem się tylko do jakości w porównaniu do Kii. Bo tam można się do wielu rzeczy przyczepić ale akurat poskładane są bardzo porządnie. I serwis działa bardzo dobrze.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? 

Napisano
2 minuty temu, senseikrk napisał:

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? 

Na podstawie kilkunastu egzemplarzy z jakimi miałem do czynienia.

Napisano
54 minuty temu, marcindzieg napisał:

Na podstawie kilkunastu egzemplarzy z jakimi miałem do czynienia.

I co w tych autach serwis KIA wymieniał? Mojemu znajomemu anulowali gwarancję, bo się spóźnił o 500 km  z przeglądem. Drugiemu wymienili pół ceeda w ramach gwarancji.  Od tylnego kompletnego zawieszenia (wersja 3d), po turbine i wtryski. Cześć usterek nie udało się wyeliminować. Auto sprzedał z przebiegiem ok 70 kkm. Wolałbym jednak nie musieć korzystać z serwisu. 

Napisano
24 minuty temu, senseikrk napisał:

I co w tych autach serwis KIA wymieniał? Mojemu znajomemu anulowali gwarancję, bo się spóźnił o 500 km  z przeglądem. Drugiemu wymienili pół ceeda w ramach gwarancji.  Od tylnego kompletnego zawieszenia (wersja 3d), po turbine i wtryski. Cześć usterek nie udało się wyeliminować. Auto sprzedał z przebiegiem ok 70 kkm. Wolałbym jednak nie musieć korzystać z serwisu. 

W jednym silnik przy 148 kkm. W pozostałych tylko serwis. Sportage i Sorrento. Trzy generacje.

Z drugiej strony sam napisałeś że to są tylko ludzie. Zmieniasz serwis i po problemie :)

Edytowane przez marcindzieg

Napisano

Czyli na nic więcej nie można liczyć kupując kia :) mam nadzieje , ze to diesel się wysypal, a nie zwykla benzyna?

Każdy produkt ma swojego klienta i tyle w temacie :)

Napisano
18 minut temu, senseikrk napisał:

Czyli na nic więcej nie można liczyć kupując kia :) mam nadzieje , ze to diesel się wysypal, a nie zwykla benzyna?

Każdy produkt ma swojego klienta i tyle w temacie :)

Nie wiem czy na nic więcej. Z tym miałem/mam dużo do czynienia. Tak - diesel się wysypał. Tyle że te samochody są orane - jeżdżą głównie ciągnąc przyczepy z koniami. Z tym od początku było coś nie halo - choćby dlatego że brał sporo oleju. W końcu się rozleciał się gnając z chorym koniem do Wrocławia. Wymienili silnik, odkupiłem go z przebiegiem 5kkm po bardzo preferencyjnej cenie i poza tym że dużo pali i nie budzi żadnych emocji to nie ma się do czego przyczepić.

Napisano

Takie przypadki się zdarzają i nie ma to żadnego związku z marką. Ostatnio słyszałem o BMW w którym dwukrotnie na gwarancji wymieniana była już przekładnia kierownicza. Moja Astra G na początku też często była w ASO w serwisie a potem nie chciała się psuć. Z pierdołami z Rio w ASO juz też byłem. Zależy jak się trafi i jak ciężko auto jest eksploatowane. Pozdrawiam

Napisano
9 godzin temu, KYRTAP napisał:

Takie przypadki się zdarzają i nie ma to żadnego związku z marką. Ostatnio słyszałem o BMW w którym dwukrotnie na gwarancji wymieniana była już przekładnia kierownicza.  Zależy jak się trafi i jak ciężko auto jest eksploatowane. 

Przekładnia - to chyba X3 F25 (model po 2010) tam to była w pierwszym roczniku niemalże usterka seryjna. Ojciec miał taką sytuację - chyba ze 20-30 kkm i przekładnia zaczęła stukać. A na forum właścicieli x3 czytałem o kilku przypadkach że ludzie mieli na gwarancji 2 wymiany. To się działo jak to był nowy model (2010-2011). Takie ryzyko - choroby wieku dziecięcego nowych modeli.

Napisano
Dnia 2.05.2017 o 18:08, wujekcybul napisał:

Ja bym bral nowa Insignie albo Passata. Lub ewentualnie dolozyc z 8k i bral Merca od brokera 200KM automat choc wymiarami to on za duzy nie jest.

http://www.dreambrokers.autotrader.pl/samochody-osobowe/sprzedam-mercedes-c-klasa-benzyna-zabierzow/139795522

AK approved :facepalm:

Gość pyta o rodzinne kombi, a ty mu Merca klasy C..."w sedanie" 8-)

Napisano
Teraz, el_guapo napisał:

AK approved :facepalm:

Gość pyta o rodzinne kombi, a ty mu Merca klasy C..."w sedanie" 8-)

Przez to przyklad jest. Co za problem wziac u brokera kombi?

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

Przez to przyklad jest. Co za problem wziac u brokera kombi?

To, ze pewnie budżet jeszcze mocniej nagiąć trzeba?

Napisano
37 minut temu, ZUBERTO napisał:

To, ze pewnie budżet jeszcze mocniej nagiąć trzeba?

Niekoniecznie moj kolega z biura kupowal ostatnio CLA przez brokera az bylem zaskoczony cena. Za tyle co kolega z Lodzi chce kupic kombi mozna miec premium od brokera.

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

Niekoniecznie moj kolega z biura kupowal ostatnio CLA przez brokera az bylem zaskoczony cena. Za tyle co kolega z Lodzi chce kupic kombi mozna miec premium od brokera.

Już C-Klasse zszedłeś na CLA... Daj spokój, zamiast takiego udawanego Mercedesa wolałbym Passata. 

Napisano
  • Autor

Wczoraj oglądałem Optimę 2.0 pb 163 kuce...ciekawe jak to jeździ ? bo na papierze wygląda ok ale rzeczywistość rzeczywistością . Mają mieć niedługo demo to się zobaczy.

Cenowo wygląda to dobrze taką benzynę dobrze wyposażoną mógłbym kupić może nawet poniżej 100fki 

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, wujekcybul napisał:

tylko kolega z  Lodzi nie chce premiuma ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.