Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bylem dzisiaj u dilera skody

Featured Replies

Napisano
22 minuty temu, spad napisał:

Za 15 zł to mi gość na stacji diagnostycznej światła co najwyżej poprawi. Nikt we Wro nie wymieni aktualnie oleju poniżej 50 zł, no chyba, że kupujesz u niego olej, filtry, ewentualnie olej wraz z inną naprawą. Ale jakbym podjechał tylko na wymianę to pięć dyszek trzeba szykować. 

Akurat dzisiaj wymieniałem olej w Łodzi. Wymiana oleju ( olej i filtr moje ), sprawdzenie zawieszenia i zawieszenia silnika 40 zł :) 

Napisano
57 minut temu, grogi napisał:

We włoskim miasteczku, pod brytyjską szkołą czy polskim sądem - łatwiej jest manewrować i zaparkować małą wrotkę niż krowiastą limuzynę. Tobie to oczywiście nie robi różnicy, bo zaliczyłeś tajne komplety z parkowania tyłem....

Jeśli wiozę dzieciaki Splashem ZAWSZE znajdzie się miejsce koło szkoły.Jeśli jadę Merivą[tylko 50cm dłuższa] zwykle muszę stanąc troszkę dalej z braku miejsca.Mniej więcej o tej samej porze parkuje gościu mający Voyagera-zawsze kilkaset metrów dalej:hehe:  Teraz nie ma to dla mnie juz takiej różnicy-ale 2,3 lata temu gdy młodszy ledwie łaził było to dla mnie dość ważne.

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał:

Tymczasem w miażdżącej większości miast ogromna część miejsc parkingowych to miejsca wzdłuż ulicy. I wtedy długość auta robi różnicę.

Jeździłem po różnych miastach i parkowanie równoległe to ewenement. Wszędzie jest prostopadle, ew. skośnie.

4 godziny temu, Ryb napisał:

Ja też lubię jeździć wielkimi krowami ale nie wmawiam światu że są równie poręczne jak małe, miejskie autka.

A kto wmawia, że są równie poręczne? Są WYSTARCZAJĄCO poręczne.

4 godziny temu, grogi napisał:

Zapłacili więcej: na podwórku za murkiem stoi druga, wypasiona fura do jeżdżenia na narty. Panda jest tylko do miasta.

Za mniejszy zapłacili więcej?

Co do pandy, to jest to zazwyczaj auto dla kogoś drugiego z rodziny i często oba auta jeżdżą. To raz. Dwa: panda jest duuuużo mniejsza od klasy D, a tu dyskutujemy o niewielkich różnicach w długości aut za TAKĄ SAMĄ cenę. Trzy: mniejsze są poręczniejsze, ale z większymi wcale nie ma takich problemów, jak tu wymyślacie.

3 godziny temu, spad napisał:

Od miesiąc turlam się VW Up!, które w moim przypadku zastąpiło Lagunę kombi.

Następny, który nie rozumie, że mowa o niewielkich różnicach w długościach aut za tę samą cenę. Dawajcie porównanie smarta z audi A8L. Panda już wystąpiła jako argument.

Napisano
6 godzin temu, Polarny napisał:

Możecie to sobie tłumaczyć Supermanem. Ja to tłumaczę sobie prostą matematyką - 10% więcej długości auta geometrycznie nie czyni w praktyce różnicy.

Choć to więcej  niż 10% to widzę dużą różnicę między moimi 4249 i 4913.

Kłopot, w takim mieście jak Białystok, może nie duży, ale jednak odczuwalny (przykładowo przy wyjeździe na wąskim parkingu czasem trzeba na 2x, gdzie krótkim za 1x wyjeżdża się).

Dla żony wręcz nie do przeskoczenia, mimo że jeździ dość dobrze, nigdy problemów z parkowaniem nie miała, to Insignia wręcz się boi tego manewru.

Napisano
5 godzin temu, spad napisał:

Myślę, że nawet prowadząc nieuczciwy biznes nie chciałbym wymienić oleju w aucie nawet za 20 zł. :hehe: Zrzucenie oleju, wymiana filtra, odkręcanie osłony, etc. Na samą myśl rozumiem, że może ktoś chcieć za to 50 zł. :)

U mnie większość Zenkow, a nawet i ciut większych warsztatów  na 2-3 stanowiska, 30 za olej bierze.

Napisano
Dnia 18.04.2018 o 21:22, Marcin79 napisał:

Macalem superba.

Auto za okol 130 tys i 2 lata gwarancji. Chyba jakis zart. Mozna ją rozszerzyć do 4 lat za 2700 pln ale czy das auto jest tak niepewne siebie ze reczy za swoja jakos tylko przez 2 lata :)

Superb jest w srodku OK, ale taka powinna byc Octavia, ktora jest droga i wewnątrz jak Dacia.

Napisano
Dnia 18.04.2018 o 20:22, Marcin79 napisał:

Macalem superba.

Auto za okol 130 tys i 2 lata gwarancji. Chyba jakis zart. Mozna ją rozszerzyć do 4 lat za 2700 pln ale czy das auto jest tak niepewne siebie ze reczy za swoja jakos tylko przez 2 lata :)

Myślę że 132700 za 4 lata gwarancji to okazja-tyle samo oferuje Rolls Royce za sporo większe pieniądze.

Napisano
Następny, który nie rozumie, że mowa o niewielkich różnicach w długościach aut za tę samą cenę. Dawajcie porównanie smarta z audi A8L. Panda już wystąpiła jako argument.
Roznica w dlugosci aut to prawie metr. Uwierz mi tam gdzie parkuje ten metr robi chorendarna różnicę. Szkoda, ze nie ma mnie jutro w biurze to bym zrobil fotke parkingu i bys zrozumial, ze nagle metr roznicy to inny komfort parkowania. Ale w poniedzialek postaram sie pstryknac fote w szczytowym momencie zawalenia go autami.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Napisano

No i przy kupnie auta zapłaciłeś na gwarancję (nie ma nic za darmo) i z niej zrezygnowałeś? Producent bardzo się cieszy z twojego podejścia.
Nie musisz jeździć do ASO żeby mieć gw

Wysłane z Tapatalka

Napisano
24 minuty temu, chris_666 napisał:

Nie musisz jeździć do ASO żeby mieć gw

Wysłane z Tapatalka

Musisz. W praktyce musisz. 

Napisano
8 godzin temu, Polarny napisał:

Te 40 cm więcej (czyli niecałe 10% długości twojego auta) naprawdę nie czyni parkowania niemożliwym.

Mnie po prostu śmieszy to, że w sumie auto klasy ŚREDNIEJ jest uważane za "za duże".  Rozumiem argument, że można oszczędzić i kupić mniejsze za dużo mniejsze pieniądze, po przestrzeń nie jest potrzebna. Ale ża samo w sobie jest za duże? Ja jakoś we włoskich miasteczkach jeździłem po wąskich ulicach i parkowałem bez problemu.

zapraszam na mordor o 8:30

Napisano

Musisz. W praktyce musisz. 
Praktyka z Forda, Renault i Subaru pokazuje co innego

Wysłane z Tapatalka

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, bielaPL napisał:

Boze uchowaj...kilka razy widzialem morze orgow lgnie do swoich kuźni. 

Napisano
12 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Choć to więcej  niż 10% to widzę dużą różnicę między moimi 4249 i 4913.

Właśnie dlatego, że to więcej niż 10%, czujesz tę różnicę. A ja wyraźnie piszę o niewielkich różnicach w długościach.

10 godzin temu, spad napisał:

Roznica w dlugosci aut to prawie metr.

Dopiero co wyjaśniałem, że chodzi o NIEWIELKIE różnice.

8 godzin temu, bielaPL napisał:

O 8:30 to ci tam już nic nie pomoże - skuterek może by dał radę.

Swego czasu jeździłem tam czasami samochodem i zasada parkowania równoległego była prosta: dojeżdżało się po prostu do ostatniego zaparkowanego auta i tyle. Kolejny dojeżdżał do twojego auta. Więc mogłem przyjechać nawet TIRem - byle o odpowiedniej porze. Bo później : patrz wzmianka o skuterku.

Napisano
33 minuty temu, Polarny napisał:

O 8:30 to ci tam już nic nie pomoże - skuterek może by dał radę.

Swego czasu jeździłem tam czasami samochodem i zasada parkowania równoległego była prosta: dojeżdżało się po prostu do ostatniego zaparkowanego auta i tyle. Kolejny dojeżdżał do twojego auta. Więc mogłem przyjechać nawet TIRem - byle o odpowiedniej porze. Bo później : patrz wzmianka o skuterku.

a widzisz nie do końca tak jest, często zostaje jakieś małe miejsce, takie że przy długim aucie będziesz już na ulicę wystawał a krótkim jeszcze się schowasz, musiałbym porobić zdjęcia z sytuacji jakie tam spotykam... może w sumie zacznę to dokumentować bo to ciekawa sprawa :)

Napisano
3 minuty temu, bielaPL napisał:

a widzisz nie do końca tak jest, często zostaje jakieś małe miejsce, takie że przy długim aucie będziesz już na ulicę wystawał a krótkim jeszcze się schowasz, musiałbym porobić zdjęcia z sytuacji jakie tam spotykam... może w sumie zacznę to dokumentować bo to ciekawa sprawa :)

Ale co w tym ciekawego? :hehe:

Nikt o zdrowych zmyslach nie ma watpliwosci, ze autem miejskim parkuje sie duzo latwiej niz duza limuzyna :hehe:

Wystarczy sie przejechac do takiego Rzymu, Paryza, Barcelony czy gdziekolwiek indziej zeby rozwiac wszelkie watpliowosci ;]

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

Nikt o zdrowych zmyslach nie ma watpliwosci, ze autem miejskim parkuje sie duzo latwiej niz duza limuzyna :hehe:

Wystarczy sie przejechac do takiego Rzymu, Paryza, Barcelony czy gdziekolwiek indziej zeby rozwiac wszelkie watpliowosci ;]

Jeżdżąc po Krakowie Micrą żony mam dwa razy więcej miejsc do zaparkowania, niż moim (a mam kompaktowego SUVa). To jest właśnie różnica między klasą A/B a C. Dla kogoś to może być odkryciem :hehe:

Napisano
15 minut temu, Maciej__ napisał:

8 minut temu, wladmar napisał:

Jeżdżąc po Krakowie Micrą żony mam dwa razy więcej miejsc do zaparkowania, niż moim (a mam kompaktowego SUVa). To jest właśnie różnica między klasą A/B a C. Dla kogoś to może być odkryciem :hehe:

wytłumaczcie to @Polarny

"Mnie po prostu śmieszy to, że w sumie auto klasy ŚREDNIEJ jest uważane za "za duże".  Rozumiem argument, że można oszczędzić i kupić mniejsze za dużo mniejsze pieniądze, po przestrzeń nie jest potrzebna. Ale ża samo w sobie jest za duże? Ja jakoś we włoskich miasteczkach jeździłem po wąskich ulicach i parkowałem bez problemu."

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał:

CIekawe, że do tej pory nikt nie odkrył - pomimo że pisałem o tym chyba z 4 razy - że nie porównuję limuzyny do auta miejskiego, lecz samochody o PODOBNYCH wymiarach, niewiele się między sobą różniące.

Nie rozumiecie totalnie, co się do was pisze i dyskutujecie z jakimś wyobrażeniem tego, co ja napisałem, a nie z tym, co faktycznie napisałem.

Taka nieumiejętność czytania ze zrozumieniem to się chyba anafabetyzm funkcjonalny nazywa. I żebym jeszcze pisał w wersji dla inteligentnych - ale nie: piszę WPROST, o co mi chodzi. Nie pomaga.

Napisano
3 godziny temu, Polarny napisał:

CIekawe, że do tej pory nikt nie odkrył - pomimo że pisałem o tym chyba z 4 razy - że nie porównuję limuzyny do auta miejskiego, lecz samochody o PODOBNYCH wymiarach, niewiele się między sobą różniące.

Nie rozumiecie totalnie, co się do was pisze i dyskutujecie z jakimś wyobrażeniem tego, co ja napisałem, a nie z tym, co faktycznie napisałem.

Taka nieumiejętność czytania ze zrozumieniem to się chyba anafabetyzm funkcjonalny nazywa. I żebym jeszcze pisał w wersji dla inteligentnych - ale nie: piszę WPROST, o co mi chodzi. Nie pomaga.

Wielu zrozumiało i o tym pisało.

Ja czułem różnice nawet pomiędzy seicento i punto 2

To jest wybór pomiędzy tym ze masz miejsce do parkowania, a tym ze jedziesz i szukasz kilka minut.

To jest aż tak proste

Napisano
Dnia 20.04.2018 o 16:51, kravitz napisał:

Wielu zrozumiało i o tym pisało.

Ja czułem różnice nawet pomiędzy seicento i punto 2

To jest wybór pomiędzy tym ze masz miejsce do parkowania, a tym ze jedziesz i szukasz kilka minut.

To jest aż tak proste

Więc musiałeś parkować wyłącznie równolegle - wzdłuż drogi. Ja takiej konieczności prawie nigdy nie mam, stąd długość auta mi nie przeszkadza.

Jak jest bardzo ciasno, to muszę wyjeżdżać na 2 razy, nie na raz - potrafię jednak jakoś przeboleć te 10 sekund straty cennego czasu.

Napisano
3 minuty temu, Polarny napisał:

Więc musiałeś parkować wyłącznie równolegle - wzdłuż drogi.

Ale to już zostało wytłumaczone.

Masz szczęście parkować w warunkach, które normalnie nie występują.

Co więcej, nawet jak występują, to są często zmieniane na parkowanie równoległe, bo na drodze zabrakło miejsca na ścieżke rowerową i właśnie tak władze ustawiają samochody.

Masz tutaj przykład. Tutaj na street view jest jeszcze prostopadłe, ale od roku w rzeczywistości jest równoległe, a na jezdni leci wymalowana DDR

https://www.google.com/maps/@52.2077635,20.9659209,3a,75y,163.58h,74.49t/data=!3m7!1e1!3m5!1shdJQZnph9y8cKdwwvaUvMQ!2e0!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DhdJQZnph9y8cKdwwvaUvMQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D311.5872%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

I zasadniczo, jesli gdzieś są kupowane krótkie auta, to nie dlatego że ludzie lokalni są debilami i wolą się męczyć w jakieś popierdółce.

Coś musiało taką sytuację wymusić.

Napisano
Dnia 19.04.2018 o 21:25, Rado_ napisał:

Superb jest w srodku OK, ale taka powinna byc Octavia, ktora jest droga i wewnątrz jak Dacia.

Chyba nie jeździłeś Dacia, wnętrze O3 nie bardzo się różni od S3.

Żeby nie było nie mam Skody nie mam Daci 😁

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał:

Masz szczęście parkować w warunkach, które normalnie nie występują.

Raczej ty masz nieszczęście parkować w warunkach, które rzadko występują.

Tyle wyjazdów do innych miast, w tym południowych (3x Włochy) i zawsze da się zaparkować. No tak - bo miejsca parkingowe są w przeważającej większości prostopadłe.

Jedyne, co pozostaje w podsumowaniu, to upieranie się, czy więcej jest miejsc równoległych, czy prostopadłych. Oczywiście te równoległe są tak dobrane, że pojazdem o długości 4.5m parkuje się z rozpędu, ale 4.84 już się nie da.

Napisano
7 godzin temu, sdss napisał:

Chyba nie jeździłeś Dacia, wnętrze O3 nie bardzo się różni od S3.

Żeby nie było nie mam Skody nie mam Daci 😁

W Daci siedzialem, a jednak wnetrze O3 i S3 rozni sie, moze nie kolosalnie, ale na plus. Ogolnie skoda to taki plastik fantastik.

Napisano
9 minut temu, Rado_ napisał:

W Daci siedzialem, a jednak wnetrze O3 i S3 rozni sie, moze nie kolosalnie, ale na plus. Ogolnie skoda to taki plastik fantastik.

Czym? 

Napisano
1 minutę temu, sdss napisał:

Czym? 

Plastikami, mniej twardych, lepiej spasowane, tapixerka jak pamietam jest na drzwiach a nie  plastik z butelek pet.

Napisano
Dnia 19.04.2018 o 14:35, spad napisał:

Za 15 zł to mi gość na stacji diagnostycznej światła co najwyżej poprawi. Nikt we Wro nie wymieni aktualnie oleju poniżej 50 zł, no chyba, że kupujesz u niego olej, filtry, ewentualnie olej wraz z inną naprawą. Ale jakbym podjechał tylko na wymianę to pięć dyszek trzeba szykować. 

Dobrze, że mam swojego ziomka ;]

Napisano
Dnia 19.04.2018 o 00:30, rwIcIk napisał:

Inni cenią się niżej

widocznie, nie bez powodów ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.