Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja przekładni kierowniczej - maglownicy, gdzie ?

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma sprawdzoną firmę gdzie regenerują maglownice?

Bo ofert jest cała masa i nie wiadomo komu zaufać.

Napisano

Jaką byś firmę nie wybrał, znajdziesz o niej skrajne opinie.
Ja mogę polecić Tomag.

Napisano

Robilem w Tomagu, roku nie wytrzymała. 

Napisano

Nie ma takiej firmy. Wybierz tą, która zrobi taniej i szybciej. Regeneracja przekładni i turbosprężarek przeważnie kończy się tak samo, czyli do dupy.

Napisano

A dlaczego autor nie chce kupić nowej z allegro?

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, technix napisał:

A dlaczego autor nie chce kupić nowej z allegro?

No właśnie patrzę na chińczyki jakaś firma NTY ? Sądzicie że wytrzyma to gwarancję te 2lata?

Napisano
  • Autor

I tak się chyba to skończy bo nowy chińczyk 480zl a za regenerację 400zl. I samochód uziemiony bo trzeba wysłać itp.

A tak to w jednym dniu samochód będzie gotowy.

Napisano

Kiedyś robiłem w nubirze.

Roku nie wytrzymała. Kup nową. 450zl wyrzucone w błoto. 

Pozd

Napisano

Czy się uda to w dużej mierze zależy od stanu przekładni. Jak bardzo zmęczona to wiadomo że regeneracja nie ma sensu. W jednym Subaru po regeneracji działa 6 lat bez zarzutu. W Kii wytrzymała pół roku. W drugim Subaru ma rok i jest OK. Ale mechanik mówił że jest to zrobione zupełnie inaczej niż poprzednie i ma szanse podziałać. Zresztą gość dawał dwa lata gwarancji. Co do zamienników w Matizie wytrzymała rok.

Każdy robi jak uważa ale moim zdaniem jeśli nowa to tylko OEM.

Napisano

Jezeli maglownica tylko cieknie, a mechanicznie jest OK, to mozna sprobowac regenerowac. Regeneracja bedzie polegac na wymianie uszczelniaczy i innych kosmetycznych rzeczy. Jezeli jest luz, to regeneracja nic nie da, po pol roku znowu sie posypie. 

Napisano
Dnia 14.09.2019 o 21:05, OlekBartek napisał:

No właśnie patrzę na chińczyki jakaś firma NTY ?

Kupiłem zacisk hamulcowy NTY na tył. Sprawuje się lepiej niż regenerowany Bosch. Nie wiem jak z pozostałym asortymentem tej f-my. Byłbym ostrożny. Najlepiej zasięgnąć opinii na innych, dedykowanych danej marce pojazdu forach.

Edytowane przez bochumil

• 4 tygodnie później...
Napisano

Regeneracja działa jak cieknie, jak ma luz to max rok wytrzyma. Przerabiałem temat dwa razy. 

Napisano
  • Autor

Magiel kupiony nówka chińczyk. Zobaczymy ile podziała jak narazie jest wszystko ok.

Napisano

Daj znać koniecznie, bo mnie też to czeka

Napisano
Dnia 11.10.2019 o 18:53, teg napisał:

Regeneracja działa jak cieknie, jak ma luz to max rok wytrzyma. Przerabiałem temat dwa razy. 

regeneracja to działa jak nie ma wżerów korozyjnych na elementach współpracujących  z uszczelnieniami.

Inaczej - regeneracja przekładni z wspomaganiem hydraulicznym i wżerami to średni pomysł.

Napisano
1 godzinę temu, pawel_78 napisał:

Inaczej - regeneracja przekładni z wspomaganiem hydraulicznym i wżerami to średni pomysł.

To co to za regeneracja ja zostawiają tłoczysko z wżerami8]

Napisano

Listwe szlifuja i nanoszony jest chrom czy tez inna powloka. 

Napisano
9 godzin temu, Lato8 napisał:

Jak maja jeszcze z czego szlifować, w większości przypadków luz bierze się z wyjechanych już zębów i najlepiej wtedy nową listwę założyć.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 13.10.2019 o 21:39, Lato8 napisał:

A jak potrzeba to napawają.

Mam zregenerowaną maglownicę w e46. Warsztat sprawdzony. Jeżdżę na tym już kilka lat i ponad 40kkm.

Napisano
Dnia 13.09.2019 o 18:18, OlekBartek napisał:

Bo ofert jest cała masa i nie wiadomo komu zaufać.

Nikomu. Kupić nówkę. Serio.

Napisano
9 minut temu, swienty napisał:

Nikomu. Kupić nówkę. Serio.

A to zależy co się stało, ja u siebie np. wymieniałem ślizg, który wykonany jest z teflonu i się z wiekiem wyciera, do tego nowa oryginalna sprężynka i nakrętka z dociskiem. 

Napisano
Godzinę temu, analyzer64 napisał:

A to zależy co się stało, ja u siebie np. wymieniałem ślizg, który wykonany jest z teflonu i się z wiekiem wyciera, do tego nowa oryginalna sprężynka i nakrętka z dociskiem. 

Część się nadaje do regeneracji, część nie. Nie ma co generalizować. Ale polecanie taniego chińczyka też jest średnim pomysłem.

Napisano
Dnia 12.10.2019 o 20:16, pawel_78 napisał:

regeneracja to działa jak nie ma wżerów korozyjnych na elementach współpracujących  z uszczelnieniami.

Swego czasu w serwisie wybili mi ten pomysł argumentując, że w Subaru przekładnie są powleczone jakąś ceramiką i po regeneracji ta powłoka nie jest odtwarzana. Nie wiem ile w tym prawdy, ale za deko większą cenę wstawili mi nową OEM.

Obecnie muszą zregenerować przekładnię do klasyka i też szukam firmy co to ogarnie. Jest tam dziwna konstrukcja, bo jest pompa i siłownik, nie ma maglownicy.

Napisano
2 godziny temu, volf6 napisał:

U mnie mniej przemysłowo to wygląda :)

Zdecydowałem, że zostawię jak było to tylko trzeba to sprawdzić i pewnie zmienić uszczelnienia.

PS_linkage2.gif.e42219faf320d7dbc6ebd68691ddbea9.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.