Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty na premiumy

Featured Replies

Napisano
33 minuty temu, wujek napisał(a):

Bardzo współczuję ze ktos musi dziecko do szkoły wozić. 

jakbym mial elektryka to tez bym wozil, sama przyjemnosc

Edytowane przez PawelWaw

Napisano

jakbym mial elektryka to tez bym wozil, sama przyjemnosc

Przyjemność to jest mieszkać w takim miejscu że dziecko samo bezpiecznie może na rowerze dojechać do szkoły

Samo zdrowie i fizyczne i psychiczne dla dziecka jaki dla rodzica

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
10 minut temu, ppmarian napisał(a):

Przyjemność to jest mieszkać w takim miejscu że dziecko samo bezpiecznie może na rowerze dojechać do szkoły

Nie każdy jest sprzątaczką w szkole i ma mieszkanie służbowe na zapleczu budynku ;]

Napisano
59 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie każdy jest sprzątaczką w szkole i ma mieszkanie służbowe na zapleczu budynku ;]

To w Warszawie żeby dojść bezpiecznie do szkoły to trzeba w niej mieszkać? Współczuje ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, ppmarian napisał(a):

Nie każdy może mieszkać w Szwajcarii.

8-)

Napisano
11 minut temu, Ryb napisał(a):

8-)

W Szwajcarii? Pod górkę? Żeby się spociło? ;]

Napisano

8-)

Ponad połowa dzieci do naszej wiejskiej szkoły dojeżdża ścieżka rowerowa czysto rower czy hulajnoga czy na desce.

Te które są po drugiej stronie ulicy głównej przeprowadza pan stopek

Te ulice które nie mają ścieżki wydzielonej są w strefie zamieszkania

Podwroclawska wieś wielkości ok 2000mieszkancow

Napisano
3 godziny temu, ppmarian napisał(a):

Samo zdrowie i fizyczne i psychiczne dla dziecka jaki dla rodzica

Moje dane chodziły. Tylko w najniższych kładach trzeba było prowadzać. Teraz moim osiedlu większość to ulice strefy 30, więc formalnie bezpiecznie. Choć ludzie nie znają przepisów i potrafią pogrozić rowerzyście, który wyjedzie z prawej 😁

Napisano
Moje dane chodziły. Tylko w najniższych kładach trzeba było prowadzać. Teraz moim osiedlu większość to ulice strefy 30, więc formalnie bezpiecznie. Choć ludzie nie znają przepisów i potrafią pogrozić rowerzyście, który wyjedzie z prawej [emoji16]

Moja jak za wcześnie wstanie to też idzie - całe 10min [emoji6]

1-3 była prowadzana lub podwożona rowerem - zero jazdy autem - nawet zimą !

Napisano
W dniu 9.12.2024 o 18:59, bizz napisał(a):

Nie ma zalet. Marzą mi się analogowe zegary ze wskazówkami i delikatnym podświetleniem.

ja byłem mega rozczarowany, jak się okazało, że w nowej Alfie nie można mieć analogowych zegarów, a to były najpiękniejsze zegary jakie miałem w aucie. Elektronika to zupełnie nie ten klimat, nie kupuję tego zupełnie.

Napisano
7 minut temu, bergerac napisał(a):

ja byłem mega rozczarowany, jak się okazało, że w nowej Alfie nie można mieć analogowych zegarów, a to były najpiękniejsze zegary jakie miałem w aucie. Elektronika to zupełnie nie ten klimat, nie kupuję tego zupełnie.

Aż sobie sprawdziłem - ależ miała klimat z tymi analogowymi:serce:

Czuć było że ktoś to zaprojektował z pasją. Czasem nie da się nie użyć "kiedyś to było..."

Napisano
18 minut temu, bergerac napisał(a):

ja byłem mega rozczarowany, jak się okazało, że w nowej Alfie nie można mieć analogowych zegarów, a to były najpiękniejsze zegary jakie miałem w aucie.

Mówisz? musze kiedyś pojechać i zobaczyć te elektroniczne - bo mam analogowe :)

Napisano
1 minutę temu, delco napisał(a):

Mówisz? musze kiedyś pojechać i zobaczyć te elektroniczne - bo mam analogowe :)

tak, dla mnie duża zmiana na minus.

Napisano
20 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Nie można ich wyświetlić?

Nawet jeśli, to jak wyświetlanie wskazówek na smartwatchu ;]

Napisano

Jak to zwykle bywa kiedyś za ekran się dopłacało , zaraz będziemy mogli zwykłe zegary kupić w autach pokoroju  Bugatti Tourbillon 🙂

Napisano
26 minut temu, rwIcIk napisał(a):

No o tym piszę :)

No ale to nie to samo ;]

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał(a):

NIe sposób się z tym nie zgodzić. Stelvio miało jedne z najładniejszych, schludnych i czytelnych zegarów. Tym bardziej, że obecny szef Alfy swego czasu wypowiadał się, że "Nie sprzedaję iPadów ubranych w auto. Sprzedaję alfy romeo”. Może będzie w końcu taki moment, że w droższych markach zegary analogowe będą za dopłatą.

Napisano

Może im wyszło, że ramole jak z AK to Alfy nie kupują, a ci co kupują wolą nowsze technologie czytaj ekrany:gay:

Napisano
3 godziny temu, sherif napisał(a):

Stelvio miało jedne z najładniejszych, schludnych i czytelnych zegarów

dla mnie chyba już na zawsze wzorem pozostaną zegary analogowe ze zwykłych seatów:

obraz.png.5e8fc5e3295c175095ca011154c88f38.png

Napisano
21 minut temu, maro_t napisał(a):

dla mnie chyba już na zawsze wzorem pozostaną zegary analogowe ze zwykłych seatów:

Na tych wirtualnych mozna wyswietlic dokaldnie takie same ;)

Napisano
  • Autor

Kiedyś czytałem, że Ferrari czy Lamborghini w nie stosuje analogowych wskazówek obrotomierza tylko cyfrowe bo silniczki mechanizmu nimi poruszającego nie zawsze nadążały za prędkością zmiany obrotów.

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Kiedyś czytałem, że Ferrari czy Lamborghini w nie stosuje analogowych wskazówek obrotomierza tylko cyfrowe bo silniczki mechanizmu nimi poruszającego nie zawsze nadążały za prędkością zmiany obrotów.

Ja ostatnio używam tylko cyfrowych do prędkości i prędkościomierza :)

Napisano

Urban legend

LFA który ma najszybciej wkręcający się silnik ever miał analogowe zegary

Napisano
34 minuty temu, ppmarian napisał(a):

Urban legend

LFA który ma najszybciej wkręcający się silnik ever miał analogowe zegary

Chyba się mylisz 🤪

Napisano
W dniu 10.12.2024 o 13:54, wujek napisał(a):

Bardzo współczuję ze ktos musi dziecko do szkoły wozić. 

Wielokrotnie tu padało, ze jak dzieciak nie chodzi do najlepszej szkoły w regionie to przegrał życie na starcie. 

Napisano
6 godzin temu, sherif napisał(a):

"Nie sprzedaję iPadów ubranych w auto. Nie Sprzedaję też alfy romeo”.

Uwzględniając statystyki sprzedaży - poprawiłem :lizak:

Napisano
5 godzin temu, Rado_ napisał(a):

Może im wyszło, że ramole jak z AK to Alfy nie kupują, a ci co kupują wolą nowsze technologie czytaj ekrany:gay:

W latach 80 i 90 się wszyscy jarali digitalami jeżdząc analogami. Teraz są digitale to wzdychamy za analogami 😄

Troche jak w kawale.

Masz piękne loki!

Dziękuję, kręciłam kilka godzin!

Myslalem, ze masz naturalnie kręcone

Nie, jakbym miała kręcone to bym prostowała 😄 

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

Chodzi Ci, że linki nie ma ?

To już jakoś od lat 70-80 ;), w takim Punto2 były już w pełni cyfrowe z CAN.

Napisano
14 minut temu, Filipfm napisał(a):

Uwzględniając statystyki sprzedaży - poprawiłem :lizak:

Inna sprawa, że w Stelvio to mi się jedynie zegary podobały :phi:. Statyka, statystką Fiat od dawna wiedział jak NIE sprzedawać aut ;).

Napisano
13 minut temu, Filipfm napisał(a):

W latach 80 i 90 się wszyscy jarali digitalami jeżdząc analogami. Teraz są digitale to wzdychamy za analogami 😄

Troche jak w kawale.

Masz piękne loki!

Dziękuję, kręciłam kilka godzin!

Myslalem, ze masz naturalnie kręcone

Nie, jakbym miała kręcone to bym prostowała 😄 

Właśnie chodzi o to, że jest odwrotnie. Zegary LCD zaczęły się pojawiać jakieś z 8lat temu w takich autach pokroju VW. Akurat wybierałem auto i dostałem Passata z aktywnymi zegarami co było nowością. Strasznie mnie do tego zraziły. Zresztą dealer mówił, że praktycznie wszyscy chcą analogowe. Wtedy jeszcze był wybór.

Osobiście nie znam nikogo, poza moim 14letnim synem co by wolał aktywne zegary ;). Niestety obecnie już praktycznie nie ma wyboru .. taka moda na siłę.

Napisano
  • Autor
9 minut temu, sherif napisał(a):

Chodzi Ci, że linki nie ma ?

To już jakoś od lat 70-80 ;), w takim Punto2 były już w pełni cyfrowe z CAN.

Nie linki, wskazówki. Nią porusza jakiś silniczek czy coś. No i te silniczki żeby były odpowiednio szybkie to byłyby absurdalnie drogie więc bardziej się opłaca dać ekran.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

Nie linki, wskazówki. Nią porusza jakiś silniczek czy coś. No i te silniczki żeby były odpowiednio szybkie to byłyby absurdalnie drogie więc bardziej się opłaca dać ekran.

To działa jak analogowy wychyłowy wskaźnik napięcia, natężenia, rezystancji itd. Np tablicowy czy tak jak w mierniku uniwersalnym. Praktycznie ułamek sekundy od zera do zamknięcia skali. Nie ma takiego auta które tak przyspiesza lub tak szybko się wkręca na obroty😉

"Wycieraczki" w magnetofonach i wzmacniaczach też miały/mają takie cewkowe rozwiązanie. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Danielpoz. napisał(a):

To działa jak analogowy wychyłowy wskaźnik napięcia, natężenia, rezystancji itd. Np tablicowy czy tak jak w mierniku uniwersalnym. Praktycznie ułamek sekundy od zera do zamknięcia skali. Nie ma takiego auta które tak przyspiesza lub tak szybko się wkręca na obroty😉

"Wycieraczki" w magnetofonach i wzmacniaczach też miały/mają takie cewkowe rozwiązanie. 

No to może to bzdura była, nie upieram się. Ale w marketingu brzmiałoby fajnie.

;]

Napisano
3 godziny temu, sherif napisał(a):

Inna sprawa, że w Stelvio to mi się jedynie zegary podobały :phi:. Statyka, statystką Fiat od dawna wiedział jak NIE sprzedawać aut ;).

Ja mam ze Stelvio dziwnie, bo większość mi się nie podoba, ale czasem jak zobaczę jakąś na ulicy to wzroku nie mogę oderwać i nie wiem z czego to wynika, serio. Ostatnio któraś z nauczycielek syna zaczęła przyjeżdżać taką szarą, nijaką a tak mi pasują proporcje tego auta z felgami i tym jak siedzi nad ziemią taka przyczajona że zawsze chwilę z przyjemnością popatrzę.

Napisano

Nie spodziewałem się że aż tyle osób jest uprzedzonych do cyfrowych zegarów. Ja zamawiając BMW w zasadzie o tym nie myślałem i w sumie po pół roku użytkowania nie narzekam. Jasność jest ok, wybrałem sobie motyw który mi odpowiada, są nawet wskazania nawigacji na środku ekranu. Ja się przyzwyczaiłem 🙂

IMG_20241211_074139.jpg

Napisano
8 godzin temu, maro_t napisał(a):

To ja sobie teraz takie wirtualne ustawiam :phi: 

IMG_4111.jpeg

Napisano
17 minut temu, Henzir napisał(a):

Nie spodziewałem się że aż tyle osób jest uprzedzonych do cyfrowych zegarów. Ja zamawiając BMW w zasadzie o tym nie myślałem i w sumie po pół roku użytkowania nie narzekam. Jasność jest ok, wybrałem sobie motyw który mi odpowiada, są nawet wskazania nawigacji na środku ekranu. Ja się przyzwyczaiłem 🙂

IMG_20241211_074139.jpg

To jest dramat na kołach :panic: w dużych korpo Bmw nie biorą głównie przez zegary i multimedia. 

Napisano

Ford i jego co pomiędzy. ;]

IMG_20241103_201537.jpg.2226cba0c5fdb0ce64868db266bdc220.jpg

Napisano
3 godziny temu, Danielpoz. napisał(a):

Nie ma takiego auta które tak przyspiesza lub tak szybko się wkręca na obroty😉

Oczywiście że tak jest :)

Ja wiem że niektórym ciężko w to uwierzyć ale cyfrowe zegary są po prostu tańsze. A reszta to dorabianie ideologii do tego.

Napisano
  • Autor
21 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Ja wiem że niektórym ciężko w to uwierzyć ale cyfrowe zegary są po prostu tańsze. A reszta to dorabianie ideologii do tego.

Niby tańsze, a JLR każe sobie do nich kilka tysi dopłacać.

😂 [<- śmiech przez łzy]

Napisano
2 godziny temu, Henzir napisał(a):

Ja się przyzwyczaiłem 🙂

IMG_20241211_074139.jpg

To z jakiegoś skutera czy gra video z lat 80?

Napisano
7 godzin temu, marcindzieg napisał(a):

Pomijajac cene, pozwalaja na wieksza personalizacje i czesto wyswietlaja duzo wiecej informacji niz analogowe.

Wszystko ma swoje plusy i minusy ;)

Napisano
8 godzin temu, AstraC napisał(a):

Ford i jego co pomiędzy. ;]

IMG_20241103_201537.jpg.2226cba0c5fdb0ce64868db266bdc220.jpg

Widoczność masakryczna. Jedynie cyfrowa prędkość jest na szybkie spojrzenie widoczna. 

Napisano
10 godzin temu, Henzir napisał(a):

IMG_20241211_074139.jpg

Mam takie same , też się przyzwyczaiłem .

Jednak wsiadając do e46 to jest inny klimat . Tylko wiem że to jest " nasz klimat , naszego pokolenia " syn kompletnie nie kuma o co chodzi mi z tym e46  ;)

Natomiast jest bardzo pod wrażeniem tabletów z nowej 3  ;)

Edytowane przez Marcin79

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Pomijajac cene, pozwalaja na wieksza personalizacje i czesto wyswietlaja duzo wiecej informacji niz analogowe.

Wszystko ma swoje plusy i minusy ;)

Niby tak. Ale zauważ że między liczniki możesz dać całkiem spory ekran i wyświetlić dużo rzeczy. Możesz użyć hud. Możesz wyświetlać rzeczy na radiu. Jak ktoś chce to się da. Tyle że to są koszty.

A tak z ręką na sercu - ile znasz osób, które w tym grzebią? :)

Napisano
8 godzin temu, Ryb napisał(a):

Niby tańsze, a JLR każe sobie do nich kilka tysi dopłacać.

Reklama dźwignią handlu. Wielokrotnie tu czytałem że wcale nie są tańsze ;]

Napisano
57 minut temu, jakubek napisał(a):

Widoczność masakryczna. Jedynie cyfrowa prędkość jest na szybkie spojrzenie widoczna. 

Wiesz, zdjęcie robione na S'ce przebiegu jakby nie jest najlepszej jakości. ;] 
Są ok, ale metoda że wskazówka jest wyświetlaczem, a cyferblaty analogowe jest dziwna.