Napisano Czwartek o 18:083 dni Popularny post W dniu 22.11.2021 o 08:28, misiu napisał:Dodge Challenger No i w końcu się udało, wprawdzie to tylko zwykłe 345HEMI ale z Super Track Pakiem.
Napisano Czwartek o 20:303 dni 1 godzinę temu, deszczowyRoman napisał:bedzie lpg?W życiu, czysta benzyna! 1 godzinę temu, pakuu1 napisał:@misiu ile to ma mocy i jakie osiągi? Sam sprowadzałeś z USA?376KM, 552Nm, 5,6 do 100Już kupiłem w Polsce zarejestrowany.
Napisano Piątek o 05:132 dni 8 godzin temu, misiu napisał:W życiu, czysta benzyna!376KM, 552Nm, 5,6 do 100Już kupiłem w Polsce zarejestrowany.Dobrze naprawiony?
Napisano Piątek o 06:142 dni 12 godzin temu, misiu napisał:No i w końcu się udało, wprawdzie to tylko zwykłe 345HEMI ale z Super Track Pakiem.Fajnie, czekam na jakiś większy opis z pierwszych wrażeń
Napisano Piątek o 10:012 dni 13 godzin temu, misiu napisał:W życiu, czysta benzyna!376KM, 552Nm, 5,6 do 100Już kupiłem w Polsce zarejestrowany.No I fajnie choć wolniejszy od elektryka.
Napisano Piątek o 16:072 dni 21 godzin temu, misiu napisał:No i w końcu się udało, wprawdzie to tylko zwykłe 345HEMI ale z Super Track Pakiem.super, świetna fura! dawaj znać jak się jeździ i wstaw więcej fotek, również ze środka
Napisano Piątek o 19:072 dni 13 godzin temu, Rado_ napisał:Dobrze naprawiony?No lakiernik dużo roboty nie miał. Szukałem długo i podstawowym warunkiem była mała szkoda.Bidcars Edytowane Piątek o 19:082 dni przez misiu
Napisano Wczoraj o 10:21 1 dzień 15 godzin temu, misiu napisał:No lakiernik dużo roboty nie miał. Szukałem długo i podstawowym warunkiem była mała szkoda.BidcarsZdrowa sztuka Niech dlugo cieszy
Napisano Wczoraj o 14:12 1 dzień W dniu 17.07.2026 o 11:01, wujek napisał:No I fajnie choć wolniejszy od elektryka.Ale do podjudzania kierowców w EV jest w sam raz, jak na autostradzie odpalam aktywny wydech przy przyspieszaniu
Napisano Wczoraj o 18:07 1 dzień 3 godziny temu, misiu napisał:Ale do podjudzania kierowców w EV jest w sam raz, jak na autostradzie odpalam aktywny wydech przy przyspieszaniu Tu nie ma sie co oszukiwac, praktycznie kazdy EV bedzie od tego spalinowego przystanka szybszy
Napisano Wczoraj o 18:21 1 dzień 12 minut temu, PawelWaw napisał:Tu nie ma sie co oszukiwac, praktycznie kazdy EV bedzie od tego spalinowego przystanka szybszy Na autostradzie akurat to nie każdy, ba nawet mniej niż więcej
Napisano Wczoraj o 19:15 1 dzień Jak na razie, to jadąc spalinowym autem ekspresówką licznikowe 130 km/h w większości przypadków to ja ich wyprzedzam. Rzeczywiście najszybsze te elektryki. Pewnie właścicielom wystarcza świadomość ich ogromnej przewagi nad resztą i jadą sobie z godnością, bo nie muszą się spieszyć Drugą z możliwości jest świadomość, że gdyby chcieli pokazać swoją przewagę, to po 200 km muszą zjechać na 3-sekundowe ładowanie. Edytowane wczoraj o 19:16 1 dzień przez hyperreal
Napisano 11 godzin temu11 godzin Z mojego doświadczenia nie ma skuteczniejszego ograniczenia prędkości na A i S jak przesadzić wszyskich do EV Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano 10 godzin temu10 godzin 45 minut temu, ppmarian napisał:Z mojego doświadczenia nie ma skuteczniejszego ograniczenia prędkości na A i S jak przesadzić wszyskich do EV Sent from my iPhone using TapatalkWystarczy zrobić odcinkowe pomiary prędkości i nagle wszyscy potrafią jechać jak ludzie.
Napisano 9 godzin temu9 godzin 56 minut temu, Maciej__ napisał:Wystarczy zrobić odcinkowe pomiary prędkości i nagle wszyscy potrafią jechać jak ludzie.Dokładnie tak. Jechałem w maju do Słowenii m.in. przez Czechy i byłem w lekkim szoku - większość miejscowości objęte odcinkowym pomiarem prędkości Bardzo spokojnie się jechało Nie wiem, czy całe Czechy tak mają, ja jechałem między Trutnovem a Brnem i bardzo mi się to rzuciło w oczy. Kiedyś była tam masa fotoradarów, teraz na wjeździe i wyjeździe białe kreski na drodze i mierzenie prędkości. Większe miejscowości potrafią mieć kilka takich odcinków (między skrzyżowaniami). Edytowane 9 godzin temu9 godzin przez hyperreal
Napisano 8 godzin temu8 godzin 1 godzinę temu, Maciej__ napisał:Wystarczy zrobić odcinkowe pomiary prędkości i nagle wszyscy potrafią jechać jak ludzie.No chyba że na blachach UA, oni się nie przejmują.
Napisano 8 godzin temu8 godzin Odcinkowe pomiary działa tylko na tych co jadą cały odcinek Jak wyjedziesz lub wjedziesz „w połowie” to możesz ile fabryka daje Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano 8 godzin temu8 godzin 5 minut temu, ppmarian napisał:Odcinkowe pomiary działa tylko na tych co jadą cały odcinek Jak wyjedziesz lub wjedziesz „w połowie” to możesz ile fabryka daje Czyli zdecydowana wiekszosc, ktora sie wiecznie spieszy...Inna kwestia, ze to kwestia zastosowanego systemu i technicznie nic nie stoi na przeszkodze, zeby mierzyc rowniez na zjazdach.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 1 godzinę temu, ppmarian napisał:Odcinkowe pomiary działa tylko na tych co jadą cały odcinek Jak wyjedziesz lub wjedziesz „w połowie” to możesz ile fabryka daje Sent from my iPhone using TapatalkPoczekaj, na A1 jest już 8 OPP, zaraz wpadną na pomysł, by między jednym i drugim też odbył się pomiar skoro bramy i kamery już działają, więc tym sposobem niemal cały odcinek północ-południe będzie opomiarowany. Jazda między OPP nie jest wcale taka łatwa, oznakowania są mało widoczne, wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar. Waze informuje, ale nie wszystkie, bo te, co wyrosły przed chwilą nie są jeszcze zapisane do bazy. Jedyne wyjście na S i A, to jechać przepisowo, bo szukanie wolnego od OPP odcinka, to jak jazda z przymusu.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 17 minut temu, kaczorek79 napisał:wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar.hmm, przecież zawsze są znaki z obu stron... Chociaż mimo wszystko- da się przeoczyć. Nie lubię innych navi, czekam aż może kiedyś mapsy zaczną to ogarniać...
Napisano 6 godzin temu6 godzin 20 godzin temu, hyperreal napisał:Jak na razie, to jadąc spalinowym autem ekspresówką licznikowe 130 km/h w większości przypadków to ja ich wyprzedzam. Rzeczywiście najszybsze te elektryki. Pewnie właścicielom wystarcza świadomość ich ogromnej przewagi nad resztą i jadą sobie z godnością, bo nie muszą się spieszyć Drugą z możliwości jest świadomość, że gdyby chcieli pokazać swoją przewagę, to po 200 km muszą zjechać na 3-sekundowe ładowanie.A spalinowy chociaż jeden jakiś wyprzedzasz przy takiej szarży?
Napisano 6 godzin temu6 godzin 16 minut temu, tomecki napisał:hmm, przecież zawsze są znaki z obu stron... Chociaż mimo wszystko- da się przeoczyć. Nie lubię innych navi, czekam aż może kiedyś mapsy zaczną to ogarniać...Wydaje mi się, że nie zawsze jest znak z obu stron. Za Strykowem na południe masz 3 pasy i kilka pomiarów. Jechałem chwilę temu i serio, jadąc przepisowo idzie się połapać, ale jadąc ponad limit więcej uwagi skupiasz na innych uzytkownikach dróg i już przegapić bardzo łatwo. I to jest właśnie sedno, żeby jechać przepisowo, wtedy masz w pompie.
Napisano 5 godzin temu5 godzin Godzinę temu, tomecki napisał:hmm, przecież zawsze są znaki z obu stron... Chociaż mimo wszystko- da się przeoczyć. Nie lubię innych navi, czekam aż może kiedyś mapsy zaczną to ogarniać...Yanosik sobie radzi.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 50 minut temu, mrBEAN napisał:A spalinowy chociaż jeden jakiś wyprzedzasz przy takiej szarży? No właśnie sam się dziwię ale częściej ja wyprzedzam, niż jestem wyprzedzany. Pewnie duży wpływ na to ma fakt, że jeżdżę S3, gdzie ruch jest stosunkowo niewielki. Nie mam po co "szarżować" bardziej. Jeżdżąc codziennie do pracy jakieś 60 km ile urwę jadąc 150 km/h zamiast 130 km/h - 7 minut? Nie warto. Więcej hamowań za wyprzedzającymi z mniejszą prędkością a i nieoznakowane radiowozy patrolują - w moim rejonie złapali Mejzę jak leciał ponad 200 km/ na lotnisko
Napisano 5 godzin temu5 godzin 2 minuty temu, hyperreal napisał:No właśnie sam się dziwię ale częściej ja wyprzedzam, niż jestem wyprzedzany.Jak sam zauważyłeś trudno oczekiwać, by EV masowo Cię wyprzedzały, więc widzisz tylko te wyprzedzane przez Ciebie ;)
Napisano 2 godziny temu2 godziny Chodzilo mi o to, że ogolnie przy prędkości130 km/h częściej wyprzedzam bez względu na rodzaj napędu auta wyprzedzanego - czy to ev, czy spalinowe. Byc może to specyfika ruchu na odcinku S3 którym codziennie jeżdżę.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 5 godzin temu, kaczorek79 napisał:Poczekaj, na A1 jest już 8 OPP, zaraz wpadną na pomysł, by między jednym i drugim też odbył się pomiar skoro bramy i kamery już działają, więc tym sposobem niemal cały odcinek północ-południe będzie opomiarowany. Jazda między OPP nie jest wcale taka łatwa, oznakowania są mało widoczne, wystarczy ciężarówka na prawym pasie i nawet nie wiesz, że właśnie zaczął się pomiar. Waze informuje, ale nie wszystkie, bo te, co wyrosły przed chwilą nie są jeszcze zapisane do bazy. Jedyne wyjście na S i A, to jechać przepisowo, bo szukanie wolnego od OPP odcinka, to jak jazda z przymusu.Bez przesady wczoraj wracałem A1 ustawiłem 145km/h na tempomacie i jechałem cala drogę. Prawie nikt mnie nie wyprzedzał i jeszcze mało dpaliłem.