Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia XCeed - dlaczego nie?

Featured Replies

Napisano
11 minut temu, zinger napisał(a):

Nie wiem jak z xceed ale na Sportage dostalem 8.5%, 2 kpl dywanikow i mate bagaznika :palacz:

Ale chyba brales najwyzsza specyfikacje z cennika ;) Na wersje M czy L tyle bys raczej nie wyciagnal...

Wiec takie porownania sa czesto niezbyt miarodajne.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Ale chyba brales najwyzsza specyfikacje z cennika ;) Na wersje M czy L tyle bys raczej nie wyciagnal...

Wiec takie porownania sa czesto niezbyt miarodajne.

W sumie nie wiem, nie pytalem. Ale w innym salonie dawali tylko 4%.

Napisano
  • Autor
16 minut temu, zinger napisał(a):

Nie wiem jak z xceed ale na Sportage dostalem 8.5%, 2 kpl dywanikow i mate bagaznika :palacz:

Dawno? 

Napisano
3 minuty temu, FrugOs napisał(a):

Dawno? 

W zeszlym tygodniu :phi: Widze zes z Krakowa, to polecam p.Irka od Pateckiego na 29listopada. Powolaj sie na Tomka od niebieskiego Sportage, co go ostatnio u niego zamawial. Na pewno skojarzym bo to pierwszy niebieski Sportage jaki tam sprzedali i to kilka razy podkreslal :)

Edytowane przez zinger

Napisano
  • Autor
25 minut temu, zinger napisał(a):

W zeszlym tygodniu :phi: Widze zes z Krakowa, to polecam p.Irka od Pateckiego na 29listopada. Powolaj sie na Tomka od niebieskiego Sportage, co go ostatnio u niego zamawial. Na pewno skojarzym bo to pierwszy niebieski Sportage jaki tam sprzedali i to kilka razy podkreslal :)

Dzięki 👋

Napisano
57 minut temu, zinger napisał(a):

Moze wrzuc od razu Tesla Plaid... polecany byl nowy model EX30 startujacy od 169tys.

Wczoraj sobie skonfigurowalem LR za 210k i ma wszystko co trzeba. Minus dotajcja i git :yay: 

Napisano
38 minut temu, wujek napisał(a):

Wczoraj sobie skonfigurowalem LR za 210k i ma wszystko co trzeba. Minus dotajcja i git :yay: 

Obecnie T3 raczej nie ma konkurencji w swojej klasie. Natomiast to volvo jest jednak 40tys tansze, bo przeciez tez lapie sie na dotacje, wiec jak ktos typowo do miast potrzebuje, to imo, swietna opcja.

Napisano
7 godzin temu, wujek napisał(a):

bedzie teselka ? :serducha:

Napisano
W dniu 22.06.2023 o 11:01, cinas_sz napisał(a):

Może jakieś drobnostki typu brak pamięci autohold (musisz wciskać guzik po każdym uruchomieniu), brak pamięci komputera pokładowego (zeruje się po każdym zgaszeniu silnika), bezkluczykowy dostęp tylko w przednich drzwiach, małe możliwości konfiguracji cyfrowych zegarów.

Nie rozumiem, jak można taką głupotę zrobić, przecież nic kosztuje zrobienia podtrzymania pamięci autoholda, czy komputera pokładowego. W VAGu komputer pokładowy ma 3 osobne poziomy, "od uruchomienia" kasuje się po dwóch godzinach z wyłączonym zapłonem, "od tankowania" kasuje po zatankowaniu  co najmniej 10 litrów paliwa, "długoterminowo" kasuje po 5 kkm przebiegu, albo 100 godz. jazdy. 

Rozważałem Xceeda, jako następcę Golfa, ale jednak się wstrzymałem, wygląd i techniczne aspekty mi pasują, gorzej właśnie z telematyką, czy takimi niuansami, o jakich piszesz.

Napisano
20 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Nie rozumiem, jak można taką głupotę zrobić, przecież nic kosztuje zrobienia podtrzymania pamięci autoholda, czy komputera pokładowego. W VAGu komputer pokładowy ma 3 osobne poziomy, "od uruchomienia" kasuje się po dwóch godzinach z wyłączonym zapłonem, "od tankowania" kasuje po zatankowaniu  co najmniej 10 litrów paliwa, "długoterminowo" kasuje po 5 kkm przebiegu, albo 100 godz. jazdy. 

Rozważałem Xceeda, jako następcę Golfa, ale jednak się wstrzymałem, wygląd i techniczne aspekty mi pasują, gorzej właśnie z telematyką, czy takimi niuansami, o jakich piszesz.

Ciekawe czy ostrzeżenie o spadku temperatury poprawili, w Kia/Hyundai alarm pika jak przechodzi przez 4C , nie zależnie czy temperatura rośnie czy spada.

VAG upośledzony bo tylko jak spada 😂

Napisano
8 godzin temu, wujek napisał(a):

jak jest w koncy z tym serwisem Tesli w PL?

Napisano
15 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

jak jest w koncy z tym serwisem Tesli w PL?

nie ma

Napisano
6 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Nie rozumiem, jak można taką głupotę zrobić, przecież nic kosztuje zrobienia podtrzymania pamięci autoholda, czy komputera pokładowego.

Z autohold w Mazdzie jest identycznie... Za tym musi byc jakas pokretna, dalekowschodnia logika ;]

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Z autohold w Mazdzie jest identycznie... Za tym musi byc jakas pokretna, dalekowschodnia logika ;]

Taaa, o ile Azjaci mają dobre rozwiązania na tle europejskiej konkurencji, to niektóre pomysły są niedowyjaśnienia dla naszych głów. 

Napisano
5 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Taaa, o ile Azjaci mają dobre rozwiązania na tle europejskiej konkurencji, to niektóre pomysły są niedowyjaśnienia dla naszych głów. 

Druga glupota, to czujnik deszczu dzialajacy niezaleznie od automatycznych swiatel...

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Druga glupota, to czujnik deszczu dzialajacy niezaleznie od automatycznych swiatel...

Światła mijania się nie włączą jak pada deszcz ?

Napisano
10 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Na codzień jeżdżę octavia 4 więc wiem o czym piszesz i dlatego na te właśnie rzeczy zwróciłem uwagę.

Ale jak pisałem wyżej, dla mnie są to drobiazgi nie zmieniające ogólnej bardzo dobrej oceny XCeeda. 

Pozdro

Napisano
19 minut temu, sdss napisał(a):

No wlasnie nie :facepalm: 

Napisano
Jak się robi ciemniej, ale że w deszczyku to pierwsze słyszę.

Wysłane z mojego CPH2145 przy użyciu Tapatalka

Napisano
4 minuty temu, Raku napisał(a):

Jak się robi ciemniej, ale że w deszczyku to pierwsze słyszę.

Wysłane z mojego CPH2145 przy użyciu Tapatalka

Ciekawe 

IMG_0056.jpeg

Napisano
16 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Mnie w Koreańczykach denerwuje:

- brak automatycznego hamulca postojowego po wyłączeniu silnika

- brak pamięci trybu jazdy (Eco/Normal/Sport)

- kompletnie nieergonomiczne rozwiązany tempomat. Pierwsze uruchomienie po uruchomieniu pojazdu jest innym przyciskiem, a ogranicznik jest jeszcze durniejszy.

Wszystko to możnaby poprawić poprzez upgrade software. Ale jakoś mi na to nie wygląda...

Napisano
11 minut temu, grogi napisał(a):

- kompletnie nieergonomiczne rozwiązany tempomat. Pierwsze uruchomienie po uruchomieniu pojazdu jest innym przyciskiem, a ogranicznik jest jeszcze durniejszy.

Wszystko to możnaby poprawić poprzez upgrade software. Ale jakoś mi na to nie wygląda...

Jest to wszystko już poprawione ale w kia EV6 :)

Napisano

Mnie tylko denerwuje niemożliwość stałej dezaktywacji asystenta pasa. Na szczęście na start stop jest sposób.

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Auto hold jak zgasze na włączonym to pamięta. Jak na wyłączonym to też. Ale tryb jazdy zawsze wraca do normalnego. Asystent pasa do przyzwyczajenia ale asystent utrzymania w srodku pasa na A i S bajka. Tempomat w VW działa bardziej intuicyjnie.

Pozdrawiam 

Napisano
17 godzin temu, BOGUS napisał(a):

Auto hold jak zgasze na włączonym to pamięta. Jak na wyłączonym to też. Ale tryb jazdy zawsze wraca do normalnego. Asystent pasa do przyzwyczajenia ale asystent utrzymania w srodku pasa na A i S bajka. Tempomat w VW działa bardziej intuicyjnie.

Pozdrawiam 

Muszę sprawdzić, jak to po ostatnim serwisie wygląda.  

--

No nie wygląda .. nie pamięta...

Edytowane przez grogi

• 1 rok później...
Napisano

Jeżdżę od paru miesięcy. Autko zdecydowanie warte każdej wydanej złotówki. Cichy kulturalny silnik o sporej mocy 160 KM.  Bardzo zwrotny samochód, komfortowy, ekonomiczny i elegancko prowadzi się po zakrętach. Póki co sama radocha z 105 tys zł. Wykonanie i pasowanie elementów na 4 z dużym plusem. W tym budżecie nie ma co liczyć na cuda, ale jest naprawdę dobrze.

Wielki plus to wygląd tego modelu i chyba sporo klientów z tego powodu wybiera Xceed

Napisano
20 godzin temu, BobRob napisał(a):

Jeżdżę od paru miesięcy. Autko zdecydowanie warte każdej wydanej złotówki. Cichy kulturalny silnik o sporej mocy 160 KM.  Bardzo zwrotny samochód, komfortowy, ekonomiczny i elegancko prowadzi się po zakrętach. Póki co sama radocha z 105 tys zł. Wykonanie i pasowanie elementów na 4 z dużym plusem. W tym budżecie nie ma co liczyć na cuda, ale jest naprawdę dobrze.

Wielki plus to wygląd tego modelu i chyba sporo klientów z tego powodu wybiera Xceed

Myślałem tez o xceed ,duzo ludzi ma problem z gpf, szczególnie w mieście i serwisem kia.Nie wiem jak u ciebie.

Napisano
31 minut temu, arek_m napisał(a):

Myślałem tez o xceed ,duzo ludzi ma problem z gpf, szczególnie w mieście i serwisem kia.Nie wiem jak u ciebie.

W Xceed 1,5T nie ma zadnych problemow z GPF...

Napisano
5 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

W Xceed 1,5T nie ma zadnych problemow z GPF...

Ale zdarzają się ze ściąganiem w prawo i DCT

Napisano
Godzinę temu, ghost2255 napisał(a):

Ale zdarzają się ze ściąganiem w prawo i DCT

Cewkami ,i nagarem po 20tys , tak wyczytałem z forum KIA. Pewnie sa to jednostkowe przypadki .

Napisano
W dniu 24.06.2023 o 09:36, sdss napisał(a):

Wystarczy się rozejrzeć w ulewie kto jeździ na dziennych swieczkach z przodu: Toyota,  Kia, Hyundai,  Suzuki, inne pewnie też, ale akurat te przykuły kiedyś moją uwagę,  bo po prostu wszystkie miały dzienne. 

Napisano
15 minut temu, Pito napisał(a):

Wystarczy się rozejrzeć w ulewie kto jeździ na dziennych swieczkach z przodu: Toyota,  Kia, Hyundai,  Suzuki, inne pewnie też, ale akurat te przykuły kiedyś moją uwagę,  bo po prostu wszystkie miały dzienne. 

Nie wiem jak inne, ale w suzuki (s-cross) można było ustawić, żeby po włączeniu wycieraczek przez czujnik deszczu włączały się mijania. 

Napisano

No i gwarancja na DCT na 20 000 km 😬

Napisano
50 minut temu, rwIcIk napisał(a):

W moim Hyundai kiedyś wymienili sprzęgła na gwarancji przy przebiegu 45 tys. km. 

Bo w Hyundaiu jest 5 lat bez wyłączenia DCT

Napisano
1 minutę temu, OPAL napisał(a):

Bo w Hyundaiu jest 5 lat bez wyłączenia DCT

Znany fakt, nawet ja o nim słyszałem ;]

Napisano
Godzinę temu, Pito napisał(a):

Mazda, jak zapomnę przełączyć 😁

Napisano
Godzinę temu, janusz napisał(a):

Nie wiem jak inne, ale w suzuki (s-cross) można było ustawić, żeby po włączeniu wycieraczek przez czujnik deszczu włączały się mijania. 

W moim Pugu - gdy światła są na automacie - po kilku cyklach pracy wycieraczek zawsze mijania się zaświecą. I nieistotne czy wycieraczki pracują w trybie auto czy rocznym. 

Napisano
12 godzin temu, arek_m napisał(a):

5000 km przebiegu to chyba jeszcze za wcześnie na spotkania z serwisem :)

Dobre paliwo, dobry olej, świeże powietrze w koła i jeździmy. Podoba mi się zawieszenie tego samochodu.

Napisano
3 godziny temu, janusz napisał(a):

W Vitarze tego nie ma. Ręcznie włączam,  ale jestem chyba jeden na tysiąc. 

Napisano
1 godzinę temu, Pito napisał(a):

W Vitarze tego nie ma. Ręcznie włączam,  ale jestem chyba jeden na tysiąc. 

Nie wiem jak w vitarze, ale w s-crossie była specjalna procedura kodowania. 

Napisano
  • Autor
  • Popularny post

Wątek został odkopany, co przypomniało mi, że nie pochwaliłem się ;]

Schowek01.jpg.9c90be5a9aa663518cb1fd8b5f30a60d.jpg

MY 25, GT Line, Delux White, żona zachwycona :]

Napisano
2 godziny temu, FrugOs napisał(a):

Wątek został odkopany, co przypomniało mi, że nie pochwaliłem się ;]

Schowek01.jpg.9c90be5a9aa663518cb1fd8b5f30a60d.jpg

Ładny kolor :serducha:

Napisano
3 godziny temu, FrugOs napisał(a):

jak zawsze nikt nie napisze ile dał ;] 

Napisano

Ja dzis mialem jazdy testowe Nissanem qashai po lifcie i auto kupilem do produkcji 3 miesiace, full opcja z wszystkimi dodatkami.

Mialem tez testy xcredem, formentorem i skoda 

Dlaczego nisaan po lifcie ?

Najlepsze wyciszecie a kabina jakosc to bajka wszystko w alkantara i super materiały.

Auto ma dynamiczne świata kierunkowskazów led jak w audi, naigacja to google map a kamer jest chyba 6, bo nawet skanuje co jest pod autem.

Najgorsze wyciszenie i materialy formentor ale formentor najlepiej sie prowadzi ale na autostradzie to minus bo uklad kierowniczy staje sie nerwowy

IMG_20240822_103136.jpg

IMG_20240822_103040.jpg

IMG_20240822_103100.jpg

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Ładny kolor :serducha:

W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej. Nawet od Tesli ;]

Napisano
  • Autor
55 minut temu, bielaPL napisał(a):

jak zawsze nikt nie napisze ile dał ;] 

A ktoś kogoś pytał? :hehe:

Napisano
8 minut temu, vanice77 napisał(a):

Ja dzis mialem jazdy testowe Nissanem qashai po lifcie i auto kupilem do produkcji 3 miesiace, full opcja z wszystkimi dodatkami.

Mialem tez testy xcredem, formentorem i skoda 

Dlaczego nisaan po lifcie ?

Najlepsze wyciszecie a kabina jakosc to bajka wszystko w alkantara i super materiały.

Auto ma dynamiczne świata kierunkowskazów led jak w audi, naigacja to google map a kamer jest chyba 6, bo nawet skanuje co jest pod autem.

Najgorsze wyciszenie i materialy formentor ale formentor najlepiej sie prowadzi ale na autostradzie to minus bo uklad kierowniczy staje sie nerwowy

a jaki silnik i moc ?

Napisano
  • Autor
8 minut temu, vanice77 napisał(a):

formentor najlepiej sie prowadzi

Chodzi mi takie auto po głowie, ale wyłącznie w wersji VZ :skromny:

Napisano
4 minuty temu, FrugOs napisał(a):

W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej. Nawet od Tesli ;]

Widze ze tak samo ladny jak tesla Y ;]