Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia XCeed - dlaczego nie?

Featured Replies

Napisano
14 minut temu, vanice77 napisał(a):

Ja dzis mialem jazdy testowe Nissanem qashai po lifcie i auto kupilem do produkcji 3 miesiace, full opcja z wszystkimi dodatkami.

Mialem tez testy xcredem, formentorem i skoda 

Dlaczego nisaan po lifcie ?

Najlepsze wyciszecie a kabina jakosc to bajka wszystko w alkantara i super materiały.

Auto ma dynamiczne świata kierunkowskazów led jak w audi, naigacja to google map a kamer jest chyba 6, bo nawet skanuje co jest pod autem.

Najgorsze wyciszenie i materialy formentor ale formentor najlepiej sie prowadzi ale na autostradzie to minus bo uklad kierowniczy staje sie nerwowy

IMG_20240822_103136.jpg

IMG_20240822_103040.jpg

IMG_20240822_103100.jpg

Też nad tym dumałem ale brak 4x4 przekreślił auto. Choć fajny bo mały i zgrabny👍

Wybraliśmy x triala w topowej wersji😎

Z ciekawości jaka cena?

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano

158 ps, formentor 1.5 150 wydawal sie dynamiczniejszy ale znowu nissan mial spalanie 0,8l mniejsze.

W nissanie i cupra fajne to ze jednym przyciskiem na kierownicy mozna ustawic wszystkie pikacze aby nie denerwowaly  jak np przekroczysz prędkość.

Co do navi to jak na telefonie asysteng gogle dziala , nawet mozna instalować aplikacje do auta.

IMG_20240822_104957.jpg

Edytowane przez vanice77

Napisano
  • Autor
Teraz, PawelWaw napisał(a):

Widze ze tak samo ladny jak tesla Y ;]

Nie wiem jaki to jest, ale niech Ci będzie :hehe:

Napisano
6 godzin temu, vanice77 napisał(a):

ale znowu nissan mial spalanie 0,8l mniejsze.

Poważnie? 

Auto za pierdyliard monet i argumentem jest spalanie mniejsze o 0,8 l?

Napisano
47 minut temu, ochkarol napisał(a):

Poważnie? 

Auto za pierdyliard monet i argumentem jest spalanie mniejsze o 0,8 l?

Nie doczytałeś chyba, spalanie było jednym z argumentów. Chyba głównie chodziło o wykończenie wnętrza. 

Napisano
38 minut temu, janusz napisał(a):

spalanie było jednym z argumentów.

I to mnie dziwi, że ktoś wydając tyle kasy robi z takiej pierdoły jakikolwiek argument.

Napisano
  • Popularny post
6 minut temu, ochkarol napisał(a):

I to mnie dziwi, że ktoś wydając tyle kasy robi z takiej pierdoły jakikolwiek argument.

To moze jak bedziesz sam tyle wydawal, to sie przestaniesz dziwic :ok:

Napisano

Wyciszenie i jakos kabiny, wogole mnie spalanie nie interesuje wiec nie potrzebnie mi docinacie, oczywiście nowy nissan po lifcie jest ładny dla mnie.

Robiłem testy porównawcze, formentor mimo że ma 150ps vs 158 nissana jest dynamiczniejszy ale więcej spala.

Juz żałuję że cokolwiek tu napisałem bo za raz ktoś robi atak.

Kia Xcred auto poprawne i najtańsze, ani nie ma najlepszej kabiny, wyciszenia czy prowadzenia jak skoda, broni sie cena a skoda nie broni sie juz cena jak porownamy identyczne wyposazenie 1 vs 1.

Każdy znajdzie argumenty by kupić co che.

Edytowane przez vanice77

Napisano
8 godzin temu, vanice77 napisał(a):

Auto ma dynamiczne świata kierunkowskazów led jak w audi, naigacja to google map a kamer jest chyba 6, bo nawet skanuje co jest pod autem.

Tego nie rozumiem. Nie pytam złośliwie ale o co z tym chodzi, czesto widze ten argument. Też to mam bo było w pakiecie,  tylko co mi z tego ze płacę za coś co "podziwiaja" inni kierowcy, a ja tego nie widzę. Rozumiem jakiś fajny kolor, czy duze felgi bo jak idę do samochodu to je widzę, tych kierunkowskazów zaś nie widuję nigdy. Czego nie nie wiem?

Edytowane przez zenek111

Napisano
8 godzin temu, vanice77 napisał(a):

W nissanie i cupra fajne to ze jednym przyciskiem na kierownicy mozna ustawic wszystkie pikacze aby nie denerwowaly  jak np przekroczysz prędkość.

W Skodzie (rozumiej ze Karoq) nie ma przycisku do wyłączania pikaczy, bo jest na tyle stara konstrukcja, ze po prostu pikaczy z załozenia nie ma i nie trzeba ich wyłaczać. Czyli Skodzinka górą! :P

Napisano

Nie ma znaczenia jaka konstrukcja.

Wszystkie auta nowe na terenie uni od 2024 musza miec pikasze.

Mowa np o sygnalizacja dźwiękowa po przekroczeniu ograniczenia prędkości.

Przed 2024 tylko migala ikonka z ograniczeniem prędkości.

Nie wiek jak to jest jak ktos kupil auto w 2024 z rocznika 2023, może w tedy nie ma tego, nie wiem.

Edytowane przez vanice77

Napisano
2 minuty temu, vanice77 napisał(a):

W Skodzie z tego roku to jest (nie wiem czy w kazdej ale w tych z nawigacją), ale trzeba to włączyć. Domyślnie jest wyłączone, wiec odwrotnie, zeby pikało trzeba pogrzebac w ekranie.

Napisano
10 minut temu, zenek111 napisał(a):

Tego nie rozumiem. Nie pytam złośliwie ale o co z tym chodzi, czesto widze ten argument. Też to mam bo było w pakiecie,  tylko co mi z tego ze płacę za coś co "podziwiaja" inni kierowcy, a ja tego nie widzę. Rozumiem jakiś fajny kolor, czy duze felgi bo jak idę do samochodu to je widzę, tych kierunkowskazów zaś nie widuję nigdy. Czego nie nie wiem?

Twoich tokiem rozumowania , po co kierunki ledowe, stare żarówki pomarańczowe też ok bo tego nie widzisz.

Ja mam inne zdanie na ten temat.

Każdy ma inne zdanie i ok .

Napisano
6 minut temu, vanice77 napisał(a):

Nie wiek jak to jest jak ktos kupil auto w 2024 z rocznika 2023, może w tedy nie ma tego, nie wiem.

Konkretnie, to zmiana jest od 7 lipca 2024, jak weszla dyrektywa GSR2.

Napisano
Teraz, vanice77 napisał(a):

Twoich tokiem rozumowania , po co kierunki ledowe, stare żarówki pomarańczowe też ok bo tego nie widzisz.

Ja mam inne zdanie na ten temat.

Każdy ma inne zdanie i ok .

No tak, co mi po ledowych kierunkach, ledowe światła mijania i drogowe to mój zysk bo lepiej widze droge.

Mam coś czego przez cały czas jeżdżenia samochodem nigdy nie zobacze. Równie dobrze moge sobie wyobrazac ze je mam a wcale ich nie mieć.

Nie krytykuje, tylko pytam o inny punkt widzenia.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

A no to ok, mowie o samchodzie z lutego. No i zeby pikało to nie tylko musze włączyć, moge sobie jeszcze ustawić by pikało dopiero po przekroczeniu o 10km/h, albo o 20km/h. Czyli można ustawić tak zeby to miało sens.

Napisano
36 minut temu, vanice77 napisał(a):

Każdy znajdzie argumenty by kupić co che.

Z ciekawości, czemu piszesz Xcred (odzwierciedlenie Twej opinii o aucie, czy co) i dlaczego podajesz konkretme modele wszystkich marek z wyjątkiem Skody (bo raczej jrobi różnicę co oglądałeś, Fabię, Superba, czy Kodiaka)?

Napisano

Skoda oczywiście Karoq bo to odpowiednik wielkosciowo tych co testowałem.

Skode bym podsumował, auto poprawne lecz mnie nie urzekło.

Jak dla kogoś jest ilosc miejsca to kupi skode bo skody pod tym względem zawsze błyszczą, dla mnie to nie jest argument.

Kia ma bardzo fajny mimo że zdrożała współczynnik cena do wyposażenia czy tego co dostajemy za dana kwote, ale warto poczytać na forum, może to nic ale wiele ledzi ma problemy z automatem czy szarpaniem silnika.

Do tego w kia wypadł silnik 160 ps i jest tylko max 140 ps.

Czyli niby kia fajnie cenowo ale sa ale.

Edytowane przez vanice77

Napisano
6 minut temu, vanice77 napisał(a):

tego w kia wypadł silnik 160 ps i jest tylko max 140

Ale to ten sam silnik tylko o mniejszej mocy. 1.ot mial 120 teraz 100km

Napisano

Mam toyote EV rok produkcji 2024 - pikacze są ale można je wyłączyć w opcjach i po ponownym uruchomieniu pozostają wyłączone

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano

Mam toyote EV rok produkcji 2024 - pikacze są ale można je wyłączyć w opcjach i po ponownym uruchomieniu pozostają wyłączone

Natomiast na ekranie wyświetla się info o przekroczeniu prędkości ale jest cisza

Napisano
22 minuty temu, ppmarian napisał(a):

Ale pewnie kupiona przed lipcem 2024r.?

Napisano
Ale pewnie kupiona przed lipcem 2024r.?

Tak. Marzec

Napisano
7 minut temu, ppmarian napisał(a):

Tak. Marzec

Dlatego możesz wyłączyć na stałe.

1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Napisano
3 godziny temu, vanice77 napisał(a):

Robiłem testy porównawcze, formentor mimo że ma 150ps vs 158 nissana jest dynamiczniejszy

Może DSG vs CVT i dlatego?

Napisano
3 godziny temu, zenek111 napisał(a):

A ja nie rozumiem większych felg. Większe felgi a potem jakieś gówniane opony na tym, bo drogo. Lepiej dołożyć do innego wyposażenia.

Napisano
22 minuty temu, OPAL napisał(a):

Może DSG vs CVT i dlatego?

Chyba masz racje 

Dsg ma duzego laga przy starcie a raczej kick down to irytuje ale juz w czasie jazdy skrzynia bardzo sprawnie zmienia biegi 

CTV o dziwo w nissan tak zmienia niby te biegi ze sam bym nie wpadł że jest tam cvt a nie zwykły automat, przy kick down też nie ma wycia.

Nie o tym chciałem napisać.

Cvt wolniejsze od dsg ale znane jest że obniża spalanie.

W najnowszym juke siedzi skrzynia dwusprzeglowa 7 biegowa i niestety jest słaba.

Lag jak w dsg, ale juz jest przyspieszamy to działa wolniej od dsg a zmiana z r na d czy odwrotnie irytuję bo szybko zmieniasz z r na d , wciskasz gaz a auto nie jedzie bo skrzynia jeszcze nie ogarnęła zadania.

Generalnie cvt daje lepsze odczucia w nissan Qashqai jak ta dwusprzeglowa w nissan juke.

Sam czas do 100 km.

Juke z taka sama waga i moca jak skoda rozpedza sie do 100 o sekunde wolniej więc jak skoda z dsg. 

Co to jedna sekunda ktoś napisze.

Dla mnie 10 sec vs  9 sec jest odczuwalne jak przyspieszamy.

Edytowane przez vanice77

Napisano
33 minuty temu, bartekm napisał(a):

A ja nie rozumiem większych felg. Większe felgi a potem jakieś gówniane opony na tym, bo drogo. Lepiej dołożyć do innego wyposażenia.

Sam mam najmniejsze felgi jakie sie dało bo jest bardziej miękko, ale tutaj ogarniam e ktoś moze lubic lepsza przyczepność w zakrętach, albo efektowniejszy wygląd.

Napisano
13 godzin temu, zenek111 napisał(a):

No tak, co mi po ledowych kierunkach, ledowe światła mijania i drogowe to mój zysk bo lepiej widze droge.

Mam coś czego przez cały czas jeżdżenia samochodem nigdy nie zobacze. Równie dobrze moge sobie wyobrazac ze je mam a wcale ich nie mieć.

Nie krytykuje, tylko pytam o inny punkt widzenia.

Odpada konieczność wymiany żarówek, często jest to bardzo upierdliwe. 

Napisano
12 godzin temu, ppmarian napisał(a):

Tak. Marzec

Kupiłbyś później i za każdym razem byś musiał klikać. Także teraz ważnym argumentem przed zakupem jest łatwa możliwość wyłączenia. 

Napisano
15 minut temu, wladmar napisał(a):

Tak na serio, to nigdy w zadnym aucie nie wymienialem zarowki kierunkowskazu ;]

Napisano
17 minut temu, wladmar napisał(a):

Ale tu jest krytyka dynamicznych kierunkow a nie ledowych.

Napisano
10 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Czekaj... Chyba ostatnio w CC700, czyli z 25 lat temu 8] 

Napisano
23 minuty temu, wladmar napisał(a):

Czekaj... Chyba ostatnio w CC700, czyli z 25 lat temu 8] 

Ja w lanosie 19 lat temu... i nie dlatego że przestała świecić tylko że zamiast na pomarańczowo świeciła już na biało ;] 

Napisano
52 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Ja wymienialem w poprzednim aucie ;)

Bo zakladalem te z metaliczną powłoką, zeby nie było efektu jajka sadzonego ;)

Edytowane przez Filipfm

Napisano
23 minuty temu, bielaPL napisał(a):

Ja w lanosie 19 lat temu... i nie dlatego że przestała świecić tylko że zamiast na pomarańczowo świeciła już na biało ;] 

Tak, w Fiatach i innych Daewoo farba się kruszyła i osypywała ;l

Napisano
1 godzinę temu, wlad napisał(a):

Ale tu jest krytyka dynamicznych kierunkow a nie ledowych.

To nie jest krytyka kierunkowskazów, tylko traktowania tego jako czegoś fancy, przy zakupie samochodu. Dla mnie też to nie ma najmniejszego znaczenia, a kwestie wymiany żarówek w kierunkowskazach przerabiałem ostatni raz po 12 latach użytkowania auta.

Napisano
W dniu 22.08.2024 o 10:42, vanice77 napisał(a):

Ja dzis mialem jazdy testowe Nissanem qashai po lifcie i auto kupilem do produkcji 3 miesiace, full opcja z wszystkimi dodatkami.

Najlepsze wyciszecie a kabina jakosc to bajka wszystko w alkantara i super materiały.

Najgorsze wyciszenie i materialy formentor ale formentor najlepiej sie prowadzi ale na autostradzie to minus bo uklad kierowniczy staje sie nerwowy

IMG_20240822_103136.jpg

Ależ mi się taki biały podoba! 

Zaskoczyłeś mnie tym wyciszeniem, muszę podjechać i wziąć na próbną, zawsze Nissan kojarzył mi się z wyciszeniem na rowni z Aurisem

Napisano
16 godzin temu, zenek111 napisał(a):

Nie wiem co w tym jest, ale mój teść mnie z dumą poinformował że nowy nabytek ma m.in. "dynamiczne kierunkowskazy". Nie pytałem go o to bo ciężko byłoby mi zadać takie pytanie bez śmieszkowego podtekstu a w sumie cieszyłem się że teściowa spełniła swoje motoryzacyjne marzenie.

Napisano
2 godziny temu, bizz napisał(a):

Nie wiem co w tym jest, ale mój teść mnie z dumą poinformował że nowy nabytek ma m.in. "dynamiczne kierunkowskazy". Nie pytałem go o to bo ciężko byłoby mi zadać takie pytanie bez śmieszkowego podtekstu a w sumie cieszyłem się że teściowa spełniła swoje motoryzacyjne marzenie.

Na tej samej zasadzie 10-20 lat temu ludzie wsadzali ledowe zarowki do podswietlania rejestracji.Do dzis nie uzyskalem odpowiedzi po co:hehe:

Napisano

Do dziś takie wkładają do takich strucli, jak mój. 

Też nie wiem po co.🙀

Edytowane przez ochkarol

Napisano
W dniu 22.08.2024 o 09:55, bielaPL napisał(a):

jak zawsze nikt nie napisze ile dał ;] 

106.500 zł, za nowy Xceed model 2024 160 KM wersja wyposażenia M + pakiet Smart + kola 18 cali ...... co dziennie podchodzę do auta na parkingu z myślą jaki ładny samochód mam :)   drugi taki na moim osiedlu gdzie mieszka 30 tys ludzi jest tylko jeden, czyli razem dwa :)

Edytowane przez BobRob

Napisano
W dniu 22.08.2024 o 10:42, vanice77 napisał(a):

KASZKAJ fajny jest, fajny silnik ma, wnętrze bardzo, bardzo ok, wygoda, przestrzeń, dobre materiały, ale podwozie dramat jakościowy, jakby z puszki po piwie wszystko zrobione. Koniecznie po wyjechaniu z salonu poddać go zabezpieczeniu antykorozyjnemu

IMG_20240822_103136.jpg

IMG_20240822_103040.jpg

IMG_20240822_103100.jpg

Edytowane przez BobRob

Napisano
2 godziny temu, ochkarol napisał(a):

Do dziś takie wkładają do takich strucli, jak mój. 

Też nie wiem po co.🙀

Fast & Furious nie oglądał ? 😎

Napisano
W dniu 22.08.2024 o 10:55, vanice77 napisał(a):

asysteng gogle dziala

To już chyba niedługo, bo Google pchalby w tej chwili Gemini nawet do wypchanych królików...

Napisano
16 godzin temu, wlad napisał(a):

Na tej samej zasadzie 10-20 lat temu ludzie wsadzali ledowe zarowki do podswietlania rejestracji.Do dzis nie uzyskalem odpowiedzi po co:hehe:

Żeby raz włożyć i więcej nie tykać.