Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W jakim stylu łazienka?

Featured Replies

Napisano

Podajcie jakieś pomysły na nową łazienkę ? Koleżanka ma gołe ściany i zero pomysłów. Ja też nie mam koncepcji co jej podpowiedzieć.

Napisano
19 minut temu, denissbe napisał(a):

Podajcie jakieś pomysły na nową łazienkę ? Koleżanka ma gołe ściany i zero pomysłów. Ja też nie mam koncepcji co jej podpowiedzieć.

jaki budżet?

Napisano
34 minuty temu, denissbe napisał(a):

W marketach budowlanych ma gotowe aranżacje z wyceną i materiałami.

Napisano
50 minut temu, bielaPL napisał(a):

jaki budżet?

sądząc po tej dwójce - to wybitnie reklamowy

Napisano
51 minut temu, CRAZY_Wroc napisał(a):

sądząc po tej dwójce - to wybitnie reklamowy

Napisano
2 godziny temu, Juusta505 napisał(a):

Bardzo starannie wykonane, aż sam nabrałem ochoty na remont.

Nie powstrzymuj się ;]

Napisano
9 godzin temu, denissbe napisał(a):

Ale wiesz co, dobrze by było określić czy dom czy mieszkanie, rozmiar (w blokach są mniejsze, w domach bywa że rozmiar na więcej pozwala), wie chociaż w jaki styl (nowoczesny, klasyczny, egipski, jakieś spa, kolory w skali szarości, połączenie z drewnem....) ?

Napisano
9 godzin temu, denissbe napisał(a):

Taki aby pasował do reszty mieszkania. Całość powinna być: "z jednej bajki".

Napisano

Ile okien i jakich rozmiarów?

Napisano

Nie czytałem, ale na Ranczo zrobiłem taką 😇

IMG_6443.jpeg

IMG_6444.jpeg

Napisano

To nie będzie takie proste. Najpierw niech poogląda sobie aranżacje i zdecyduje w którym kierunku iść. Ciemny/jasny, biały/niebieski, prosty/rokokoko etc....

Potem musi zdecydować, czy chce np. kabinę, czy wannę, umywalkę wolno stojącą, czy na szafce etc.. Kolejny krok to pomiary i sprawdzenie, co z tego co wymyśliła jej się tam zmieści. Co z tego, że wymyśli sobie walk in, jak on zabierze połowę łazienki i nie zmieści kibelka, albo czegoś innego. Jak ma sprzęt to teraz płytki. Te również warto pasować wielkością do ścian. Na jednej ścianie dany wymiar płytek będzie się ładnie układał, a za to na kolejnych trzeba będzie dużo ciąć i sztukować. Przykładowo ma  płytki 80x40, a ściana ma 170, to wyjdzie jej pasek 10 cm z którymś trzeba coś zrobić etc. Jak już mniej więcej dobierze kształt i wielkość płytek, ma wizję koloru, dobrała mniej więcej wyposażenie, rozplanowała meble to już jest z górki :). Szuka w sklepach, idzie na ustępstwa, wymyśla modyfikacje na bieżąco w zależności od tego co jest do dostania..... 

Napisano

Ale liczysz na setki zdjęć od ak ? Kurde odrobine wysiłku - wybrać się do salonu łazienek, odpalić na fejsie grupę łazienkową to takie minimum. A potem wrócić tu z konkretami do wybitnych specjalistów 

Napisano
9 minut temu, yack napisał(a):

Ale liczysz na setki zdjęć od ak ?

Wygląda, że liczył na jedną odpowiedź, którą chyba moderatorzy usunęli 😉

Napisano
Styl obojętny, ale niech dąży do tego, że jak sobie zrobię w niej półnagie zdjęcie, to łazienka będzie na tym zdjęciu miłym, stonowanym tłem, a nie rzeczą, na która zwraca się uwagę w pierwszej kolejności.

tapatalked

Napisano
W dniu 22.12.2023 o 09:34, Camel napisał(a):

Nie czytałem, ale na Ranczo zrobiłem taką 😇

IMG_6443.jpeg

IMG_6444.jpeg

duze kafle, pewnie ciezko sie ukladalo ?

Napisano
W dniu 20.12.2023 o 10:49, denissbe napisał(a):

Po taniości.

Na ściany i podłogę panele winylowe, z promocji. Jak wybierasz najtańsze, to masz jeden problem mniej - nie musisz zastanawiać się, co wybrać, tylko bierzesz, co jest.

Kupuj w Castoramie, bo tam można robić zwroty nawet pojedynczych paneli :ok:

Kabina gotowa, kompletna do wstawienia, za 800 pln, kompakt - jakiś cersanit z promocji marketowej za 300 pln.

I koleżanka doceni, ze jesteś oszczędny i ogarnięty :ok:

Napisano

Jestem w temacie bo robiłem remont 3 miesiące temu.

Całość wyszła 30 tys. z robocizną. Łazienka jakieś 9m2

Moje uwagi i spostrzeżenia:

1. Nie kupisz wszystkiego w jednym sklepie. My tak chcielismy w castoramie, a potem sie okazywalo, że czegośnie mają , że tylko z wystawy a to że muszą zamowić albo mamy jechac do innej casto.

2.Finalnie płytki kupione w merze, armatura w casto, mercury market a część przez net.

3. Plusem kupowania w sklepach typu casto to fakt ze możesz oddać część lub ją wymienić.

4. Remont miał trwać 1 m-c , trwał 3 miesiące.

5. Monter to mój sąsiad i pewnie dlatego, ale robił powoli i dokladnie. Najważniejsze że kibelek był do samego końca.

6. Elektronike kupowałem na allegro. To wszystko i tak jest szmelc wiec nie ma co przeplacać. Czyli lampki led, kinkiet, żarówki itd.

7. Syfon do wanny kup najlepszy jaki jest. Do umywalki obojętnie bo łatwo wymienić.

8. Stelaż tylko geberit mój był duo coś tam. Sąsiad mowił, że reszta to szmelc.

9. Lustro miałem cięte.

10. Umywalkę kup sobie głęboką, tak żeby mozna było łeb umyć awaryjnie. Ja mam taką w której nie mogę tego zrobić i to był błąd.

11. Bałem się walk ina ale się sprawdza. Trzeba dobrze zrobić spad i odpływ, dlatego mam próg. Walk in ma szerokość 1 metra, ale moim zdaniem za duzy. Wolałbym teraz mniejszy ale pomiędzy umywalkę a szybę wstawiłbym szafkę.  

12. Wszystko co podwieszane się u mnie sprawdza, łatwo umyć wszystko pod.

13. Mam podłogówkę, bo chciałem i jest to super rozwiązanie.

20231226_103535.jpg.e328b5d6c53d07da7e25d450564d1010.jpg

20231226_103544.jpg.d7329b02dadb5e1b2d07b8877f62c490.jpg20231226_103544.jpg.d7329b02dadb5e1b2d07b8877f62c490.jpg

20231226_103549.jpg.e74b54e281927f6dbd5a4a00275bedb4.jpg

20231226_103554.jpg.ebfca1d597f9ae99087da38ca4cf0155.jpg

20231226_103557.jpg.2c6e11b1c37a04434fbdac9d4fe87879.jpg

20231226_103603.jpg.7ad297f043b7888e73d9a81cc6574a68.jpg

Napisano

Ten wątek to przecież jest do zablokowania. Powstał tylko po to, żeby spamerzy mogli linkować, nie wiem czemu to tutaj zostało. Szkoda kilobajtów na odpowiadanie.

Napisano

lazienka fajna ale ile ona ma dlugosci ?

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

lazienka fajna ale ile ona ma dlugosci ?

moja jest jakos 2,8 x 3,5 m

Napisano
W dniu 26.12.2023 o 11:13, tomecki napisał(a):

Ten wątek to przecież jest do zablokowania. Powstał tylko po to, żeby spamerzy mogli linkować, nie wiem czemu to tutaj zostało. Szkoda kilobajtów na odpowiadanie.

Dokładnie, autor i @Juusta505 pojawili się tylko, żeby zostawić tu reklamę, a kącikowicze się w wątku "produkują". Jak mam dość liberalne podejście do forum i nawet samych reklam, tak tutaj uważam że należy się ban za brak szacunku dla innych użytkowników. Zostawili "śmiecia" i cisza, a ludzie doradzają. 

Napisano
2 godziny temu, janusz napisał(a):

Dokładnie, autor i @Juusta505 pojawili się tylko, żeby zostawić tu reklamę, a kącikowicze się w wątku "produkują". Jak mam dość liberalne podejście do forum i nawet samych reklam, tak tutaj uważam że należy się ban za brak szacunku dla innych użytkowników. Zostawili "śmiecia" i cisza, a ludzie doradzają. 

Reklamodawca został wyeliminowany,

Napisano
15 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Papużki nierozłączki 😁 

Nie mam czasu na śledzenie każdego wątku 😎

Sam mu jeb...ś za spam ;]

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Uspokoję Cię, obaj mają status "Nie może dodawać odpowiedzi." ;]

wiem, nie o tym jest mowa ;] ;]

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

to proszę jaśniej ;]

"Ten wątek to przecież jest do zablokowania. Powstał tylko po to, żeby spamerzy mogli linkować, nie wiem czemu to tutaj zostało. Szkoda kilobajtów na odpowiadanie."

;]

Napisano
8 minut temu, tomecki napisał(a):

"Ten wątek to przecież jest do zablokowania. Powstał tylko po to, żeby spamerzy mogli linkować, nie wiem czemu to tutaj zostało. Szkoda kilobajtów na odpowiadanie."

;]

oj tam, oj tam ;]

forum nie wymydli się od tego 

Napisano
13 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

Co to za plytki w kabinie prysznicowej?

wygląda na lastryko ;] 

Napisano
2 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

Co to za plytki w kabinie prysznicowej?

1 godzinę temu, bielaPL napisał(a):

wygląda na lastryko ;] 

https://www.tubadzin.pl/produkt/macchia-blue-mat-plytka-gresowa-197800?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA1rSsBhDHARIsANB4EJZOeQJ4BxsWiUlKiR3_mUV9B-2jqhyzP-zKwGLGmVHmuKlavA5mhX0aAkIxEALw_wcB

Napisano

Podeślę to co razem wymyślimy w naszej łazience. Wymiary 2,14*2,7m

366339.jpg

366342.jpg

366344.jpg

Napisano
W dniu 28.12.2023 o 11:30, rwIcIk napisał(a):

Wyglada jak trochę nowszy gumoleon / nowsze gumoleum czy "plastikowo-gumowy" panel.

Edytowane przez ZUBERTO