Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup skoda fabia 1.0tsi 115km - obecne rabaty? ktoś ze Skody? ;)

Featured Replies

Napisano
1 godzinę temu, sherif napisał(a):

Różnie bywa, czasami wystarczy mniejsze auto wybrać.

Tu też nie przegadasz, mój teść ma już leciwa octavię bo 15 rok. Sypie się jak c…… w bałaganie, ale nowego mniejszego nie kupi bo: on chce zmienić na duże (a powietrze wozi) a taki vw up lub coś małego to ujma 🤣

Napisano
3 godziny temu, Camel napisał(a):

W maździe koledze też wymienili jedną sztukę 🤣

Czyli japońskie też się psują a nie tylko skoda :)

Takie czasy...

Napisano
41 minut temu, Camel napisał(a):

Tu też nie przegadasz, mój teść ma już leciwa octavię bo 15 rok. Sypie się jak c…… w bałaganie, ale nowego mniejszego nie kupi bo: on chce zmienić na duże (a powietrze wozi) a taki vw up lub coś małego to ujma 🤣

Ja mam tak samo. Jeżdzę kompaktem, 99% po mieście, ale mniejszego auta nie chcę. Trochę różnica w komforcie jazdy jednak jest a jak się (od wielkiego dzwonu) trafi jakaś trasa to kompaktem też będzie inna jazda niż autem klasy B.

O klasie A już nie mówię. 

Napisano
5 godzin temu, Camel napisał(a):

ja mam 09r focusa i sie nie sypie nic .No tydzień temu zrobiłem rozrusznik ,bo raz kręcił raz nie.tak to leje i jadę.

Napisano
10 minut temu, arek_m napisał(a):

ja mam 09r focusa i sie nie sypie nic .No tydzień temu zrobiłem rozrusznik ,bo raz kręcił raz nie.tak to leje i jadę.

Ten Twój Focus, to już miał być zmieniony dziesięć razy, ale widzę, że spokojnie wytrzyma kolejne 15 lat bezawaryjnej eksploatacji.

Napisano
2 godziny temu, kaczorek79 napisał(a):

Ten Twój Focus, to już miał być zmieniony dziesięć razy, ale widzę, że spokojnie wytrzyma kolejne 15 lat bezawaryjnej eksploatacji.

Nie bądź złośliwy :phi:. Mam we flocie takie starsze auto, którego w żaden sposób nie pasuje mi go się pozbyć ;]. Od trzech lat mówię, że go sprzedam, ale przydaje się kilka razy w roku i szkoda się go pozbyć. Drugiego takiego jak mam wiem, że w takim stanie jak mój to nie kupię.

Napisano
W dniu 25.05.2024 o 20:50, kaczorek79 napisał(a):

.Jeszcze nie znalazłem nic co mnie przekonuje po prostu. Myśle ,ze kolejne 5 lat wytrzyma,wtedy bedzie miał 300tys przebiegu ,Nadal nie wiele ,jak na ten silnik .😅Przy nie wielkim nakładzie polata jeszcze długo..😄Kasa w kieszeni ..Następne juz nie bedzie tak mało awaryjne jak te co mam napewno.

Edytowane przez arek_m

Napisano
W dniu 25.05.2024 o 15:19, Camel napisał(a):

Mądry człowiek, jeździ tym co chce. Ja też wożę powietrze, w łeb bym sobie chyba strzelił jakbym miał up-em jeździć.....

Napisano
5 godzin temu, rafciojuve napisał(a):

Mądry człowiek, jeździ tym co chce. Ja też wożę powietrze, w łeb bym sobie chyba strzelił jakbym miał up-em jeździć.....

Ja bardzo lubię jeździć i10 żony, fakt że idzie na sprzedaż, ale nie dlatego że jesteśmy z niego niezadowoleni. Żona woli jeździć swoją i10 od suzuki (s-cross 1,4).

Napisano
8 godzin temu, janusz napisał(a):

Ja bardzo lubię jeździć i10 żony, fakt że idzie na sprzedaż, ale nie dlatego że jesteśmy z niego niezadowoleni. Żona woli jeździć swoją i10 od suzuki (s-cross 1,4).

Jednak to nie taki sam piździk, a i odczucia z jazdy inne.

Żona wie co robi.

Napisano

Duże auto to wygoda, ale też męka w mieście.

Jak miałem i40 kombi, to owszem-jeździło się bardzo wygodnie ale parkowanie i manewrowanie na ciasnych miejscach przyjemne nie było.

Miałem różne auta- VW up! także. To genialne auto do miasta, którym da się pojechać w trasę w dwie osoby.

Teraz jeżdżę Yarisem i do większego miasta to moim zdaniem max. rozmiar aby się sprawnie wciskać w dostępne miejsca parkingowe.

Często w Śródmieściu parkuję i gdybym dalej posiadał i40, to dużo dłużej szukałbym miejsca i trudniej byłoby znaleźć.

Niech każdy jeździ czym uważa, ale nie ma co zaklinać rzeczywistości-każdy segment aut ma inne zalety i wady.

Napisano
4 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

Jednak to nie taki sam piździk, a i odczucia z jazdy inne.

Żona wie co robi.

Co masz na myśli? Że suzuki gorsze od i10? 

Napisano
1 godzinę temu, janusz napisał(a):

Co masz na myśli? Że suzuki gorsze od i10? 

Raczej na odwrót.

Napisano
3 minuty temu, ZUBERTO napisał(a):

Raczej na odwrót.

To dlaczego piszesz, z żona wie co robi? Jej narazie lepiej się jeździ i10. To ja uważam że lepiej zostawić suzuki bo jest bardziej uniwersalne. 

Napisano
5 minut temu, janusz napisał(a):

To dlaczego piszesz, z żona wie co robi? Jej narazie lepiej się jeździ i10. To ja uważam że lepiej zostawić suzuki bo jest bardziej uniwersalne. 

Bo mi się powaliło, że to Ty wolisz i10, a ona chce się go pozbyć.

Napisano
47 minut temu, ZUBERTO napisał(a):

Bo mi się powaliło, że to Ty wolisz i10, a ona chce się go pozbyć.

I10 jest naprawdę spoko, ale większość argumentów jest po stronie suzuki. 

Napisano

jeździłem wieloma kombi, dużymi, małymi, htb, minivanami, treraz mam suva klasy kompakt i to jest strzał w 10tkę, nie tak pojemny jak kombi, ale w wakacje da rade z rodzina, a na codzien zbawienie, lepsza widocznosc, super pozycja za kierownica, wszystko widac i krotsze okolo 60 cm od poprzednich kombi;), a mam wrażenie przestronniejsze w środku;) jedynie kufer nie 640 litrów;) a 510 i tez starcza... 

moze niech sie przymeirza do daci sandero stepway? a moze zamiast fabii duster? moze jakis bieda kamiq z wyprzedazy? lub corssland? docenia pozycja wsiadania, wysiadania

Napisano
8 godzin temu, 62545tomasz napisał(a):

jeździłem wieloma kombi, dużymi, małymi, htb, minivanami, treraz mam suva klasy kompakt i to jest strzał w 10tkę, nie tak pojemny jak kombi, ale w wakacje da rade z rodzina, a na codzien zbawienie, lepsza widocznosc, super pozycja za kierownica, wszystko widac i krotsze okolo 60 cm od poprzednich kombi;), a mam wrażenie przestronniejsze w środku;) jedynie kufer nie 640 litrów;) a 510 i tez starcza... 

moze niech sie przymeirza do daci sandero stepway? a moze zamiast fabii duster? moze jakis bieda kamiq z wyprzedazy? lub corssland? docenia pozycja wsiadania, wysiadania

Co to za kompaktowy SUV z takim bagażnikiem? 

Napisano
59 minut temu, bartekm napisał(a):

Może Kia Sportage? Poczekajmy na wypowiedź autora.

Napisano
9 godzin temu, 62545tomasz napisał(a):

tak, wielkość auta to jest temat rzeka. Ja też miałem małe, duże, trzydrzwiowe, kombi itd. Każdy ma jakieś plusy i minusy. Teraz mam kompakta kombi i świetnie jest wozić psa w bagażniku, że nie dyszy mi do ucha i nie ślini się na ramię, czy móc przewieźć jakąś szafkę, panele czy taczki jak potrzeba (a czasem potrzebuję). Za to parkowanie i manewrowanie w mieście jest utrudnione, zwłaszcza parkowanie równoległe, dużo miejsc w które bym wjechał mniejszym autem, muszę z góry pominąć i szukać dalej. Jak trzeba zawrócić na jakiejś wąskiej ulicy to długim autem też się to robi na kilka razy zamiast na dwa i tak dalej. Za to całkiem dobrze nadaje się na trasy, to jest jednak chyba takiej najbardziej uniwersalne auto, gdzie zalet jest więcej niż wad. Mam też kompaktowego crossovera. Kiedyś bardzo nie chciałem takiego auta, ale znowu żona chciała ;]. Dzisiaj widzę w nim pewne zalety, dobra widoczność, bardzo łatwy do wyczucia przy manewrowaniu, nie trzeba się przejmować byle koleiną że zawadzę o asfalt. Ale wada jest taka że prowadzi się jak klocek. Nie chodzi o jakieś szczególnie sportowe wrażenia z jazdy, ale jednak każdy zakręt, hamowanie, ślimak na zjeżdzie z autostrady mówi mi, że to auto nie chce szybciej, chce wolniej i dostojniej ;]. Odwrotnie niż kompakt kombi, który czasem nawet prowokuje żeby sprawdzić czy da radę trochę "bardziej". I dlatego zacząłem rozumieć czemu ludzie uważają takiej podniesione auta za bezpieczniejsze.

Od zawsze miałem też sentyment do małych autek. Lubiłem nawet matiza, kilka lat temu miałem przez chwilę Swifta. Bardzo lubiłem nim jeździć, nie trzeba mocnego silnika czy bajerów, żeby autentycznie jazda tym dawała frajdę. Ale wtedy jeszcze syn był mały, jeździł w foteliku. Jak raz miałem jakieś mocniejsze hamowanie, za mną gość ledwo wyhamował, a ja sobie pomyślałem, że z tyłu za moim dzieckiem jest może 30cm bagażnika i nic więcej, to sprzedałem to auto. Wszystko ma jakieś plusy i minusy. Ale ciągle chodzi mi po głowie coś w stylu i20N. Cieszyło by mnie to pewnie bardziej niż niejedno dużo droższe auto.

Napisano
Godzinę temu, bartekm napisał(a):

Ateca ;)

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Ateca ;)

W necie piszą, że 510l nie 600l 🙃

A źle przeczytałem, wszystko ok 🤦‍♂️

Edytowane przez bartekm

Napisano
43 minuty temu, maro_t napisał(a):

Nie chodzi o jakieś szczególnie sportowe wrażenia z jazdy, ale jednak każdy zakręt, hamowanie, ślimak na zjeżdzie z autostrady mówi mi, że to auto nie chce szybciej, chce wolniej i dostojniej ;]

To kup porządnego Crossovera :)

Napisano
47 minut temu, marcindzieg napisał(a):

To kup porządnego Crossovera :)

czyli co na przykład?

Napisano
2 godziny temu, bartekm napisał(a):

W necie piszą, że 510l nie 600l 🙃

A źle przeczytałem, wszystko ok 🤦‍♂️

Nawet 510l, to bardzo przyzwoity wynik w tej klasie.

Ateca ma ponizej 4,4m dlugosci.

Napisano
1 godzinę temu, maro_t napisał(a):

czyli co na przykład?

Np chyba pierwszy czyli Subaru XV :)

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał(a):

Problem w tym, ze wybor napedow w EU jest zaden...

Najnowszy Crosstreck to raptem 2,0 136KM i koniec.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Problem w tym, ze wybor napedow w EU jest zaden...

Wiem. Ale on pisał o zakrętach i ślimakach :) Zresztą ten jego to też nie jakiś demon mocy :)

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał(a):

O żesz. Koleżanka żony ma XV. Kupiła ze dwa lata temu. Tam jest jakieś wolnossące słabiutkie 1.6, skrzynia CVT i napęd 4x4. Nawet się tym kiedyś przejechałem. Ogólnie nie mam nic do CVT, ale to musi być w połączeniu z w miarę mocnym silnikiem. Ten napęd w tym XV to dramat. Nie wiem jak to się sprawuje w zakrętach i jakie są odczucia przy wyższych prędkościach, jak już da radę się do takich rozpędzić.

Teraz jest Crosstrek, nie ma już XV. Ma jakiś mocniejszy silnik ale niewiele, przynajmniej tyle że można go nazwać wystarczającym, chociaż fakt, z oglądanych testów nawet mi się spodobał i to jest na pewno jedno z aut które bym rozważał gdybym miał dziś kupować.

Napisano
11 minut temu, maro_t napisał(a):

ale to musi być w połączeniu z w miarę mocnym silnikiem.

No z 1.6 to porażka. Ale na zakrętach trzyma się drogi jak przyklejony.

Napisano
29 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Słaby silnik w połączeniu z CVT to największy minus tego auta. Ale lepszych wlaściwości jezdnych w tej cenie nie ma żadne auto (a i dwa razy droższe też niekoniecznie). Inna sprawa że nie przejedziesz się teraz, bo przynajmniej w Krakowie w salonie Subaru Crosstreków nie ma i nie spodziewają się. Sprzedają używki i Mazdy. 

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał(a):

Słaby silnik w połączeniu z CVT to największy minus tego auta. Ale lepszych wlaściwości jezdnych w tej cenie nie ma żadne auto (a i dwa razy droższe też niekoniecznie). Inna sprawa że nie przejedziesz się teraz, bo przynajmniej w Krakowie w salonie Subaru Crosstreków nie ma i nie spodziewają się. Sprzedają używki i Mazdy. 

może już nie mają autoryzacji? Wygląda jakby ta marka naprawdę zwijała się już z PL

Napisano
Teraz, maro_t napisał(a):

może już nie mają autoryzacji? Wygląda jakby ta marka naprawdę zwijała się już z PL

Albo będą sprzedawać zdalnie na zamówienie. Jak mają limity po 100 samochodów na Polskę, to jak się dealer ma z tego utrzymać? I przez to również ceny przeglądów są mocno przesadzone. Szkoda, bo fajne auta, ale Europa tego nie chce, Europa chce PureTech i MG. 

Napisano
W dniu 29.05.2024 o 08:19, pejus1982 napisał(a):

Może Kia Sportage? Poczekajmy na wypowiedź autora.

dokładnie, wcześniej juz padło, Ateca model 2023, 1,5tsi dsg

bardzo przyjemne autko