Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wkretarka

Featured Replies

Napisano

Witam, co sądzicie o firmie einhell jestem na kupnie wkrętarki i gdzieś w promocji wpadła mnie oko właśnie tej firmy.

Napisano

Lepiej kupić LIDLowego Parkside albo Parkside Performance. 

Mam zwykłą z Lidla oraz Metabo i jak coś robię zawsze wybieram Lidlową. 

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
23 minuty temu, _jedrek_ napisał(a):

Witam, co sądzicie o firmie einhell jestem na kupnie wkrętarki i gdzieś w promocji wpadła mnie oko właśnie tej firmy.

Mam piłę elektryczną tej firmy, 15 lat ma albo i więcej, działa.

Co do wkrętarki, używam MacAllistera z Casto, jedna starsza (mniej więcej od 2016 r.), druga nowsza, też ok. Gdybym teraz miał coś kupić, pewnie znów brałbym z Casto, jeden uj budżetowo.

Napisano
2 minuty temu, deszczowyRoman napisał(a):

Za 400zl na allegro sa nowe dewalty ale bez baterii

I ładowarki także slabo doradziłeś

Napisano
46 minut temu, _jedrek_ napisał(a):

Do sporadycznego majsterkowania spokojnie wystarczy

Napisano

Kupiłem ostatnio Einhella z dwoma aku 18V 2.5Ah za chyba 390zł i jestem mega zadowolony. Na pierwszym aku wywierciłem około 100 dziur i wkręciłem 100 wkrętów 5×7 w kantówki 7/14. Do wkręta 6×15 trzeba dobrze trzymać pod koniec żeby nie wyrwało z ręki.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

Sensowna bateria ma 4 lub 5ah

I kosztuje ponad 300zl

I ladowarka 150 ;] przeciez za taki zestaw kupi 10x einhell

Napisano
Lepiej kupić LIDLowego Parkside albo Parkside Performance. 

Mam zwykłą z Lidla oraz Metabo i jak coś robię zawsze wybieram Lidlową. 

I w kolko bedziesz go naprawial. To szajs jest

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano

Z ikei kup

https://www.ikea.com/pl/pl/p/trixig-wkretarka-wiertarka-litowo-jonowa-70564208/

Super za ta kase

Napisano
11 minut temu, TWENTIS napisał(a):

Mam od dwóch lat i nie ma kółka. :hmm:

Napisano
1 godzinę temu, _jedrek_ napisał(a):

Mam wkrętarkę tej firmy. Przeżyła niejednokrotnie. Nie do zajechania.

Kupowałem ja jeszcze przed erą paekside w Lidlu.

Napisano

Tydzień temu kupiłem jeszcze w promocji za 458zł

https://allegro.pl/oferta/wiertarko-wkretarka-akumulatorowa-makita-hp488d002-2xakumulator-ladowarka-14393461065

Przedtem miałem Delphii za ok 250, padła po 10 dniach spędzonych na budowie. Wysłałem do serwisu. Jedno naprawili inne popsuli, aż w końcu zostawiłem na murku i po ulewie szlag ją trafił.

Jednak warto dołożyć $ do markowego sprzętu.

Einhell ostatnio kupiłem wiertarkę jak Bosh poszedł z dymem. Podobno trwały sprzęt.

Napisano
3 godziny temu, _jedrek_ napisał(a):

zależy do czego

czy chcesz użyc 3x w roku do skręcania szafki

czy codziennie po 3 godz będzie pracowac

Napisano
2 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

Za 400zl na allegro sa nowe dewalty ale bez baterii

Bez podania parametrów to cena nic nie znaczy. 

Napisano
1 godzinę temu, awruK napisał(a):

Mam wkrętarkę tej firmy. Przeżyła niejednokrotnie. Nie do zajechania.

Kupowałem ja jeszcze przed erą paekside w Lidlu.

Ja też. Tylko potem zmienili akumulatory i już nic nowego nie da się do tych dokupić.

Napisano
3 godziny temu, _jedrek_ napisał(a):

Kiedyś kiedyś uchodził za dobry i tani sprzęt. Nawet z częściami nie było problemu. Korzystałem z młota udarowego - dawał radę.
Obecnie to namiastka dawnej jakości, ale podobnie pewnie można powiedzieć o całej masie "chińczyków".
Przy tańszym sprzęcie jednak bym patrzył na serwis i (potencjalną) dostępność części.
No i tu wchodzi Parkside cały na biało - części nie zawsze są (choć trzeba szukać po innymi brandami), ale serwis działa bezbłędnie.

Pomijając wcześniejsze przypadki - jakoś dwa tyg temu przestały mi działać aku. nożyce do żywopłotu (miesiąc do końca gwarancji). Rozebrałem - wyłamały się dwa zęby na kole zębatym z mimośrodem). Napisałem maila do serwisu, po kilku dniach dostałem info, że nowy sprzęt zostanie do mnie wysłany a stary mam zutylizować (choć oczywiście będę próbował naprawić bo takie kółko znalazłem za kilka euro do sprzętu Grizzly).

Napisano

Oprócz Lidowej mogę też polecić:

https://www.castorama.pl/wiertarko-wkretarka-macallister-12-v-71-elementow/5059340264004_CAPL.prd

Z tego co kojarzę to Casto 3 lata gwarancji na swój sprzęt daje.

Jak taką kupowałem jakieś 3 lata temu to nie było takiej bajeranckiej walizeczki z akcesoriami.

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

Mam od dwóch lat i nie ma kółka. :hmm:

Mam z Lidla coraz wiecej sprzętu i generalnie staram się kupować z serii Performance. Pewnie jak zwykle mam szczęście, bo wszystko działa, czy to w domu czy warsztacie. Kompatybilność itd. Raz miałem problem ze szlifierką oscylacyjną  (na kabelku). Przestała działć po 15 seuknach :) Znaczy jak sprawdziłem po zakupie to chodziła, a jak zacząłem korzystać to padła. Zamiast oddać to rozgrzebałem - chińskie rączki nie przykręciły przewodu do którejś ze szczotek. Przykręciłem, zmontowałem, działa do dzisiaj :ok: 

Napisano
Godzinę temu, Jerzyk_ napisał(a):

zależy do czego

czy chcesz użyc 3x w roku do skręcania szafki

czy codziennie po 3 godz będzie pracowac

Jakby miał po 3h dziennie procować to raczej nasz kolega miałby już doświadczenie z wkrętarkami i widział co się nadaje do profi.

Napisano
4 godziny temu, _jedrek_ napisał(a):

Średnia marka, średnia jakość - jeśli ci pasuje to możesz brać :ok:

Napisano

Ja w 2019 roku kupiłem taką -> https://allegro.pl/oferta/einhell-toolson-wiertarko-wkretarka-12v-bity-7359832122

Nie chce mi się iść paczeć, ale chyba nie kojarzę, żeby tam było EINHELL napisane, może to jakaś podmarka albo podróbka, nieważne. Ważne, że te 5 lat okazyjnie daje radę :oki:

Kilka zestawów mebli skręconych i zawsze jak potrzebuję to wyciągam i prąd jest. Śmieszna kasa, a działa. Może ciut za ciężka, ale do moich zastosowań - jest good.

Napisano
2 godziny temu, marcindzieg napisał(a):

Ja też. Tylko potem zmienili akumulatory i już nic nowego nie da się do tych dokupić.

To ja mam z Lidla tak starą, ze też nie ma aku do nich - 16V. Nie wiem ile ma lat, ale ori aku nadal działa, wkrętarka zresztą też, a sporo przeszła. Z latami Lidl (Parkside) zrobił serie X20V i X12V i tutaj wszystko jest dostępne. Nawet u majfrendów na stronie widziału aku do tego, a te większe tanie nie są. Brakuje mi jednak klucza udarowego kątowego - później zrobię zdjęcie z tego, co na warsztacie działa w kółko. 

Napisano
13 godzin temu, _jedrek_ napisał(a):

z 10 lat temu kupiłem w leroy tej firmy wkrętarkę w zestawie 2 małe aku latarka i walizka , akumulatory były kiepskie ale parę lat pociągnęły , ale jak chciałem wiercić to były akurat rozładowane, kupiłem chyba za 75zł zestaw 3 ogniw  kolega mi przylutował i i tak super hula że nawet nie myślę aby w tym drugim akumulatorku wymienić ogniwa, do amatorskiego używania polecam do bardzie ciągłej pracy myślę że dobrym wyborem będzie wkrętarka z lidla

Napisano
11 godzin temu, marcindzieg napisał(a):

Ja używam takich narzędzi. Nie ma problemów ale to tak amatorsko.

Obiecane zdjęcie:

image.png.752eece9003ed7cb35525f350c8fc88d.png

Sprzęt chyba można kupić stacjonarnie w Leroy-Merlin i jest naprawdę ok do ciągłej pracy warsztatowej. Do moich prac warsztatowych w zupełności daje radę Parkside, niestety takiego klucza jeszcze nie mają. Znaczy jest, ale w serii X 12V, a to raczej za małe/słabe do prac przy samochodach. 

Napisano
16 godzin temu, TWENTIS napisał(a):

Tam chyba dużo zależy jak się trafi.

Obecnego Parksida mam dwa lata, sporo używam i nic mu się nie dzieje

Poprzednia wkrętarka tej firmy służyła z 6 lat i miała ciężkie życie na budowie - wieszaki do płyt G-K, przykręcanie tych płyt, szlifowanie z "kółkiem" na papier albo druciakiem (to w aucie), czasem jeszcze jakieś wiercenie, skręcanie mebli itp. Kilka razy spadła mi z dobrych kilku metrów na beton. W sumie jeszcze działa, ale bardzo szwankuje przełącznik, dlatego od dwóch lat mam nową.

Napisano
11 godzin temu, Waldek40 napisał(a):

z 10 lat temu kupiłem w leroy tej firmy wkrętarkę w zestawie 2 małe aku latarka i walizka , akumulatory były kiepskie ale parę lat pociągnęły , ale jak chciałem wiercić to były akurat rozładowane, kupiłem chyba za 75zł zestaw 3 ogniw  kolega mi przylutował i i tak super hula że nawet nie myślę aby w tym drugim akumulatorku wymienić ogniwa, do amatorskiego używania polecam do bardzie ciągłej pracy myślę że dobrym wyborem będzie wkrętarka z lidla

Podobnie zrobiłem ze starą wkrętarką z Lidla. To jeszcze seria 9V z "trójkątnymi" bateriami. Oryginały nie do kupienia, więc przelutowałem ogniwa z padniętej baterii z laptopa z "elektrośmieci" :-D Jakiś czas temu wymieniłem jeszcze smar w mechanizmie głowicy. Nadal często z niej korzystam do lekkich prac. Do poważniejszych mam serię performance.

Napisano
9 godzin temu, futrzak napisał(a):

Sprzęt chyba można kupić stacjonarnie w Leroy-Merlin i jest naprawdę ok do ciągłej pracy warsztatowej. Do moich prac warsztatowych w zupełności daje radę Parkside, niestety takiego klucza jeszcze nie mają. Znaczy jest, ale w serii X 12V, a to raczej za małe/słabe do prac przy samochodach. 

DeWalt jest dobry ale to niestety inna półka cenowa...

Napisano
2 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

DeWalt jest dobry ale to niestety inna półka cenowa...

Tak, inna, ale ja nie naprawiam samochodów non-stop, serwis tak ;] Ja potrzebuję do prac przy domu i do grzebania w moich złomkach, bo daily to właśnie tam są serwisowane i mają ten sprzęt jako uzupełnienie pneumatyki. 

Napisano
W dniu 19.06.2024 o 06:06, _jedrek_ napisał(a):

ja miałem jakąś prostą ........ sporadycznie używana ...... aku padł po roku.

wywaliłem, kupiłem makite elektryczną na kablu, zeby się nie p.......c z aku, ktore zawsze kiedys padną, w szczególności przy bardzo sporadycznym korzystaniu

Napisano
12 godzin temu, marcin_szary napisał(a):

ja miałem jakąś prostą ........ sporadycznie używana ...... aku padł po roku.

wywaliłem, kupiłem makite elektryczną na kablu, zeby się nie p.......c z aku, ktore zawsze kiedys padną, w szczególności przy bardzo sporadycznym korzystaniu

Wiadomo, kabel też kiedyś się okaże za krótki 😉

Napisano
21 godzin temu, marcin_szary napisał(a):

wywaliłem, kupiłem makite elektryczną na kablu, zeby się nie p.......c z aku

To teraz musisz się p.....ć z kablem;l

Napisano

Lata temu kupiłem mlotowiertarke tej firmy i chodzi jak złoto, do prac przydomowych. Jedynie spust/ włączniki raz wysiadł. 

Napisano
2 godziny temu, volf6 napisał(a):

To teraz musisz się p.....ć z kablem;l

niby tak 🤣, ale ...... sie nie sp......li tylko zawsze dziala, zawsze naładowane, zawsze ma pelną moc. wystarczy 10-20m przedluzacz miec, zalezy jaką kto ma chatę

Napisano

A ja polecam z tanich sprzętów Dedre. Mam kilka sprzętów, jeden aku i wszystko nim oblecę. Wykonanie bardzo dobre. Wkrętarka za ok 100 zł plus trzeba dokupić aku i ładowarke.

Napisano

Akumulatory parkside serii performance pasuja do zwykłych urzadze. Parkside?

Np tania wkrętarka ma aku team x ale 2ah. 

Seria performance ma 8ah aku.

Napisano
5 godzin temu, janusz napisał(a):

Ale to zakrętarka, a nie wkrętarka (skądinąd bardzo fajny sprzęt). 

Tez wkreca, problem jest z eierceniem bo trzeba sxukac wiertel hex.

Napisano

Ja polecę McAllister z cssto. Nie jest to jakaś wysoka półka ale całkiem niezły sprzęt. Dodatkowo naprawiają czy wymieniają bez problemu. W Lidlu już trochę gorzej, bo np. Młotowiertarka kazali wysłać do serwisu a tam często piszą że urządzenie przeciążone i gwarancji nie uznają. Ja zgłosiłem na rękojmię i jakoś się udało. Generalnie u mnie młotowiertarka McAllister bije na glowe podobna z Lidla.

Napisano
5 godzin temu, deszczowyRoman napisał(a):

Tez wkreca, problem jest z eierceniem bo trzeba sxukac wiertel hex.

Problemów jest więcej 😉 Ciężko tym delikatnie dokręcić, bo nie ma ustawianego sprzęgła, nie ma regulacji obrotów. Próbowałeś tym wiercić? To się nie nadaje do normalnego wiercenia ze względu na "udar". 

Napisano
21 godzin temu, deszczowyRoman napisał(a):

tak, pasują

Napisano
W dniu 23.06.2024 o 09:01, janusz napisał(a):

Problemów jest więcej 😉 Ciężko tym delikatnie dokręcić, bo nie ma ustawianego sprzęgła, nie ma regulacji obrotów. Próbowałeś tym wiercić? To się nie nadaje do normalnego wiercenia ze względu na "udar". 

Masz 3 ustawienia. Wiercenie, 2 i 3 bieg

Napisano
8 godzin temu, deszczowyRoman napisał(a):

Masz 3 ustawienia. Wiercenie, 2 i 3 bieg

Gdzie masz to info o wierceniu?

Tak czy siak, nie takiego sprzętu szuka autor i można dokonać lepszego wyboru. 

Napisano
W dniu 22.06.2024 o 21:30, deszczowyRoman napisał(a):

Pasują 👍

Napisano
W dniu 26.06.2024 o 06:57, janusz napisał(a):

Gdzie masz to info o wierceniu?

Tak czy siak, nie takiego sprzętu szuka autor i można dokonać lepszego wyboru. 

na obudowie, zaraz nad bateria