Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Właśnie sobie dziś usiadlem i pomacałem. Powiem, że robi świetne wrażenie. Dźwięk zamykanych drzwi jak o 3 klasy wyżej. Żadnego pianoblack. Sporo miejsca, duży bagażnik. Dobra cena (przynajmniej tutaj). Będzie sukces. 

20241112_125437.jpg

20241112_125256.jpg

20241112_125520.jpg

Napisano

i nie dac zdjecia z zew ;]

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
  • Autor
12 minut temu, PawelWaw napisał(a):

i nie dac zdjecia z zew ;]

Se wygooglaj. Albo zapytaj ai jak się googla. ;]

Zewnątrz jest dla somsiaduf, dla mnie liczy się wnętrze. 💖

Napisano
46 minut temu, HelixSv napisał(a):

Właśnie sobie dziś usiadlem i pomacałem. Powiem, że robi świetne wrażenie. Dźwięk zamykanych drzwi jak o 3 klasy wyżej. Żadnego pianoblack. Sporo miejsca, duży bagażnik. Dobra cena (przynajmniej tutaj). Będzie sukces. 

U nas od 170tys, z większą bateria pod 200tys. 

W sumie nie wiem dla kogo to auto, na rodzinne deko malawe, na miejskie za duże, poziom cenowy TM3... no nie wiem, czy taki sukces, chyba, że zaraz zrobia promki jak na EV6, to może, może :hmm:

Napisano
Godzinę temu, HelixSv napisał(a):

20241112_125256.jpg

ta kierownica mi cos przypomina
borewicza :)

Napisano
W dniu 12.11.2024 o 15:34, zinger napisał(a):

W sumie nie wiem dla kogo to auto, na rodzinne deko malawe, na miejskie za duże, poziom cenowy TM3... no nie wiem, czy taki sukces, chyba, że zaraz zrobia promki jak na EV6, to może, może :hmm:

Skoro poziom cenowy TM3 to chyba dobrze skalkulowane? 😁

Napisano
W dniu 12.11.2024 o 14:46, HelixSv napisał(a):

20241112_125437.jpg

20241112_125256.jpg

20241112_125520.jpg

Tylko Juniper! 

Napisano
3 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Skoro poziom cenowy TM3 to chyba dobrze skalkulowane? 😁

IMO nie. Tu dochodzą jakieś przeglądy i inne dziwne rzeczy. W tesli klikasz i jedziesz auto odebrać….

Jeśli to jest konkurent R5 to cena od czapy. Teraz leafy sprzedają za nieco ponad 100k to nie wiem dla kogo to auto? 

Napisano
20 minut temu, wujek napisał(a):

IMO nie. Tu dochodzą jakieś przeglądy i inne dziwne rzeczy. W tesli klikasz i jedziesz auto odebrać….

Jeśli to jest konkurent R5 to cena od czapy. Teraz leafy sprzedają za nieco ponad 100k to nie wiem dla kogo to auto? 

Klikasz czy nie? :) 

Tak, Renault 5 to na pewno bezpośredni konkurent 😁

Wszelkie dane to potwierdzają! 
Czy nie? 😌

Napisano
Godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

Klikasz czy nie? :) 

Tak, Renault 5 to na pewno bezpośredni konkurent 😁

Wszelkie dane to potwierdzają! 
Czy nie? 😌

Ja nie wiem czy bezpośredni dlatego pytam. Jakbym miał wybierać pomiędzy kupskiem Kia vs Tesla to biorę Teslę. W praktyce potrzebne mi auto pokroju citigo ale nie robią bo się nie opłaca więc muszę czekać na Twingo Lub 5.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

Tylko Juniper! 

oho, to już wiadomo, co będzie po aktualnym plaskaczu z korei. ;]

W dniu 12.11.2024 o 15:34, zinger napisał(a):

170 vs 190 (+12%)

tu w Szwecji róznica jest większa - 419 vs 485 (+16%)

Jakbym musiał wybrać pomiędzy tm3 a ev3, to miałbym zgryz. No ale auto kupuje sie pod swoje indywidualne potrzeby. Oba mają zady i walety. :ok:

Edytowane przez HelixSv

Napisano
31 minut temu, HelixSv napisał(a):

170 vs 190 (+12%)

tu w Szwecji róznica jest większa - 419 vs 485 (+16%)

Jakbym musiał wybrać pomiędzy tm3 a ev3, to miałbym zgryz. No ale auto kupuje sie pod swoje indywidualne potrzeby. Oba mają zady i walety. :ok:

Nie można cen porównywać bezpośrednio, bo Kia po staremu daje rabaty, a Tesla ma inny model. 

I ja nie bronię Kia, ale EV3 jest dobrze skrojony, a cennik wiadomo, że zawyżony. 

Napisano
38 minut temu, wujek napisał(a):

Ja nie wiem czy bezpośredni dlatego pytam. Jakbym miał wybierać pomiędzy kupskiem Kia vs Tesla to biorę Teslę. W praktyce potrzebne mi auto pokroju citigo ale nie robią bo się nie opłaca więc muszę czekać na Twingo Lub 5.

Ty tak czekasz, jak marOOha na tanie mieszkania ;) 

Napisano
2 godziny temu, HelixSv napisał(a):

Bateryjka będzie raczej ok. 80 kWh także nie ma o czym fantazjować.

Gdyby tam dali okolice 100 kWh to już by był jakiś punkt zaczepienia ;) 

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Bateryjka będzie raczej ok. 80 kWh także nie ma o czym fantazjować.

Gdyby tam dali okolice 100 kWh to już by był jakiś punkt zaczepienia ;) 

Przychodzi baba do apteki i mówi:

- Poproszę lekarstwo na zachłanność. Tylko dużo!

Napisano
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

120-150 byłoby optymalnie 😌🤪

Napisano
17 godzin temu, HelixSv napisał(a):

Z tą baterią, to mocno jednak zależy od trybu życia ;)

Ja np dzisiaj ledwo dojechałem do Poznania z Wawy. Mocny wiatr prosto w pysk. Czasem były takie porywy, że czuć było jak auto przyhamowuje, jakby zza jakiejś przeszkody wyjechało.

308km do pokonania, baterii zostało 3%. Musiałem raz nawet zwolnić do 115km/h, bo zaczęło pokazywać 0% :blush:

A śpieszyło mi się na spotkania, więc nie było opcji zjechania na SC i podładowania. Lepiej czasowo wychodziło jednak zwolnienie.

Na ostatnich 100km przynajmniej przestał padać deszcz (wcześniej dosyć ulewny), więc można było znowu przyśpieszyć do 130, bo jednak woda na asfalcie też podnosi zużycie. Podnosi oczywiście też to wszystko spalanie w spalinówkach, ale przy zasięgu minimum x2, to nie jest jakiś problem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Proszę nie traktować tego jako atak, to tylko dowód na toi jak rózni ludzie odbieraja to samo inaczej:

"Byłem dzisiaj na dniach otwartych EV3.
Auto było w moim wybranym, ładnym niebieskim kolorze, w wersji GT-Line.
No i jestem zawiedziony.
Na zdjęciach wyglądała lepiej.
Niby toto gabarytowo jest większe od Soula, ale wyraźnie niższe, a co za tym idzie, nie ma jego przestronności.
Plastiki też niższych lotów, nie mogłem uwierzyć że to najwyższa wersja wyposażeniowa, boję się pomyśleć jak będą wyglądać tańsze wersje
Szmata na desce rozdzielczej, którą tam umieścili zamiast plastiku, już zdążyła się pobrudzić (w 1 dzień), podłokietniki na drzwiach z z jasnoszarego, nieprzyjemnego w dotyku plastiku, również."

https://forum.elektrowoz.pl/threads/dni-otwarte-ev3.7642/

Napisano
  • Autor
59 minut temu, zenek111 napisał(a):

Proszę nie traktować tego jako atak, to tylko dowód na toi jak rózni ludzie odbieraja to samo inaczej:

No i jestem zawiedziony.
Niby toto gabarytowo jest większe od Soula, ale wyraźnie niższe, a co za tym idzie, nie ma jego przestronności.
Plastiki też niższych lotów, nie mogłem uwierzyć że to najwyższa wersja wyposażeniowa, boję się pomyśleć jak będą wyglądać tańsze wersje
Szmata na desce rozdzielczej, którą tam umieścili zamiast plastiku, już zdążyła się pobrudzić (w 1 dzień), podłokietniki na drzwiach z z jasnoszarego, nieprzyjemnego w dotyku plastiku, również."

To jest Twoja opinia, czy jakiś przypadkowy cytat kogoś?

Edytowane przez HelixSv

Napisano

Z tą baterią, to mocno jednak zależy od trybu życia [emoji6]

Ja np dzisiaj ledwo dojechałem do Poznania z Wawy. Mocny wiatr prosto w pysk. Czasem były takie porywy, że czuć było jak auto przyhamowuje, jakby zza jakiejś przeszkody wyjechało.
308km do pokonania, baterii zostało 3%. Musiałem raz nawet zwolnić do 115km/h, bo zaczęło pokazywać 0% default_blush.gif
A śpieszyło mi się na spotkania, więc nie było opcji zjechania na SC i podładowania. Lepiej czasowo wychodziło jednak zwolnienie.
Na ostatnich 100km przynajmniej przestał padać deszcz (wcześniej dosyć ulewny), więc można było znowu przyśpieszyć do 130, bo jednak woda na asfalcie też podnosi zużycie. Podnosi oczywiście też to wszystko spalanie w spalinówkach, ale przy zasięgu minimum x2, to nie jest jakiś problem.
Chyba by mnie do Tworek odwieźli. Jedną z pierwszych opowieści o EV była szwagra bratowej, jak sobie kupił już drugie EV Porsche jakoś za 500k, bo to pierwsze się w miarę sprawowało, jak na wesele nie dojechał, albo w zimie z zamarzniętymi szybami jeździł. Nie ma to jak dobra służbowa Skoda, jak mi się skończy LPG, to podtlenek PB jest zawsze zapas.[emoji3]

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano
9 minut temu, HelixSv napisał(a):

To jest Twoja opinia, czy jakiś przypadkowy cytat kogoś?

To nie moje, to cytat kogoś kto był napalony na EV3 co widać po jego nicku.

Już pisałem "no offence" to po prostu inna opinia a nie prawda objawiona

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

To nie moje, to cytat kogoś kto był napalony na EV3 co widać po jego nicku.

Już pisałem "no offence" to po prostu inna opinia a nie prawda objawiona

None taken. ;]

Każdy może mieć swoja opinię, ale jak ktoś w używa słowa szmata, to wyczuwa się swego rodzaju brak obiektywizmu, albo zwykłą niedojżałość.
Jeszcze nie podoba mu sie, że ktoś przed nim macał samochód brudnymi łapami.

Możliwe, że pisał to fanboj innej marki, albo koleś, co ma kosę z kiją. ;]  

Napisano
Godzinę temu, zenek111 napisał(a):

No i jestem zawiedziony.

Musisz wybaczyć koledze, po Tesli wszystko złoto 🤪😁

Napisano
  • Autor
Teraz, mrBEAN napisał(a):

Musisz wybaczyć koledze, po Tesli wszystko złoto 🤪😁

Nie mieszajmy innych systemów walutowych. Tesla to zupłenie inna e-bajka. 🥰

Kia w kategori samochodów nieTeslowych jest całkiem dobra. Jest lepsza od takiego Peugota. Dokładnie tak samo jak demokracja na Białorusi jest lepsza od tej w Korei Północnej.  ;]

Napisano
52 minuty temu, vlad1431 napisał(a):

Chyba by mnie do Tworek odwieźli. Jedną z pierwszych opowieści o EV była szwagra bratowej, jak sobie kupił już drugie EV Porsche jakoś za 500k, bo to pierwsze się w miarę sprawowało, jak na wesele nie dojechał, albo w zimie z zamarzniętymi szybami jeździł. Nie ma to jak dobra służbowa Skoda, jak mi się skończy LPG, to podtlenek PB jest zawsze zapas.emoji3.png

Tak z ciekawosci-dlaczego jezdzil z zamarznietymi szybami?

To jakies happening czy inne wyzwanie?

Napisano
19 minut temu, wlad napisał(a):

To historia napędzana kreatywna bajka ;]

Napisano
Coś się niestety zeebało, napewno nie jest z tych męczenników co na raty Porsche kupują, bo kupił by pewnie Teslę. Po prostu webał się na minę i tyle.

Napisano
1 godzinę temu, HelixSv napisał(a):

Każdy może mieć swoja opinię, ale jak ktoś w używa słowa szmata, to wyczuwa się swego rodzaju brak obiektywizmu, albo zwykłą niedojżałość.
Jeszcze nie podoba mu sie, że ktoś przed nim macał samochód brudnymi łapami.

Możliwe, że pisał to fanboj innej marki, albo koleś, co ma kosę z kiją. ;]  

No akurat nie.

To koleś co miał wczesniej nick "EX30", podobno wcześnie miał jeszcze inny, zmieniał nicki zgodnie z tym jak się napalał na kolejne modele, no i kazdy po kolei mu nie odpowiadał (Tesla też mu nie odpowiadała)

Ostatecznie wylądował w Ioniqu 5 i pisze o tym na forum, jest tez wzmianka ze EV3 to był chyba 4 model na który był napalony

Napisano
24 minuty temu, zenek111 napisał(a):

No akurat nie.

To koleś co miał wczesniej nick "EX30", podobno wcześnie miał jeszcze inny, zmieniał nicki zgodnie z tym jak się napalał na kolejne modele, no i kazdy po kolei mu nie odpowiadał (Tesla też mu nie odpowiadała)

Ostatecznie wylądował w Ioniqu 5 i pisze o tym na forum, jest tez wzmianka ze EV3 to był chyba 4 model na który był napalony

Ależ emocje 😱😁

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
Napisano

Własnie dziś odebrałem sobie EV3 na test weekendowy.

Powiem tak, zamiast jeździć pół nocy jak w przypadku testu Tesli Y, siedze właśnie przed kompem, pije piwo i szukam na otomocie alternatywy ;]

Zrobiłem na szybko 60-70 km i przewiozłem kilku pasażerów.

Jak dojde do siebie to opisze wrażenia końcowe. :chipsy:

Napisano
16 godzin temu, komor napisał(a):

Własnie dziś odebrałem sobie EV3 na test weekendowy.

Powiem tak, zamiast jeździć pół nocy jak w przypadku testu Tesli Y, siedze właśnie przed kompem, pije piwo i szukam na otomocie alternatywy ;]

Zrobiłem na szybko 60-70 km i przewiozłem kilku pasażerów.

Jak dojde do siebie to opisze wrażenia końcowe. :chipsy:

Na Uberze dorabiałeś ;) ?

Tak dobrze czy tak źle ?

Napisano
W dniu 2.03.2025 o 15:26, sherif napisał(a):

Na Uberze dorabiałeś ;) ?

Tak dobrze czy tak źle ?

I dobrze i źle. Po roku w Tesli Y wiele rzeczy okazuje się tutaj mało praktyczne. Prywatnie woziłem rodziców, rodzinę w jeden dzień. Na ubera spoko bo są klamki i nikt nie miał problemu z otwarciem.

Auto, które użyczył mi dealer było w najwyższej wersji Gt-Line z dużą baterią ok. 82 kWh. Jednostka napędowa jest taka sama w każdej wersji ok. 200 KM, FWD.

To co mi się spodobało:

+komfortowe zawieszenie

+przestronność wnętrza, spory bagażnik + mikro schowek na kable we frunku.

+zachowanie przycisków od lusterek, klimatyzacji.

+precondicioning z opcją on/off.

+Head up

+dobre audio H-K

+przednia klamka automatyczna oraz statyczna tylna.

+wyciągana deska do prasowania przy podłokietniku ;]

+dodatkowe kamery + kamera przednia w zderzaku.

+kamera 360, działa rewelacyjnie.

Rzeczy, które nie przypadły mi do gustu:

-skomplikowana obsługa pojazdu, ISA nie wiedziałem jak wyłączyć przez cały weekend. Odpalenie auto przerosło mnie na początku.

-ograniczone możliwości ustawienia ładowania, 60-90-100% mocy. Brak możliwości łatwego zatrzymania ładowania z poziomu kompa, 5 minut kombinowałem zanim mi się udało, po zmianie limitu ładowania zatrzymał je, innej opcji brak.

-masę asystentów jazdy, które włączają się w dziwnych momentach, nawet Tesla nie jest taka nerwowa.

-rwanie trakcje od staru non stop, FWD nieeeee w EV.

Wygląd rzecz gustu, to takie EV9 baby faktycznie. Mi się nie podoba za bardzo.

Zużycie energii przez ok. 120 km wyszło ca. 20 kWh/100km, okolice 0-5 st., auto na dworze, chyba całkiem w normie, nie jeździłem oszczędnie.

EV3 ma taki sam rozstaw osi jak Sportage, na zdjęciu widać na oko o ile dłuższy jest Sportage. Ten zabieg chyba i tak nie pomógł na tyle jak w Skodach np. Supereb na zwiększenie ilości miejsca w środku. Jakoś tak szału nie ma.

Wersji jest kilka: Air, Earth, BUSINESS LINE i GT-Line

Ceny? Ta wersja kosztuje cennikowo ok. 222 k PLN. Ofertę dostałem na wersję Earth za 173 k PLN, mała bateria bez masy niepotrzebnych systemów. Żonie nie przypadł do gustu, mi by się podobał za 130 k PLN, dzieciakom się mega podobał, ale nie ma netflixa/youtuba i gier więc trochę mniej.

IMG_2329.jpg

IMG_2321.jpg

IMG_2322.jpg

IMG_2325.jpg

IMG_2319.jpg

Napisano
W dniu 19.11.2024 o 18:38, mrBEAN napisał(a):

120-150 byłoby optymalnie 😌🤪

1000-1500kWh byłoby optymalnie. Tak żeby @Ryb mógł używać.

Oczywiście ładowanie 10C to minimum.

Napisano
27 minut temu, komor napisał(a):

I dobrze i źle. Po roku w Tesli Y wiele rzeczy okazuje się tutaj mało praktyczne. Prywatnie woziłem rodziców, rodzinę w jeden dzień. Na ubera spoko bo są klamki i nikt nie miał problemu z otwarciem.

Auto, które użyczył mi dealer było w najwyższej wersji Gt-Line z dużą baterią ok. 82 kWh. Jednostka napędowa jest taka sama w każdej wersji ok. 200 KM, FWD.

To co mi się spodobało:

+komfortowe zawieszenie

+przestronność wnętrza, spory bagażnik + mikro schowek na kable we frunku.

+zachowanie przycisków od lusterek, klimatyzacji.

+precondicioning z opcją on/off.

+Head up

+dobre audio H-K

+przednia klamka automatyczna oraz statyczna tylna.

+wyciągana deska do prasowania przy podłokietniku ;]

+dodatkowe kamery + kamera przednia w zderzaku.

+kamera 360, działa rewelacyjnie.

-skomplikowana obsługa pojazdu, ISA nie wiedziałem jak wyłączyć przez cały weekend. Odpalenie auto przerosło mnie na początku.

-ograniczone możliwości ustawienia ładowania, 60-90-100% mocy. Brak możliwości łatwego zatrzymania ładowania z poziomu kompa, 5 minut kombinowałem zanim mi się udało, po zmianie limitu ładowania zatrzymał je, innej opcji brak.

-masę asystentów jazdy, które włączają się w dziwnych momentach, nawet Tesla nie jest taka nerwowa.

Wygląd rzecz gustu, to takie EV9 baby faktycznie. Mi się nie podoba za bardzo.

Zużycie energii przez ok. 120 km wyszło ca. 20 kWh/100km, okolice 0-5 st., auto na dworze, chyba całkiem w normie, nie jeździłem oszczędnie.

EV3 ma taki sam rozstaw osi jak Sportage, na zdjęciu widać na oko o ile dłuższy jest Sportage. Ten zabieg chyba i tak nie pomógł na tyle jak w Skodach np. Supereb na zwiększenie ilości miejsca w środku. Jakoś tak szału nie ma.

Wersji jest kilka: Air, Earth, BUSINESS LINE i GT-Line

Ceny? Ta wersja kosztuje cennikowo ok. 222 k PLN. Ofertę dostałem na wersję Earth za 173 k PLN, mała bateria bez masy niepotrzebnych systemów. Żonie nie przypadł do gustu, mi by się podobał za 130 k PLN, dzieciakom się mega podobał, ale nie ma netflixa/youtuba i gier więc trochę mniej.

IMG_2329.jpg

IMG_2321.jpg

IMG_2322.jpg

IMG_2325.jpg

IMG_2319.jpg

Trochę postoją to i ceny spadną. Już widzę jak się suweren rzuci na kile za 200k :spy: 

Napisano
2 minuty temu, wujek napisał(a):

Trochę postoją to i ceny spadną. Już widzę jak się suweren rzuci na kile za 200k :spy: 

Możliwe, wszystko zależy od popytu i podaży. Podaż jest spora, popyt nie tak mocny jakby chciał producent.

Są i tacy co kiłe kupowali za >300 k PLN :phi:

Napisano
32 minuty temu, format napisał(a):

1000-1500kWh byłoby optymalnie. Tak żeby @Ryb mógł używać.

Nie wiem czy takie 1500kWh nie będzie się zbyt długo palić.

:hmm:

Napisano
1 godzinę temu, komor napisał(a):

Możliwe, wszystko zależy od popytu i podaży. Podaż jest spora, popyt nie tak mocny jakby chciał producent.

To jacyś fani marki. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

Nie wiem czy takie 1500kWh nie będzie się zbyt długo palić.

:hmm:

W sobotę wjeżdżałem na prom Świnoujście - Ystad. Na promie gość, który został ustawiony tuż za mną wyraził obsłudze swoje niezadowolenie, że stoi za elektrykiem. Uspokoiłem pana mówiąc, że mam tylko 20%, więc pożar będzie trwał max pół godzinki. ;]

Edytowane przez HelixSv

Napisano
3 godziny temu, komor napisał(a):

Świetny pomysł jak uwalić nawet najlepsze pod innymi względami auto ;]

Napisano
29 minut temu, HelixSv napisał(a):

W sobotę wjeżdżałem na prom Świnoujście - Ystad. Na promie gość, który został ustawiony tuż za mną wyraził obsłudze swoje niezadowolenie, że stoi za elektrykiem. Uspokoiłem pana, że mam tylko 20%, więc pożar będzie trwał max pół godzinki. ;]

az dziwne ze na promach nie ma ladowareczki z pradem z diselka ;]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, PawelWaw napisał(a):

az dziwne ze na promach nie ma ladowareczki z pradem z diselka ;]

Są takie. Niektóre promy TT-line (Szwecja-Niemcy) mają. 

Napisano
48 minut temu, HelixSv napisał(a):

W sobotę wjeżdżałem na prom Świnoujście - Ystad. Na promie gość, który został ustawiony tuż za mną wyraził obsłudze swoje niezadowolenie, że stoi za elektrykiem. Uspokoiłem pana mówiąc, że mam tylko 20%, więc pożar będzie trwał max pół godzinki. ;]

Na 100% któryś z "milosnikow" ev z AK. Zaraz pewnie się tu uaktywni :spy:

Napisano
4 godziny temu, komor napisał(a):

W Kia zazwyczaj Ci asystenci niekoniecznie pomagali ;), więc widać bez zmian.

Hmm nigdy nie korzystałem z ograniczenie mocy ładowania i bardziej widzę to przez sterowanie ładowarką (w warunkach domowych).

W sumie racja EV3 jest FWD, EV4 też ma być FWD aa EV6 jest RWD. Myślałem, że RWD to taki std przy EV a jednak nie koniecznie.

Auto kosztowo wychodzi podobnie do Volvo, które podobno sprzedaje się bardzo dobrze. Zobaczymy jak pójdzie z Kią. IMHO wielkość auta jest optymalna do jeżdżenia po mieście i wokół (dojazdy do pracy). Podobnie jak EX30. Jak ktoś szukał takiego auta ale boi się zasięgu to wersja z dużą bateria chyba nie ma obecnie konkurencji.

Napisano
3 godziny temu, komor napisał(a):

Kiedyś nad Sorento się zastanawiałem. Doposażyłem co mogłem a i tak było sporo do 300k ;).