Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jestem bardzo zadowolony z EV...

Featured Replies

Napisano

...i zimą i latem, wiosną i jesienią raczej też. W zimie najbardziej. Moge sobie nagrzać auto 2 min przed powrotem z pracy. Zasięg pewnie spada, teraz muszę ładować raz na tydzień a w lato pewnie bedzie raz na 9 dni. Co zrobić?

Generalnie, nowa Tesla sprawdza sie znakomicie. Nie ma nic lepszego.

Porządny test za tydzień. Gdynia - Warszawa - Zakopane - Berlin - Świnoujście. Nie mogę się doczekać.

Z góry przepraszam wszystkich kącikowych spalinowych betonowych dzbanuszków za pogorszenie humoru.

Edytowane przez HelixSv

Napisano

Czy dobrze rozumiem, że największa zaleta tego EV to możliwość podgrzania przed podróżą ?

Napisano
  • Autor
16 minut temu, sherif napisał:

Czy dobrze rozumiem, że największa zaleta tego EV to możliwość podgrzania przed podróżą ?

Źle

Napisano
34 minuty temu, HelixSv napisał:

Gdybyś tylko trochę znał się na wzornictwie przemysłowym, to byś wziął na najem Raptora lub przynajmniej SsijPociąga.

Kontaktowałeś się z ekspertę? skromny

Krzywdę sobie robisz.

Napisano

Nie masz pojęcia o motoryzacji. Zupełny brak duszy i zapachu dieselka. Nigdy bym nie kupił auta na prąd!

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, format napisał:

Nie masz pojęcia o motoryzacji. Zupełny brak duszy i zapachu dieselka. Nigdy bym nie kupił auta na prąd!

Uważaj. Znam takiego, co by sobie dał rękę uciąć, że nie kupi elektryka.

I co? Teraz chodzi bez ręki i do tego prawie żałuje zakupu. zgryz Na szczęście ma blisko tanią ładowarkę. lizak

Napisano
14 minut temu, format napisał:

Kolejny z leasingiem phi.

Napisano
Godzinę temu, HelixSv napisał:

...i zimą i latem, wiosną i jesienią raczej też. W zimie najbardziej. Moge sobie nagrzać auto 2 min przed powrotem z pracy. Zasięg pewnie spada, teraz muszę ładować raz na tydzień a w lato pewnie bedzie raz na 9 dni. Co zrobić?

Porządny test za tydzień. Gdynia - Warszawa - Zakopane - Berlin - Świnoujście. Nie mogę się doczekać.

Z góry przepraszam wszystkich kącikowych spalinowych betonowych dzbanuszków za pogorszenie humoru.

17701509267797008567130043171150.jpg

Napisano
24 minuty temu, sherif napisał:

Kolejny z leasingiem phi.

Nic z tych rzeczy!

Napisano
  • Autor
35 minut temu, mrBEAN napisał:

To Tesla, skąd zdziwienie? phi

Jak tylko znajdę jakąś wadę, to wyskrobię recenzję. Do tego momentu, ze względu na litość dla użytkowników EV nie_teslowców, muszę się wstrzymać.

bukiet

Napisano
4 godziny temu, HelixSv napisał:

Jak to nie ma? Jest Leapmotor T03 hehe

Napisano

Zazdraszczam ja swoimi elektrykami ledwo obrócę Łódź wawa bez ładowania. Nad morze z Warszawy musiałbym się dwa razy ładować.

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał:

Zazdraszczam ja swoimi elektrykami ledwo obrócę Łódź wawa bez ładowania. Nad morze z Warszawy musiałbym się dwa razy ładować.

W te ostatnie mrozy ~-20, to ja bym chyba Teslą nie obrócił Wawa-Łodź-Wawa hmm

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał:

Nie wiem, nie wiem. Jak były śnieżyce i gdzieś tam na autostradzie ugrzęźli to się posiadacze Tesli onanizowali jak to dobrze działa w takich warunkach. Choć odnoszę wrażenie że to był jeden i gadał sam ze sobą rotfl2

Napisano
18 minut temu, kravitz napisał:

Volvo pali jak głupie powyżej 120 chińskie kupsko musiałbym za tirem jechać to lepiej PKP.

Napisano
8 minut temu, marcindzieg napisał:

Nie wiem, nie wiem. Jak były śnieżyce i gdzieś tam na autostradzie ugrzęźli to się posiadacze Tesli onanizowali jak to dobrze działa w takich warunkach. Choć odnoszę wrażenie że to był jeden i gadał sam ze sobą rotfl2

Działa bardzo dobrze w ekstremalnych warunkach, jak stoisz w korku w śnieżycy.

Wtedy spaliniaki szybciej się wyczyszczą z paliwa w baku niż Tesla wyssie baterię na grzanie kierowcy.

Inna sprawa jeśli mamy na mysli jazdę. Z zimnej baterii nie bierzesz 1-2kW mocy na samo grzanie, tylko 40kW+. A zimna bateria słabiej to oddaje. Na samo grzanie wtedy tez idzie więcej niż dla stojącego auta, bo przecież auto jest owiewane przez zimne powietrze.

Nagrzanemu silnikowi spalinowemu już jest obojętne czy jest mróz czy go nie ma, a ciepło masz za free jak jedziesz.

Napisano
14 minut temu, kravitz napisał:

Działa bardzo dobrze w ekstremalnych warunkach, jak stoisz w korku w śnieżycy.

Każde ma swoje wady i zalety. Ja się tylko śmieję z oszołomów )

Napisano
16 godzin temu, sherif napisał:

Nie nazywajmy podróżą dojazdu do pracy na dystansie do 20km.

zlosnik

Napisano
15 godzin temu, kravitz napisał:

Gdybyś tylko trochę znał się na wzornictwie przemysłowym, to byś wziął na najem Raptora lub przynajmniej SsijPociąga.

Ja to się nie znam ale gdybym chciał pokazać środkowy palec dyletantom bez poczucia estetyki to bym kupił na przykład samochód, który zdobył jednocześnie tytuł World Car of the Year oraz World Car Design of the Year. Wybór niewielki, bo tylko czterem samochodom w historii się ta sztuka udała (w tym trzem elektrycznym oczy3). Ale przynajmniej wiadomo gdzie szukać, najlepiej w firmie, która nagrody World Design Car of the Year zdobyła aż sześć razy, czyli trzykrotnie więcej niż kolejna firma w rankingu.

To by mogło wprawić kpiarzy w smuteczek...

skromny

Edytowane przez Ryb

Napisano
16 godzin temu, format napisał:

Ja bym kupił. Jag I-Pace dostał rekordowe trzy nagrody w World Car of the Year, World Design Car of the Year oraz World Electric Car of the Year. Wiesz jak by się zafapowali mali hejterzy na pewnym znanym forum? Postów o SsangYoungu nie dałbyś rady zliczyć.

hehe

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Do stania i grzania to EV nadaje się super to nie ma co dyskutować, gorzej z dłuższą jazdą w eskremalnych warunkach ).

19 minut temu, Ryb napisał:

Nie nazywajmy podróżą dojazdu do pracy na dystansie do 20km.

Skąd wiesz kto gdzie pracuje cfaniak?

Ja pracuje ok 15km i zarówno przed wyjazdem jak i powrotem mam auto ciepłe zimą i letnie latem. To wszytsko bez użycia zewn EN, więc kto to just bardziej eko ) ?

Napisano
Teraz, sherif napisał:

Skąd wiesz kto gdzie pracuje cfaniak?

Dedukcja. Skoro mu zasięgu starcza zimą na tydzień...

ok

Teraz, sherif napisał:

Ja pracuje ok 15km i zarówno przed wyjazdem jak i powrotem mam auto ciepłe zimą i letnie latem. To wszytsko bez użycia zewn EN, więc kto to just bardziej eko ) ?

Przygotowanie temperatury w kabinie to jedna z największych zalet aut elektrycznych IMO. A da się latem z apki normalnie klimatyzację w pełnym zakresie odpalić (ze sprężarką, nie tylko jakieś przewietrzanie) i w czterdziestostopniowym upale schłodzić wnętrze do 20 stopni?

hmm

Napisano
46 minut temu, Ryb napisał:

Przygotowanie temperatury w kabinie to jedna z największych zalet aut elektrycznych IMO. A da się latem z apki normalnie klimatyzację w pełnym zakresie odpalić (ze sprężarką, nie tylko jakieś przewietrzanie) i w czterdziestostopniowym upale schłodzić wnętrze do 20 stopni?

Przeciez sprezarka jest elektryczna-wiec nie ma problemu nawet w najtanszych elektrykach.

Napisano
4 minuty temu, wlad napisał:

Przeciez sprezarka jest elektryczna-wiec nie ma problemu nawet w najtanszych elektrykach.

Ja wiem, że technicznie to nie problem. Pytałem czy nie ma jakichś ograniczeń po stronie oprogramowania (np. że musi być podpięty do wtyczki). Bo w teorii to ja mogę aplikacją ustawić temperaturę w Jagu a on się zdalnie odpali i będzie ją utrzymywał. Ale w praktyce ta funkcja jest zablokowana w EU.

oslabiony

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

Ja wiem, że technicznie to nie problem. Pytałem czy nie ma jakichś ograniczeń po stronie oprogramowania (np. że musi być podpięty do wtyczki). Bo w teorii to ja mogę aplikacją ustawić temperaturę w Jagu a on się zdalnie odpali i będzie ją utrzymywał. Ale w praktyce ta funkcja jest zablokowana w EU.

oslabiony

A to nie wiem-moj jest na szczescie stary i tylko podczas podlaczenia do wtyczki dziala.hehe

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

hmm

W mydelniczce robi to bez problemu, ale czy inne też potrafią? rotfl2 Ba, ma nawet opcję rozłupywania szyb zimą.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Dedukcja. Skoro mu zasięgu starcza zimą na tydzień...

ok

hmm

Da. Zarówno w moim spalinowym aucie jak i elektrycznym ).

To imho jest nawet bardziej przydatne niż zima i mrozy. Jak auto latem zostawi się w upale na słońcu to czasem trudno nawet wejść bez schłodzenia wcześniej.

Edytowane przez sherif

Napisano
3 godziny temu, marcindzieg napisał:

Każde ma swoje wady i zalety. Ja się tylko śmieję z oszołomów )

Proszę o zachowanie większej kultury i wyrozumiałości 😁

To Teslarianie, oni tak mają 👍

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 4.02.2026 o 16:10, mrBEAN napisał:

Proszę o zachowanie większej kultury i wyrozumiałości 😁

To Teslarianie, oni tak mają 👍

Coś w tym jest. Za FB @PawelWaw )

Tym naprawdę się świetnie jeździ. Mówię to zupełnie bez ironii, jest to znakomity wóz. Jest tylko jeden warunek, który trzeba spełnić, żeby móc się cieszyć z niezwykłości Tesli. Musisz wzbudzić w sobie bezbrzeżną pogardę dla motoryzacji w ogóle, a już w szczególności dla wszystkich samochodów spalinowych. Nie to, że je hejtujesz, opluwasz czy wyśmiewasz. One nie istnieją, są jak psie kupy na śniegu, nawet jeśli je widzisz to po prostu omijasz. Jazda Teslą jest jak słowa, które kiedyś powiedział Jeff Goldblum - >>kiedy ktoś mnie pyta, jak wymawia się moje nazwisko, odpowiadam zawsze „jak śmiesz się do mnie odzywać?”<<. Nie rozmawiasz z samochodziarzami, oni są krowimi pastuchami, ty jesteś właścicielem elektrorumaka, nie istniejecie na tych samych poziomach świadomości.

A Tesla to nie jest żaden „samochód”, to jest prom nowej mobilności, bezemisyjna kapsuła elonmuskiańskiego geniuszu, to jest jak dotyk przyszłości w tym skostniałym świecie zaworów, gaźników i półosi, it's all computer.

A nie kurde, półosie to jednak są

Napisano
46 minut temu, marcindzieg napisał:

Coś w tym jest. Za FB @PawelWaw )

zlomnik i tesla hehe

wyrocznia dla mnie to moze byc @koNik a on akurat tesle po jezdzie probnej ocenil jako... KOSMICZNA jem

Napisano
5 minut temu, PawelWaw napisał:

zlomnik i tesla hehe

wyrocznia dla mnie to moze byc @koNik a on akurat tesle po jezdzie probnej ocenil jako... KOSMICZNA jem

Pisał w emocjach, teraz już trochę ostygł ;)

Napisano
19 minut temu, PawelWaw napisał:

zlomnik i tesla hehe

Ocenialem osiagi, nie cale auto ;]

Ja sie nie nadaje do obiektywnej oceny wspolczesnych aut ogolnie ;)

Edytowane przez koNik

Napisano
20 minut temu, PawelWaw napisał:

zlomnik i tesla hehe

Bo obiektywnie to znakomity samochód. Co by o nim nie mówić. Ale z wyznawców się zawsze można pośmiać )

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał:

Bo obiektywnie to znakomity samochód. Co by o nim nie mówić. Ale z wyznawców się zawsze można pośmiać )

dziekuje za ten glos rozsadku zlosnik

zawsze pisalem ze tesla najlepsza jem

Napisano
2 godziny temu, PawelWaw napisał:

dziekuje za ten glos rozsadku zlosnik

zawsze pisalem ze tesla najlepsza jem

Mnie zastanawia tylko dlaczego Wy caly czas musicie sie sami w tym utwierdzac dzien w dzien ;)

Ale nie jestem psychologiem ;]

Edytowane przez koNik

Napisano
43 minuty temu, koNik napisał:

Mnie zastanawia tylko dlaczego Wy caly czas musicie sie sami w tym utwierdzac dzien w dzien ;)

my to wiemy ale wy tez musicie to wiedziec to jak z wegetarianami, musza o tym wiedziec wszyscy jem

Napisano
18 minut temu, PawelWaw napisał:

my to wiemy ale wy tez musicie to wiedziec to jak z wegetarianami, musza o tym wiedziec wszyscy jem

Ale Wy tu chyba gadacie glownie miedzy soba, chyba ze kogos oznaczycie jak teraz ;]

Napisano
21 godzin temu, koNik napisał:

Ale Wy tu chyba gadacie glownie miedzy soba, chyba ze kogos oznaczycie jak teraz ;]

tak tutaj miedzy soba jem

im miej osob na buspasach tym lepiej, niech plebs stoi w korkch zlosnik

Napisano
18 minut temu, PawelWaw napisał:

Ja na szczescie zawsze jade w inna strone niz jest korek ;]

Zaleta nie jezdzenia do korpo ;]

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał:

Puławską do Piaseczna ostatni jechałem. Gdyby nie mróz, to bym pogardliwie łokieć wystawił hehe

Napisano
W dniu 3.02.2026 o 20:58, format napisał:

Ja kupuje choinki zapachowe dedykowane do EV:

Generated image

Napisano
6 godzin temu, maras77 napisał:

Ja kupuje choinki zapachowe dedykowane do EV:

Generated image

Ja po prostu moczę dłonie lub kawałek ubrania w oleju napędowym. Uwalnia zapach przez długi czas, a w razie potrzeby zawsze mogę przyłożyć do nosa i delektować się duszą, komfortem i prestiżem

Napisano
W dniu 3.02.2026 o 20:17, HelixSv napisał:

Skoro test za tydzień, to musisz ruszać najdalej jutro.

Napisano
W dniu 15.02.2026 o 05:50, format napisał:

Ja po prostu moczę dłonie lub kawałek ubrania w oleju napędowym. Uwalnia zapach przez długi czas, a w razie potrzeby zawsze mogę przyłożyć do nosa i delektować się duszą, komfortem i prestiżem

Ja raz na kilka miesięcy muszę zatankować Espace (nie to co EV, który "tankuję" co parę dni) i wtedy chwytam gołą dłonią za rurę. Dwa dni zapachu dieselka. ok Muszę rozważyć, aby nasączać ON wywąchane choinki zapachowe. ok

Napisano
W dniu 13.02.2026 o 18:14, koNik napisał:

Tu jest kącik religijny - kościoła EV

Napisano
6 godzin temu, Rado_ napisał:

Tu jest kącik religijny - kościoła EV

Halo Administracja!

Jest wniosek o zmianę nazwy kącika! skromny

Napisano
19 minut temu, kravitz napisał:

Halo Administracja!

Jest wniosek o zmianę nazwy kącika! skromny

Nie rób mi tego może kiedyś kupię tego thermomniksamlot

Napisano
W dniu 13.02.2026 o 17:11, koNik napisał:

To pierwsze przykazanie Teslarian oki