Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pier#€%& kuny

Featured Replies

Napisano

Znowu mi coś wyżarły w samochodzie, znalazłem pod maską kawał gąbki. Skąd te squ#€%&#€ to wyszarpały? Gdyby nie napis kia to bym pomyślał, że to z innego samochodu hehe Nic jutro rozkładam trutki wokół domu pifpaf

Edytowane przez MarcG

• MarcG zmienił tytuł na Pier#€%& kuny
Napisano
  • Autor

Znalazłem googlem co to jest, wygłuszenie błotnika - 180pln. Tylko gdzie to wepchać i czyda się bez demontażu błotnika zgryz

Napisano

Pewnie nadkole trzeba zdemontować

Napisano

Że pianka z nadkola to bym się chyba nawet cieszył

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
Godzinę temu, WaWeR napisał:

Że pianka z nadkola to bym się chyba nawet cieszył

To nie VAG zeby gnilo zlosnik

Napisano
5 godzin temu, MarcG napisał:

Znowu mi coś wyżarły w samochodzie, znalazłem pod maską kawał gąbki. Skąd te squ#€%&#€ to wyszarpały? Gdyby nie napis kia to bym pomyślał, że to z innego samochodu hehe Nic jutro rozkładam trutki wokół domu pifpaf

Kostki od kibla powieś - tylko kilka rodzajów i dużo.

U mnie w dwóch autach pomogło.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, TWENTIS napisał:

Kostki od kibla powieś - tylko kilka rodzajów i dużo.

U mnie w dwóch autach pomogło.

Nie działa, jutro chyba sypnę pieprzem w błotnikihehe

Napisano
9 godzin temu, Maciej__ napisał:

W XC60 1gen też gnije...

Napisano
7 godzin temu, MarcG napisał:

Zerknij na preparat z wurtha do odstraszania, psikasz pod maską. Lekko kleisty. Mój Tcross spędził 3 miesiące zimowe w Szwajcarii i okazyjnie Niemcy, śladów zwierząt brak. 2 kostki morskie z Biedonki i ten środek zaaplikowany w wygłuszenie maski, które sam kupiłem bo fabryka nie dała. Właśnie styropiany w nadkolach i po przewodach, Aku i miejscach, po przez które gryzoń wlezie. Po powrocie śladów brak. W domu w reszcie samochodów też. Tzn, na Volvo mam ślady zaprzyjaźnionej łasicy na masce i szybie czołowej, ale pod maskę nie zagląda. 😁

Edytowane przez Pipper

Napisano
26 minut temu, Pipper napisał:

W XC60 1gen też gnije...

To już powoli zabytek bo najstarsze egzemplarze dobijają do 20 lat zlosnik

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

To już powoli zabytek bo najstarsze egzemplarze dobijają do 20 lat zlosnik

Wiem. Ale fajny zabytek w dalszym ciągu 👍

W moim VW z końcówki 24 roku w błotnikach jest już styropian, nie ma pianki lub pianki w folii.

Napisano
15 godzin temu, MarcG napisał:

Żadne trutki, zwierzę pod ochroną. Kuna mnie też wlazła i to 2 razy pod maskę, raz wnosząc resztki kurczaka z rożna, raz niszcząc wygłuszenie maski, podszybia i naruszając wygłuszenie ściany grodziowej. Atak kuny był przeprowadzony na kilkanaście aut nawet ze skutkiem odholowania jednego do mechanika. Sposób sprawdzony stosowany już 2 lata:

Napisano
21 godzin temu, MarcG napisał:

jak faktycznie chesz je odstraszyć to każda możliwa chemia na raz: pod maskę kostki, tylko dużo, psikać odstraszaczem też dużo, do tego dobrze wziąć jakieś intensywne perfumy, a najlepiej podróbki perfum i też psikać. Też dużo. Jak masz dostęp do sierści psów i kotów to też poupychać ;). Pod maską ma walić tak, że żadne żywe strworzenie nie da rady oddychać. I codziennie poprawiać. U mnie to kiedyś pomogło. Gorzej, że zależnie od konsturkcji auta w kabinie też może być czuć to wszystko.

Napisano

kiedyś w chrysler używałem kostki wc i capiło to z daleka po jeździe, teraz też mam kostkę i to wcale nie śmierdzi,

moczę nieraz ja w kałuży i z powrotem zawieszam, widać jakość już nie ta co kiedyś,

a oto ostatnio zwierzątko jakieś sobie przyniosło obwarzanka

obwarzanek.jpg

Napisano
W dniu 3.04.2026 o 15:27, MarcG napisał:

Kiedys po zimie przyszedlem do garazu gdzie mialem zaparkowane w108 280sel, w ktorym poprzedniej jesieni wynienilem na nowe kable zaplonowe. Probuje odpalic i nic. Otwieram maske i zglupialem. W miejscu przewodow od swiec do kopolki zostaly same druty. Wygladalo to abstrakcyjnie. Poplynalem wtedy na ladnych pare stow bo tanie te kable nie byly zlosnik

Napisano
  • Autor
Teraz, koNik napisał:

Kiedys po zimie przyszedlem do garazu gdzie mialem zaparkowane w108 280sel, w ktorym poprzedniej jesieni wynienilem na nowe kable zaplonowe. Probuje odpalic i nic. Otwieram maske i zglupialem. W miejscu przewodow od swiec do kopolki zostaly same druty. Wygladalo to abstrakcyjnie. Poplynalem wtedy na ladnych pare stow bo tanie te kable nie byly zlosnik

Ja pojechałem na parę tysięcy jak pozbywałem się tego badziewia z ocieplenia poddasza zgryz nie mam dla nich litości, trutka a jak spotkamna drodze to pifpaf Jak przez pare miesiecy będzie Ci dokazywalo cośnad glową o 3 rano to miłość do zwierząt się kończy.

Napisano
2 godziny temu, MarcG napisał:

Ja pojechałem na parę tysięcy jak pozbywałem się tego badziewia z ocieplenia poddasza zgryz nie mam dla nich litości, trutka a jak spotkamna drodze to pifpaf Jak przez pare miesiecy będzie Ci dokazywalo cośnad glową o 3 rano to miłość do zwierząt się kończy.

Ja koło 10kzł, ale 9kzł zwróciła Warta bo byłem dobrze ubezpieczony.

Napisano

Z kim nie rozmawiam z różnych regionów PL to w tym roku kuny i szczury
Co jest ich naturalnym wrogiem i kogo zabrakło w obiegu w tym roku?

Napisano
6 godzin temu, Fili_P napisał:

Z kim nie rozmawiam z różnych regionów PL to w tym roku kuny i szczury
Co jest ich naturalnym wrogiem i kogo zabrakło w obiegu w tym roku?

Psy, koty.

Znajomy nie dal rady sie zbyc kuny to zaczął dokarmiac dalek od domu.

Napisano
W dniu 3.04.2026 o 20:24, Maciej__ napisał:

Bez znaczenia.
Nie gnije błotnik (i tylko plastikowy), gnije fartuch palacz

Napisano
3 godziny temu, WaWeR napisał:

Bez znaczenia.
Nie gnije błotnik (i tylko plastikowy), gnije fartuch palacz

Nie slyszalem, zeby w innych markach ludzie wypruwali wygluszenie...

Mnie w zadnym aucie tez nic nie zgnilo ok

Napisano

@@Maciej__
Bo i pewnie auta mniej niż 10 lat i nie zdarzyły. Ale jednak z czegoś te urban legend się wzięły

Napisano
3 minuty temu, WaWeR napisał:

@@Maciej__
Bo i pewnie auta mniej niż 10 lat i nie zdarzyły. Ale jednak z czegoś te urban legend się wzięły

Mialem wczesniej duzo starsze auta.

Temat znam glownie z AK i kojarze tylko z grupa VAG, chyba gdzie od okolic Golfa 3/4 nie_wiem.

Musieli stosowac jakis rodzaj pianki co chlonela wode i dlatego gnilo bardziej niz gdzies indziej.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
W dniu 3.04.2026 o 15:27, MarcG napisał:

Mi kuna zeżarła wąż od klimy w skuterosamochodzie. Nowy kosztował zaledwie 3kPLN.

oczy2

Napisano

U mnie też łazi łachudra, wiem bo złapała się na kamerce parę razy. Widać jak wchodzi pod auta i wychodzi, ale mam nadzieję, że nie ma szkód. Mam piszczka na kuny pod maską i posypałem co się da ostrymi przyprawami (pieprz cayenne, chilli)

Sąsiad mówił, że zniszczyła mu ocieplenie poddasza, także mam nadzieję, że u niego jej się bardziej podoba.

Edytowane przez iwik

Napisano
18 godzin temu, pfikusny napisał:

IMG_6917.jpeg

Także, tego 🫣

Nasyp na to chilli i ostrego pieprzu. Jak spróbuje następnym razem to będzie musiała iść popić jogurtem.

• 4 tygodnie później...