Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

126 BIS - project 1.2 MPI central - moge sie pochwalic?

Featured Replies

Napisano

masakra no.gif

Napisano

W sumie wszystko dobrze się skończyło ( no, w miarę ) Ty jesteś cały, wybuchu nie było więc i auto ocalało w jednym kawałku. Teraz dwa głębokie oddechy i naprawy . ... - trzymam kciuki

Myślisz że będzie aż taki problem z dobraniem lakieru ??

Napisano

> Reszta zdjęć na FB

Quote:

Przepraszamy, ta strona jest niedostępna

Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta.

Dobrze że się cały nie zjarał crazy.gif

Napisano

Kurcze szkoda oslabiony.gif ale ważne że tylko na tym się skończyło.

A ta Twoja gaśnica to jakaś lepsza czy tescowa?

Napisano

Dobrze, że skończyło się tylko tak. To pokazuje, jak trudnym zadaniem jest jakakolwiek poważna przeróbka samochodu. Ty włożyłeś wiele wysiłku, pomysłów i sensownych rozwiązań do projektu a i tak poderwało karton, który zapalił się od tłumika by płonąć na zbiorniku z paliwem. A ludzie robią cuda oby tylko zyskać przykładowo niby lepszy wygląd i jeszcze się kłócą, że to profesjonalna robota.

Napisano

ja pierniczę boje_sie.gif Chwała najwyższemu że Ty cały. Szkoda malca, dużo Cię czeka pracy przy ratowaniu malca?

Napisano

dobrze, że cały jesteś... a maluszka się naprawi...

Napisano

dobrze że tylko tak to się skończyło ok.gif trzymam kciuki za odbudowę malarii ok.gif

Napisano

> trzymam kciuki za odbudowę malarii

Jeżeli lato będzie upalne, to komary pomogą...

Napisano
  • Autor

> ja pierniczę Chwała najwyższemu że Ty cały. Szkoda malca, dużo Cię czeka pracy przy ratowaniu

> malca?

Większość zrobię sam, czyli elektrykę paliwo, drobną mechanikę. Ale z lakierem będzie więcej roboty, bo trzeba będzie wypiaskować od wewnętrznej strony całe lewe poszerzenie, zerwać lakier z zewnętrznej strony, który odparzyło i położyć wszystko raz jeszcze. Do tego zdemontować całe tylne zawieszenie i zabezpieczyć podwozie, bo zabezpieczenie się wypaliło. Trochę roboty więc jest. Gdyby tak chcieć za jednym zamachem zrobić wszystko to około 1000 zł bez materiałów plus dużo własnej robot....

Napisano

kuruj się bo gdzieś wspominałeś że masz problem z kregosłupem, zaciskaj pasa i przywracaj bąbla do życia bo warto smile.gif

Napisano

> Jeżeli lato będzie upalne, to komary pomogą...

uhuhuhuhu sie usmielismy icon_rolleyes.gif

Napisano

> Większość zrobię sam, czyli elektrykę paliwo, drobną mechanikę. Ale z lakierem będzie więcej

> roboty, bo trzeba będzie wypiaskować od wewnętrznej strony całe lewe poszerzenie, zerwać

> lakier z zewnętrznej strony, który odparzyło i położyć wszystko raz jeszcze. Do tego

> zdemontować całe tylne zawieszenie i zabezpieczyć podwozie, bo zabezpieczenie się wypaliło.

> Trochę roboty więc jest. Gdyby tak chcieć za jednym zamachem zrobić wszystko to około 1000 zł

> bez materiałów plus dużo własnej robot....

zuraw to jak juz rozbierasz i bedziesz dlubal to wsadz jakies turbo burbo na sofcie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> zuraw to jak juz rozbierasz i bedziesz dlubal to wsadz jakies turbo burbo na sofcie

Rozbierał tył samochodu, nie silnik.m Z nim nic się nie stało.

• 3 miesiące później...
Napisano

> I wyszła fajna fota

Zakładając, że COTYGODNIOWE spoty są przypadkowe ok.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Taki tam wywiadzik skręcony przez znajomego na ostatnim zlocie grinser006.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

> Takie tam małe spotkanko

Aż się BISek zagotował cool.gif

Napisano

powiem tak panie grają pierwsze skrzypce oink.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Takie tam małe spotkanko

Kto to jest ten starszy pan pomiędzy tymi młodymi laskami ? oink.gif

Napisano
  • Autor

> Kto to jest ten starszy pan pomiędzy tymi młodymi laskami ?

Taki tam z forum.... Podobno nieźle rucha hehe.gif

Napisano

Fajne fotki.

Nie ma klimy ale jest klimat cool.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Taki tam z forum.... Podobno nieźle rucha

Bzdurami się zajmujecie.

Patrzcie - laski na fotkach grinser006.gif

Napisano

I wybierając się do B-B się nie pochwalił piesc.gif

Bym sobie malacza oglądnął zlosnik.gif

MzHPoJz.jpg

Ten SZYita z tyłu to mojego brata zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> I wybierając się do B-B się nie pochwalił

> Bym sobie malacza oglądnął

> Ten SZYita z tyłu to mojego brata

Bo to była szybka decyzja podjęta w czwartek wieczorem, że w piątek po południu biorę malarię na sztywny i lecę do Kraka skąd zrobiliśmy sobie wypad do BB grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Wydaje się, że nie tak dawno zaczynałem przygodę z budową centrala, a tu proszę - skończyły się miejsca w dowodzie rejestracyjnym... Znaczy jeździ się grinser006.gif

288295375-DR.JPG

post-11501-14352529253619_thumb.jpg

Napisano

co robi ???????

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> czemu dzisiaj stałeś na S2 ?

Eksplodował układ chłodzenia.... Ot taka niespodzianka, gdy nie zrobi sie przeglądu przed sezonem....

Napisano

> Eksplodował układ chłodzenia.... Ot taka niespodzianka, gdy nie zrobi sie przeglądu przed

> sezonem....

dałeś radę jechać dalej?

Napisano
  • Autor

> dałeś radę jechać dalej?

Ja bym nie dał? grinser006.gif Tak, na szybko zreanimowałem, żeby do Obi dojechać i tu dokończyłem na tyle, żeby pojechać dalej. Ale dzisiaj rano pękła śruba mocująca zacisk hamulcowy... Dobrze, że w korku jechałem, więc prędkość żadna, bo mogłoby już nie być co zbierać... Tak to jest jak zaczyna się jeździć malarią bez zrobienia przeglądu przed sezonem.... irked.gif

Napisano

> Ja bym nie dał? Tak, na szybko zreanimowałem, żeby do Obi dojechać i tu dokończyłem na tyle, żeby

> pojechać dalej. Ale dzisiaj rano pękła śruba mocująca zacisk hamulcowy... Dobrze, że w korku

> jechałem, więc prędkość żadna, bo mogłoby już nie być co zbierać... Tak to jest jak zaczyna

> się jeździć malarią bez zrobienia przeglądu przed sezonem....

I co, "przejrzałbyś" śruby od zacisków?

Napisano
  • Autor

> I co, "przejrzałbyś" śruby od zacisków?

Temat hamulców miałem załatwić w ub8iegłym roku. Zmienić tylne zaciski, tarcze, klocki, wymienić przewody elastyczne z przodu, odświeżyć zaciski przednie, a części czekają od ponad roku na założenie. Siła rzeczy więc - tak - "przejrzałbym" również śruby zacisków, co w chwili obecnej właśnie robię skoro już wszystko mam rozebrane.

Kolejna rzecz, która czeka na kompleksowe sprawdzenie to układ chłodzenia i wszystkie przewody gumowe oraz opaski, bo też mam kilka takich, które mogą nie wytrzymać kolejnego sezonu.

Pewnie znajdzie się przy okazji jezcze parę innych rzeczy, ale nei ma się co dziwić - samochód jeździ już 6 lat (!!!) więc trzeba już coś tam śrubą pokręcić... icon_rolleyes.gif

• 3 lata później...
Napisano
  • Autor

To co? Odkopujemy? :hehe: Zasłużyłem na złoty szpadel za wykopanie wątku sprzed 10 lat? ;l
Dam fotę, żeby nie było :phi: Się jeździ i zapakować też się da :hehe:

balaton3.jpg.1bb510033e5fb41fc267ced8b576ca84.jpg

balaton2.jpg.4fd425674aa7970686866f2be5946101.jpg

balaton1.jpg.5ab80bdba79bf3466a56a4e1ec403d0b.jpg

171386039_Resizeof20170729_161833.jpg.64b962430e4a077309dc138131c6518c.jpg

Napisano

trzaby zrobić jakiś upgrade pieca bo osiągi się zdewaluowały ;]

Napisano
Dnia 2.01.2019 o 13:42, Zuraw napisał:

To co? Odkopujemy? :hehe: Zasłużyłem na złoty szpadel za wykopanie wątku sprzed 10 lat? ;l
Dam fotę, żeby nie było :phi: Się jeździ i zapakować też się da :hehe:

balaton2.jpg.4fd425674aa7970686866f2be5946101.jpg

Zdjęcia letnie to się nie liczy. Za oknem opady śniegu więc musisz uaktualnić :)

Napisano
  • Autor
Dnia 3.01.2019 o 12:29, koNik napisał:

trzaby zrobić jakiś upgrade pieca bo osiągi się zdewaluowały ;]

Teraz jest skrzynia 6-biegowa z nowego Tipo z przełożeniem głównym ze Stilo. 6 biego wrzucam przy 160km/h ;l

• 3 lata później...
Napisano
W dniu 9.01.2019 o 00:40, Zuraw napisał:

Teraz jest skrzynia 6-biegowa z nowego Tipo z przełożeniem głównym ze Stilo. 6 biego wrzucam przy 160km/h ;l

Jak to tam teraz śmiga? Używasz tego non stop do śmigania czy tylko w niedziele?

Napisano
  • Autor
W dniu 20.05.2022 o 10:32, bielaPL napisał:

Jak to tam teraz śmiga? Używasz tego non stop do śmigania czy tylko w niedziele?

Ale wykopałeś ;l

Latam nim w wolnych chwilach :oki: Jakieś spoty, zloty, nawet z zapiekanką pojechałem w ubuegłym roku na zlocik do Żywca :phi:

FB_IMG_1594667292180.jpg.67c506de5d205c862d6fe3104b89ad1e.jpg

FB_IMG_1592163320612.jpg.e16f7ad442523b8513d017eae9dc2747.jpg

received_397610498404117.jpeg.5d25010127d39fea0a47a138365c57ac.jpeg

Tu mni ktoś złapał na trasie z przyczepą:

FB_IMG_1634449696791.jpg.3e5ef81cebba9a95f5a3f68405072608.jpg

A i po Włoszech się pojeździło :phi:

received_359657484724636.jpeg.3db870aa84e96af69bd96be230c410dc.jpeg

Także kręcę się tu i tam, choć coraz mniej z braku czasu, no i z racji dziecka musiałem kupić normalnego malucha, żeby mieć czym całą rodzinę zabrać ;l (na zdjęciu zakurzone w garażu podczas remontu zapiekanki)

20210523_144550.jpg.f9d5eb9d99bb3e3ebfb4f83bde1acc1e.jpg

• 3 lata później...
Napisano

może na sprzedaż pójdzie?