Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UKRADLI - CORSA D

Featured Replies

Napisano

dzis nad ranem kolo 3:25 spod okien odjechala moja corsa. czysta robota - ktos wsiadl odpalil i odjechal - zero wlamania halasu itp. widocznie ktos mnie obserwowal i byl dobrze przygotowany - auto

na zamowienie

. jak by sie komus rzucila w oczy (aczkolwiek pewnie juz dawno na zyletki przerobiona)

Corsa D 2007 (wg VIN 2008 )

rejestracja GKW 85VX

numer VIN - W0L0SDL0886039554

numer silnika

z13dtj2288623

przebieg 46300 km

kolor srebrny

na tylnej klapie na szybie naklejka auto sprint.

obys sie szczawiu zabil za jej kolkiem

cd6.jpg

Uploaded with ImageShack.us

cd2t.th.jpg[/img]

cd3i.th.jpg

cd2t.th.jpg

cd1kj.th.jpg

Napisano

NTK. Podaj to na regionalnych.

Napisano
  • Autor

> NTK. Podaj to na regionalnych.

a myslisz ze to w regionie poszla ? nie wydaje mnie sie.

Napisano

> a myslisz ze to w regionie poszla ? nie wydaje mnie sie.

Daj gdzie tylko możesz. Przecież to nic nie szkodzi a zawsze choćby minimalna szansa jest ...

Napisano
  • Autor

> Daj gdzie tylko możesz. Przecież to nic nie szkodzi a zawsze choćby minimalna szansa jest ...

dlatego pisze na wszystkich forach na ktorych jestem zarejestrowany. oczywiscie nie robie sobie nadziei na odzyskanie - glupi nie jestem ale niech tym sq****** utrudni to zycie

Napisano

O ile pamietam to AK ma zasadę usuwania tego typu ogłoszeń, poczytaj w regulaminie. Chodzi o to ze za chwile dostaniesz cała serie telefonów od osób chcących Ci oddać Twoje auto za niewielka opłata.

Napisano
  • Autor

> O ile pamietam to AK ma zasadę usuwania tego typu ogłoszeń, poczytaj w regulaminie. Chodzi o to ze

> za chwile dostaniesz cała serie telefonów od osób chcących Ci oddać Twoje auto za niewielka

> opłata.

nie ma tu podanego mojego telefonu - to po pierwsze - po drugie mam sposob weryfikacji czy to moje auto czy nie. zapytam poprostu o zawartosc schowka i nazwe telefonu wbitego w sparowane urzadzenia w telefonie bluetooth samochodu.

Napisano

Jak było AC to luzik ok.gif

Znajomemu z pracy buchnęli auto w taki sposób:

Podjechał pod dom, wysiadł, poszedł tylko zanieść aktówkę do domu by późnij przyjść i zastać pustą posesję icon_rolleyes.gif

Jak sam mówił autoalarm włączony zostawił nie było go raptem 2min auto odjechało icon_rolleyes.gif

Napisano

> dzis nad ranem kolo 3:25 spod okien odjechala moja corsa. czysta robota - ktos wsiadl odpalil i

> odjechal - zero wlamania halasu itp. widocznie ktos mnie obserwowal i byl dobrze przygotowany

> - auto

> na zamowienie

Współczuję frown.gif

Ciekawe czy tak łatwo wziąć ten model, czy może ktoś dorobił sobie kluczyk w serwisie confused.gif

Napisano
  • Autor

> Jak było AC to luzik

> Znajomemu z pracy buchnęli auto w taki sposób:

> Podjechał pod dom, wysiadł, poszedł tylko zanieść aktówkę do domu by późnij przyjść i zastać pustą

> posesję

> Jak sam mówił autoalarm włączony zostawił nie było go raptem 2min auto odjechało

no wlasnie nie bylo blush.gif auto na sprzedaz. jak by bylo to bym sie nie wnerwial a tak 25000 w plecy oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

wplywu na kradziez to nie mialo nie sadze zeby sq****** obchodzilo czy ktos ma AC czy nie ma. jedyne co to ja jestem stratny oslabiony.gif

Napisano

> no wlasnie nie bylo auto na sprzedaz. jak by bylo to bym sie nie wnerwial a tak 25000 w plecy

no to współczuje. Przeanalizuj sobie ostatnie dni, może coś Ci się przypomni ok.gif

Autem ktoś jeździł podczas próby zakupu hmm.gif - może kody zgrywali etc..

Oklejone szyby miałeś że na sprzedaż hmm.gif

Monitoring w okolicy jest - zwracaj zwłaszcza uwagę na auto przed za corsą bo pewnie na piechotę po nie nie przyszli frown.gif

Napisano
  • Autor

> no to współczuje. Przeanalizuj sobie ostatnie dni, może coś Ci się przypomni

> Autem ktoś jeździł podczas próby zakupu - może kody zgrywali etc..

> Oklejone szyby miałeś że na sprzedaż

> Monitoring w okolicy jest - zwracaj zwłaszcza uwagę na auto przed za corsą bo pewnie na piechotę po

> nie nie przyszli

jezdzili ale nikt kompa nie podlaczal, w piatek dzwonila do mnie pani wypytywala czy auto jezdzi czy stoi gdzie mozna obejrzec - profilaktrycznie odpowiedzialem ze ogledziny na telefon bo caly czas jestem w ruchu - zawsze tak odpowiadam. auto mialo kartki na sprzedaz, monitoring jest tylko na stacji paliwowej - nic nie widac miedzy 3 a 4 ale drog dojazdu jest kilka a ja mieszam na wsi. przez las mogli spier*****

Napisano

> wplywu na kradziez to nie mialo nie sadze zeby sq****** obchodzilo czy ktos ma AC czy nie ma.

> jedyne co to ja jestem stratny

Dlatego tym bardziej współczuję 275490107-glaszcze.gif

Napisano

> no wlasnie nie bylo auto na sprzedaz. jak by bylo to bym sie nie wnerwial a tak 25000 w plecy

no to ból, szkoda było 1000zł hmm.gif

Napisano
  • Autor

> no to ból, szkoda było 1000zł

przy zarobku na aucie rzedu 800 pln confused.gif

ale nie o to chodzi - poprostu trzeba w kazdym aucie montowac jakies utrudnienie i tyle

Napisano

> no to ból, szkoda było 1000zł

no jak auto na handel? ile na aucie moze zarobic? 1000-1500zł góra... to z tego 1000zł mialby wydac na AC?

Napisano

> no jak auto na handel? ile na aucie moze zarobic? 1000-1500zł góra... to z tego 1000zł mialby wydac

> na AC?

Tak, teraz jest problem i zmartwienie. Taki lajf.

Napisano

> dzis nad ranem kolo 3:25 spod okien odjechala moja corsa.

Współczuję serdecznie...

a a ciekawości zapytam....skąd wiesz, że akurat koło 3:25 ? Jakiś wyrafinowany alarm z powiadomieniem?

Mam nadzieję, że szybko się znajdzie.

Napisano

> jezdzili ale nikt kompa nie podlaczal, w piatek dzwonila do mnie pani wypytywala czy auto jezdzi

z takim procederem nie mam do czynienia, ale wydaje mi się że podczas takich oględzin można zgrać choćby sygnał z pilota, dopytać się właściciela o dodatkowe zabezpieczenia, sprawdzić jaki jest rodzaj alarmu etc...

> czy stoi gdzie mozna obejrzec - profilaktrycznie odpowiedzialem ze ogledziny na telefon bo

> caly czas jestem w ruchu - zawsze tak odpowiadam. auto mialo kartki na sprzedaz, monitoring

to jest z jednej strony info dla przyszłego nabywcy, ale i niestety potencjalne info dla złodzieja że może się obeznać z samochodem, a dodatkowo dostać nr tel na który złoży ofertę odkupienia auta sick.gif

> jest tylko na stacji paliwowej - nic nie widac miedzy 3 a 4 ale drog dojazdu jest kilka a ja

> mieszam na wsi. przez las mogli spier*****

za lasem też ktoś może mieć monitoring.

Zazwyczaj takie auto nie przemierza zbyt dużej odległości do dziupli. Rodzicom jak ukradli uno to uciekali początkowo lasem, a następnie ruchliwą drogą, gdzie skończyło się paliwo zlosnik.gif

Napisano

> przy zarobku na aucie rzedu 800 pln

> ale nie o to chodzi - poprostu trzeba w kazdym aucie montowac jakies utrudnienie i tyle

no nie gadaj mi, że na aucie zarabiasz 800zł icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

za tyle to by mi się nie opłaciło jechać no.gif

a z tego co wiem AC można wykupić na x-dni hmm.gif

Napisano

> Tak, teraz jest problem i zmartwienie. Taki lajf.

Bez ryzyka nie ma zabawy. Zaryzykowal 25 tys zeby zarobic 1 tys, czy warto? Ja tez bym nie kupowal AC na auto na handel. Taki lajf.

Napisano

> no nie gadaj mi, że na aucie zarabiasz 800zł

> za tyle to by mi się nie opłaciło jechać

a Ty ile zarabiasz na aucie? z tego co wiem to 1000zł to sredni zarobek na aucie, jak sie uda to moze wiecej, jak sie nie uda to mozna i 500zł zarobic i sie cieszyc ok.gif

Napisano

> wplywu na kradziez to nie mialo nie sadze zeby sq****** obchodzilo czy ktos ma AC czy nie ma.

Jeśli nie miałeś AC to buchnęli auto dla okupu. Nie wiem jak to wygląda w Corsie D, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby skądś mieli kluczyk.

Jeśli kluczyk(pastylka immo) da się skopiować to zastanów się czy nie miał ktoś w ręku Twoich kluczyków. Maszynka do kopiowania pastylek jest mała(przynajmniej ta, którą widziałem w klucz-serwisie, kopiowanie polega na przyłożeniu do niej kluczyka), można ją mieć w kieszeni. Co do rzeźby klucza to nie wiem, kiedyś robiło się to w mydle/plastelinie(o ile to prawda bo znam tylko z TV i opowiadań).

Jeśli auto był kupione na handel to mógł ktoś wprogramować/dorobić dodatkowy klucz zanim jeszcze kupiłeś autko.

Dobrze by było gdybyś miał jakiegoś dobrego znajomego w swojej komendzie miejskiej.

Nie chcę tu krytykować policji, ale spotkałem się kiedyś z dziwnym przypadkiem zaginięcia i odnalezienia się auta z czego wnioskuję, że policja dobrze wie kto zawinął auto i gdzie po nie pojechać, ale...

Z doświadczeń na ZOT(regionalny kącik łódzki) wynika, że powinieneś pojeździć po okolicznych osiedlach bo złodzieje mają zwyczaj zostawiać gdzieś auto, żeby ostygło.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> a Ty ile zarabiasz na aucie? z tego co wiem to 1000zł to sredni zarobek na aucie, jak sie uda to

> moze wiecej, jak sie nie uda to mozna i 500zł zarobic i sie cieszyc

ja nie ściągam aut ale za 500-800zł to malutki zarobek chyba, że ściągasz pod zamówienie i klienta masz od ręki ok.gif

Napisano

> a Ty ile zarabiasz na aucie? z tego co wiem to 1000zł to sredni zarobek na aucie, jak sie uda to

> moze wiecej, jak sie nie uda to mozna i 500zł zarobic i sie cieszyc

To marża jest na poziomie 3-5%, a ryzyko jak widać bardzo duże.

Wyskok jakiejś awarii w trakcie gdy jesteśmy w posiadaniu również niweczy zarobek.

To lepiej kupować auta za 3000zł i tu dołożyć te 500 zł. A przy 25.000zł te 800zł to nie bardzo chyba.

Tak czy inaczej, życzę żeby autko się odnalazło ok.gif

Napisano

> ja nie ściągam aut

domyslilem sie, skoro nie wiesz ile sie zarabia na aucie

> ale za 500-800zł to malutki zarobek chyba, że ściągasz pod zamówienie i klienta

> masz od ręki

no malutki, dobry zarobek to 1500-1800, ale nie zawsze tak sie udaje bo czasem cos sie zepsuje a czasem trzeba obnizac cene smile.gif

Napisano

> domyslilem sie, skoro nie wiesz ile sie zarabia na aucie

> no malutki, dobry zarobek to 1500-1800, ale nie zawsze tak sie udaje bo czasem cos sie zepsuje a

> czasem trzeba obnizac cene

b.malutki zlosnik.gif

te 2kzł to by było ok zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Współczuję serdecznie...

> a a ciekawości zapytam....skąd wiesz, że akurat koło 3:25 ? Jakiś wyrafinowany alarm z

> powiadomieniem?

> Mam nadzieję, że szybko się znajdzie.

sasiad widzial jak auto odjezdza. tyle ze nie wzbudzilo to jego podejrzen bo ja czesto tez w nowy wsiadalem i jechalem a ze ktos wsiadl odpalil auto i odjechal to myslal ze to ja.

na aucie zarabia sie z reguly 1500 pln ale tu mialem poslizg rocznika + zakup zimowek i zarobek stopnial

Napisano
  • Autor

> Jeśli nie miałeś AC to buchnęli auto dla okupu. Nie wiem jak to wygląda w Corsie D, ale wcale bym

> się nie zdziwił gdyby skądś mieli kluczyk.

> Jeśli kluczyk(pastylka immo) da się skopiować to zastanów się czy nie miał ktoś w ręku Twoich

> kluczyków. Maszynka do kopiowania pastylek jest mała(przynajmniej ta, którą widziałem w

> klucz-serwisie, kopiowanie polega na przyłożeniu do niej kluczyka), można ją mieć w kieszeni.

> Co do rzeźby klucza to nie wiem, kiedyś robiło się to w mydle/plastelinie(o ile to prawda bo

> znam tylko z TV i opowiadań).

> Jeśli auto był kupione na handel to mógł ktoś wprogramować/dorobić dodatkowy klucz zanim jeszcze

> kupiłeś autko.

> Dobrze by było gdybyś miał jakiegoś dobrego znajomego w swojej komendzie miejskiej.

> Nie chcę tu krytykować policji, ale spotkałem się kiedyś z dziwnym przypadkiem zaginięcia i

> odnalezienia się auta z czego wnioskuję, że policja dobrze wie kto zawinął auto i gdzie po nie

> pojechać, ale...

> Z doświadczeń na ZOT(regionalny kącik łódzki) wynika, że powinieneś pojeździć po okolicznych

> osiedlach bo złodzieje mają zwyczaj zostawiać gdzieś auto, żeby ostygło.

> Pozdrawiam BAS

auto kupilem tu w polsce z 1 kluczykiem wiec jest mozliwosc ze drugi kluczyk gdzies jest- mam znajomych w policji i juz ten slad tez sprawdzaja. wszelkie namiary i telefony dostali.

Napisano

> auto kupilem tu w polsce z 1 kluczykiem wiec jest mozliwosc ze drugi kluczyk gdzies jest- mam

Albo auto było wzięte właśnie tamtym kluczykiem albo ktoś sobie dorobił/wprogramował kolejny, ale jak już nie masz auta to tego nie sprawdzisz.

> znajomych w policji i juz ten slad tez sprawdzaja. wszelkie namiary i telefony dostali.

Chodziło mi o to, że zwykle policjanci pracujący na kradzieżach samochodów wiedzą kto na terenie kradnie określone auta.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Albo auto było wzięte właśnie tamtym kluczykiem albo ktoś sobie dorobił/wprogramował kolejny, ale

> jak już nie masz auta to tego nie sprawdzisz.

takie wlasnie mam podejrzenia , mam nauczke na przyszlosc zeby wyprogramowywac kluczyki ktorych nie ma. z tym ze zawsze mozna klona zrobic

> Chodziło mi o to, że zwykle policjanci pracujący na kradzieżach samochodów wiedzą kto na terenie

> kradnie określone auta.

> Pozdrawiam BAS

moj rejon sprawdzony nim jeszcze policja zdazyla do mnie przyjechac, mieszkam w malym miescie i tu nikt nie sra we wlasne gniazdo (poza 1 typem - bede mu sie przygladal ) nie bylo zamowienia na takie auto.

Napisano

> Bez ryzyka nie ma zabawy. Zaryzykowal 25 tys zeby zarobic 1 tys, czy warto? Ja tez bym nie kupowal

> AC na auto na handel. Taki lajf.

ale przeciez AC nie "przechodzi" razem z autem przy sprzedazy,auto sprzedajesz ,ubezpieczyciel zwraca składke pomniejszona wzaleznosci od tego ile trwała polisa do momentu sprzedazy.

Napisano

> no jak auto na handel? ile na aucie moze zarobic? 1000-1500zł góra... to z tego 1000zł mialby wydac

> na AC?

Przecież przy sprzedaży odzyskałby całość nie wykorzystanej stawki, więc w czym ból ?

Napisano
  • Autor

> Przecież przy sprzedaży odzyskałby całość nie wykorzystanej stawki, więc w czym ból ?

z tym ze madry polak po szkodzie.

Napisano

> z tym ze madry polak po szkodzie.

Brutalnie to zabrzmi, ale niestety wyszły tzw gówniane oszczędności...

Napisano

> Brutalnie to zabrzmi, ale niestety wyszły tzw gówniane oszczędności...

Tyle, że jak kolega kupił auto na handel to pewnie nie przerejestrował go na siebie, żeby nie wydawać kasy na niepotrzebne przerejestrowanie, nie wiem czy w takiej sytuacji dałoby się zrobić AC.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Tyle, że jak kolega kupił auto na handel to pewnie nie przerejestrował go na siebie, żeby nie

> wydawać kasy na niepotrzebne przerejestrowanie, nie wiem czy w takiej sytuacji dałoby się

> zrobić AC.

> Pozdrawiam BAS

auto zarejestrowane na mnie. to tez niechciane koszta ale niestety faktura musiala byc imienna.

Napisano
  • Autor

wiesz. nie chodzi mi o uzalanie sie nademna tylko o to ze jak ktos auto zauwazy to da znac albo nie kupi np silnika o takim numerze. ja nauczke mam, nastepne rozegram inaczej

Napisano

> auto zarejestrowane na mnie. to tez niechciane koszta ale niestety faktura musiala byc imienna.

Nie rozumiem. To, że umowa/faktura jest na Ciebie nie powoduje, że musisz auto przerejestrować(tzn. formalnie musisz w ciągu 30dni, ale nie ma żadnej sankcji za zaniechanie tego obowiązku, więc zdarzają się samochody, które zmieniły kilku właścicieli a nie zmienił się DR), po prostu nowemu nabywcy przekazujesz dodatkowo umowę/fakturę pomiędzy osobą w DR/KP a Tobą i tyle.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem. To, że umowa/faktura jest na Ciebie nie powoduje, że musisz auto przerejestrować(tzn.

> formalnie musisz w ciągu 30dni, ale nie ma żadnej sankcji za zaniechanie tego obowiązku, więc

> zdarzają się samochody, które zmieniły kilku właścicieli a nie zmienił się DR), po prostu

> nowemu nabywcy przekazujesz dodatkowo umowę/fakturę pomiędzy osobą w DR/KP a Tobą i tyle.

> Pozdrawiam BAS

faktura zakupu z 27.11. oplacona akcyza itp wiec auto juz zostalo calkowicie zarejestrowane. dluga historia

Napisano

Dokładnie, oszczędność 100zł bo tyle kosztuje dokupienie ryzyka kradzieży do polisy OC. Do tego po sprzedaży część składki do zwrotu.

Napisano

> wiesz. nie chodzi mi o uzalanie sie nademna tylko o to ze jak ktos auto zauwazy to da znac albo nie

> kupi np silnika o takim numerze. ja nauczke mam, nastepne rozegram inaczej

Nie no, spoko, nie napierdzielam się - wbrew pozorom - i współczuję, tylko zauważam też tzw fakty obiektywne.

Napisano

> nie wiem czy w takiej sytuacji dałoby się

> zrobić AC.

Bez problemu.

Sprawdzone organoleptycznie.

Napisano

> faktura zakupu z 27.11. oplacona akcyza itp wiec auto juz zostalo calkowicie zarejestrowane. dluga

> historia

Przemo, skleć jakąś mimi stronkę HTML co bym mógł ją na zaprzyjaźnionych forach podlinkować zamiast przepisywać całość "ogłoszenia"... frown.gif

Napisano

> Jeśli nie miałeś AC to buchnęli auto dla okupu. Nie wiem jak to wygląda w Corsie D, ale wcale bym

> się nie zdziwił gdyby skądś mieli kluczyk.

> Jeśli kluczyk(pastylka immo) da się skopiować to zastanów się czy nie miał ktoś w ręku Twoich

> kluczyków. Maszynka do kopiowania pastylek jest mała(przynajmniej ta, którą widziałem w

> klucz-serwisie, kopiowanie polega na przyłożeniu do niej kluczyka), można ją mieć w kieszeni.

Ja bym optował raczej za tą metodą

> Z doświadczeń na ZOT(regionalny kącik łódzki) wynika, że powinieneś pojeździć po okolicznych

> osiedlach bo złodzieje mają zwyczaj zostawiać gdzieś auto, żeby ostygło.

Czyli znowu ta nasza Łódź? zlosnik.gif

> Pozdrawiam BAS

Napisano

> z tym ze madry polak po szkodzie.

Nie widziałem jeszcze nikogo takiego co by robił AC w aucie na handel

ja bym sie zastanowił w którym warsztacie skopiowali Ci kluczyk...

Napisano

> auto kupilem tu w polsce z 1 kluczykiem wiec jest mozliwosc ze drugi kluczyk gdzies jest- mam

> znajomych w policji i juz ten slad tez sprawdzaja. wszelkie namiary i telefony dostali.

No to masz odpowiedź gdzie szukać auta... dawno to auto kupiłeś??? Było gdzieś rozbite? czy kupione w całości?

Napisano

> No to masz odpowiedź gdzie szukać auta... dawno to auto kupiłeś??? Było gdzieś rozbite? czy kupione

> w całości?

znajomy mial kilka lat temu punto, ktore serwisowal wRzgowie w jakim warsztacie, bylzadowolony, ale dziwil sie ,ze warsztat dlugo naciskal zeby to auto mu odwiezc po robocie <mieszkal przy krancowce 70 kolo CZMP<specjalnie pisze do wisp'a , bo wiem ,ze z Lodzi>

jak juz sie dal namowic na odwozke auta po robocie...nie wiem czy dwa tygodnie stalo jeszcze...odjechalo po chichu, na szczescie mial AC

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.