Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

filtry oleju/powietrza a producenci?

Featured Replies

Napisano

Witam,

tak się ostatnio zastanawiałem jakie filtry kupować do yarisa... czy znanych producentów typu filtron, czy jakieś noname... są jakieś różnice, czy tylko więcej płacimy za markę? Jak myślicie?

Czy kupujecie znanych marek filtry, czy pierwsze lepsze ze sklepu?

Pozdrawiam

Tomek

Napisano

> Witam,

> tak się ostatnio zastanawiałem jakie filtry kupować do yarisa... czy znanych producentów typu

> filtron, czy jakieś noname... są jakieś różnice, czy tylko więcej płacimy za markę? Jak

> myślicie?

> Czy kupujecie znanych marek filtry, czy pierwsze lepsze ze sklepu?

> Pozdrawiam

> Tomek

PZL - Sędziszów S.A. ok.gif

Napisano

nie chodze i nie szukam jakiś wybranych producentów filtrów ale nic poniżej filtrona nie kupuje tzn. wszystkie no name odpadaja...

Napisano

Ja zawsze staralem sie kupowac Manna, Knechta, K&N lub Filtrona.

Raz mialem sytacje, ze kupilem tani no-nameowy filtr oleju i kontrolka od oleju gasla mi dopiero ok 3 sekundy po odpaleniu.

Filtry z reguly nie sa znacznym wydatkiem i uwazam, ze nie ma sensu ryzykowac.

Napisano

> Witam,

> tak się ostatnio zastanawiałem jakie filtry kupować do yarisa... czy znanych producentów typu

> filtron, czy jakieś noname... są jakieś różnice, czy tylko więcej płacimy za markę? Jak

> myślicie?

> Pozdrawiam

> Tomek

Widziałem kiedyś jak do ASO, jak przyjechał gość autem, nie miało mocy, jakieś check-enginy i takie tam. Gość tydzień wcześniej wymienił filtr powietrza na jakiś tam no name. W ASO zmienili na oryginał - auto odżyło icon_eek.gif

Napisano

Do oleju Bosch, Knecht, Mann, do powietrza może być Filtron, ale absolutnie nic tańszego/no name... Zresztą akurat w samochodach to praktycznie na ŻADNYCH częściach nie można oszczędzać bo później się 2x za robotę płaci i 2x za część zamiast raz i porządnie no.gif

Jak kiedyś do Tico założyłem jakiś koreański no name filtr powietrza to metalowa obudowa filtra cała "buczała" bo uszczelka filtra była zbyt cienka. Po zmianie na Filtrona wszystko się uspokoiło, a filtr idealnie leżał i był dociśnięty na uszczelce... ok.gif

Napisano

Ja od dawna kupuję filtry Knecht i zawsze je polecam ok.gifTutaj jako ciekawostka przegląd-test filtrów oleju w AŚ.

Napisano

Na podstawie doświadczeń z obecnym autem (obserwacja czasu gaśnięcia kontrolki oleju przy uruchamianiu) zdecydowałem się na stosowanie wyłącznie oryginalnych filtrów oleju. Filtr powietrza - wystarcza dobry zamiennik. Przy ostatniej wymianie filtra kabinowego - jakieś pół roku temu - kupiłem najtańszy zamiennik, no i teraz mam strasznie słaby nadmuch. Być może i w tym wypadku oszczędność nie popłaca...

Napisano

> Witam,

> myślicie?

> Pozdrawiam

> Tomek

Ostatnio olejowy wsadziłem Knecht, widzę różnicę i przy tym już zostanę. Powietrza od lat stosuję Filtrona i raczej nie ma się do czego przyczepić.

Sporo się dyskutuje jaki olej lepszy a tak naprawdę dużo większa róznica będzie stosując lepszy filtr ok.gif

Napisano

> PZL - Sędziszów S.A.

Kiedys kupowalem, ale juz nie kupie po tym jak podczas jazdy wyrwalo uszczelke z pod filtra i wywalilo przez nia olej z silnika.

Na filtronie takze sie zawiodlem, trafialem na sztuki, ze jakby nie dokrecal to puszczaly olej przez uszczelke, a jeden mial krzywo wstawiona wkladke z gwintem sick.gif To bylo o fitrach oleju. Jesli chodzi o powietrza, to niektore filtrony nie pasuja wymiarami jak powinny albo nie maja jakis wstawek wzmacniajacych jak oryginalne. A pozniej dochodzi do sytuacji, ze komus wciaga wklad do silnika sciana.gif.

Obecnie jak kupuje fitry, to oryginale w ASO, mann, lub knecht ok.gif

Napisano

> Witam,

> myślicie?

Myślisz, że cena oryginału Toyoty Cię zabije. Jak znam życie to będzie 10-15 złotych więcej niż "japoński" zamiennik. Raz na 15 tys kilometrów 15 zł - to 10 groszy na 100 kilometrów - niewyczuwalne, a przynajmniej masz święty spokój.

Napisano

> PZL - Sędziszów S.A.

też od nich kupuję wszystkie filtry i wkłady pasują idealnie, nie trzeba sie gimnastykowac z montażem. Z żadnymi późno gaszącymi sie kontrolkami czy przeciekami nigdy ale to nigdy nie miałem do czynienia.

Szczerze polecam

PS

jakość musi być dobra skoro te filtry idą na pierwszy montaż do fiatów.

a ceny całkiem przystępne tu mozna kupić przez neta

Napisano

> Kiedys kupowalem, ale juz nie kupie po tym jak podczas jazdy wyrwalo uszczelke z pod filtra i

> wywalilo przez nia olej z silnika.

widać za słabo przykręciłeś*.

jakby była dobrze zakleszczona, to nie ma bata, zeby coś takiego się wydarzyło.

*albo przykręciłeś tak mocno, aż się uszczelka wyrwała.

Słowem w którąś stronę przesadziłeś.

Napisano

Przez długie lata kupowałem tylko filtry do samochodu Filtron.

Od około 3 lat kupuje filtr oleju silnikowego Knecht, filtr powietrza Filtron.

Wydaje mi się że po zmianie filtra oleju na innego producenta kontrolka ciśnienia oleju szybciej gaśnie.

Napisano

> widać za słabo przykręciłeś.

> jakby była dobrze zakleszczona, to nie ma bata, zeby coś takiego się wydarzyło.

Nie ma takiej opcji aby byl za slabo przykrecony, dokrecam kluczem, nie sama reka. Sasiadowi w Skodzie tez raz wyrwalo uszczelke, wlasnie z pod filtra tej firmy.

Napisano

> jakość musi być dobra skoro te filtry idą na pierwszy montaż do fiatów.

> a ceny całkiem przystępne tu mozna kupić przez neta

Fiat na pierwszy montaz wklada filtry glownie marki FIAMM, a jesli chodzi o wklady to MANN lub UFI.

Napisano

> Fiat na pierwszy montaz wklada filtry glownie marki FIAMM, a jesli chodzi o wklady to MANN lub UFI.

Fiaty składane w PL mają WF Sedziszów.

ps, żeby nie mnożyć postów: Co ty masz za filtr, żeby przykręcać go kluczem?

Standardowe filtry przykręca się mocno ręką i to ma wystarczyć.

Napisano

Zawsze kupuję Filtron / WIX i jestem zadowolony ok.gif

Napisano

> Fiat na pierwszy montaz wklada filtry glownie marki FIAMM, a jesli chodzi o wklady to MANN lub UFI.

Purflux, a obecnie spotykam sie z clean filters .. tak wiec jak sie uda, jak sie wyceni dostawe tak sie kladzie zlosnik.gif

Napisano

> Fiaty składane w PL mają WF Sedziszów.

To trzeba bylo napisac, ze chodzi Ci o Fiaty skladane w PL, zostaly chyba raptem 2 modele, 500 oraz 600 (seicento) hmm.gif

> ps, żeby nie mnożyć postów: Co ty masz za filtr, żeby przykręcać go kluczem?

> Standardowe filtry przykręca się mocno ręką i to ma wystarczyć.

Jak masz reke jak Pudzian, to moze i wystarczy. Obecnie w GP ma wkladke, wiec nic nie cieknie, ale w CC 1.1 czy Punto niestety w 90% po dogreceniu reka filt caigle byl mokry od spodu i trzeba bylo mocniej dokrecac. Byc moze to wina fitrow akurat to tych samochodow, ale niestety tak bylo i zdarzalo sie, ze po zmianie filt+olej i przejechaniu kilkuset km musialem jescze raz dokrecic filtr albo go wymienic na inny, gdyz mocniej sie juz nie dalo dokrecic sick.gif

Napisano

> w CC 1.1 czy Punto niestety w 90% po dogreceniu reka filt caigle byl mokry od spodu i trzeba

> bylo mocniej dokrecac. Byc moze to wina fitrow akurat to tych samochodow, ale niestety tak

> bylo i zdarzalo sie, ze po zmianie filt+olej i przejechaniu kilkuset km musialem jescze raz

> dokrecic filtr albo go wymienic na inny, gdyz mocniej sie juz nie dalo dokrecic

Wymieniałem olej w SC 1.1 kumplowi, dokręcałem filtr ręką i po niecałym roku nic się nie poci nic się nie dzieje niewiem.gif

W Tico 4x wymiana filtra, raz koreański, raz filtron zawsze dokręcany TYLKO ręką i nigdy żadnego pocenia. W Mondeo 1.8 TD 6x wymieniany zawsze dokręcany ręką (tu akurat ojciec sobie wymieniał, ale wiem, że dokręca ręką na 100%), nigdy się nie pocił ok.gif

Raz się spotkałem z cieknącym filtrem oleju w Tico znajomej, ale to mechanik musiał dać ciała przy dokręcaniu bo był po prostu luźny, dociągnąłem go ręką i do teraz spokój palacz.gif

Jedyne co ja mogę poradzić co do samego dokręcania filtrów oleju to użyć tej takiej "gumowanej" rękawicy ta guma zdecydowania polepsza uchwyt i zwiększa siłę przez co jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby dobrze dokręcony ręką filtr puścił olej, uszczelkę przed przykręceniem zawsze powlekam świeżym olejem, potrzebne to czy nie taki mam nawyk spineyes.gif

Może jak dokręcasz kluczem to je "przeciągasz" i uszczelki puszczają ?? hmm.gif

Napisano

> To trzeba bylo napisac, ze chodzi Ci o Fiaty skladane w PL, zostaly chyba raptem 2 modele, 500 oraz

> 600 (seicento)

czy dwa modele, czy więcej- nieistotne. Fiat chyba nie zaryzykowałby wkładania czegoś niepewnego do nowego auta. A skoro zdecydowali się na WF Sędziszów, to zdecydowanie dobrze świadczy o tych filtrach.

> Jak masz reke jak Pudzian, to moze i wystarczy.

Nie mam jakiejś wielkiej pary w rękach, i pomimo tego nigdy nie zdarzyło mi się, żeby po przykręceniu filtra ręką coś ciekło. Trzeba tylko nie zapomnieć przesmarowac uszczelkę olejem i musi być dobrze.

> w CC 1.1 czy Punto niestety w 90% po dogreceniu reka filt caigle byl mokry od spodu i trzeba

> bylo mocniej dokrecac.

smarowałeś zawsze uszczelkę olejem tak jak zaleca instrukcja?

> Byc moze to wina fitrow akurat to tych samochodow

jakoś ciężko mi w to uwierzyć, niemniej może rzeczywiście wypuścili jakąś wadliwą partię, nie wykluczam.

Napisano

> czy dwa modele, czy więcej- nieistotne. Fiat chyba nie zaryzykowałby wkładania czegoś niepewnego do

> nowego auta. A skoro zdecydowali się na WF Sędziszów, to zdecydowanie dobrze świadczy o tych

> filtrach.

Byc moze ta firma sie poprawila, nie neguje tego ok.gif.Ale niestety kiedys sie na niej zawiodlem. Dobrze, ze awaria nastapila niedaleko domu, po tym jak wysadzilo olej.

> Nie mam jakiejś wielkiej pary w rękach, i pomimo tego nigdy nie zdarzyło mi się, żeby po

> przykręceniu filtra ręką coś ciekło. Trzeba tylko nie zapomnieć przesmarowac uszczelkę olejem

> i musi być dobrze.

> smarowałeś zawsze uszczelkę olejem tak jak zaleca instrukcja?

Zawsze smaruje olejem, w innym przypadku jest duze prawdopodobienstwo uszkodzenia uszczelki przy dokrecaniu. I kiedys nie bylo z tym problemu, ale mam wrazenie, ze z Filtronem robi sie tak jak z Mobilem, przeniesli produkcje i spadla jakos towarow.

> jakoś ciężko mi w to uwierzyć, niemniej może rzeczywiście wypuścili jakąś wadliwą partię, nie

> wykluczam.

Bardzo mozliwe, bo takie problemy mialem przez 3 wymiany oleju pod rzad. Jeden z krzywym gwintem, dokrecilem, z jeden strony doszedl do korpusu, a z drugiej szczelina 2 mm sick.gif i 2 szt puszczajace olej uszczelka. Ale zauwazylem, ze pozniej juz uszczelka byla innego ksztaltu, czyli widcznie jednak cos bylo z nia nie tak. A jak jest teraz to nie wiem, moze juz nie ma tego problemu. Slyszalem jeszcze o Filtronie ze 3-4 lata temu, ze poszla partia filtrow olejowych, w ktorych rozpadal sie wklad filtrujacy icon_eek.gifhehe.gif

Ale jedno jest pewne, ze takiego fitra nie poprawili do tej pory, a problem jest od kilku lat sick.gif

http://allegro.pl/filtr-powietrza-fiat-punto-ii-doblo-1-2-8v-nowy-i1418742222.html

Jest za wysoki o jakies 0,5-1cm, przez co ciezko jest zamknac obudowe fitra, a gdy juz to sie zrobi, to filtr jest zgniatany i powoduje uszkadzanie i zmiane ksztaltu tej bibuly filtrujacej sick.gif

Napisano

> Może jak dokręcasz kluczem to je "przeciągasz" i uszczelki puszczają ??

Najpierw dokrecalem reka, pojezdzilem kilka dni i patrze, ze po dluzszym postoju sa plamy oleju pod samochodem, a filtr mokry. Pozniej dokrecalem mocniej kluczem takim do fitrow, wycieralem do sucha i za kilka dni problem powracal. Dzialo sie to tylko i wylacznie z dwoma modelami filtrow, a dokladniej OP545 i OP545/2, roznia sie wymiarami. Juz numer katalogowy ich zapamietalem, bo musialem czesto reklamowac i brac nowy hehe.gif

Napisano

> Najpierw dokrecalem reka, pojezdzilem kilka dni i patrze, ze po dluzszym postoju sa plamy oleju pod

> samochodem, a filtr mokry. Pozniej dokrecalem mocniej kluczem takim do fitrow, wycieralem do

> sucha i za kilka dni problem powracal. Dzialo sie to tylko i wylacznie z dwoma modelami

> filtrow, a dokladniej OP545 i OP545/2, roznia sie wymiarami. Juz numer katalogowy ich

> zapamietalem, bo musialem czesto reklamowac i brac nowy

Aha no to chyba faktycznie tzw. "fabrik feler" ok.gif Ja teraz przechodzę na Knechta bo na Boscha się obraziłem ze względu na inne części spineyes.gif

Napisano

> Ostatnio olejowy wsadziłem Knecht, widzę różnicę i przy tym już zostanę.

Tzn. jak widzisz różnice? możesz coś więcej w tym temacie napisać hmm.gif

Napisano

> Aha no to chyba faktycznie tzw. "fabrik feler" Ja teraz przechodzę na Knechta bo na Boscha się

> obraziłem ze względu na inne części

Ja teraz u siebie zakladam ori, kupowane w ASO. W sumie wychodzi mnie to niewiele wiecej niz jakies zamienniki. Olejowy Mann, a powietrza nie pamietam, ale ten drugi pasuje idealnie w obudowe i ma wzmacniana konstrukcje wink.gif

Napisano

> Aha no to chyba faktycznie tzw. "fabrik feler" Ja teraz przechodzę na Knechta bo na Boscha się

> obraziłem ze względu na inne części

rotfl.gif Napisz do nich ze masz focha zlosnik.gif

Napisano

> Napisz do nich ze masz focha

Hehe oni mnie w d...e mają wiem o tym, ale ja już części Boscha nie kupie chyba, że z przymusu takie, których i tak nie da się innych - lepszych kupić, dla mnie Bosch zdecydowanie stracił pozycję w ciągu ostatniego roku moich doświadczeń mechaniczno-eksploatacyjnych z tą firmą, padały oryginalne części Boscha z pierwszego montażu po przebiegach po których nie powinny wykazywać jakiegoś nadmiernego zużycia crazy.gif

Napisano

> Hehe oni mnie w d...e mają wiem o tym, ale ja już części Boscha nie kupie chyba, że z przymusu

> takie, których i tak nie da się innych - lepszych kupić, dla mnie Bosch zdecydowanie stracił

> pozycję w ciągu ostatniego roku moich doświadczeń mechaniczno-eksploatacyjnych z tą firmą,

> padały oryginalne części Boscha z pierwszego montażu po przebiegach po których nie powinny

> wykazywać jakiegoś nadmiernego zużycia

Nie do końca sie z toba zgodze ale to tylko moje zdanie a zakładam tych klamotów naprawde sporo ,mało tego również widze co przychodzi na reklamacje i w dużej częśći sa to błedy ludzi ale to już inny temat wink.gif

Każdy ma do czegos uprzedzenie ja mam do francuzów zlosnik.gif i nigdy bym tego nie kupił zlosnik.gif

Napisano

> Nie do końca sie z toba zgodze ale to tylko moje zdanie a zakładam tych klamotów naprawde sporo

> ,mało tego również widze co przychodzi na reklamacje i w dużej częśći sa to błedy ludzi ale to

> już inny temat

> Każdy ma do czegos uprzedzenie ja mam do francuzów i nigdy bym tego nie kupił

No ja nie twierdzę, da się zepsuć przy montażu oczywiście, ale ja tu mówię o elemencie który był zamontowany w fabryce i wytrzymał 108kkm, a powinien 200kkm spokojnie... Chodzi o wysprzęglik hydrauliczny Boscha. Końcówki wtryskiwaczy do starych diesli z wtryskiem pośredniem też odkąd przenieśli produkcję do Indii padły na pysk i to potwierdza większość mechaników od diesli - bardzo dużo reklamacji np. w IC bo rozmawiałem z pracownikiem o tej sprawie bo też mi się trafiła zła końcówka jak ojciec wymieniał w starym klekocie spineyes.gif

Może akurat pechowo trafiłem, ale coraz więcej części produkowanych przez Boscha "made in India" "Made in South Africa" troszkę mnie zaczyna odpychać ok.gif

Oczywiście pewnie masz dużo większe doświadczenie ja nie jestem zawodowym mechanikiem, ale czasem tam coś powymieniam i "troszkę" się na Boschu przejechałem, a wiesz jak to jest, że najbardziej nam się ucierają w umyśle swoje doświadczenia i stąd może mam takie skrzywione podejście i właśnie uprzedzenia na podstawie jakichś szczątkowych doświadczeń które mogły być losowe i nie koniecznie mają potwierdzeni w globalnej statystyce wink.gif

Napisano

> Może akurat pechowo trafiłem, ale coraz więcej części produkowanych przez Boscha "made in India"

> "Made in South Africa" troszkę mnie zaczyna odpychać

Oryginał Toyoty w ASO jest teraz made in china smile.gif

Napisano

> Oryginał Toyoty w ASO jest teraz made in china

norma teraz, mann made in china tez idzie kupic, nie sa to wszystkie filtry ale jakas czesc idzie z fabryk z chin

Napisano

W takim razie należy płakać, a nie się cieszyć tym faktem tongue.gif Jeszcze jakiś czas temu nie wiem czy wszystkie, ale większość części Boscha była robiona w Europie... ok.gif Niestety tendencja jest teraz taka wśród wszystkich branż, wszystkich producentów, ale na szczęście pozostało jeszcze trochę marek, które trzymają produkcję w rodzimym kraju waytogo.gif

Napisano

> Witam,

> myślicie?

> Pozdrawiam

> Tomek

Ja kupuje Hengsta i Boscha ( pomimo tego że je w Afryce robią zlosnik.gif ) najczęściej ok.gif

Brendów aftermarketowych nie kupuje zlosnik.gif

Część filtrów i tak wykonują podwykonawcy ( wszyscy chcą mieć pełną gamę ale nie ma sensu produkować tylu filtrów więc np coś dla Hengsta robi Bosch i odwrotnie naklejając tylko ich logo )

Dla ciekawostki np. VW-wej grupy filtr paliwa UFI jest już od dawna robiony w Chinach, a filtr pow. dla jednego z silników gamy VW pochodzi z Filtrona.

Napisano

> PZL - Sędziszów S.A.

ja też zawsze szukam ich produktów.

filtron to miernota straszna - strach założyć, bo może nie podołać grinser006.gif

Napisano

> ja też zawsze szukam ich produktów.

> filtron to miernota straszna - strach założyć, bo może nie podołać

ja tam na filtronie zrobiłem 240kkm astrą i żadnych problemów nie było hmm.gif

Napisano

być może ten silnik przemielił wszystko palacz.gif

Napisano

> ja tam na filtronie zrobiłem 240kkm astrą i żadnych problemów nie było

Mimo wszystko polecam częściej zmieniać filtry zlosnik.gif.

Napisano

> Witam,

> filtron, czy jakieś noname...

Filtr oleju kupuję oryginalny w serwisie i nie mam jakichkolwiek powodów do narzekań na niego. Cena niewysoka więc nie opłaca się szukać alternatyw.

Filtr kabinowy - tu natomiast nie widzę różnic pomiędzy oryginalnym a zamiennikiem Filtron lub Mann, poza dużą różnicą w cenie.

Napisano

Przy każdej samodzielnej wymianie oleju (ma się kanał biglaugh.gif) zawsze dokręcałem ręką a potem jeszcze dociągałem delikatnie kluczem (takim z łańcuszkiem jakby ktoś nie wiedział...) i nigdy nie miałem problemów z Filtronem wink.gif

Edit: Jedynie co nie tak miałem z Filtronem to nieprawidłowy rozmiar filtra kabinowego i musiałem kominować 001.gif

Napisano

> Witam,

> myślicie?

> Pozdrawiam

> Tomek

ZTCP to w "serwisie dobrych cen" wymiana oleju to koszt ~50 PLN wraz z filtrem + cena oleju.

Chyba zamyka to wszelkie dalsze dyskusje, bo jak przywieziesz własy filtr to i tak skasują Cię więcej za gołą wymianę.

Napisano
  • Autor

> ZTCP to w "serwisie dobrych cen" wymiana oleju to koszt ~50 PLN wraz z filtrem + cena oleju.

> Chyba zamyka to wszelkie dalsze dyskusje, bo jak przywieziesz własy filtr to i tak skasują Cię

> więcej za gołą wymianę.

Oferta jest korzystna... ale zawsze robie wszytko sam przy swoich autach zeby.GIF Dla mnie to jest relaks podłubać sobie coś popołudniami... a jak jeszcze troszke kaski zostanie w kieszeni to już w ogóle miło... wiem, wiem co teraz niektórzy powiedzą... ale cóż. Do ASO jeździłem póki była gwarancja, a póxniej robie sam i koniec zeby.GIF

Napisano

> Tzn. jak widzisz różnice? możesz coś więcej w tym temacie napisać

Gasnąca ciut wcześniej kontrolka ciśnienia oleju.

Napisano

> Oferta jest korzystna... ale zawsze robie wszytko sam przy swoich autach Dla mnie to jest relaks

> podłubać sobie coś popołudniami... a jak jeszcze troszke kaski zostanie w kieszeni to już w

> ogóle miło... wiem, wiem co teraz niektórzy powiedzą... ale cóż. Do ASO jeździłem póki była

> gwarancja, a póxniej robie sam i koniec

Każdy ma jakieś-tam swoje zboczenie.

Napisano

Od "niewiadomo kiedy" oryginały Toyoty w ASO nie były Made in Japan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.