Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odcinkowe pomiary prędkości

Featured Replies

Napisano

> Ciekawym jest, że jako moderator pozwalasz sobie na takie stwierdzenia. Natomiast z uwagi na Twój

> specyficzny sposób bycia nie zamierzam wchodzić z Tobą w dyskusje.

Rozumiem, że właśnie skończyło Ci się dzieciństwo, bo dowiedziałeś się, że Mikolaja nie ma, a moderator nie jest święty. Przykro mi. Musiałeś jednak w końcu dorośleć. ok.gif

mar00ha

Napisano

> Ciekawym jest, że jako moderator pozwalasz sobie na takie stwierdzenia. Natomiast z uwagi na Twój

> specyficzny sposób bycia nie zamierzam wchodzić z Tobą w dyskusje.

Ale on jest moderatorem, nie papieżem zlosnik.gif

Napisano

> Się blachę zasłoni i heja do przodu.

> mar00ha

ja, niestety tylko w wołdze, mam taki patent (fabrycznie - miejsce na korbę) że mogę odchylać rejestrację w dół (rejestracja jest na spężynie i sama wraca do normalnego położenia... wystarczy dorobić linke ze środka, co mnie kusi szczególnie w perspektywie silnika który własnie się do Wołgi wkłada (174KM) zlosnik.gif

Nie ma nawet szansy żeby ktokolwiek to zaczaił, a że są czarne blachy to nie ma naklejki yay.gif

Napisano

Z tego co wiem, to obecnie żadne przepisy nie pozwalają na karanie na podstawie tzw. statystycznej kontroli prędkości, uśrednionej z jakiegoś tam odcinka. No chyba że mądrzy ludzie robią jakąś nowelę przepisów. Przykład. auto jechało 10km trasę z prędkością 80km/h i 140km/h - według jakiej prędkości nalezy ukarać kierowcę, 80 - chyba nie, 140, czy może średniej? Na jaką kwotę zostanie wystawiony mandat?

Napisano

> rowniez ani jednego remontu.

w to ci nie uwierze zlosnik.gif

jechalem tydzien temu do KR i na A4 standartowo zwężki sciana.giffacepalm.gifgrinser006.gif

Napisano

> Juz od

> roku do trojmiasta taniej jest poleciec niz tluc sie samochodem.

daj no jakis wiarygodny cennik

bo mi jakos w tamtym roku wychodzilo znacznie drozej hmm.gifgrinser006.gif

Napisano

> No i pytanie jaki dokładnie przepis ktoś złamał, o ile przekroczył prędkość (czy przyjmuje się,

> bezprawnie, że jechał ciągle z tą samą prędkością, czy też w terenie zabudowanym jechał

> przepisowo a poza 2x więcej przekroczył prędkość, niż wynikałoby ze średniej)?

Myślę, że takie bramki będą stawiane tylko na odcinkach jednorodnych z obowiązująca stałą prędkością dopuszczalną, na które nie da się wjechać inaczej niż przez bramkę i zjechać inaczej niż przez bramkę i po drodze nie można legalnie się ot tak zatrzymać na fajkę. Bo inaczej może być tak jak piszesz. ok.gif

Napisano

> Nie bądź takim optymistą. Przecież już fotoradary nas nauczyły, że jak właściciel nie prowadził to

> ma wskazać kto to był. Przecież tu będzie identycznie. A pomiar średniej prędkości to pojawił

> się wraz z pierwszymi wideorejestratorami i jakoś to tyle lat funkcjonuje. Ja tu nie widzę

> bubla.

No to załóżmy taką sytuację. Droga krajowa, odcinek 10km bez skrzyżowań. Jadę z kolegą. Dostaję wezwanie. Mówię, że prowadziłem i ja i kolega. Mówię nawet, że 5km ja i 5 kolega. Kto dostaje mandat i na jakiej podstawie?

Dodatkowo jaka jest średnia prędkość od której dają mandat. Jeśli jest równa dozwolonej to na drodze innej niż ekspresowa albo autostrada b. trudno mieć średnią równą dopuszczalnej i trzeba naprawdę za... szybko jechać. Jeśli zaś ustalą niższą wartość to już widzę jak przed sądem policja udowadnia, że obwiniony nie miał prędkości chwilowej na całym odcinku równej średniej.

IMO sens ma to tylko na autostradach i będzie wyłapywało w zdecydowanej większości tych, którzy znacznie przekraczają.

Napisano

> No przecież można nie wskazać, na taką okoliczność mandat będzie za niewskazanie sprawcy.

> Tutaj już Cię poniosło

Nie tak hop siup. Jeśli wie a nie wskaże to tak ale jeśli nie wie to nie. Był zdaje sie w tej sprawie wyrok SN.

Napisano

> Cały czas przekraczam prędkość. Nic nie zmienię w swoim postępowaniu.

Pisałem - masz prawo, masz też obowiązek zapłacić mandat, jeśli

na tymże przekraczaniu zostaniesz złapany. Bierzesz to na klatę? grinser006.gif

Napisano

> daj no jakis wiarygodny cennik

> bo mi jakos w tamtym roku wychodzilo znacznie drozej

Wejdz na Lot. Ja lecialem za 130zl w obei strony za osobe. Jak zarezerwujesz wczesniej to cena super.

Napisano

> No przecież można nie wskazać, na taką okoliczność mandat będzie za niewskazanie sprawcy.

A nieprawda - to tylko jeśli odmówisz wskazania

A co jeśli oświadczysz że nie masz pewności a zmuszanie Cię do deklaracji kto stanowi nakłąnianie do fałszywych zeznań??

> Tutaj już Cię poniosło

smile.gif to już sobie tłumacz jak chcesz - z tym że to działa smile.gif

Napisano

> Z tego co wiem, to obecnie żadne przepisy nie pozwalają na karanie na podstawie tzw. statystycznej

> kontroli prędkości, uśrednionej z jakiegoś tam odcinka.

No co ty telewizji nie ogladasz, radia nie słuchasz, internetu nie czytasz??? zlosnik.gif

Od 1 stycznia br. obowiązuje Ustawa z dnia 29 października 2010 r. o zmianie ustawy - Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw,

Dz.U. 2010 nr 225 poz. 1466.

Polecam przeczytać Art 129h 2. (który jest właśnie o średnim pomiarze prędkości na odcinku drogi),a który wchodzi w życie z dniem 1 lipca 2011 r. (stąd ta magiczna data).

Co prawda pozostaje kwestia rozporządzenia, które by przedstawiało procedurę pomiaru w momencie kiedy na danym odcinku drogi mamy kilka ograniczeń prędkości... confused.gif

Napisano

> Myślę, że takie bramki będą stawiane tylko na odcinkach jednorodnych z obowiązująca stałą

> prędkością dopuszczalną, na które nie da się wjechać inaczej niż przez bramkę i zjechać

> inaczej niż przez bramkę i po drodze nie można legalnie się ot tak zatrzymać na fajkę. Bo

> inaczej może być tak jak piszesz.

ale one mają byc w miejscach niebezpiecznych a autostrada lub droga klasy S raczej do takich nie należa

Quote:

Bramki staną w niebezpiecznych punktach

Napisano

> jeśli na tymże przekraczaniu zostaniesz złapany

Jeśli zostanę złapany. ok.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> mar00ha

nie zapomnij o kominiarce i ciemnych okularach ,bo aparat pstryka w "paszczę" old.gif

a na poważnie to wystarczy wpisać "punkty" do nawigacji i najzwyczajnie zwalniać w tych miejscach

HanYs

Napisano

> Rozumiem, że właśnie skończyło Ci się dzieciństwo, bo dowiedziałeś się, że Mikolaja nie ma, a

> moderator nie jest święty. Przykro mi. Musiałeś jednak w końcu dorośleć.

> mar00ha

W jednym sie zgodzę z Tobą: Ignorancja to siła lizak.gif

Napisano

> No to załóżmy taką sytuację. Droga krajowa, odcinek 10km bez skrzyżowań. Jadę z kolegą. Dostaję

> wezwanie. Mówię, że prowadziłem i ja i kolega. Mówię nawet, że 5km ja i 5 kolega. Kto dostaje

> mandat i na jakiej podstawie?

tak samo jak z fotoradarem, jednostki będą kombinować a cała reszta zasili budżet państwa

> Dodatkowo jaka jest średnia prędkość od której dają mandat. Jeśli jest równa

dozwolonej to na

> drodze innej niż ekspresowa albo autostrada b. trudno mieć średnią równą dopuszczalnej i

> trzeba naprawdę za... szybko jechać. Jeśli zaś ustalą niższą wartość to już widzę jak przed

> sądem policja udowadnia, że obwiniony nie miał prędkości chwilowej na całym odcinku równej

> średniej.

> IMO sens ma to tylko na autostradach i będzie wyłapywało w zdecydowanej większości tych, którzy

> znacznie przekraczają.

Tutaj to już zupełnie nie rozumiem. Policja zmierzy średnią prędkość i będzie się starała udowodnić, że kierowca nie jechał jednostajnie a przekraczał np. ponad 50 przez minutę, żeby przez następną minutę jechać 50 poniżej limitu??

Napisano

> nie zapomnij o kominiarce i ciemnych okularach ,bo aparat pstryka w "paszczę"

Jak juz nie uda się zidentyfikować auta po blachach, to kominiarka niepotrzebna.

> a na poważnie to wystarczy wpisać "punkty" do nawigacji i najzwyczajnie zwalniać w tych miejscach

To działa w przypadku fotopstryków. Nawet w nawigację nie trzeba wpisywać, bo są odpowiednie znaki przed nimi. Ale odcinkowe pomiary, ze słupami co 10 km, gdy masz do przejechania np 400 km to już porażka.

mar00ha

Napisano

> W jednym sie zgodzę z Tobą: Ignorancja to siła

Uznajmy zatem, że to Twoje motto. ok.gif

mar00ha

Napisano

> No co ty telewizji nie ogladasz, radia nie słuchasz, internetu nie czytasz???

> Co prawda pozostaje kwestia rozporządzenia, które by przedstawiało procedurę pomiaru w momencie

> kiedy na danym odcinku drogi mamy kilka ograniczeń prędkości...

Ano, oto wałśnie chodzi że brak jak zwykle rozporządzeń i właśnie co w sytuacji tzw. wyjątków i jak je rozpatrywać.

... nie oglądam TV i nie czytam internetu grinser006.gif

Napisano

> No to załóżmy taką sytuację. Droga krajowa, odcinek 10km bez skrzyżowań. Jadę z kolegą. Dostaję

> wezwanie. Mówię, że prowadziłem i ja i kolega. Mówię nawet, że 5km ja i 5 kolega. Kto dostaje

> mandat i na jakiej podstawie?

a na zdjęciach będziecie rozumiem przesiądnięci smile.gif? Czy nosicie podczas jazdy maski karnawałowe? bo chyba nie chcesz im wciskac ze sie 2 razy przesiadałeś specjalnie za i przed kolejną kamerą?

> Dodatkowo jaka jest średnia prędkość od której dają mandat. Jeśli jest równa dozwolonej to na

> drodze innej niż ekspresowa albo autostrada b. trudno mieć średnią równą dopuszczalnej i

> trzeba naprawdę za... szybko jechać. Jeśli zaś ustalą niższą wartość to już widzę jak przed

> sądem policja udowadnia, że obwiniony nie miał prędkości chwilowej na całym odcinku równej

> średniej.

> IMO sens ma to tylko na autostradach i

kazdej innej drodze krajowej na terenie niezabudowanym...

> będzie wyłapywało w zdecydowanej większości tych, którzy

> znacznie przekraczają.

no to chyba oczywiste smile.gif

Napisano

> jakiś tekst

> prędkość podróżowania drastycznie spadnie

> HanYs

Ja tam nie wiem czy to dobry pomysł. Przejeżdżam koło nich codziennie (Raszyn/Nadarzyn) i średnia wychodzi mi lekko ponad 50km/h, a wolno nie jeżdżę...

Poza tym jak znam życie to ludziki zaraz sie zorientują jaką średnią można tam pomykać i z taką będą jeździć nie zależnie od wszystkiego. Teraz należałoby sie zastanowić co jest bardziej niebezpieczne. Pocinanie ponad normę w miejscach do tego dogodnych ale zwalnianie na wszystkich ograniczeniach czy z tempomatem rowno nieleznie od wszystkiego...

Napisano

> ale one mają byc w miejscach niebezpiecznych a autostrada lub droga klasy S raczej do takich nie

> należa

Z tego co media czasem donoszą to są to najniebezpieczniejsze drogi w Polsce zlosnik.gif

Napisano

> a na poważnie to wystarczy wpisać "punkty" do nawigacji i najzwyczajnie zwalniać w tych miejscach

no chyba nie bardzo, skoro ma to być pomiar w kilku punktach, to co ci da zwolnienie przed samą kamerą, skoro:

"Bramka zarejestruje każdy przejeżdżający samochód dzięki zamontowanych na niej specjalnych kamerach. Urządzenia będą rozmieszczone co 10 kilometrów.(...) Można dokładnie odczytać numer rejestracyjny pojazdu, godzinę i średnią prędkość, z jaką jechał."

Napisano

> Z tego co media czasem donoszą to są to najniebezpieczniejsze drogi w Polsce

wierzysz mediom zlosnik.gif

ktos niedawno wrzucal tutaj link do mapki, na ktorej bylo pokazane bezpieczenstwo na drogach i z niej wynikalo, ze najbezpieczniejsze drogi w PL to autostrady i eSki

Napisano

> Ja tam nie wiem czy to dobry pomysł. Przejeżdżam koło nich codziennie (Raszyn/Nadarzyn) i średnia

> wychodzi mi lekko ponad 50km/h, a wolno nie jeżdżę...

> ...

dokladnie

ja dzisiaj wracalem z wroclawia bezpieczna ósemnka i na odcinku, gdzie sa te magiczne bramki srednia moja predkosc to 99

(maly ruch, wszystkie swiatla zielone)

Napisano

> tak samo jak z fotoradarem, jednostki będą kombinować a cała reszta zasili budżet państwa

Nie chodzi mi wcale o kombinowanie ale o możliwości prawne dowiedzenia, ze ktoś popełnił wykroczenie.

> dozwolonej to na

> Tutaj to już zupełnie nie rozumiem. Policja zmierzy średnią prędkość i będzie się starała

> udowodnić, że kierowca nie jechał jednostajnie a przekraczał np. ponad 50 przez minutę, żeby

> przez następną minutę jechać 50 poniżej limitu??

Ustawienie prędkości średniej równej dopuszczalnej nie ma sensu. Żeby na normalnej drodze uzyskać prędkość średnią powyżej 90km/h trzeba chwilami jechać ok. 130km/h. Mimo wszystko takich jest niewielu. Nie wyłapie się wiec tych co miejscami jadą 110km/h. Żeby to miał sens trzeba by powiedzieć, że karani są wszyscy ci, którzy jechali ze średnią prędkością , powiedzmy 70km/h ale wtedy nie ma szansy na UDOWODNIENIE, że kierowca jechał 90km/h bo TEORETYCZNIE można tą średnią uzyskać jadąc mniej niż 90km/h. (wartości przykładowe)

Napisano

> Nie chodzi mi wcale o kombinowanie ale o możliwości prawne dowiedzenia, ze ktoś popełnił

> wykroczenie.

> Ustawienie prędkości średniej równej dopuszczalnej nie ma sensu. Żeby na normalnej drodze uzyskać

> prędkość średnią powyżej 90km/h trzeba chwilami jechać ok. 130km/h. Mimo wszystko takich jest

> niewielu. Nie wyłapie się wiec tych co miejscami jadą 110km/h. Żeby to miał sens trzeba by

> powiedzieć, że karani są wszyscy ci, którzy jechali ze średnią prędkością , powiedzmy 70km/h

> ale wtedy nie ma szansy na UDOWODNIENIE, że kierowca jechał 90km/h bo TEORETYCZNIE można tą

> średnią uzyskać jadąc mniej niż 90km/h. (wartości przykładowe)

Cos kombinujesz.

Jesli przez 5km bedziesz caly czas jechal 90km/h to twoja srednia wyjdzie dokladnie 90.

Zadna w tym filozofia.

Na malo ruchliwej drodze jest calkiem mozliwe do osiagniecia.

Napisano

> Cos kombinujesz.

> Jesli przez 5km bedziesz caly czas jechal 90km/h to twoja srednia wyjdzie dokladnie 90.

Oczywiście, że tak. Tylko zostaje to jeśli.

> Zadna w tym filozofia.

> Na malo ruchliwej drodze jest calkiem mozliwe do osiagniecia.

A po co na mało ruchliwej drodze kontrola prędkości?

Ja na drogach krajowych jadę 100km/h średia wychodzi mi 45km/h (uwzględniając miasta). Uwierz, żeby na statystycznej drodze (statystyczna liczba zakrętów i normalny przeciętny ruch) utrzymać średnią 90km.h to trzeba zdrowo zapitalać. smile.gif

Napisano
  • Autor

> no chyba nie bardzo, skoro ma to być pomiar w kilku punktach, to co ci da zwolnienie przed samą

nie przed samą tylko na danym odcinku

HanYs

Napisano
  • Autor

> Jak juz nie uda się zidentyfikować auta po blachach, to kominiarka niepotrzebna.

Czyli z po "paszczy" nie szukają ?

> Ale odcinkowe pomiary, ze słupami co 10 km, gdy masz do przejechania np 400 km to

> już porażka.

to np. na całej Wawa Białystok będą ? shocked.gif

HanYs

Napisano

> Czyli z po "paszczy" nie szukają ?

> to np. na całej Wawa Białystok będą ?

> HanYs

Nie zlosnik.gif Beda np na odcinku przez miasto.

Napisano

> Ale po co płacić za prędkość skoro można po prostu jechać te 120 - 140 km/h?

Dodajmy do tych prędkości po 20 licznikowych km/h na przekłamania licznika oraz margines dozwolonego błędu i okazuje się, że można i w zgodzie z przepisami, i z szabelką w dłoni wink.gif

Napisano

> Nie chodzi mi wcale o kombinowanie ale o możliwości prawne dowiedzenia, ze ktoś popełnił

> wykroczenie.

Nie widzę przeciwwskazań. Jak już pisałem pomiar średniej prędkości stosowany jest od lat za pośrednictwem wideorejestratorów. Bramki działają tak samo ale z większą dokładnością.

> Ustawienie prędkości średniej równej dopuszczalnej nie ma sensu. Żeby na normalnej drodze uzyskać

> prędkość średnią powyżej 90km/h trzeba chwilami jechać ok. 130km/h. Mimo wszystko takich jest

> niewielu. Nie wyłapie się wiec tych co miejscami jadą 110km/h. Żeby to miał sens trzeba by

> powiedzieć, że karani są wszyscy ci, którzy jechali ze średnią prędkością , powiedzmy 70km/h

> ale wtedy nie ma szansy na UDOWODNIENIE, że kierowca jechał 90km/h bo TEORETYCZNIE można tą

> średnią uzyskać jadąc mniej niż 90km/h. (wartości przykładowe)

Podejrzewam, że bramki będą działać na odcinkach nie pozostawiających wątpliwości co do dopuszczalnej predkości, czyli odcinek raczej bez świateł

Napisano

> Podejrzewam, że bramki będą działać na odcinkach nie pozostawiających wątpliwości co do

> dopuszczalnej predkości, czyli odcinek raczej bez świateł

imo to nawet lepsze rozwiazanie niz fotoradary, bo przy tych pierwszych zwalnia sie tylko na chwile a na bramkach musimy utrzymac max V przez caly odcinek

w uk dziala super, czasami i 20 km jak sa roboty drogowe, wszyscy jada rowniutko grinser006.gif

Napisano

> Czyli z po "paszczy" nie szukają ?

Się CSI naoglądałeś. zlosnik.gif

> to np. na całej Wawa Białystok będą ?

A wiadomo co im w te durne, wyzyskiwaczowe łby strzeli?

mar00ha

Napisano

> imo to nawet lepsze rozwiazanie niz fotoradary, bo przy tych pierwszych zwalnia sie tylko na chwile

> a na bramkach musimy utrzymac max V przez caly odcinek

> w uk dziala super, czasami i 20 km jak sa roboty drogowe, wszyscy jada rowniutko

Oczywiście, że lepsze. Nie złapie jak się zapomnimy i chwilowo przekroczymy prędkość bo można na chwilę wtedy zwolnić. Cały ruch będzie przebiegał płynniej- raczej jednostajna jazda grupy samochodów zamiast wyścigów od świateł do świateł

Napisano

> jakiś tekst

> prędkość podróżowania drastycznie spadnie

> HanYs

w jaki sposób identyfikowane są pojazdy przy dużym natężeniu ruchu ?

Napisano

> mar00ha

Mistrzowie prostej na motorach opanowali tą sztukę prawie do perfekcji.

Napisano

> Podejrzewam, że bramki będą działać na odcinkach nie pozostawiających wątpliwości co do

> dopuszczalnej predkości, czyli odcinek raczej bez świateł

I dlatego napisałem na początku, że ma to sens tylko na autostradach i ewentualnie ekspresówkach.

Napisano

> Uznajmy zatem, że to Twoje motto.

> mar00ha

Żenada facepalm.gif

Walnij parę banów za błędy ortograficzne i koniecznie za kropki. biglaugh.gif

I będzie "Pan" zadowolony.

P.S.cos bym wkleił ale brak mi odpowiedniego emota. biglaugh.gif

Napisano

> Żenada

> Walnij parę banów za błędy ortograficzne i koniecznie za kropki.

> I będzie "Pan" zadowolony.

> P.S.cos bym wkleił ale brak mi odpowiedniego emota.

To może wklej przykład mojego bana za błędy ortograficzne i/lub kropki. W przeciwnym przypadku uznam, że naruszasz Regulamin w punkcie 10d i skieruję doniesienie do któregoś z moderatorów.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Się CSI naoglądałeś.

XXI wiek old.gifwink.gif więc cholera ich wie zlosnik.gif

np. CPD ma na autach kamerki ( w kogucie) które sprawdzają "tablice" zaparkowanych aut gdy pan władza jedzie z normalną prędkością icon_eek.gif

jeśli masz jakies niezapłacone mandaty to system podaje położenie dla policyjnych holowników i za moment masz blokadę na kole albo odholowane auto icon_eek.gif

HanYs

Napisano

> przecież kamery są wystraczająco szybkie

> HanYs

a skąd kamera wie, że to auto co wyjeżdża ze strefy to to samo co wjechało 10 minut i 5 sekund wcześniej a nie to, które wjechało 11 minut temu a zostało wyprzedzone przez kilka innych szybszych pojazdów.

Będą kody kreskowe na masce malować i skanery, czy jakiś urzędnik będzie patrzył w monitor i na kartce wynotowywał kto jakim autem i o której godzinie ... ?

Napisano

> a skąd kamera wie, że to auto co wyjeżdża ze strefy to to samo co wjechało 10 minut i 5 sekund

> wcześniej a nie to, które wjechało 11 minut temu a zostało wyprzedzone przez kilka innych

> szybszych pojazdów.

> Będą kody kreskowe na masce malować i skanery, czy jakiś urzędnik będzie patrzył w monitor i na

> kartce wynotowywał kto jakim autem i o której godzinie ... ?

przeciez od tego sa blachy grinser006.gif

po to sa normowane aby taka wlasnie kamerka mogla je sobie szybciutko zeskanowac ok.gif

czasami widuje jedna kamerke na 3 pasy i nawet przy duzym natezeniu (m25 - kto byl ten wie) wystarcza

Napisano

> XXI wiek więc cholera ich wie

Na szczęście polski budżet nie wytrzymałby zakupu takich wynalazków. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> przeciez od tego sa blachy

> po to sa normowane aby taka wlasnie kamerka mogla je sobie >szybciutko zeskanowac

wiele lat temu ZUS skanował deklaracje rozliczeniowe. Wielu do dzisiaj nie ma składek na koncie

> czasami widuje jedna kamerke na 3 pasy i nawet przy duzym natezeniu (m25 - kto byl ten wie)

> wystarcza

jaki program dokonuje identyfikacji wjazd-wyjazd ze strefy i wylicza prędkość ?

Napisano

Zastanawiam sie, czy ten system normalnie funkcjonuje noca?

Czy kamery tego systemu potrafia skanowac numery rej. pojazdow noca bez wspomagania flesza?

Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.