Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Bravo 1.9 MULTIJET 1 Ręka stan ideal

Featured Replies

Napisano

Swoja drogą wygląda na to że właściciel sprzedał wrak handlarzowi, a ten naprawił i udaje głupa. Pytanie czy top odpada pod jakieś paragrafy?

A swoja drogą to w miare młode auto. Skoro poszła całka i to z OC sprawcy to tam musiał być niezły syf po tej kolizji..

Krawiec

Napisano

> Swoja drogą wygląda na to że właściciel sprzedał wrak handlarzowi, a ten naprawił i udaje głupa.

> Pytanie czy top odpada pod jakieś paragrafy?

> A swoja drogą to w miare młode auto. Skoro poszła całka i to z OC sprawcy to tam musiał być niezły

> syf po tej kolizji..

> Krawiec

Napisać do sprzedawcy i pokazać aukcje gdzie jest uszkodzony, ciekawe co odpisze

Napisano

> Napisać do sprzedawcy i pokazać aukcje gdzie jest uszkodzony, ciekawe co odpisze

Ale w ogłoszeniu nie jest napisane, że auto bezwypadkowe. Chyba w Polsce nie ma zakazu sprzedaży aut po naprawach blacharskich, jeżeli jest dobrze naprawione to nie wiem w czym problem.

Napisano

Nie mógł się powstrzymać i musiał cofnąć licznik. O te 9000 ale zawsze.

Napisano

> Ten sam początek rejestracji, te same podkładki, takie same dywaniki. Dalej nie chce mi się

> przyglądać. Chyba trochę za dużo tych zbiegów okoliczności?

Jeżeli dobrze mi się wydaje, to to auto zostało naprawione z AC w jednym z warszawskich ASO Fiata wg wszystkich procedur przewidzianych przez producenta i wyłącznie na oryginalnych częściach.

O potwierdzenie powyższych postaram się dziś w ciągu dnia (znam ew. własciciela auta)...

Napisano

> Ale w ogłoszeniu nie jest napisane, że auto bezwypadkowe. Chyba w Polsce nie ma zakazu sprzedaży

> aut po naprawach blacharskich, jeżeli jest dobrze naprawione to nie wiem w czym problem.

Przeczytaj jeszcze raz ogłoszenie, napisał że bezwypadkowe, a nawet stan ideał

Napisano

>napisał że bezwypadkowe

od momentu odkupienia od poprzedniego właściciela nie miało kolizji zlosnik.gif

Napisano

> Przeczytaj jeszcze raz ogłoszenie, napisał że bezwypadkowe, a nawet stan ideał

Fakt, sorki. Co ślepemu po oczach ok.gif

Napisano

> Swoja drogą wygląda na to że właściciel sprzedał wrak

E... tam wrak, od razu taki brutalny jesteś. Drobna obcierka parkingowa była i zderzak był malowany. No a jak był zderzak malowany, to trzeba było maskę i błotniki cieniować hehe.gif

Auto młode, "w dizlu" - musiało wrócić na drogę.

Napisano

> zostało naprawione z AC w jednym z warszawskich ASO Fiata

Trochę dziwne by to było, bo jak w aukcji jest mowa o wycenie przez TU, to wskazuje na całkę.

Napisano

No ladnie yikes.gif Ja po zdjeciach sie nei zorientowalem, ze bity.

I co handlarzyna sprzedaje sick.gif Uciekac nawet nie patrzec na takei ogloszenia.

Napisano

> Jeżeli dobrze mi się wydaje, to to auto zostało naprawione z AC w jednym z warszawskich ASO Fiata

> wg wszystkich procedur przewidzianych przez producenta i wyłącznie na oryginalnych częściach.

Co nie zmienia faktu, ze pisanie w ogloszeniu "bezwypadkowy" jest naduzyciem.

Napisano

> Co nie zmienia faktu, ze pisanie w ogloszeniu "bezwypadkowy" jest naduzyciem.

Ładnie wyklepał to i napisał.

Wszak po klepaniu bezwypadkowy zeby.GIF

Napisano

> http://otomoto.pl/fiat-bravo-1-9-multijet-1-reka-stan-ideal-C17861803.html

> a w poprzednim życiu

> http://allegro.pl/fiat-bravo-1-9-multijet-2009r-uszkodzony-i1454187978.html

dopóki auta po szkodach całkowitych nie będą bezzwłocznie złomowane w prasach takie wałki będą mieć miejsca. Nie powinno byc czegoś takiego jak wartość pozostałości. TU powinno wypłacać całość a samochód demontowany lub niszczony w całości. VIN wpisany do CEPIK jako nierejestrowalny.

Napisano
  • Autor

> skąd wiesz, że to to samo bravo ?

od właściciela (wrzucił to na innym forum)

Napisano

> dopóki auta po szkodach całkowitych nie będą bezzwłocznie złomowane w prasach

Ale zdajesz sobie sprawę, że przy takim założeniu stawki ubezpieczeniowe wzrosną, pi razy drzwi dziesięciokrotnie ?

Poza tym całka ekonomiczna nie zawsze oznacza całkę technologiczną.

Złomowanie w prasie też niekoniecznie ma sens, bo w aucie jest masa nieuszkodzonych elementów, które można dalej eksploatować.

Napisano

> Ale zdajesz sobie sprawę, że przy takim założeniu stawki ubezpieczeniowe wzrosną, pi razy drzwi

> dziesięciokrotnie ?

> Poza tym całka ekonomiczna nie zawsze oznacza całkę technologiczną.

> Złomowanie w prasie też niekoniecznie ma sens, bo w aucie jest masa nieuszkodzonych elementów,

> które można dalej eksploatować.

Niech rosna + ogromny podatek/oplata za auta ponizej EURO<3. I mniejsze podatki na auta nowe. Od razu porządek by byl.

Napisano

> od właściciela (wrzucił to na innym forum)

Obecnego czy tego, który auto zakupił w salonie?

Napisano

tutaj pieknie widac, jak airbag nie pasuje

C17573797_4.jpg

C17861803_10.jpg

Napisano

> tutaj pieknie widac, jak airbag nie pasuje

i co to dowodzi, idź do salonu im takie bzdury wciskać hehe.gif

Napisano

> tutaj pieknie widac, jak airbag nie pasuje

Na tych fotkach tylko widać, że pierwsza jest robiona bez lampy błyskowej a druga z, dlatego wszystko się bardziej świeci a na guzikach odbija się światło.

Napisano

> Na tych fotkach tylko widać, że pierwsza jest robiona bez lampy błyskowej a druga z, dlatego

> wszystko się bardziej świeci a na guzikach odbija się światło.

mowie o airbagu pasazera

Napisano
  • Autor

> Obecnego czy tego, który auto zakupił w salonie?

sprzedającego rozbitka

Napisano

> Ładnie wyklepał to i napisał.

> Wszak po klepaniu bezwypadkowy

nie wiem jak to jest, ale handlarz zawsze może powiedzieć, że nie zna historii pojazdu, a poprzedni właściciel twierdził, że niebity i już...

Napisano

> mowie o airbagu pasazera

Pokaż palcem bo nie widzę.

Napisano

> Co nie zmienia faktu, ze pisanie w ogloszeniu "bezwypadkowy" jest naduzyciem.

to sie polactwo* nazywa a nie zadne naduzycie oslabiony.gif

* dla wszystkich [bip!] którym przeszkadzał oryginał

Napisano

> Pokaż palcem bo nie widzę.

Popatrz na klapę airbagu pasażera, widać szczelinę w lewym dolnym rogu.

Napisano

> Popatrz na klapę airbagu pasażera, widać szczelinę w lewym dolnym rogu.

Nie szczelinę, tylko odbłysk na krawędzi od lampy błyskowej...

Napisano

Takie same "szczeliny" widać na każdym poziomym załamaniu radia. zlosnik.gif To odblask od lampy.

Napisano

> sprzedającego rozbitka

Tak sobie myślę...Do takiego zdarzenia na pewno policmajstry były zawezwane, więc jakim cudem ostał mu się dowód rejestracyjny??

Napisano

> Tak sobie myślę...Do takiego zdarzenia na pewno policmajstry były zawezwane, więc jakim cudem ostał

> mu się dowód rejestracyjny??

Nie ostał się. PO naprawie auto przeszło badanie w okręgowej stacji kontroli pojazdów i dwód został oddany.

Krawiec

Napisano

> Nie ostał się. PO naprawie auto przeszło badanie w okręgowej stacji kontroli pojazdów i dwód został

> oddany.

> Krawiec

Na zestawie zdjęć rozbitka jest... hmm.gif

Napisano

> Na zestawie zdjęć rozbitka jest...

Bo nie zawsze zabieraja...

W moim przypadku auto odjechalo na lawecie a dowodu nie zabraliok.gif

Napisano

> Bo nie zawsze zabieraja...

> W moim przypadku auto odjechalo na lawecie a dowodu nie zabrali

Też takie przypadki znam - co nie znaczy, że tak ma być wink.gif

Napisano

> Też takie przypadki znam - co nie znaczy, że tak ma być

Jezeli auto nie jest w stanie odjechac o wlasnych silach to co w tym zlego?

Ja nawet nie myslalem, zeby naprawiac a sprzedaz "zlomu" bez dowodu bylaby na pewno bardziej skomplikowana...

Napisano

Gdzie Ty klapę airbagu widzisz icon_eek.gif Na zdjęciu w miejscu airbagu widać tylko białą plamę. Chyba, że ja ślepy jestem icon_eek.gif

Napisano

> Takie same "szczeliny" widać na każdym poziomym załamaniu radia. To odblask od lampy.

Kufa eksperci, co nawet tego modelu na ulicy nie widzieli zlosnik.gif

Napisano

> Kufa eksperci, co nawet tego modelu na ulicy nie widzieli

Widac, ze decha byla wyciagana. Sa slady, jest uszkodzony kawalek wykonczenia niedaleko gniazda usb. Musialo sie to stac przy rozbieraniu.

Napisano

> Widac, ze decha byla wyciagana. Sa slady, jest uszkodzony kawalek wykonczenia niedaleko gniazda

> usb. Musialo sie to stac przy rozbieraniu.

Nie twierdzę, że nie była wyciagana, ale tym, że widzisz jakies wady materiałowe i sugerujesz sie przez to, że auto było robione to ja Ci powiem, abys sie przeszedł do salonu i dokładnie zlukał jakośc samochodów marki Fiat. Najlepiej na kilku egzemplarzach zlosnik.gif

Co do airbagu się wypowiadałem, wiec tak powyższe nie ma żadnego związku

Napisano

Ale tam nie ma poduszki. Jest wyżej o jakies 25cm.

Po wystrzeleniu trzeba łatać deskę tymi "zaczarowanymi sposobami na dziury w desce". smile.gif

Niestety złomowanie wraków podroży składki ubezpieczeniowe. bedzie tak jak we Francji czy Hiszpani gdzie niewiele osób ma AC.

Napisano

> Nie twierdzę, że nie była wyciagana, ale tym, że widzisz jakies wady materiałowe i sugerujesz sie

> przez to, że auto było robione to ja Ci powiem, abys sie przeszedł do salonu i dokładnie

> zlukał jakośc samochodów marki Fiat. Najlepiej na kilku egzemplarzach

> Co do airbagu się wypowiadałem, wiec tak powyższe nie ma żadnego związku

Nie raz patrzylem jak co jest fabrycznie porobione i powiem Ci, ze u innych producentow jest podobnie. Z reszta mialem juz nie jednego Fiata, ale tak czy inaczej da sie poznac po samochodzie czy bylo cos wiecej grzebane, trzeba tylko czasem looknac troche glebiej wink.gif

Napisano

> Nie raz patrzylem jak co jest fabrycznie porobione i powiem Ci, ze u innych producentow jest

> podobnie.

Zgadza się, ale nie o tochodzi wink.gif

Z reszta mialem juz nie jednego Fiata, ale tak czy inaczej da sie poznac po

> samochodzie czy bylo cos wiecej grzebane, trzeba tylko czasem looknac troche glebiej

otóż to, ze zdjęć to można sobie co najwyżej zrobić dobrze zlosnik.gif

Napisano

> Zgadza się, ale nie o tochodzi

> Z reszta mialem juz nie jednego Fiata, ale tak czy inaczej da sie poznac po

> otóż to, ze zdjęć to można sobie co najwyżej zrobić dobrze

Dokladnie, na podstawie zdjec to sobie mozna oceniac, ale krajobrazy oink.gifzlosnik.gif.

Kazdy samochod to trzeba obadac wlasnorecznie i jesli ma sie pojecie, wprawne, bystre oko to bez miernika mozna stwierdzic, ze samochod byl walony i co mial robione, wymieniane wink.gif

EDIT: Jeszcze sie dopatrzylem, ze oslona na silniku jest od 16V, a silnik siedzi przeciez 8V.

Napisano

> Swoja drogą wygląda na to że właściciel sprzedał wrak handlarzowi, a ten naprawił i udaje głupa.

> Pytanie czy top odpada pod jakieś paragrafy?

> A swoja drogą to w miare młode auto. Skoro poszła całka i to z OC sprawcy to tam musiał być niezły

> syf po tej kolizji..

Całka poszła, bo widocznie tak miało być.

To samo auto można naprawić ZGODNIE Z TECHNOLOGIĄ w ASO za 20 i za 50 kpln - kwestia chęci.

Napisano

> Dokladnie, na podstawie zdjec to sobie mozna oceniac, ale krajobrazy .

> Kazdy samochod to trzeba obadac wlasnorecznie i jesli ma sie pojecie, wprawne, bystre oko to bez

> miernika mozna stwierdzic, ze samochod byl walony i co mial robione, wymieniane

Jak widać eksperci autokącikowi wiedzą lepiej zlosnik.gif

Ze zdjęć wszystko wiedzą, dzieci Neostrady normalnie facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.