Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1001 zastosowań ponadczasowego małego fiata...

Featured Replies

Napisano

> Dlaczego ignorant ?

bo laskawie mogl sie dowiedziec cobym nie komentowal zlosnik.gif

> Ty się znasz na sztuce ?

jak idzie jakas ladna ulica, potrafie dostrzec

>Zapewne masz taką wiedzę o niej, jak ten artysta o motoryzacji.

zapewne, ale jak to bylo w ktoryms filmie (60 sec chyba), skoro nie umiem pływać to trzymam swoje czarne dupsko z dala od basenu 270751858-jezyk.gif

• 8 miesięcy później...
Napisano

> Czyli klasycznie

> Fotki podesłane od krzychook, zrobione w Łodzi

i całkiem daje radę, u mnie na osiedlu też taki jeździ. Po odgłosie jaki pług wydaje to chyba nawet jest to jakoś elektrycznie sterowane

• 3 miesiące później...
Napisano

Dzisiaj wylądowaliśmy z serce.gif na Strażackiej w Warszawie i oczom naszym ukazał się Maluch.zip tongue.gif

kolekcja1261.jpg

kolekcja1262.jpg

kolekcja1263.jpg

kolekcja1264.jpg

kolekcja1265.jpg

kolekcja1266.jpg

Napisano

> Dzisiaj wylądowaliśmy z na Strażackiej w Warszawie i oczom naszym ukazał się Maluch.zip

Archiwum uszkodzone, brak możliwości dekompresji... hahaha.gif

Napisano

> Dzisiaj wylądowaliśmy z na Strażackiej w Warszawie i oczom naszym ukazał się Maluch.zip

ale chyba bez silnika i wnętrza (siedzeń) bo by się to raczej aż tak nie skompresowało hmm.gif

Napisano

Ale pianka montazowa do naprawy dziur byla hehe.gifhehe.gif

Napisano

Dane naprawcze czynią cuda ok.gif

Napisano

Zastanawia mnie czy taka kostka od razu jest pakowana do pieca czy jeszcze jest "rozpakowywana" hmm.gif

Bo jednak sporo "niemetalu" jest w niej...

Napisano

> Zastanawia mnie czy taka kostka od razu jest pakowana do pieca czy jeszcze jest "rozpakowywana"

> Bo jednak sporo "niemetalu" jest w niej...

Z tego co mi się wydaje to przepuszczają to przez taki specjalny kombajn, który mieli tę kostkę na drobne kawałeczki.

W kombajnie są różne magnesy wychwytujące większe czy mniejsze części stalowe, są wanny z wodą gdzie cięższe kawałki opadają na dno, a lżejsze pływają po powierzchni, dmuchawy wydmuchujące drobniutkie i lekkie kawałki, sita, wytrząsacze jakieś itp.

Mniej więcej na takiej zasadzie to działa.

Napisano

> Zastanawia mnie czy taka kostka od razu jest pakowana do pieca czy jeszcze jest "rozpakowywana"

> Bo jednak sporo "niemetalu" jest w niej...

idzie w cos takiego a pozniej przez magnesy

Napisano

> idzie w cos takiego a pozniej przez magnesy

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifboje_sie.gif

Napisano

co się dziwisz hehe.gif

są jeszcze maszynki do rozdrabniania całych silników i skrzyń biegów zlosnik.gif

Napisano

> co się dziwisz

> są jeszcze maszynki do rozdrabniania całych silników i skrzyń biegów

No właśnie zastanawiam się czy ta maszyna jest w stanie zmielić także blok silnika yikes.gif

Ale niesamowite wrażenie robi - mieli jakby to nie była stal tylko papier panic.gif

Napisano

> No właśnie zastanawiam się czy ta maszyna jest w stanie zmielić także blok silnika

> Ale niesamowite wrażenie robi - mieli jakby to nie była stal tylko papier

do bloków i skrzyń jest inna - trochę mocniejsza

Napisano

> No właśnie zastanawiam się czy ta maszyna jest w stanie zmielić także blok silnika

> Ale niesamowite wrażenie robi - mieli jakby to nie była stal tylko papier

Aż mnie serce zabolało ooniee.gif

Napisano

> Aż mnie serce zabolało

Ciekawe jaki hurgot na żywo wydobywa się z tej maszyny yikes.gif

Napisano

> Aż mnie serce zabolało

widziałem maszynkę do rozczłonkowywania kompletnych zespołów silnik/skrzynia - podobnie działało , tylko zamiast mielić na drobne to kruszyło wszystko i demolowało do segregacji na alu, żeliwo i stal

Napisano

To gdzie tu jest ekologia ? Rozebrać samochód na części i wykorzystać je ponownie, resztę posortować, czy zmielić/zgnieść i wsadzić to do pieca ?

Napisano

> To gdzie tu jest ekologia ? Rozebrać samochód na części i wykorzystać je ponownie, resztę

> posortować, czy zmielić/zgnieść i wsadzić to do pieca ?

Po co rozbierać, jak się mieli, sortuje a potem do pieca ?

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Czyli klasycznie

> Fotki podesłane od krzychook, zrobione w Łodzi

Klasycznie i w Łodzi grinser006.gif:

0d77.jpg

Napisano

> Jak tam wsiąść?

Sposobem grinser006.gifwpysk.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> przecież zostawiono drzwi

Ja szczupły jestem, a jakby udało się tam wejść to na pewno nie bez problemów grinser006.gif

Napisano

> Ja szczupły jestem, a jakby udało się tam wejść to na pewno nie bez problemów

Ciekawe, czy ja bym się tam wcisnął zlosnik.gifgrinser006.gifhehe.gifok.gif

Napisano

O jap.... pad.gif

p0lq.jpg

f455.jpg

kl75.jpg

Quote:

przedmiotem aukcji jest urządzenie mechaniczne odnalezione na nowo nabytej posesji.

nie jestem w stanie dużo powiedzieć o urządzeniu, ale co wiem to powiem.

-dyliżans jest wyprodukowany na bazie fiata 126 nie mam pojęcia jakiego. nie znam się na tym.

-jest to urządzenie pięciokołowe. jedno z przodu, dwa z tyłu + 2 zapasowe.

-posiada bardzo wydajną klimatyzację, prawdopodobnie z silnika od wycieraczek lub coś w tym stylu.

-nie nadaje się do jazdy z "zimnym łokciem" bo wszystko sterowane jest za pomocą kończyn górnych

-odpala i jedzie, co spowodowało że zasiadłem za sterami, machając rękami jak ośmiornica urwałem linkę od sprzęgła.

-ma miejsca siedzące dla pilota, trzech karłów na tylnej kanapie i co najmniej 4 osób na dachu.

-zwraca na siebie większą uwagę niż opel calibra ze spojlerem z deski.

-ma około miliarda guzików/przycisków/wajch/dupereli, nie mam pojęcia co do czego. to może nawet latać.

-dodatkowe amelinionowe wloty powietrza, których największy cwaniak nie pomaluje.

-w opcji posiadam dach z tworzywa, podejrzewam że na celu ma kamuflowanie się w terenie miejskim.

-ma haka

-nic nie stuka, nic nie puka. przynajmniej nie słyszałem, bo wszystko jarmoli i się kolebocze.

-prawdopodobnie nie nadaje się do rejestracji, choć na wsi powiadają że poprzedni właściciel jeździł legalnie po drogach publicznych. blach i dokumentów brak.

jako że mieszkam na wsi, to dopuściłem się tuningu silnika.

-świece wyczyściłem szczotką drucianą

-przewody zapłonowe wymieniłem na niebieskie (teraz to ma moc)

wymaga lekkiego tuningu. akumulator trzeba naładować, linkę naprawić, przejrzeć i umyć. nie jestem znawcą takich sprzętów, to ma dla mnie za dużo kół, cylindrów i suwuw silnika.

tą super brykę, wystawiam od złotówki, lecz ze względu na bliską odległość do punktu skupu złomu, poniżej ceny złomu nie sprzedam. cena złomu + skrzynka piwa (możemy nią opić zakup) mnie w pełni usatysfakcjonuje. tylny zacisk hamulcowy wraz z adapretem, do hondy cr 250 też mogę przyjąć w imię rozliczenia. a może i sprzedam taniej. licytuj. lepiej żeby ktoś miał odrobinę hecy niż złomować takie cudo.

zainteresowanemu mogę dorzucić zepsutą pralkę, dwie lodówki i psy sąsiada bo mnie wkurwrzają.

zastrzegam sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji, bo lepiej zastrzec niż nie zastrzec.

----> tablica.pl ok.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Najpierw wyczaiłem brzydala na Google Street Viev spy.gif a potem przez kilka miesięcy przejeżdżając przez Łódź zaglądałem na to osiedle 893goodvibes.gif

Tadam zlosnik.gif

tpf3.jpg

2a31.jpg

u8yp.jpg

yftl.jpg

yxqu.jpg

xmdl.jpg

zlosnik.gif

Napisano

Widze, że odmalował.

Kiedyś miał w innym kolorze (szaro brunatny z czerwonym paskiem wokolo), chyba, że to jakiś inny egzemplarz. Ale miejsce postoju sie zgadza smile.gif

Musze poszukac gdzies fotki z wcześniejszego okresu.

Pozdrawiam

Napisano

> Widze, że odmalował.

> Kiedyś miał w innym kolorze (szaro brunatny z czerwonym paskiem wokolo), chyba, że to jakiś inny

> egzemplarz. Ale miejsce postoju sie zgadza

> Musze poszukac gdzies fotki z wcześniejszego okresu.

> Pozdrawiam

No właśnie kojarzę, że mi przysyłałeś takiego stwora w kolorze szarym/srebrnym zlosnik.gif

To musi być ten! wink.gif

Napisano

> No właśnie kojarzę, że mi przysyłałeś takiego stwora w kolorze szarym/srebrnym

> To musi być ten!

To na pewno ten bo często koło niego przejeżdżałem grinser006.gif

Napisano

> No właśnie kojarzę, że mi przysyłałeś takiego stwora w kolorze szarym/srebrnym

> To musi być ten!

widać że świeżo malowany - końcówka wydechu i jakiś wężyk z tyłu ma niebieskie

Tak na marginesie - jakiś inny motorek tam ma

Napisano

> malacz w wersji terenowej / buggy

> [image]http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/56/96/24/3456962468[/image]

> [image]http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/56/96/24/3456962468_4[/image]

> [image]http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/56/96/24/3456962468_6[/image]

> [image]http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/56/96/24/3456962468_2[/image]

> linka do ogłoszenia

z_lol1.gif Taki stary, a linków nie umie wklejać

Napisano

> widać że świeżo malowany - końcówka wydechu i jakiś wężyk z tyłu ma niebieskie

> Tak na marginesie - jakiś inny motorek tam ma

Wogóle jakiś bardzo inny się wydaje...Pomijając fakt zamej przeróbki - coś z zawieszeniem jest nie tak...No INNY zlosnik.gif

Napisano

> Taki stary, a linków nie umie wklejać

nie wiem co ja robię źle, klikam prawym na zdjeciu gdzie jest adres zdjecia i wklejam tutaj - tylko ze nie bangla, z innych stron ten sposob działa

Napisano

> Wogóle jakiś bardzo inny się wydaje...Pomijając fakt zamej przeróbki - coś z zawieszeniem jest nie

> tak...No INNY

z zawieszeniem również zwróciłem uwagę, ale teraz patrzę że ma znacznie większy rozstaw kół i jakieś modyfikacje deski rozdzielczej, więc może z malucha zostały tylko blachy, a osadzony jest na zupełnie innym podwoziu

Napisano

A ja po drodze coś takiego :

tk8a.jpg

tyle że czasu brakło żeby się z bliska przyjrzeć

• 1 miesiąc później...
Napisano

cd. czyli grill i wędzarnia w 1

dsc0906c.jpg

dsc0001col.jpg

dsc0002rk.jpg

i z grzeczności zlosnik.gifźródło

Napisano

> cd. czyli grill i wędzarnia w 1

> i z grzeczności źródło

Mignęło mi już wcześniej jedno ze zdjęć, ale nie wiedziałem gdzie to to stoi zlosnik.gif

Teraz już wiem... i szkoda, że tak strasznie daleko buu.gif

Napisano

> Mignęło mi już wcześniej jedno ze zdjęć, ale nie wiedziałem gdzie to to stoi

o widzisz, cieszę się że trafiłem zlosnik.gif

> Teraz już wiem... i szkoda, że tak strasznie daleko

to jak juz wiesz to możesz planować great trip drive.gif na przyszły rok

Napisano

> o widzisz, cieszę się że trafiłem

> to jak juz wiesz to możesz planować great trip na przyszły rok

Za daleko żeby jechać specjalnie po to zlosnik.gif

A już tamten rejon Polski mam "odhaczony" pod kątem rzeczy mnie interesujących 893goodvibes.gif

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Lewitujący Maluch w Piotrkowie Trybunalskim zlosnik.gif

1463972_528738663889394_536502008_n.jpg

Napisano

Ustrzelone w Bielsku - m.in. cabrio z laminatu i bąbel w wersji pick-up:

snm0.th.jpg

cxvg.th.jpg

ed1l.th.jpg

neat.th.jpg

687o.th.jpg