Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto okazja.

Featured Replies

Napisano

To jest tzw. okazja IMHO i jutro już tego auta nie będzie.

Golas bo golas, ale jeśli nie jest zgnity to do bujania po kolicy jak znalazł ok.gif

Punto I

Edit: Teraz doczytałem, że sprowadzony, czyli nie za 2000zł jednal zlosnik.gif

Ile teraz trzeba jeszcze wyłożyć, żeby móc jeździć?

Napisano

Na jednym zdjęciu jest oznaczenie mocy silnika obok kierunkowskazu, a na drugim już nie. Samo się na pewno nie odkleiło zlosnik.gif

Napisano

> Na jednym zdjęciu jest oznaczenie mocy silnika obok kierunkowskazu, a na drugim już nie. Samo się

> na pewno nie odkleiło

na ktorym zdjeciu nie ma? icon_eek.gif

Napisano

> To jest tzw. okazja IMHO i jutro już tego auta nie będzie.

> Golas bo golas, ale jeśli nie jest zgnity to do bujania po kolicy jak znalazł

> Punto I

> Edit: Teraz doczytałem, że sprowadzony, czyli nie za 2000zł jednal

> Ile teraz trzeba jeszcze wyłożyć, żeby móc jeździć?

Opis i zdjęcia na aukcji jak w pozostałch 99% ogłoszeń. A jak pojedziesz oglądać to zaraz się okaże, że jednak jest mała ryska, a może i szpachelka na nadkolu, podłoga od spodu pomalowana świeżym bitexem, etc.

Napisano

No nie taki golas. Elektryczne szyby posiada. A razem z tym w pakiecie chyba dawali centralny zamek.

Napisano

> No nie taki golas. Elektryczne szyby posiada. A razem z tym w pakiecie chyba dawali centralny

> zamek.

I ta tapicerka to nie taka znowu czysta-ale widać bardziej doczyścić się nie da zlosnik.gif

Napisano

> na ktorym zdjeciu nie ma?

Miałem na myśli zdjęcia lewej i prawej strony auta. Lewa strona bez naklejki, prawa ją posiada.

Napisano

Facet zakrywa tablice, więc pewnie został już zarejestrowany.

Napisano

> Miałem na myśli zdjęcia lewej i prawej strony auta. Lewa strona bez naklejki, prawa ją posiada.

I to jest dowód na czołówke z tirem ? hmm.gif

Napisano

> Miałem na myśli zdjęcia lewej i prawej strony auta. Lewa strona bez naklejki, prawa ją posiada.

... ale ja widzę z obu stron 60!

Napisano

> Facet zakrywa tablice, więc pewnie został już zarejestrowany.

Albo ma jeszcze zagraniczne numery. Naklejki na szybie brak crazy.gif

Napisano

> I to jest dowód na czołówke z tirem ?

A gdzie napisałem, że to dowód na czołówkę z tirem?

Napisano

> ... ale ja widzę z obu stron 60!

Teraz się przyjrzałem dokładnie. Masz rację, na obu jest ok.gif

Napisano

> Opis i zdjęcia na aukcji jak w pozostałch 99% ogłoszeń. A jak pojedziesz oglądać to zaraz się

> okaże, że jednak jest mała ryska, a może i szpachelka na nadkolu, podłoga od spodu pomalowana

> świeżym bitexem, etc.

Chciałbyś, aby 17-letni samochód był w stanie takim jak wyjechał z fabryki!!! Przy takim ruchu jaki jest obecnie i przez tyle lat użytkowania praktycznie jest niemożliwe ustrzec się jakiś stłuczek lub co najmniej obcierek. Jak nie ty to zrobisz, to tobie zrobią. No ale u nas każdy szuka samochodu bez jednej zaprawki, bez względu na to ile auto ma lat.

Napisano

> Chciałbyś, aby 17-letni samochód był w stanie takim jak wyjechał z fabryki!!! Przy takim ruchu jaki

> jest obecnie i przez tyle lat użytkowania praktycznie jest niemożliwe ustrzec się jakiś

> stłuczek lub co najmniej obcierek. Jak nie ty to zrobisz, to tobie zrobią. No ale u nas każdy

> szuka samochodu bez jednej zaprawki, bez względu na to ile auto ma lat.

Do tego za niecałe 2 tys zł smile.gif

Napisano

Jedna zima w Polsce i będzie wyglądał jak reszta starych samochodów.

Napisano

> Jedna zima w Polsce i będzie wyglądał jak reszta starych samochodów.

Moim zdaniem i tak warto.

Tak sobie mysle , ze teraz za 2 tys mamy normalne auto - Punto , a ja 12 lat temu kupilem za taka kase "Maluszka" , ktory ledwo dyszal zlosnik.gif

Napisano

Fajna 3 drzwiówka ok.gif

Napisano

jakby 16v albo chociaż 75KM to cena dobra choćby dla samego silnika i osprzętu. ale 60 to trochę mało grinser006.gif

Napisano

Tylna klapa to typowy element wierzchni korodujący w punto MKI. Inny to łączenie błotników z przednim zderzakiem. Ale generalnie karoseria dobrze znosi upływ czasu.

Gorzej z podwoziem. Auta krajowe w tym wieku trapią:

- korodująca podłoga pod nogami pasażera i na łączeniach podłoga - próg

- progi wyglądając ładnie z zewnątrz w środku mogą być nieźle skorodowane

- tylna belka (!)

- przewody hamulcowe (!)

- zapieczone łożyska mocowania kolumny

- skorodowana miska olejowa

Napisano

> Moim zdaniem i tak warto.

> Tak sobie mysle , ze teraz za 2 tys mamy normalne auto - Punto , a ja 12 lat temu kupilem za taka

> kase "Maluszka" , ktory ledwo dyszal

Dokładnie.

W latach 90tych za takie pieniądze nie było nic sensownego do kupienia.

Teraz za 2 kawałki są auta z lat 90tych, całkiem trwałe ok.gif

Napisano

> To jest tzw. okazja IMHO

ja wiem czy okazja, identyczny ale 1.2 75KM choć z widocznymi oznakami korozji na klapie (cały dół) i podłodze, elektryka szyb i CZ poszedł za 900 zł biglaugh.gif

Napisano

Białe kierunkowskazy były w droższej wersji ELX. Auto to wersja SX. Cos nie halo!

Napisano

> Białe kierunkowskazy były w droższej wersji ELX. Auto to wersja SX. Cos nie halo!

bo takie światła do punta to pewno majątek kosztowały i nikt z powodów estetycznych zmienić ich nie mógł..

Napisano

> bo takie światła do punta to pewno majątek kosztowały i nikt z powodów estetycznych zmienić ich

> nie mógł..

Może tak, może nie. Jest trop i trzeba to wyjaśnić.

Napisano

Mam SX (z czarnymi zderzakami) od nowości w rodzinie - kierunkowskazy białe Carello orginali 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

tak złożyli...

Napisano
  • Autor

> ja wiem czy okazja, identyczny ale 1.2 75KM choć z widocznymi oznakami korozji na klapie (cały dół)

> i podłodze, elektryka szyb i CZ poszedł za 900 zł

ok.gif

Właśnie z grubsza chodziło mi o to, że można teraz kupić jeżdżące auto, które jest w stanie przejść rzetelny przegląd techniczny za śmieszne pieniądze waytogo.gif

Czy tak jest w tym przypadku nie wiem, ale sporo jest ofert do 3000zł.

Napisano

> Może tak, może nie. Jest trop i trzeba to wyjaśnić.

Najlepiej przez komisję śledczą. Jak się komuś nie podoba, to nie kupi. W Peugeocie nie miałem w standardzie zapalniczki. Dołożyłem. Trzeba wyjaśniać, dlaczego została założona, bo jej być nie powinno? screwy.gif

Napisano

okazja to byla jak moja almere '97 za 1500 pln wystawilem zlosnik.gif

telefon to mi sie do czerwonosci rozgrzal zlosnik.gif

Napisano

> Jedna zima w Polsce i będzie wyglądał jak reszta starych samochodów.

A to u nas są jakoś specjanie niszczące samochody zimy czy jak icon_rolleyes.gif

Napisano

> Opis i zdjęcia na aukcji jak w pozostałch 99% ogłoszeń. A jak pojedziesz oglądać to zaraz się

> okaże, że jednak jest mała ryska, a może i szpachelka na nadkolu, podłoga od spodu pomalowana

> świeżym bitexem, etc.

I tu się zgadzam. Wczoraj kolega pojechał po auto gdzie m. in. w opisie pisało "W BARDZO DOBRYM STANIE TECHNICZNYM I WIZUALNYM... NIE WYMAGA WKLADU FINANSOWEGO." I było - wycieraczki które nie działają w trybie przerywanym, urwana linka od pochylania oparcia od strony pasażera, wyłączająca się ciągle sprężarka klimatyzacji, kawał zwykłej stalowej rury zamiast katalizatora. To tak co powiedział na gorąco, resztę przemilczał.

Napisano

> Najlepiej przez komisję śledczą. Jak się komuś nie podoba, to nie kupi. W Peugeocie nie miałem w

> standardzie zapalniczki. Dołożyłem. Trzeba wyjaśniać, dlaczego została założona, bo jej być

> nie powinno?

zauważyłem iż niektórym się wydaje, że handlarzowi opłaca się targać roz...walone auto z zagranicy, dospawać do niego drugą połówkę, poskładać do kupy, omalować i wystawić na sprzedaż za 1990 pln....

Napisano

> zauważyłem iż niektórym się wydaje, że handlarzowi opłaca się targać roz...walone auto z zagranicy,

> dospawać do niego drugą połówkę, poskładać do kupy, omalować i wystawić na sprzedaż za 1990

> pln....

Zobacz sobie po ile chodzą punciaki w wersji S z 1.1 pod maską np na mobile.de. Taki zdatny do jazdy to koszt 500 euro. Znasz jakiegoś handlarza filantropa, który przywiezie takie auto za darmo?

Napisano

> Zobacz sobie po ile chodzą punciaki w wersji S z 1.1 pod maską np na mobile.de. Taki zdatny do

> jazdy to koszt 500 euro.

taki złom to jest tam tani, większość biorą ze szrotów przecież

Napisano

> Golas bo golas, ale jeśli nie jest zgnity to do bujania po kolicy jak znalazł

Nie spotkałem egzamplarza bez korozji, to raczej jak szuganie igły w stogu siana grinser006.gif Tak samo jak z cieniasami długo szukałem zdrowej budy ale niestety to fiat grinser006.gif

Napisano

> Właśnie z grubsza chodziło mi o to, że można teraz kupić jeżdżące auto, które jest w stanie przejść

> rzetelny przegląd techniczny za śmieszne pieniądze

to ja bym wolał już jakiegoś francuza, są tanie bo nie budzą zaufania (nie wiem dlaczego) a blachy mają sporo lepsze a to najważniejsze w starszym aucie. Ostatnio sąsiad kupił za 1700zł citroena zx teraz pojechał nim w daleką podróż z rodziną. Do blachy nie mogłem się przyczepić, jedyne co zmieniłem mu klocki, tarzce z przodu, rozrząd potem założył sobie gaz i śmiga smile.gif

Napisano

> A to u nas są jakoś specjanie niszczące samochody zimy czy jak

drogi w fatalnym stanie, sporo soli na drogach, kamyki piaskują podowzie, w okresie letnik sół przyśpiesza korozję, ludzie nie rozumieją, że po zimie należy zawsze bezwarunkowo i obowiązkowo myć podwozie nawet w nowym aucie. I to nie tylko myjką, należy podnieść auto i użyć szczotki dodatkowo (nie drucianej oczywiście) no ale w polsce nikomu nie chce się wydać 20-30zł na taką usługę i w ten oto sposób krajowe auta wyglądają jak wyglądają.

Napisano

> Nie spotkałem egzamplarza bez korozji, to raczej jak szuganie igły w stogu siana Tak samo jak z

> cieniasami długo szukałem zdrowej budy ale niestety to fiat

No to zapraszam do mnie. Jesli znajdziesz odrobinę rdzy na moim PGT to jest Twoje hehe.gif

Napisano

> No to zapraszam do mnie. Jesli znajdziesz odrobinę rdzy na moim PGT to jest Twoje

to ja zapraszam do mnie smile.gif Byś był pierwszą osobą u której bym nic nie znalazł. grinser006.gif

Napisano

> to ja bym wolał już jakiegoś francuza, są tanie bo nie budzą zaufania (nie wiem dlaczego)

hmm może dlatego , P206 1100mpi vs AR156 jtdm

P206 - 2 razy holowany przez alfę ( 1 raz padła pompa paliwa przy 80tys km , 1 raz alternator i nie starczyło prądu aby wrócić do domu )

AR156 - 0 razy holowana przez pezota

wynik 2:0 , w tym wypadku 0 wygrywa;

alfa jest użytkowana na trasach więc ma prawie 2 X tyle przebiegu co 206 jeżdżony ''wokół komina''

obydwa auta mają tzw złą opinię , jednak alfa zawsze mnie dowozi do celu - jak na razie;

aha , 206 salonowa , nie od turasa , alfa także

ostatnio w tym nie rdzewiejącym francuzie, odpadł od rdzawej podłogi pręt trzymający tłumik końcowy

Napisano

> I to nie tylko myjką, należy podnieść auto i

> użyć szczotki dodatkowo (nie drucianej oczywiście) no ale w polsce nikomu nie chce się wydać

> 20-30zł na taką usługę i w ten oto sposób krajowe auta wyglądają jak wyglądają.

A gdzie w Polsce wykonać taką usługę? Jak potrzebowałem umyć podwozie to każdy rozkładał ręce. Jak znalazłem to okazało się, że podnośnik nie jest w stanie unieść samochodu a był to zwykły kompakt z poprzedniej dekady...

Napisano

> A gdzie w Polsce wykonać taką usługę? Jak potrzebowałem umyć podwozie to każdy rozkładał ręce. Jak

> znalazłem to okazało się, że podnośnik nie jest w stanie unieść samochodu a był to zwykły

> kompakt z poprzedniej dekady...

hmm jak nie miałem warunków robienia tego u siebie to praktycznie w każdej większej myjni z warsztatem takie coś mi robili. Czasami podnosili auto czasami podkładali poduchę podnosili z jednej strony myli dokładnie a potem z drugiej. Jedno jest pewne mycie spodu na myjni automatycznej niewiele daje. Ostatnio spłukiwałem spód xary rozłożyłem czarną folię, żeby nie zrobić syfu w garażu i nie zalać podnośnika okazało się, że na foli było potem jeszcze sporo soli jak wyschło.

Napisano

>to ja bym wolał już jakiegoś francuza, są tanie bo nie budzą zaufania (nie wiem dlaczego)

kup francuza to się dowiesz dlaczego są tanie. Ja już się na takim francuzie przejechałem i powiedziałem sobie, że nigdy więcej 270751858-jezyk.gif Zresztą paru moich znajomych też się nadziało 270751858-jezyk.gif

Fiaty może i rdzewieją ale zawsze mogę dojechać nimi do domu a Renaultem strach jechać dalej jak 50 km od domu wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.