Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polećcie lub odradźcie - auto za 10-11 kpln

Featured Replies

Napisano

Z racji pewnych zmian jakie się szykują w moim życiu muszę dokonać downgrade'u samochodu beksa.gif

W związku z tym potrzebuję auta z pewnymi kryteriami:

- auto musi być naprawdę 5 osobowe, bo mam 5-osobową rodzinę, którą chciałbym zabierać w komplecie

- nie musi to być auto potwornie duże, ale dobrze by było, gdyby było większe niż segment B.

- żadnych diesli, w grę wchodzi jedynie benzyna wolnossąca przystosowana do montażu IG.

- fajnie, gdyby miało klimatyzację i nie było hatchbackiem lub sedanem.

W związku, że budżet jest ograniczony liczę się z tym, że to będzie stare auto - mam nadzieję, że uda mi się odnaleźć w miarę dobre auto, którym uda się pojeździć trochę. Gdybyście mogli coś powiedzieć o każdym z modeli (co się psuje, dlaczego się psuje) lub podpowiedzieć może coś więcej do mojej listy z uzasadnieniem dlaczego. Może nie pomyślałem o jakimś aucie, a powinienem?

Wstępnie wybór padł na:

- Fiata Multiplę 1.6 (auto okropne wizualnie, ale zaczepiałem 2 użytkowników tego auta i każdy wypowiadał się pozytywnie)

- Citroena Picasso 1.8 (ponoć awaryjne auto, ale chciałbym to usłyszeć od kogoś, kto ma do czynienia z tymi autami)

z mniejszych

- Ford Focus Kombi MK1 1.6

- Skoda Octavia 1.6 lub 1.8

- Astra II kombi

- a może jakiś Japończyk tylko jaki?

Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi, byłbym wdzięczny za każdy konkret.

Napisano

> więcej do mojej listy z uzasadnieniem dlaczego. Może nie pomyślałem o jakimś aucie, a

> powinienem?

Daewoo Cię obrzydza ?

Jeśli nie, to może powinieneś spojrzeć na Lacetti/Rezzo(Tacuma).

Ceny wywoławcze będą wyższe, ale w budżecie się powinieneś zmieścić. Auto nie będzie bardzo stare, a może być całkiem fajnie wyposażone. No i oczywiście -50 do lansu i wstyd przed Ryśkiem - ale coś za coś.

Napisano

> z mniejszych

> - Ford Focus Kombi MK1 1.6

> - Skoda Octavia 1.6 lub 1.8

> - Astra II kombi

> - a może jakiś Japończyk tylko jaki?

> Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi, byłbym wdzięczny za każdy konkret.

Astra II bez problemu wchodzą z tyłu 3 foteliki, duża gama silników, kombiaki nawet pojemne. Wady silniki lubią olej - choć nie wszystkie, a blachę rdza w niektórych przypadkach. Tanie jak baszcz części, dobrze znoszą LPG.

Co do focusa teściu miał 1 ale 1,8 TTDI - naprawdę dobry wół roboczy - po za wymiana sprzęgła 1200 icon_eek.gif - lał ON i jeździł.

Napisano

> Daewoo Cię obrzydza ?

> Jeśli nie, to może powinieneś spojrzeć na Lacetti/Rezzo(Tacuma).

znajomy ma Lacetti 1.6 sedan i wszystko fajnie ale jedno ALE - to auto niestety jest dość głośne w środku (głośno słychać silnik). Przy wyższych prędkościach jest niestety męczące, przynajmniej dla mnie.

Napisano

> znajomy ma Lacetti 1.6 sedan i wszystko fajnie ale jedno ALE - to auto niestety jest dość głośne w

> środku (głośno słychać silnik). Przy wyższych prędkościach jest niestety męczące, przynajmniej

> dla mnie.

Wygluszenie podsufitki zalatwia duzo smile.gif koszt 100pln - EFEKT waytogo.gif

Napisano

Kolego tylko i wyłącznie Opel Astra G z silnikiem 1,6 SZR spełni wszystkie Twoje kryteria doboru z nawiązką. Idealny silnik do zagazowania, przestronne komfortowe wnętrze zapewniający wysoki poziom bezpieczeństwa czynnego oraz biernego wszystkim pasażerom. Doskonała ochrona antykorozyjna, oraz rewelacyjny poziom cen części z najwyższej półki - ideał jak widać jest tylko jeden ok.gif Opel ok.gif

Napisano

> Kolego tylko i wyłącznie Opel Astra G z silnikiem 1,6 SZR spełni wszystkie Twoje kryteria doboru z

> nawiązką. Idealny silnik do zagazowania, przestronne komfortowe wnętrze zapewniający wysoki

> poziom bezpieczeństwa czynnego oraz biernego wszystkim pasażerom. Doskonała ochrona

> antykorozyjna, oraz rewelacyjny poziom cen części z najwyższej półki - ideał jak widać jest

> tylko jeden Opel

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif zajady mi popekaly hehe.gif

Przepisales to z broszurki ?

O astrze mozna powiedziec wszystko ale tylko nie to ,ze jest przestronna czy wygodna bo niestety jest ciasna a fotele sa z drewnianej gabki... A bron Boze zanabyc taka bez regulacji wysokosci kolumny kierowniczej albo fotela kierowcy panic.gif

Napisano

> zajady mi popekaly

> Przepisales to z broszurki ?

> O astrze mozna powiedziec wszystko ale tylko nie to ,ze jest przestronna

Zależy dla kogo i do czego porównujesz. Nie raz jeździliśmy po 300km w 4 facetów z bagażnikiem załadowanym po dach namiotem i sprzętem do paintballa i na prawdę na komfort nikt nie narzekał.

Napisano

> Kolego tylko i wyłącznie Opel Astra G z silnikiem 1,6 SZR spełni wszystkie Twoje kryteria doboru z

> nawiązką. Idealny silnik do zagazowania, przestronne komfortowe wnętrze zapewniający wysoki

> poziom bezpieczeństwa czynnego oraz biernego wszystkim pasażerom. Doskonała ochrona

> antykorozyjna, oraz rewelacyjny poziom cen części z najwyższej półki - ideał jak widać jest

> tylko jeden Opel

Nowy rzecznik prasowy Opel Polska został znaleziony spineyes.gif

A co do tematu to Octavia Kombi będzie dobrym wyborem, 1.6 MPI lub 1.8 115 KM są idealne do gazu. Bagażnik z pewnością będzie aż nadto wystarczający. Astra II 1.6 8v też lubi LPG ale mniej komfortowa i mniej pojemna wink.gif

Napisano

> zajady mi popekaly

> O astrze mozna powiedziec wszystko ale tylko nie to ,ze jest przestronna czy wygodna bo niestety

> jest ciasna a fotele sa z drewnianej gabki... A bron Boze zanabyc taka bez regulacji wysokosci

> kolumny kierowniczej albo fotela kierowcy

A skąd Ty wiesz jak będzie autor wątku siedział?

A może to Ty jesteś nie wymiarowy i tylko na wozie drabiniastym Ci wygodnie?

Akurat regulacja kierwonicy w astrze to ma tak zaj... zakres, że faktycznie bez tego nie da się jeździć. Podobnie z fotelem.

I ciasna jest, ooo tak, ale chyba jak się człowiek z ikarusa przesiądzie.

Trafiłeś jak dzik w sosne

Napisano

> Nowy rzecznik prasowy Opel Polska został znaleziony

Cześć, rzeczniku skody... hehe.gif

> A co do tematu to Octavia Kombi będzie dobrym wyborem, 1.6 MPI lub 1.8 115 KM są idealne do gazu.

> Bagażnik z pewnością będzie aż nadto wystarczający. Astra II 1.6 8v też lubi LPG ale mniej

> komfortowa i mniej pojemna

Tia... 10 cm większy rozstaw osi, a w środku będzie mniej komfotrowa i mniej pojemna... hehe.gif

Bagażnik to nie wszystko.

Napisano

- Marea Weekend - jeśli ma być tanio i przestronnie

- Mondeo MkII kombi - wygodnie, niezłe wyposażenie, bezproblemowy gaz w silniku Zetec 1.8 i 2.0

- Focus MkI kombi - mniej wygodne, ale nadal fajne, silnik 1.6 żwawy nie jest, lepsze były TDDI

- Opel Astra G kombi - bardzo zwyczajny samochód, wolałbym Fordy z racji lepszego prowadzenia, ale silniki opla dobrze znoszą gaz i lubią wypić olej

- Mazda 626 kombi - przyzwoity japończyk, ale zdaje się, że ciągle trzyma cenę

- Nissan Primera

Ogólnie to mowa tutaj o samochodach z końca lat 90 ewentualnie z okolic 2000. Czyli nastoletnie. Czyli....... mocno się naszukasz, żeby kupić egzemplarz wart wydanych pieniędzy. A kasy wcale nie masz za wiele.

Poza tym przyzwyczaj się do myśli, że będziesz oglądał samochody zardzewiałe, wymęczone, podpicowane i śmierdzące plakiem. Ale może trafisz na coś dobrego.

Moim zdaniem lepiej wydać 5-6tysięcy na samochód jeszcze starszy, ale mieć rezerwę na naprawy. Z kombi to będzie jakaś Omega, Scorpio, Sierra kombi czy jakieś starsze Audi.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Cześć, rzeczniku skody...

Hmm, jak nie widzisz różnicy pomiędzy moją wypowiedzą a wypowiedzią Misiaczka to claps.gif

> Tia... 10 cm większy rozstaw osi, a w środku będzie mniej komfotrowa i mniej pojemna...

> Bagażnik to nie wszystko.

Miałem przyjemność (?) dość często jeździć Astrą II w pięć osób i można o tym wszystko tylko nie to że było komfortowo no.gif Zauważ że kolega przesiada się z Vectry C i przynajmniej w Skodzie będzie miał większy bagażnik co chyba ma dość duże znaczenie przy 5 osobach w rodzinie ; )

Napisano

Kuzyn ma Scenica I ph II 1,6 gdzieś tak od 2 lat, bardzo chwali to auto a wyjeżdza nim z rodziną wszedzie gdzie się da wycieczki w beskidy kilka razy w roku, w tym roku w góry stołowe. Mówi że jest zaskoczony Renaultem, ja też kupiłem Renę tylko że megane II 1,5 dci i też nią byłem na urlopie w górach (choć auto kupione 2 miesiace temu z nalatanymi "licznikowo" blisko 200tyś km sprawiła się super bez najmniejszych problemów). Więc może Renault.

Ps. W moim odczuciu i Scenic i Meganka mają dużo miejsca z tyłu, a w megance, IMO, jest bardzo przyjemnie z tyłu chyba nawet lepiej niż z przodu smile.gif.

EDYTA. W megance jest bardzo cicho, w porównaniu do niestety głośnej fiesty 1,8 D :D.

Napisano

> Hmm, jak nie widzisz różnicy pomiędzy moją wypowiedzą a wypowiedzią Misiaczka to

Żarcik to był, taki malutki. facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif

> Miałem przyjemność (?) dość często jeździć Astrą II w pięć osób i można o tym wszystko tylko nie to

> że było komfortowo Zauważ że kolega przesiada się z Vectry C i przynajmniej w Skodzie będzie

> miał większy bagażnik co chyba ma dość duże znaczenie przy 5 osobach w rodzinie ; )

A skoda miałeś okazję jechac w 5 osób? cfaniaczek.gif

Porównaj, ale nie z vectrą C. ok.gif

Co do bagaznika - 480ltr w astrze daje radę. ok.gif

Napisano

> Żarcik to był, taki malutki.

Spoko, wybaczam 20.GIFgrinser006.gif

> A skoda miałeś okazję jechac w 5 osób?

> Porównaj, ale nie z vectrą C.

> Co do bagaznika - 480ltr w astrze daje radę.

Gdybym nie jeździł Skodą w takich warunkach to bym nie porównywał ; ) Dyplomatycznie można jeszcze do zestawienia dorzucić Vectrę B Kombi, w tej cenie będzie egzemplarz po FL smile.gif

Napisano

Jak sie interesujesz Astra II , to moze i na Zafire spojrz - jak szukasz buso - podobnych

Znajomy mial kiedys Focusa I kombi 1.8 diesel - na przelatane ok 200 kkm 2 razy robil altek , ale chyba innych problemow nie mial.

Co do Picasso , znajomy sobie chwali , jedno co to dwumas mu sie szukuje ok 100kkm . za to kolezanka klnie jak szefc na to auto , ale Ona trafila ogolnie niezbyt zadbany egzemplarz

Napisano

> A skąd Ty wiesz jak będzie autor wątku siedział?

Raczej nie w foteliku?

> A może to Ty jesteś nie wymiarowy i tylko na wozie >drabiniastym Ci wygodnie?

Z tym wozem drabiniastym to zacytuje Ciebie : " Trafiłeś jak dzik w sosne "

> Akurat regulacja kierwonicy w astrze to ma tak zaj... zakres, że faktycznie bez tego nie da się

> jeździć. Podobnie z fotelem.

> I ciasna jest, ooo tak, ale chyba jak się człowiek z >ikarusa przesiądzie.

W Szczecinie od ladnych paru lat nie jezdza ikarusy smile.gif

ASTRA G jest ciasna i tyle. Mozesz mnie dalej zwymyslac ale takie sa fakty waytogo.gif

Napisano

> Zależy dla kogo i do czego porównujesz. Nie raz jeździliśmy po 300km w 4 facetów z bagażnikiem

> załadowanym po dach namiotem i sprzętem do paintballa i na prawdę na komfort nikt nie

> narzekał.

To nie moja wina ,ze paliliscie od wczesnej podstawowki icon_rolleyes.gif

Smiem twierdzic ,ze osoby 170 i wzwyz wygodnie tym autem w czworke nie pojada ok.gif

Napisano

> To nie moja wina ,ze paliliscie od wczesnej podstawowki

Nie będę komentował zawartości merytorycznej tego stwierdzenia, tego co wnosi do dyskusji ani jaki ma poziom.

> Smiem twierdzic ,ze osoby 170 i wzwyz wygodnie tym autem w czworke nie pojada

A ja śmiem twierdzić, że 3 osoby mające ponad 180 i jedna mająca ponad 195 dają radę.

Napisano

> Nie będę komentował zawartości merytorycznej tego stwierdzenia, tego co wnosi do dyskusji ani jaki

> ma poziom.

Wlasnie to zrobiles wink.gif

> A ja śmiem twierdzić, że 3 osoby mające ponad 180 i >jedna mająca ponad 195 dają radę.

Ale uszy obtarte od kolan wink.gif jechalem 2 razy w trase tym cudem w sedanie i w ostatnia sobote znajomek podrzucal mnie 3d htb = CIASNO i do tego fotele z drewna no.gif

p.s. nie chce byc zlosliwy ale nawiazujac do toostowego stwierdzenia z ikarusem , po przesiade z szaranczy kazde auto to ikarus wink.gif

Napisano

> Wlasnie to zrobiles

nie na tym komentowanie polega.

> Ale uszy obtarte od kolan jechalem 2 razy w trase tym cudem w sedanie i w ostatnia sobote znajomek

> podrzucal mnie 3d htb = CIASNO i do tego fotele z drewna

tu się zgodzę, HTB 3 i 5 drzwiowym jest mniej miejsca z tyłu jeżeli chodzi o głowę. aczkolwiek w wątku jest wspomniane o kombi.

> p.s. nie chce byc zlosliwy ale nawiazujac do toostowego stwierdzenia z ikarusem , po przesiade z szaranczy kazde auto to ikarus

luz, chociaż po przesiadce z Corsy/Uno doznania pewno niewiele różniące się od SC wink.gif

często jeżdżę Accordem VII kombi i Avensisem I tez kombi ( i paroma innymi autami więc porównanie jakieś mam ), uwierz mi, że to też nie jest auto, które 5 osobom zapewni taki komfort o jakim myślisz, dużo więcej od AII miejsca w środku nie znajdziesz.

Napisano

> Z racji pewnych zmian jakie się szykują w moim życiu muszę dokonać downgrade'u samochodu

> W związku z tym potrzebuję auta z pewnymi kryteriami:

> - auto musi być naprawdę 5 osobowe, bo mam 5-osobową rodzinę, którą chciałbym zabierać w komplecie

> - nie musi to być auto potwornie duże, ale dobrze by było, gdyby było większe niż segment B.

V70 z pierwszej serii, z benzynowym 2,4. Duże, klima, w tych pieniążkach wyrwiesz coś z rocznika 99-00, ceny części nie powalające, silnik łatwo się gazujący, rdzy brak.

Napisano

> zajady mi popekaly

się dba o buźkę to się zajadów nie ma zlosnik.gif

Żadna broszura nie odda tego co w rzeczywistości oferuje Opel. Katalog Opla obejmujący wszystkie jego zalety był by niczym Pismo Święte. W to auto się wsiada i nie chce się z niego wysiąść. Od tego czasu Ty i Opel stanowicie jedność. Zakręt w zakręt kilometr za kilometrem jesteście jednością, czujecie że zostaliście stworzeni dla siebie i jeden bez drugiego nie ma prawa bytu ok.gif

> O astrze mozna powiedziec wszystko ale tylko nie to ,ze jest przestronna czy wygodna bo niestety

> jest ciasna a fotele sa z drewnianej gabki... A bron Boze zanabyc taka bez regulacji wysokosci

> kolumny kierowniczej albo fotela kierowcy

Astra jest idealną propozycją dla każdego kierowcy. Za niezawodność, praktyczność, komfort i doskonałe właściwości jezdne należą się jej najwyższe noty - zresztą jak sama jej nazwa w tłumaczeniu na j.polski mówi to Gwiazda - a gwiazda to niebo, marzenia , piękno i doskonałość.

Napisano

> Nowy rzecznik prasowy Opel Polska został znaleziony

swoje chwalimy, cudzego nie znamy zlosnik.gif

Posiadanie Opla to swego rodzaju przejaw patriotyzmu. GM Gliwice to miejsce pracy dla naszych rodaków ok.gif

> A co do tematu to Octavia Kombi będzie dobrym wyborem, 1.6 MPI lub 1.8 115 KM są idealne do gazu.

ten model koncernu VW zbiera pochlebne opinie i dla mniej wymagających osób wierzących w legendę Wolfsburskiej marki może być jakąś alternatywą wobec Astry. Co do LPG to 1,6 przy dobrej sekwencji daje radę ok.gif

> Bagażnik z pewnością będzie aż nadto wystarczający. Astra II 1.6 8v też lubi LPG ale mniej

> komfortowa i mniej pojemna

Octavia jest bardzo ciasna z tyłu crazy.gif

Napisano

Dacia Logan

Bedzie najmlodsza

spora tylna kanapa

serwis (nawet autoryzowany) tani

tanie czesci

proste silniki 8v wiec bez problemu LPG

tylko, ze w tych pieniadzach to niestety raczej sedan

klima - no z tym roznie szczegolnie w najstarszych rocznikach

spojrzyj sie na nasza gielde, bardzo ladny egz. niestety bez klimy

Napisano

> się dba o buźkę to się zajadów nie ma

> Żadna broszura nie odda tego co w rzeczywistości oferuje Opel. Katalog Opla obejmujący wszystkie

> jego zalety był by niczym Pismo Święte. W to auto się wsiada i nie chce się z niego wysiąść.

> Od tego czasu Ty i Opel stanowicie jedność. Zakręt w zakręt kilometr za kilometrem jesteście

> jednością, czujecie że zostaliście stworzeni dla siebie i jeden bez drugiego nie ma prawa bytu

> Astra jest idealną propozycją dla każdego kierowcy. Za niezawodność, praktyczność, komfort i

> doskonałe właściwości jezdne należą się jej najwyższe noty - zresztą jak sama jej nazwa w

> tłumaczeniu na j.polski mówi to Gwiazda - a gwiazda to niebo, marzenia , piękno i doskonałość.

NIe tne cytatu ,zebys mogl skopiowac i wkleic w CV do opla wink.gif

Ja tam wsiadlem raz do astry II w salonie opla i odrazu chcialem wysiasc hehe.gif

Napisano

> luz, chociaż po przesiadce z Corsy/Uno doznania pewno >niewiele różniące się od SC

Corsa i Uno moglem smigac mimo braku regulacji kierni i fotela w Astrze G niestety nie frown.gif

> często jeżdżę Accordem VII kombi i Avensisem I tez kombi ( i paroma innymi autami więc porównanie

> jakieś mam ), uwierz mi, że to też nie jest auto, które 5 osobom zapewni taki komfort o jakim

> myślisz, dużo więcej od AII miejsca w środku nie >znajdziesz.

Bo to male auta byly smile.gif

Napisano

> Ja tam wsiadlem raz do astry II w salonie opla i odrazu chcialem wysiasc

Ja kiedyś musiałem sporadycznie jeździć służbową astrą I, od tego czasu na dźwięk słów "opel astra" odruchowo spluwam przez lewe ramię wink.gif Przymierzanie się do tego w salonie nawet nie przyszłoby mi do głowy zlosnik.gif

Z modelu I zapamiętałem absurdalnie twarde fotele, nerwową reakcję na kierownicę, marne trzymanie się drogi i absurdalne zużycie oleju, dochodzące do 1 litra na 1000 km - czy kolejne modele astry kontynuują te "zalety" ?

Napisano

> Przymierzanie się do tego w salonie nawet nie przyszłoby

> mi do głowy

Z nudy panie se wsiadalem bo kolejeczka oplowcow czekala do serwisu i jeden ja po szewiego wink.gif

> Z modelu I zapamiętałem absurdalnie twarde fotele, nerwową reakcję na kierownicę i marne trzymanie

> się drogi - czy kolejne modele astry kontynuują te >"zalety" ?

Do jedynki mozna dopisac jeszcze ruda wink.gif

Napisano

> Do jedynki mozna dopisac jeszcze ruda

O tym tylko słyszałem, ale nie miałem do czynienia, astra była służbowa, więc została spisana i sprzedana przed przerdzewieniem zlosnik.gif

Napisano

Nissan Primera P11.144

Napisano

Bez wzgledu jakie auto wybierzesz weź poprawke na to, że na dzień dobry żeby mieć pewność że dojedziesz bezproblemowo z punktu A do punktu G oink.gif bedziesz musiał w to auto po zakupie troche zainwestować o ile nie zrobił tego poprzedni wlaściciel (rzeczy jak rozrząd,wszytkie płyny, sprawdzenie w jakim stanie są tarcze i klocki,czy zawiesznie nie jest wytłuczone, bo na naszych drogach nie trudno o to,czy klima tylko jest czy naprawdę działa,nie ma wycieków z chlodnicy itp itd.) Moga to byc pierdoły, ale jak sie takich pierdół troche nazbiera to już idzie w konkretne koszty...że o dyskomforcie podczas jazdy, gdy na nierównościach tłucze sie choćby łącznik stabilizatora, czy wyje któreś łożysko, bo sie powoli kończy nie wspomne...

Polecam poszukać Astry II fajne auto proste i można trafić dość dobrze wyposażone za rozsadną kase ok.gif

Napisano

> NIe tne cytatu ,zebys mogl skopiowac i wkleic w CV do opla

takich opinia jak powyższa są miliony, czyli tyle ilu świadomych wyboru kierowców Opla ok.gif

> Ja tam wsiadlem raz do astry II w salonie opla i odrazu chcialem wysiasc

wszystko dlatego że do luxusu bardzo łatwo się człowiek przyzwyczaja ok.gif a im dłużej z nim obcujemy, tym trudniej wrócić nam do codziennej szarości, no chyba że się ma Opla ok.gif all inclusive 4 ever ok.gif

Napisano

> Z nudy panie se wsiadalem bo kolejeczka oplowcow czekala do serwisu i jeden ja po szewiego

Jest to kolejny argument "in plus" przemawiający za Oplem ok.gif

Jego użytkownicy to świadomi kierowcy serwisujący z należyta starannością swoje pojazdy w wyznaczonych przez serwis odstępach czasu ok.gif .

utlenianie się powierzchni metalicznej jest wyrazem szlachetności pojazdu i nie zakrawa na perwersyjną perforację, tylko w delikatny sposób oznajmia otoczeniu że mamy do czynienia z dojrzałym i w pełni sprawnym pojazdem, którego stan podzespołów mechanicznych jak i zawieszenia utrzymany jest w jak najlepszym stanie ok.gif Gdyby nie te delikatne wykwity to dzięki doskonałemu, ponadczasowemu design jakim niewątpliwie obdarzony jest model Astra wielu z przechodniów mogło by odnieść wrażenie że mają do czynienia z 2-3 letnim pojazdem

Napisano

Multipla 1.6 100km będzie dobra, szerokie nadwozie, bierzesz komplet pasażerów i jakoś podróżują w znośnych warunkach jesli chodzi o klime to ciezko znalezc auto bez niej cool.gif

Napisano

Może rozważ coś z trojaczków Evasion/806/Ulysse? Teść ma takiego z silnikiem 2,0 lpg, zrobił już ze 200kkm (kupił używany) i jest zadowolony. Ja po przejażdżce też byłem pozytywnie zaskoczony ok.gif

Napisano

Do Astry II dopisz Vectrę B. ok.gif

Napisano

> utlenianie się powierzchni metalicznej jest wyrazem szlachetności pojazdu i nie zakrawa na

> perwersyjną perforację, tylko w delikatny sposób oznajmia otoczeniu że mamy do czynienia z

> dojrzałym i w pełni sprawnym pojazdem, którego stan podzespołów mechanicznych jak i

> zawieszenia utrzymany jest w jak najlepszym stanie Gdyby nie te delikatne wykwity to dzięki

> doskonałemu, ponadczasowemu design jakim niewątpliwie obdarzony jest model Astra wielu z

> przechodniów mogło by odnieść wrażenie że mają do czynienia z 2-3 letnim pojazdem

ok.gifhahaha.gif Nie wiem, co jarałeś, ale ja też chcę zlosnik.gifpalacz.giffly.gif

Napisano

> Raczej nie w foteliku?

> Z tym wozem drabiniastym to zacytuje Ciebie : " Trafiłeś jak dzik w sosne "

> W Szczecinie od ladnych paru lat nie jezdza ikarusy

> ASTRA G jest ciasna i tyle. Mozesz mnie dalej zwymyslac ale takie sa fakty

Nie mam zamiary Cię zwymyślać, ale ciasność astry nie jest faktem, to tylko Twoje odczucie.

Odpowiadając autorowi wątku powinno się ograniczyć do doświadczeń techniczno eksploatacyjnych, a nie czy komuś w samochodzie wygodnie lub czy mu regulacji kierownicy wystarcza.

Ja np astre wspominam bardzo miło

Napisano

> Kuzyn ma Scenica I ph II 1,6 gdzieś tak od 2 lat, bardzo chwali to auto a wyjeżdza nim z rodziną

też o tym chciałem napisać - auto idealne dla rodziny ok.gif

Napisano

> Jest to kolejny argument "in plus" przemawiający za Oplem

> Jego użytkownicy to świadomi kierowcy serwisujący z należyta starannością swoje pojazdy w

> wyznaczonych przez serwis odstępach czasu .

> utlenianie się powierzchni metalicznej jest wyrazem szlachetności pojazdu i nie zakrawa na

> perwersyjną perforację, tylko w delikatny sposób oznajmia otoczeniu że mamy do czynienia z

> dojrzałym i w pełni sprawnym pojazdem, którego stan podzespołów mechanicznych jak i

> zawieszenia utrzymany jest w jak najlepszym stanie Gdyby nie te delikatne wykwity to dzięki

> doskonałemu, ponadczasowemu design jakim niewątpliwie obdarzony jest model Astra wielu z

> przechodniów mogło by odnieść wrażenie że mają do czynienia z 2-3 letnim pojazdem

Misiek, kończ Waść. zolta.gif

Napisano

> Z nudy panie se wsiadalem bo kolejeczka oplowcow czekala do serwisu i jeden ja po szewiego

Jedynką jeździłem 7 lat, miałem od nowości, samochód przez te lata parkowałem pod drzewem, jeździłem lato zima. Ruda w wielkości 3cmkw przy uszczelce szyby pojawiła się po 5 latach, naprawa kosztowała 9zł 50 groszy plus pół godziny pracy. O nerwowości kierownicy nic nie wiem, a jeździłem czasem jak szatan odrywając koła od asfaltu na wzniesieniach. Dwójką jeździłem 4 lata, parkowała w tym samym miejscu co jedynka, rudej nie stwierdziłem. Drogi trzymała się równie dobrze, choć już nie latała bo w międzyczasie ożeniłem się i urodziło mi się dziecko.

W pierwszej astrze przez 120tyś tłuczenia głównie po dziurawych drogach zużyłem jedynie dwa komplety klocków i tarcze. W dwójce po 40 tys po Warszawie musiałem wymienić końcówki drążków (180zł łącznie z badaniem geometrii). Potem jeździła jeszcze 25tyś bezawaryjnie do sprzedaży.

Może te astry którymi jeździłeś były jakieś felerne?

Napisano

Toost nie próbuj przekonać, nic nie da. On wie wszystko najlepiej i już, jak on ma jakieś odczucia to wszyscy mają mieć takie same i już.

Napisano

> Toost nie próbuj przekonać, nic nie da. On wie wszystko najlepiej i już, jak on ma jakieś odczucia

> to wszyscy mają mieć takie same i już.

Coś jak moja teściowa co wybierała samochód przymierzając łokieć do podłokietnika w drzwiach ...

Napisano

> Nie wszystkie typy silników.

No masz racje TWINPORTY ponoć nie za dobrze.

Napisano

jesli ma to byc auto naprawde 5 osobowe to tylko mini van typu scenic/multipla lub duuuuze kombi np: omega

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.