Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu jakie nowe auto.

Featured Replies

Napisano

Znajomy poprosił o pomoc.

Zastanawia się jakie auto wybrać, do wydania ma ok 90tyś zł.

Jego wymagania to auto musi być nowe z salonu.

Silnik diesel, skrzynia automatyczna. Klimatyzacja sterowana elektronicznie (climatronik)

Auto ma służyć do dojazdów do pracy, do przewożenia towarów małogabarytowych (kombi wystarczy)

A w weekendy jako auto rodzinne.

Co można zaproponować za tą kwotę ?

Napisano

jesli chce z climatronic to juz sobie odpowiedzales - VW bo ta marka tak nazywa automatyczna klime

Napisano
  • Autor

VW też jest brany pod uwagę, tylko który ? na passata kasy za mało a golf za ciasny.

Co do nazewnictwa automatycznej klimatyzacji proszę się nie czepiać zlosnik.gif

Napisano

> Co można zaproponować za tą kwotę ?

nieźle doposażone bravo smile.gif

Napisano

> nieźle doposażone bravo

Tak, tak-jak bedzie kombi....

Napisano

> Tak, tak-jak bedzie kombi....

jak na hatchbacka ma pojemny bagaznik ok.gif

co pradwa jest głębiej niż dłużej ale jest.

Napisano
  • Autor

Brawo jako auto rodzinne wydaje się być małe w sensie bagażnika.

Ja bardziej myślałem o jakimś aucie typu kombi.

Napisano
  • Autor

> Aż tak ciężko znaleźć?

> przykład

to nie jest automat.

Napisano

Alfa 159 2,0 jtdm SW , tylko nie wiem czy ma automat , do wyrwania w atrakcyjnych cenach

Napisano

> Znajomy poprosił o pomoc.

> Zastanawia się jakie auto wybrać, do wydania ma ok 90tyś zł.

> Jego wymagania to auto musi być nowe z salonu.

> Silnik diesel, skrzynia automatyczna. Klimatyzacja sterowana elektronicznie (climatronik)

> Auto ma służyć do dojazdów do pracy, do przewożenia towarów małogabarytowych (kombi wystarczy)

> A w weekendy jako auto rodzinne.

Jeśli kompakt za mały to bedzie cięzko.

Napisano

Nudne, bo nudne, ale Octavia kombi z przepastnym kombi wydaje się ciekawą (jak nie najciekawszą) propozycją pod względem użyteczności.

1.6 TDI z DSG vs 1.2 TSI z DSG to różnica 12.000zł w ambiente spineyes.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Jeśli ON ma za pół darmo to diesel może mieć sens w innym razie spineyes.gif

O 4000zł taniej od 1.6TDI jest 1.8 TSI.

Napisano

Ja bym popatrzył na Lagunę Kombi. Wiem, że Renault to obciach i w ogóle wink.gif ale jeździłem 2.0 dci 150KM i stwierdzam, że to całkiem fajne auto. Bagażnik niestety trochę mały i klapa na tyle skośna, że zmniejsza możliwości załadunkowe, a TomTom ma mapy pamiętające Bolesława Krzywoustego (za nowsze trzeba było zapłacić, mimo że w momencie zakupu było o 2 lata przeterminowane. yikes.gif Ale moim zdaniem mimo wszystko pozycja do rozważenia.

Edit

Nie zauważyłem, że skrzynia ma być automatyczna - to już w 90 się raczej nie zmieści...

Napisano

zwlaszcza w wersji kombii

Napisano

> octavia

to jest tera towar dla elyt.

jakieś pół roku czekania zlosnik2.gif

Napisano

> to jest tera towar dla elyt.

> jakieś pół roku czekania

i sie psuje hahahahah

Napisano

> i sie psuje hahahahah

bo to auto dla konesera zlosnik.gif

Napisano

> bo to auto dla konesera

konesera kapelusznika

Napisano

> Znajomy poprosił o pomoc.

> Zastanawia się jakie auto wybrać, do wydania ma ok 90tyś zł.

> Jego wymagania to auto musi być nowe z salonu.

> Silnik diesel, skrzynia automatyczna. Klimatyzacja sterowana elektronicznie (climatronik)

> Auto ma służyć do dojazdów do pracy, do przewożenia towarów małogabarytowych (kombi wystarczy)

> A w weekendy jako auto rodzinne.

VW Caddy.

Napisano
  • Autor

> Nudne, bo nudne, ale Octavia kombi z przepastnym kombi wydaje się ciekawą (jak nie najciekawszą)

> propozycją pod względem użyteczności.

> 1.6 TDI z DSG

Czy ktoś wie jak duża jest różnica między octavią kombi a golfem variantem ?

silniki te same 1.6 TDI z DSG

ceny też te same ale vw daje dużo więcej komfortowego wyposażenia.

Napisano

> Nie zauważyłem, że skrzynia ma być automatyczna - to już w 90 się raczej nie zmieści...

oznaczaloby to rabat od cen promocyjnych ok 20 tys. Automat jest od wersji Bose.

IMHO do zrobienia ale dopiero na przelomie roku

Napisano

Hyundai i40 kombi z dieselem 1.7 (115 kM lub 136 kM) bądź Ford Focus Titanium z dieslami 1.6 (95 kM lub 115 kM) bądź 2.0 (115 kM , 140 kM lub 163 kM) ... Jeszcze może Kia cee'd SW z silnikiem CRDi (115 kM) , choć tutaj nie podoba mi się że auto popularne na naszych drogach - drogówka policial.gifNie wiem jakie dokładnie tam ceny są ale pewnie w tych granicach szłoby coś wybrać ...

Napisano

peugeot 508sw

edit: zapomniałem o automacie, a w tej kasie raczej z tym silnikiem go nie będzie...

Napisano

> peugeot 508sw

Manual kosztuje już 92 tys. doliczy Automat mlotek.gif

Napisano

> Manual kosztuje już 92 tys. doliczy Automat

fakt pominąłem... automat

Napisano

> Alfa 159 2,0 jtdm SW , tylko nie wiem czy ma automat , do wyrwania w atrakcyjnych cenach

159 nie jest ani duża ani rodzinna. No chyba, że chodzi o rodzinę składającą się z dwóch osób. Wersja kombi ma strasznie wysoki próg w bagażniku.

Napisano

Skoro ma byc duze auto to zaproponuje Twojemu kumplowi Superba w combi lub jak ie potrzebuje w kombi to ten zwykly tez ma wielki i praktyczny bagaznik. Co do ceny to nie patrz na cennik bo w zaleznosci od salonu i zdolnosci negocjacji mozna spooooro wynegocjowac (wiem z doswiadczenia - 16% zlosnik2.gif) 20.GIF

Napisano

Scenic dci z dwusprzeglowym automatem ok.gif Za 90kzl będzie miał niezłe wyposażenie łącznie z navi.

Napisano

Golf ladniejszy zdecydowanie zlosnik.gif skoro daja do niego jeszcze wiecej 'komfortu' to bierz! wink.gif

Napisano

> Czy ktoś wie jak duża jest różnica między octavią kombi a golfem variantem ?

Różnica segmentów, Golf to kompakt a Octavia segment D wink.gifzlosnik.gif

powtarzam wink.gif

Napisano

> Różnica segmentów, Golf to kompakt a Octavia segment D

oj, octavia to raczej też kompakt...

Napisano

>Kia cee'd SW z silnikiem

> CRDi (115 kM) , choć tutaj nie podoba mi się że auto popularne na naszych drogach - drogówka

> Nie wiem jakie dokładnie tam ceny są ale pewnie w tych granicach szłoby coś wybrać ...

Bez urazy, ale trzeba mieć nie równo pod sufitem, żeby kupić cee'd SW za 90k zł. grinser006.gif

Napisano

Octavia, Superb , Golf, Focus, Astra- pełno tego jest. Może nawet C5 uda się wyrwać w takiej cenie przy rabatach obowiązujących w Citroenie.

Napisano
  • Autor

> Octavia, Superb , Golf, Focus, Astra

Czyli klasyki.

Jeśli octavia z silnikim 1,6 TDI z DSG jest w cenie ok90kzł to superb odpada bo na pewno będzie droższy (ten sam silnik)

Astra z dieslem i automat to tylko jedna wersja 165KM food.gif i dosyć ładnie wyposażona w cenie się mieści.

Nie patrzyłem na focusa jeszcze ale obstawiam podobnie.

Które z tych aut oferuje najwięcej miejsca dla pasażerów z tyłu ?

Napisano

> Które z tych aut oferuje najwięcej miejsca dla pasażerów z tyłu ?

Astra z tyłu jest ciasna. Co do Focusa to nie wiem

Napisano

> Różnica segmentów, Golf to kompakt a Octavia segment D

> powtarzam

Ciekawe , że są na tej samej płycie podłogowej i mają dokładnie ten sam rozstaw osi. icon_eek.gif

Napisano

> Ciekawe , że są na tej samej płycie podłogowej i mają dokładnie ten sam rozstaw osi.

Nie szkodzi grinser006.gifwink.gif

Napisano

> Ciekawe , że są na tej samej płycie podłogowej i mają dokładnie ten sam rozstaw osi.

ale zwisy mają różne smirk.gif

Napisano

> Czyli klasyki.

> Jeśli octavia z silnikim 1,6 TDI z DSG jest w cenie ok90kzł to superb odpada bo na pewno będzie

Tak jak Ci pisalem cena w cenniku a cena do zaplaty jest zupelnie inna smile.gif Mozesz sobie wybrac co bys chcial w superbie - wersje wyposazenia, motor i skrzynie a nastepnie wyslac zapytanie mailem lub telefonicznie do salonow w okolicznych miastach. My tak zrobilismy i w miescie 100km od Wrocka dali nam rabat 10500zl na nowe auto w stosunku do cennika zlosnik.gif jak cos to na priv podam dokladnie co i jak :D

pozdro

Napisano

> Które z tych aut oferuje najwięcej miejsca dla pasażerów z tyłu ?

Superb.........................................................., Golf/Octavia, Focus, Astra

Napisano

> Superb.........................................................., Golf/Octavia

para golf/octavia to raczej odwrotnie - golf ma w środku mniej miejsca niż octavia.

Napisano
  • Autor

> Superb.........................................................., Golf/Octavia, Focus, Astra

Astre chwalą że jest dłuższa o 13cm od swojej poprzedniczki (mowa o astrze 4 (J))

Superb odpada ze względu na zbyt wysoką cenę.

Napisano

koniecznie musi byc diesel?

takie egzystencjalne pytanie...

bo diesel to drogi ON oraz drogie serwisy i czesci i tutaj wymienie :

DPF

turbo

dwumase

wtryski

i ewentualnie problemy z głowicami w 2.0 TDI

najpierw niech kolega pojdzie do serwisu i zapyta ile kosztuje wymina/ naprawa czesci i co obejmuje gwarancja. ostatnio podnoszony temat na AK to gwarancja 40 tys km kii na dwumase...

Napisano
  • Autor

> koniecznie musi byc diesel?

Tak

> bo diesel to drogi ON oraz drogie serwisy i czesci i tutaj wymienie :

> DPF

Teraz nie ma innych diesli, każdy to ma. trzeba nauczyć się wypalać filtr lub po gwarancji go wyciąć.

> turbo

Nie wyobrażam sobie diesla bez turbo zlosnik.gif

> dwumase

Automat nie ma dwumasy.

> wtryski

niewiem.gif

> i ewentualnie problemy z głowicami w 2.0 TDI

2.0 TDI czyli grupa vw odpada, bo brany był pod uwagę silnik 1.6TDI

> najpierw niech kolega pojdzie do serwisu i zapyta ile kosztuje wymina/ naprawa czesci.

Myślę że jak ktoś ma 90k zł na nowe auto to będzie miał i na serwisowanie w ASO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.