Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OPEL Corsa C 1.8i vs TOYOTA Yaris TS Igr. 1.5i

Featured Replies

Napisano

a moze cos innego?

auto ma byc:

klasa B lub mniejsze

5 drzwi (warunek konieczny)

9s lub mnie do 100km/h

benzyna

spalanie srednie ponizej 8l/100km

powyzej 2003r

ponizej 20kPLN

auto ma byc codziennym dupowozem dla zony i dziecka (dlatego warunkim koniecznym sa 5d. - pozyczylismy od znajomych na tydzien PEUGEOTA 207 3d i absolutnie auto 3d nam nie odpowieda)

ja czasami chcialbym tez nim szybciej pojezdzic na amatorskich wyscigach, bez zadnego spinania sie oczekiwania wynikow - tylo dla zabawy

oba auta maja:

OPEL TOYOTA

1796 cc 1497 cc

92 kW 78 kW

6000 tpm 6000 tpm

165 Nm 145 Nm

4600 tpm 4200 tpm

202 km/h 190 km/h

9,0 s 9,0 s

1035 kg 925 kg

za yarisem przemawia to ze to TOYOTA

C22267795_1.jpg

za oplem to ze ma wieksza pojemnosc i pewnie przez to mniej trzeba krecic na obr ze podobnie jechac jak toyota. Pewnie tansze sa tez czesci i prostrze rozwiazania przy naprawach

m1fyh85bgepe_800.jpg

Yaris ma podobno utwardzone zawiesznie ok.gif nie wiem jak z Corsa

W Yarisie nie podobaja mi sie zegary (na szczescie w TS sa klasyczne wskazowkowe) na srodku kosoli. Srodek Corsy bardziej mi sie podoba - klasyczny

Jaka jest wasza opinia?

Napisano

mysle ze podstawowym problemem bedzie znalezienie egzemplarza.

Moim zdaniem bezpieczniejszy wybor to Corsa. Ale czy auto pasuje czy nie trzeba sie przejechac. Czesto pozornie fajne auta sa psute przez jakies wydawaloby sie drobiazgi np. dluga skrzynie biegow czy niewygodna pozycje za kierownica

Nie bardzo rozumiem wymaganie 5d do wozenia 1 osoby z 1 dzieckiem. Czesto woze syna Preludka i nie ma zadnych problemow, za niedlugo dojdzie mi jeszcze corka i tu przyznaje ze bedzie niewygodnie ale nie mam zamiaru sie poddawac zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mysle ze podstawowym problemem bedzie znalezienie egzemplarza.

> Moim zdaniem bezpieczniejszy wybor to Corsa. Ale czy auto pasuje czy nie trzeba sie przejechac.

> Czesto pozornie fajne auta sa psute przez jakies wydawaloby sie drobiazgi np. dluga skrzynie

> biegow czy niewygodna pozycje za kierownica

znajomy ma yarisa TS to bede mogl sie przejeachac godzej z corsa bo 1.8 to rodzynek

> Nie bardzo rozumiem wymaganie 5d do wozenia 1 osoby z 1 dzieckiem.

Czesto woze syna Preludka i nie

> ma zadnych problemow, za niedlugo dojdzie mi jeszcze corka i tu przyznaje ze bedzie

> niewygodnie ale nie mam zamiaru sie poddawac

corka na niecaly rok i wkladanie takiego dziecka do fotelika z tyl w aucie 3d to pomylka

tez myslalem ze bedzie ok i na probe pozyczylismy auta 3d zeby nie mowic sobie ze nawet nie spobowalismy - nam to nie pasuje auto musi miec min 4/5 furtek

Napisano

> mysle ze podstawowym problemem bedzie znalezienie egzemplarza.

A ja nie rozumiem, jaki jest sens kupowania małego miejskiego samochodu z silnikiem od dużego kombi? Po co oni to produkują i dla kogo? Corsa 1,8... hehe.gifhahaha.gif.

Napisano
  • Autor

> A ja nie rozumiem, jaki jest sens kupowania małego miejskiego samochodu z silnikiem od dużego

> kombi? Po co oni to produkują i dla kogo? Corsa 1,8... .

poco mi duze auto jak mam juz weekendowo wakacyjny dupowoz rodzinny?

autalnie zona jedzi toledo i .....wozi powietrze

male auto = niska masa = niskie spalanie (nawet przy kieszym silniku)

male auto = latwosc parkowania

a ze silnik ma miec wieszy to juz dla... tatusia devil.gif, choc mamusia tez marudzi ze 100KM w toledo to za malo clown.gif

Napisano

> A ja nie rozumiem, jaki jest sens kupowania małego miejskiego samochodu z silnikiem od dużego

Bo to jest wymysl EU, zeby pakowac silniki od kosiarek do aut grinser006.gif

Jak bylem w ChRL to auta klasy B zaczynaly sie zazwyczaj od pojemnosci 1,6 wink.gif

W kompakatch ciezko bylo znalezc cos ponizej 2 ltrok.gif

Podobnie jest w USA czy OZ...

Napisano

> Podobnie jest w USA czy OZ...

Tylko że tam nikt nie zwraca uwagi na spalanie, a u nas miesiąc po zakupie będzie tutaj pytał o dobrego gazownika w okolicy hehe.gif, bo mu taka Corsa wciągnie w mieście 12/100 facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

No jesli 125PS to jest do duzego kombi grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Nawet dla takiej Corsy to troche malo...

Napisano
  • Autor

> Tylko że tam nikt nie zwraca uwagi na spalanie, a u nas miesiąc po zakupie będzie tutaj pytał o

> dobrego gazownika w okolicy , bo mu taka Corsa wciągnie w mieście 12/100

ile wiecej spali yaris 1.5 od 1.0 ?

1L na 100km?

poza tym za spalanie glownie odpowiana masa i opor powietrza auta

pojemnosc silnika ma drugorzedne znaczenia (mowa o tym samym typoszegeru silnikow czyli np: R4 1.4 vs R4 1.8)

Napisano

> Tylko że tam nikt nie zwraca uwagi na spalanie, a u nas miesiąc po zakupie będzie tutaj pytał o

Nie mierz wszystkich swoja miara hehe.gif

Napisano

> ile wiecej spali yaris 1.5 od 1.0 ?

> 1L na 100km?

Przypuszczam, ze tak naprawde, w warunkach prawdziwego swiata (a nie debilnych sztucznych testow) to 1.5 moze sie okazac rownie oszczedne co 1.0. Bo przynajmniej costam jedzie i nie trzeba ciagle dusic do podlogi.

Napisano

> 1L na 100km?

> poza tym za spalanie glownie odpowiana masa i opor powietrza auta

> pojemnosc silnika ma drugorzedne znaczenia (mowa o tym samym typoszegeru silnikow czyli np: R4 1.4

> vs R4 1.8)

Zapomniałeś o jeszcze jednej drobnostce, mianowicie o charakterystyce jednostki napędowej zlosnik.gifok.gif

Od siebie mogę jeszcze zaproponować Punto 2fl 1,4 16v 5d - wersja Emotion, jeśli za duże,

to Panda 100HP, 1,4 16v 100KM, w obu skrzynki 6b. wink.gif

Co do Twoich wyborów, to szukać najmniej zajechanego, tego się nie kupuje do spokojnej jazdy crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Zapomniałeś o jeszcze jednej drobnostce, mianowicie o charakterystyce jednostki napędowej

> Od siebie mogę jeszcze zaproponować Punto 2fl 1,4 16v 5d - wersja Emotion, jeśli za duże,

nie za duze a za wolne...

> to Panda 100HP, 1,4 16v 100KM, w obu skrzynki 6b.

myslalem o tym ale

panda o dziwo tez du...y nie urywa jak na niska mase i 100KM - yaris jest duzo dynamiczniejszy przynajmiej na papierze

> Co do Twoich wyborów, to szukać najmniej zajechanego, tego się nie kupuje do spokojnej jazdy

to jest podstawa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przypuszczam, ze tak naprawde, w warunkach prawdziwego swiata (a nie debilnych sztucznych testow)

> to 1.5 moze sie okazac rownie oszczedne co 1.0. Bo przynajmniej costam jedzie i nie trzeba

> ciagle dusic do podlogi.

dokladnie

mam podobne wpomnienia z UNO 1.0 i 1.4 icon_rolleyes.gif

Napisano

> corka na niecaly rok i wkladanie takiego dziecka do fotelika z tyl w aucie 3d to pomylka

poczekaj jakies 3 miesiace i bedzie juz siedziec, kupisz nowy fotelik ktory mozna juz montowac normalnie z przodu i problem zalatwiony.

Napisano
  • Autor

> poczekaj jakies 3 miesiace i bedzie juz siedziec, kupisz nowy fotelik ktory mozna juz montowac

> normalnie z przodu i problem zalatwiony.

dziecko bedzie jedzic z tyl do momentu az nie urosnie na tyle zeby moga bez fotelika siedizec z przodu

takie mamy zasady w domu

Napisano
  • Autor

jest jeszcze VW POLO GTI 1.6 125KM w wersji 5d

tyle ze to podobno bialy kruk

Napisano

> poco mi duze auto jak mam juz weekendowo wakacyjny dupowoz rodzinny?

> autalnie zona jedzi toledo i .....wozi powietrze

> male auto = niska masa = niskie spalanie (nawet przy

> male auto = latwosc parkowania

moim zdaniem bzdura - łatwośc parkowania zależy od widoczności , mnie sie 100 razy lepiej parkuje ojca v 70 niz focusem 5 d

> male auto =

potencjalnie mniejsze bezieczeństwo.

Napisano

> a moze cos innego?

Odpuść sobie.

To są samochody, które:

1. Praktycznie nie były oferowane w Polsce (YTS miał zupełnie śladową sprzedaż, chyba przez rok był w cennikach).

Zostają zatem najlepsze-sprowadzone, wraz z kompletem problemów, z jakimi to się wiąże.

2. To nie są samochody, którymi "Opa, nach Kirche" - 8 letni samochód tej klasy zazwyczaj jest już zmęczony życiem i miewa za sobą sporo, niekoniecznie akceptowalnych przygód.

3. O spalaniu rzeczywistym poniżej 8.... Raczej zapomnij, ale kto wie...

Jak zawsze - zależy kto, zależy gdzie...

Reasumując - nie ten budżet, niestety.

Napisano

> Nie bardzo rozumiem wymaganie 5d do wozenia 1 osoby z 1 dzieckiem.

To tak samo jak "mnożę się = MUSZĘ mieć kombi, albo inną kolubrynę".

Baba se zażyczyła i nie przetłumaczysz. Alternatywą jest seks na wilka.

Napisano

> 1L na 100km?

A ile chcesz usłyszeć, że spali?

Bo odnoszę wrażenie, że do tego to sprowadzasz...

Corolla 1,4 po mieście (ale po PRAWDZIWYM mieście) chlipie między 8,5 a 10, zależnie od pory roku.

Możesz IMO traktować to jako wyznacznik.

Oczywiście jeśli chcesz iść swoją teorią, to mojemu teściowi jarek 1,0 wciąga ok 5/100.

Pamiętaj jednak, że on jeździ ze wsi zabitej dechami via drogi mocno gminne do siedziby gminy i z powrotem.

Odnoszę wrażenie, że osiągnięcie niższego spalania na tym sprzęcie jest absolutnie awykonalne, bo to najbardziej optymalna pod względem spalania koncepcja trasy.

Napisano

> corka na niecaly rok i wkladanie takiego dziecka do fotelika z tyl w aucie 3d to pomylka

A co to za problem zamontować fotel z przodu?

Napisano

> takie mamy zasady w domu

Bo?

Wychodzisz z założenia, że producenci samochodów się nie znają?

Napisano

> (ale po PRAWDZIWYM mieście)

WWA to prawdziwe miasto? hehe.gifzlosnik.gif

a co do tematu - mojej babie jak nie umiała jeździć Punto 2 1.2 60KM potrafiło wciągnąć 5l/100km po Krakowie (prawdziwym mieście). Inna sprawa że panicznie bała sie jechać i naciskać gaz - jeździła po 30-40km/h max. Po 2 miesiącach jak się rozkręciła auto zaczęło palić 6-7l. Więc wszystko zależy od stylu jazdy. Mój G6 1.6TDI supermuł potrafi w mieście wciągnąć 6 ale potrafi i 8,5 jak się chce nadążyć za normalnym ruchem rotfl.gifzlosnik.gif

Napisano

> 1L na 100km?

> poza tym za spalanie glownie odpowiana masa i opor powietrza auta

> pojemnosc silnika ma drugorzedne znaczenia (mowa o tym samym typoszegeru silnikow czyli np: R4 1.4

> vs R4 1.8)

Nie wiem jak 1.0, ale 1.3 po miescie przy dynamicznej jezdzie bez ostrych wariacji jest w stanie przekroczyc 8l/100km. Jezdzac delikatnie to okolo 6. Jak sie jezdzi wolno i spokojnie to jest ekonomiczna. W trasie przy wiekszych predkosciach tez spalanie rosnie przez krotka skrzynie. Ale to mowa o wersji 1.3.

Jak dla mnie Yaris ma za ciasne wnetrze. Jezdzilem zarowno wersja I jak i II, nie udalo mi sie znalezc wygodnej pozycji za kierownica.

Napisano
  • Autor

> Bo?

bo tak i juz. na wigile tez jest karp a nie dorsz bo tak i juz

Napisano
  • Autor

> Odpuść sobie.

> To są samochody, które:

> 1. Praktycznie nie były oferowane w Polsce (YTS miał zupełnie śladową sprzedaż, chyba przez rok był

> w cennikach).

> Zostają zatem najlepsze-sprowadzone, wraz z kompletem problemów, z jakimi to się wiąże.

> 2. To nie są samochody, którymi "Opa, nach Kirche" - 8 letni samochód tej klasy zazwyczaj jest już

> zmęczony życiem i miewa za sobą sporo, niekoniecznie akceptowalnych przygód.

wszystkie auta ktorymi jedze/lem sprowadzalem zza granicy lub oceanu i nie zaluje tej decyzji

tylko jedno kupilem w PL salonie - najgosza decyzja zycia sciana.gif bo bujam sie juz nim 9 rok (wczesniejsza sprzedaz = prezent dla obcego i mega utrata wartosci)

> 3. O spalaniu rzeczywistym poniżej 8.... Raczej zapomnij, ale kto wie...

> Jak zawsze - zależy kto, zależy gdzie...

> Reasumując - nie ten budżet, niestety.

jazda: 50% drogami podmiejskimi + wioski i 50% miasto (wroclaw) poza godz szczytu

Napisano

> a moze cos innego?

benzyna ale... może jakieś coś małego TDI - np Ibiza + chip? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A ile chcesz usłyszeć, że spali?

> Bo odnoszę wrażenie, że do tego to sprowadzasz...

> Corolla 1,4 po mieście (ale po PRAWDZIWYM mieście) chlipie między 8,5 a 10, zależnie od pory roku.

czyli podobnie jak zony obecne toledo 1.6

corsa czy yaris jest 150-250kg lzejszy wiec licze na nizsze spalania

Napisano

> WWA to prawdziwe miasto?

Przyjacielu, pozwól, że będę dla Ciebie kagankiem oświaty:

Chodzi o NATĘŻENIE RUCHU.

Mogę Ci wskazać pierdziszew dolny o takim natężeniu, jak i miejsca w administracyjnych granicach Warszawy, którymi leci sie warunkami spokojnej trasy pozamiejskiej.

Kompleksy pochodzenia masz?

Ups, doczytałem, że waćpan z krakówka... Chyba wykreślę ten pytajnik...

> Więc

> wszystko zależy od stylu jazdy.

Stale to powtarzam.

Stąd licytowanie się komu ile pali....

Może bez kom.

Napisano
  • Autor

> benzyna ale... może jakieś coś małego TDI - np Ibiza + chip?

diesel odpada nie bo nie i juz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> czyli podobnie jak zony obecne toledo 1.6

> corsa czy yaris jest 150-250kg lzejszy wiec licze na nizsze spalania

Masz prawo.

Chociaż może się ono okazać czczą życzeniologią...

Napisano

> Jak dla mnie Yaris ma za ciasne wnetrze. Jezdzilem zarowno wersja I jak i II, nie udalo mi sie

> znalezc wygodnej pozycji za kierownica.

YTS ma ZUPEŁNIE inne fotele niż std jarek.

Eliminuje to podstawowy jego problem - siedzenie jak na stołku kuchennym.

Napisano

> bo tak i juz. na wigile tez jest karp a nie dorsz bo tak i juz

Mów za siebie.

U mnie była sola, dorsz :-), śledź i łosoś.

Nie przepadam za mułojadem.

Napisano

> diesel odpada nie bo nie i juz

Panda 100HP ma moc tą samą co Yaris, w tej cenie będzie pewnie w najlepszym stanie - przyśpieszenia zapewnie zbliżone i 5d. A poza tym takie trochę "jajko-niespodzianka" na drodze zlosnik.gif

Napisano

> Przyjacielu, pozwól, że będę dla Ciebie kagankiem oświaty:

> Chodzi o NATĘŻENIE RUCHU.

> Mogę Ci wskazać pierdziszew dolny o takim natężeniu, jak i miejsca w administracyjnych granicach

> Warszawy, którymi leci sie warunkami spokojnej trasy pozamiejskiej.

> Kompleksy pochodzenia masz?

> Ups, doczytałem, że waćpan z krakówka... Chyba wykreślę ten pytajnik...

na żartach widzę się nie znasz, a może to jednak nie ja mam kompleksy hmm.gifzlosnik.gif

> Stale to powtarzam.

> Stąd licytowanie się komu ile pali....

> Może bez kom.

fTeDeIku wszystkim pali 5l biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

> YTS ma ZUPEŁNIE inne fotele niż std jarek.

To wiem.

> Eliminuje to podstawowy jego problem - siedzenie jak na stołku kuchennym.

Problemem nie byl sam fotel, a jego umiejscowienie, deska rozdzielcza itd.

Jak ustawilem fotel, ze z nogami miescilem sie jak nalezy, to kierownica byla strasznie daleko. Nawet ustawienie oparcia w pionie jak w krzesle kuchennym niewiele pomagalo sick.gif. Trzeba znalezc jakis kompromis w pozycji za kierownica. Zegary to takze pomylka. Jak siedzi sie dalej od dyski rozdzielczej, to nie wszystko na nich widac - trzeba sie pochylac do przodu podczas wpatrywania sie w nie. Dobrze, ze chociaz w TS sa analogowe, ale szkoda, ze dalej na srodku.

Napisano

> fTeDeIku wszystkim pali 5l

albo i mniej...

Napisano

Bo taki samochód jeździ, a nie toczy się...

Napisano

> ,bo mu taka Corsa wciągnie w mieście 12/100

wątpię by paliła więcej niż 1-2l od standardu, poza tym toczydło z silnikiem kosiarki będzie spalać nieproporcjonalnie dużo, jak tylko będzie się chciało z niego wycisnąć nieco dynamiki...

Napisano

Dodam ż średnie w yarisie 1,3 miałem koło 8.5/100. Kolega miał krótko 1.5 i szło 9 przy jeździe delikatnej bo do 4 tys to auto nie jedzie.

Napisano

Fajnie ze mu zagladasz do portfela ok.gif

Napisano

Z tych dwóch corsa. Silnik 1.8 fajnie jedzie od niskich obrotów. Części do tego opla znajdziesz bez problemu. Miałem jakiś czas taką corsę ale z silnikiem cdti. Kolega miał właśnie 1.8 i dawało frajdę z jazdy. Silnik opla dobrze znosi instalację lpg. Wnętrze dosyć praktyczne.

Opel nie tylko w klasie B jest dobrą relacją ceny wobec tego co oferuje.

Już nie szukasz xsary ? Nie tak dawno o nią tutaj pytałeś.

Napisano
  • Autor

> Z tych dwóch corsa. Silnik 1.8 fajnie jedzie od niskich obrotów. Części do tego opla znajdziesz bez

> problemu. Miałem jakiś czas taką corsę ale z silnikiem cdti. Kolega miał właśnie 1.8 i dawało

> frajdę z jazdy. Silnik opla dobrze znosi instalację lpg. Wnętrze dosyć praktyczne.

to jest duzy plus dla Corsy bo jak paliwo bedzie po 7zł to pewnie na LPG bedzie koniecznoscia

VVTI nie najlepiej radzi sobie z LPG

> Opel nie tylko w klasie B jest dobrą relacją ceny wobec tego co oferuje.

> Już nie szukasz xsary ? Nie tak dawno o nią tutaj pytałeś.

xsara byla swietna ze wzgledu na silnik 2.0 167KM ale ta wersja wystepowala tylko z buda 3d. Pojezdzilismy autem 3d i absolutnie sie dla nas nie nadaje

znowu kupowac xsare 2.0 137KM 5d bez sensu bo na rynku jest wiele lepszych aut w tej klasie

poza tym mamy garaz 9m dlugi i 4 szeroki

forek ma 4.5m wiec drugie auto moze miec max 3.8-4.0m dlygosci zeby wygodnie parkowac i byla mozliwosc przejsc z jednej strony garazu na druga

obecnie po zaparkoawaniu forka i toledo zostaje doslownie 2cm spineyes.gifzeby zamknac drzwi

Napisano

Przepraszam za OT ale utwardzone zawieszenie do wożenia dziecka... nie polecam, no chyba że masz równe drogi w okolicy grinser006.gif

Ja po przesiadce ze zglebionego uno do normalnego samochodu jestem w ciężkim szoku - jak mogłem to mojemu dziecku robić przez 2.5 roku? sciana.gif

Napisano

> A ile chcesz usłyszeć, że spali?

> Bo odnoszę wrażenie, że do tego to sprowadzasz...

> Corolla 1,4 po mieście (ale po PRAWDZIWYM mieście) chlipie między 8,5 a 10, zależnie od pory roku.

Mi niewiele mniej pali w trasie hehe.gif

Napisano

> Dodam ż średnie w yarisie 1,3 miałem koło 8.5/100. Kolega miał krótko 1.5 i szło 9 przy jeździe

> delikatnej bo do 4 tys to auto nie jedzie.

Litrowy na odcinkach 7km w jedną stronę, 8h stoi, 7km w drugą stronę, z permanentnym ciśnięciem go (bo inaczej to nie jazda), pali w WAW (ale praktycznie bez korków) 6,7-7,0 litra na 100km.

Napisano

> a moze cos innego?

> auto ma byc:

> klasa B lub mniejsze

> 5 drzwi (warunek konieczny)

> 9s lub mnie do 100km/h

> benzyna

> spalanie srednie ponizej 8l/100km

> powyzej 2003r

> ponizej 20kPLN

> auto ma byc codziennym dupowozem dla zony i dziecka (dlatego warunkim koniecznym sa 5d. -

> pozyczylismy od znajomych na tydzien PEUGEOTA 207 3d i absolutnie auto 3d nam nie odpowieda)

> ja czasami chcialbym tez nim szybciej pojezdzic na amatorskich wyscigach, bez zadnego spinania sie

> oczekiwania wynikow - tylo dla zabawy

> oba auta maja:

> OPEL TOYOTA

> 1796 cc 1497 cc

> 92 kW 78 kW

> 6000 tpm 6000 tpm

> 165 Nm 145 Nm

> 4600 tpm 4200 tpm

> 202 km/h 190 km/h

> 9,0 s 9,0 s

> 1035 kg 925 kg

> za yarisem przemawia to ze to TOYOTA

> za oplem to ze ma wieksza pojemnosc i pewnie przez to mniej trzeba krecic na obr ze podobnie jechac

> jak toyota. Pewnie tansze sa tez czesci i prostrze rozwiazania przy naprawach

> Yaris ma podobno utwardzone zawiesznie nie wiem jak z Corsa

> W Yarisie nie podobaja mi sie zegary (na szczescie w TS sa klasyczne wskazowkowe) na srodku kosoli.

> Srodek Corsy bardziej mi sie podoba - klasyczny

> Jaka jest wasza opinia?

kup sobie samochód a nie Toyote zlosnik.gif

Napisano

To sprzedaj tolka i kup leona zlosnik.gif

latwiej sie prakuje, na maisto spokojnie daje rade no i jest raczej bezpieczniejszy od tych malych autek. Co do silnikow to wybor jest spory cool.gif A jak nie to moze ibize 6L ??

Napisano

> Mi niewiele mniej pali w trasie

No a mi raz w trasie obskoczył 12. I co z tego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.