Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktoś wystawiał ostatnio autko do sprzedaży?

Featured Replies

Napisano

Pytam bo chcę wystawić, a z własnego ubiegłorocznego doświadczenia wiem że nie ma się co spieszyć nim sezon zakupowy na auta się nie zacznie...bo wcześniej zainteresowanie mizerne.

No więc, zaczął się już ruch kupujących czy jeszcze nie?

Napisano

> Pytam bo chcę wystawić, a z własnego ubiegłorocznego doświadczenia wiem że nie ma się co spieszyć

> nim sezon zakupowy na auta się nie zacznie...bo wcześniej zainteresowanie mizerne.

> No więc, zaczął się już ruch kupujących czy jeszcze nie?

tak grinser006.gif

to zalezy, jakie auto sprzedajesz, za jaka cene i czy akurat bedzie chcial ktos kupic zlosnik.gif

ja oststanio w przeciagu tygodnia sprzedalem swoja 307, 2 gi klient wpadl i kupil grinser006.gif

Napisano

Wystawiłem na sprzedaż tydzień temu i zero telefonów zlosnik.gif

Napisano

Wystawilem jakies 2 tygodnie temu, cena bez przegiec, opis na aukcji jak na spowiedzi (jak ktos chce przeczytac to zapraszam na priva) lacznie z tym ze jezeli na miejscu auto okaze sie szpachlowka zwracam za paliwo i co?

Telefony?

Prawie cisza

Dzwonil jakis klient i pierwsze pytanie to czy felgi aluminiowe porysowane, podziekowalem panu i sie rozlaczylem

Napisano

> Pytam bo chcę wystawić, a z własnego ubiegłorocznego doświadczenia wiem że nie ma się co spieszyć

> nim sezon zakupowy na auta się nie zacznie...bo wcześniej zainteresowanie mizerne.

Jak masz porzadne auto to sprzedasz zawsze. Czasem chwile to potrwa ale generalnie mozna zalozyc, ze pojdzie. A jesli sprzedajesz zlom to jedynym ratunkiem jest niska cena.

Napisano

> Jak masz porzadne auto to sprzedasz zawsze. Czasem chwile to potrwa ale generalnie mozna zalozyc,

> ze pojdzie. A jesli sprzedajesz zlom to jedynym ratunkiem jest niska cena.

Nieprawda

próbowałem juz pare razy sprzedać (allegro, Otto, ...) nigdy się nawet nie zapytali o to auto.

Wstawiałem do komisu za troszkę niżej, komis sprzedawał wyżej niż ja via internet oferowałem.

Auta nie złomy!

Napisano

> Jak masz porzadne auto to sprzedasz zawsze. Czasem chwile to potrwa ale generalnie mozna zalozyc,

> ze pojdzie. A jesli sprzedajesz zlom to jedynym ratunkiem jest niska cena.

Niska cena potwierdza tylko złomowaty stan samochodu. Lepiej go ogarnąć trochę i wystawić za wyższą cenę.

Napisano

> Nieprawda

> próbowałem juz pare razy sprzedać (allegro, Otto, ...) nigdy się nawet nie zapytali o to auto.

> Wstawiałem do komisu za troszkę niżej, komis sprzedawał wyżej niż ja via internet oferowałem.

> Auta nie złomy!

Hmmmm, moj Civic poszedl w tydzien. Byl wystawiany co prawda dluzej ale pierwszy klient co chcial kupic byl po mniej niz tygodniu tylko, ze go odprawilem bo mi sie odwidzialo sprzedawac. Potem byl jednak nawrot sprzedazy, odswiezenie ogloszenia, tydzien minal i autko poszlo. Czyli tak naprawde sprzedalbym dwa Civy w dwa tygodnie. Chyba niezle grinser006.gif

A poprzedniego auta nawet nie musialem wystawiac bo co najmniej 3 ludzi chcialo kupic od razu.

Napisano

> Niska cena potwierdza tylko złomowaty stan samochodu. Lepiej go ogarnąć trochę i wystawić za wyższą

> cenę.

Oj nawet nie wiesz dla ilu ludzi cena to absolutnie najwazniejsze kryterium. Wiekszosc tylko tak gada, ze jak porzadne auto to moga doplacic...jak przychodzi co do czego to kupuja zloma bo bylo 3tys taniej.

Napisano

Siostrze sprzedałem seicento w bardzo dobrym stanie mechanicznie ale trochę powgniatane od gradu w 3-4 dni, chętnych było bardzo wielu, cena atrakcyjna ze względu na rysy i wgniotki małe bezwypadkowe, auto było opisane na 1 stronę A5 gdzieś już drugie auto tak sprzedałem w parę dni, wszystkie wymiany były opisane, a i tak znawcy przychodzili i narzekali ze auto ma ryski i 3-4 wgniotki na karoserii bez uszkodzenia lakieru.

Napisano

> Oj nawet nie wiesz dla ilu ludzi cena to absolutnie najwazniejsze kryterium. Wiekszosc tylko tak

> gada, ze jak porzadne auto to moga doplacic...jak przychodzi co do czego to kupuja zloma bo

> bylo 3tys taniej.

Wszystko zależy w jakim stanie jest samochód. Jak złom no to nie ma rady trzeba oddać za pół darmo, ale jeśli mechanicznie jest sprawny (jak moja renówka) a tylko obdrapany to już inna kwestia.

Jak będę moją renię sprzedawał to musi iść na polerke bo inaczej nikt nie kupi za tyle ile jest warta.

Napisano

> Jak będę moją renię sprzedawał to musi iść na polerke bo inaczej nikt nie kupi za tyle ile jest

> warta.

Nie no, podpicowac troche zawsze trzeba wink.gif

Napisano

Ja poprzednie auto sprzedałem późną jesienią w jeden dzień, a na obecne miałem kupca jeszcze przed sprzedażą icon_rolleyes.gifzlosnik.gif

Napisano

rodzice sprzedali właśnie samochód

- styczeń - ogłoszenie na otomoto 14dni - jeden telefon, bez konkretów

- poczatek lutego - ogłoszenie na otomoto 14 dni- jeden zainteresowany, ale nie kupił

- koniec lutego - tablica.pl - pierwszy dzień 2 telefony, drugi dzień 3 telefony, trzeci dzień sprzedany

Napisano

Wszystkie moje poprzednie auta sprzedawały się w 1-2 dni od wystawienia ogłoszenia na Otomoto.

2 tygodnie temu sprzedałem Grand Cherokee (niby trudno zbywalne) po 4 godzinach od wystawienia ogłoszenia. Kupiec przyjechał 200 km w te największe mrozy, o 10 w nocy, szok.

W listopadzie sprzedałem Civica w 6 godzin od wystawienia smile.gif

Ceny tych aut plasowałem w górnym pułapie dla danego rocznika. Pedantyczny opis i dobre zdjęcia.

Ale moje auta faktycznie są bardzo zadbane i prezentują się nienagannie.

Napisano

ja swojego kupiłem na początku lutego zeszłego roku- także wiem po sobie, że ruch kupujących się może odbywać zlosnik.gif

Napisano

CCC - cena czyni cuda

Napisano

bez bólu auto za 50 tyś sprzedałem w ciągu 2 tygodni smile.gif

według oglądaczy z AK służace do przewozu ziemniaków od rolnika ...

ps. cena raczej powyżej średniej blush.gif

itp ... smirk.gif

Napisano

> tak

> to zalezy, jakie auto sprzedajesz, za jaka cene i czy akurat bedzie chcial ktos kupic

To chyba zasadnicza kwestia, czy samochód jest z tych, na które jest wiekszy popyt, czy nie.

2 lata temu zaraz po Bożym Narodzeniu dawałem ogłoszenie o sprzedaży astry. Okres raczej nie wskazywał na szczyt sezonu zakupowego (sporo ludzi chyba raczej o świętowaniu, zbliżajacym sie Sylwestrze i różnych wyjazdach myśli) , w dodatku snieżna zima też nie jest czynnikiem sprzyjającym. Kupiec zadzwonił nazajutrz po Nowym Roku a następnego dnia przyjechał i kupił. To, że stan samochodu był godny uwagi to inna sprawa.

Napisano

> bez bólu auto za 50 tyś sprzedałem w ciągu 2 tygodni

> według oglądaczy z AK służace do przewozu ziemniaków od rolnika ...

> ps. cena raczej powyżej średniej

> itp ...

czyli co mialeś ? devil.gif

Napisano

> czyli co mialeś ?

Pewnie Mazde 3 ktora kiedys na AK ocenili ze jest brudna w srodku to na pewno zaniedbana hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystko zależy w jakim stanie jest samochód. Jak złom no to nie ma rady trzeba oddać za pół darmo,

> ale jeśli mechanicznie jest sprawny (jak moja renówka) a tylko obdrapany to już inna kwestia.

> Jak będę moją renię sprzedawał to musi iść na polerke bo inaczej nikt nie kupi za tyle ile jest

> warta.

Jakbym czytał o reni mojej żony. Jeszcze napisz że jedynkę masz. wink.gif

Napisano

> czyli co mialeś ?

miałem bana od niedowartościowanego ...

a byłem właścicielem Mazdy 3 z 2010 r. smile.gif

Napisano

> Pewnie Mazde 3 ktora kiedys na AK ocenili ze jest brudna w srodku to na pewno zaniedbana

z przebiegiem 14 tyś km. to .. na 100 % smile.gif

Napisano

> z przebiegiem 14 tyś km. to .. na 100 %

Niby tak na AK nie lubią handlarzy, a sami chca ogladac tylko auta w srodku pokryte plakiem i odpicowane...

Napisano

> Niby tak na AK nie lubią handlarzy, a sami chca ogladac tylko auta w srodku pokryte plakiem i

> odpicowane...

nie odpicowane tylko zadbane grinser006.gif

a poważnie nie ma co kontynuować ... bo i tak do niczego nie dojdziemy ...

Napisano

Od 10 dni na otomoto i gratce i ... 1 telefon,1 sms, 1 oglądający handlarz. Sprzedaje auto z przebiegiem ponad 200tyś. jak bym skręcił licznik telefonów było by pewnie więcej.

Napisano

> Jakbym czytał o reni mojej żony. Jeszcze napisz że jedynkę masz.

dwójkę zlosnik.gif

Jakaś Helga trzymała go pod stodoła opierając o nią wszystkie grabie w gospodarstwie. Ale to nic w porównaniu z tym co potrafią zrobić Polacy pod blokiem w pół roku. Na obu stronach mam ślady po drzwiach sąsiadów.

Samochód, sprawny, dobrze wyposażony, w środku w miarę czysty jak na 12 lat. Ale co z tego jak trzeba by polakierować bo klient przecież szuka 12 letniej nówki sztuki nieśmiganej z lakierem świecącym się jak psu jaj...

Napisano

> dwójkę

> Jakaś Helga trzymała go pod stodoła opierając o nią wszystkie grabie w gospodarstwie. Ale to nic w

> porównaniu z tym co potrafią zrobić Polacy pod blokiem w pół roku. Na obu stronach mam ślady

> po drzwiach sąsiadów.

> Samochód, sprawny, dobrze wyposażony, w środku w miarę czysty jak na 12 lat. Ale co z tego jak

> trzeba by polakierować bo klient przecież szuka 12 letniej nówki sztuki nieśmiganej z lakierem

> świecącym się jak psu jaj...

Megane II było od 2002r ,to ma 10 lat dopiero zlosnik.gif

Napisano

> Megane II było od 2002r ,to ma 10 lat dopiero

to clio II, a dokładnie model MTV

Napisano

> Od 10 dni na otomoto i gratce i ... 1 telefon,1 sms, 1 oglądający handlarz. Sprzedaje auto z

> przebiegiem ponad 200tyś. jak bym skręcił licznik telefonów było by pewnie więcej.

Dopisz, że przebieg 200 tyś, ale jak klient życzy to na jutro może być tyle co od dziadka z Niemiec

Napisano

> Dopisz, że przebieg 200 tyś, ale jak klient życzy to na jutro może być tyle co od dziadka z Niemiec

auto ma w tym roku 10 lat i jak na tdi przystało przebieg 223tys, ale oczywiście na otomoto dokładnie same igły od dziadka po 140-160tyś przebiegu a Polak oczywiście wierzy że Niemiec oddaje auto za darmo...

Napisano

> auto ma w tym roku 10 lat i jak na tdi przystało przebieg 223tys, ale oczywiście na otomoto

> dokładnie same igły od dziadka po 140-160tyś przebiegu a Polak oczywiście wierzy że Niemiec

> oddaje auto za darmo...

A nie inaczej? Jak polak zobaczy auto z przebiegiem 200 tys to odchodzi niezależnie w jakim jest stanie.

Dalej pokutuje świadomość, że polonez po 50 tyś nadawał się na złom to w jakim stanie może być szmelwagen czy nawet merol po 200 tyś?

Ale wystarczy "skorygować" licznik do magicznego 148 tyś i jest do wzięcia.

Ludzie sami się proszą o walenie ich w d...

Napisano

wystawilem za duzo powyzej sredniej na otomoto bardziej w celach sondowania rynku niz sprzedazy.

na 14dni mialem ponad 20tel z czego 4 osoby ogladaly i byly chetne do zakupu gdy nie to ze nie mam nastepcy to bym pewnie sie dogalad i sprzedal

autami jest: LPG, mala pojemosc, zakup w PL ASO, 1. wlasciciel, przebieg ponizej 200kkm

auta bez klimatyzacji sa praktycznie niesprzedawalne

Napisano

wystawilem za duzo powyzej sredniej na otomoto bardziej w celach sondowania rynku niz sprzedazy.

na 14dni mialem ponad 20tel z czego 4 osoby ogladaly i byly chetne do zakupu gdy nie to ze nie mam nastepcy to bym pewnie sie dogalad i sprzedal

autami jest: LPG, mala pojemosc, zakup w PL ASO, 1. wlasciciel, przebieg ponizej 200kkm

auta bez klimatyzacji sa praktycznie niesprzedawalne

Napisano

Zawsze moga kupic nowe SC czy grande smile.gif .Ale nie, bo fajne mieć zagraniczne , tyle zbieralismy na auto i przydałoby sie coś lepszego blah.gifi szukaja bez ryski ,obcierki ,ogólnie nie zniszczone,z dobrymi zimówkami l. hehe.gif.

mam przykład w rodzinie .Wujas szuka corsy C,bo niby mało pali i wogule mały wsam raz dla niego smile.gif do 12K 5 drzwi 1200ccm.Szuka ,rok same strucle ,tu kreska,tu cos innego .A to własciciel nie halo,to handlarz. do dzis auta nie kupił , bo niby narazie nie szuka palacz.gif

Mówie mu wuja mam megane ,bede sprzedawał na lato czy jesień to ci sprzedam.8,5tys.Jeezdze 4 rok ,widzisz jak wygląda,jak jezdzone itp.. No ale na razie nie sprzedajesz ,a JA NIE KUPUJE wink.gif Tyle ze moje ma obtarte troche drzwi ,i juz krecenie nosem ,ale nic nie mowi .....Wiec jakbym czasami sprzedawał to daj znać ,ALE JA MAM 1,6 jest duzo większe i ciut wiecej pali. Takze najlepiej wypicowac,olej zmienic i jeszcze dac pełny bak .Żeby nic nie cza robic A TY kup se cos innego .W sumie na co mi inne, wiem co mam ,niech sobie wuja szuka dalej.. zlosnik.gif

Napisano

yaya.gif Sprzedaż auta od momentu pojawienia się pierwszego ogłoszenia zajęła mi 24 dni. Samochód kupiła pierwsza osoba, która przyszła go oglądać ok.gif

Napisano

zawsze jest czas, wystawiłem toyotę za cenę najniższą na allegro i przez miesiąc cisza, po miesiącu podniosłem cenę na max z allegro i w jeden dzień telefon gość zarezerwował auto, po 3 godzinach kolejny telefon i klientka mnie opierdoliła że nie interesuje ją kolejka i jutro przyjedzie i kupi, stargowała na telefon 300 zł, przyjechała i kupiła, w efekcie zarobiłem 30% więcej niż chciałem biglaugh.gif po podniesieniu ceny auto poszło w 3 dni biglaugh.gif

Napisano

> auta bez klimatyzacji sa praktycznie niesprzedawalne

kolejna urban legend jak że paski w tedeiku i zydlem w świniaku się tylko w tym kraju sprzedają. Nie każdy potrzebuje wózka z klimą

pół roku temu sprzedawałem pandę 2004- auto bez klimy nawet wspomagania nie miała- poszło za cenę ok 30% wyższą niż płaci rocznik! samochód bezwypadkowy z pełną historią serwisową z wyglądu i stanu technicznego perfekt.

od wystawienia ogłoszenia do sprzedaży minęło ...2 godziny

w lipcu sprzedawałem bravo 2007- cena wyższa o ok 10% od rocznikowej - po wstawieniu ogłoszenia klient był po ...15 minutach grinser006.gif

a ponoć Fiaty to złom i tylko stacje recyklingu w nich gustująspineyes.gif

Napisano

Przecież nie kupuje się aut na "F". Tylko te na "V", "A","S" są trendi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Przecież nie kupuje się aut na "F". Tylko te na "V", "A","S" są trendi

no dokładnie grinser006.gif- mam fajne porównanie Punto II 1.2 z 2001 r. oraz Ibiza 2002 FL 1.4

Swego czasu kuzynka napaliła się na tą Ibizę- bo kolor - niebieski met no i klima - w pl oprócz znaczka tedei nowy wyznacznik statusu społecznego hahaha.gif

Nie docierały żadne argumenty że wóz bardziej zmęczony etc

Pojawiło się także na horyzoncie wspominanie punto- total golas

Po wielkich namowach kupiła w 2010 r. to punto z przebiegiem 100 tkm zamontowano LPG sekwencję STAG-a - w tej chwili autko ma 170 tkm - nawet aku z 2002 jest oryginalny podobnie jak zawias- jedynie tłumik ostatnio dostał basowego pomruku- poza tym zero usterek.

Wspomnianą igłę Ibizę kupiła kuzynki znajoma- no i się zaczęło ruda, klima to może działała ze 2 tygodnie - ciągłe nieszczelności i inne duperele, wliczając w to usterki w postaci uszkodzenia sterownika silnika czy zgubionego układu wydechowego

po ostatniej rozmowie stwierdziła że następny tez będzie ..fiat grinser006.gif

Napisano

> po ostatniej rozmowie stwierdziła że następny tez będzie ..fiat

Wyprowadź Ją z błędu - niech kupuje pewne auta, marka bez większego znaczenia.

Napisano

nie za bardzo rozumiem o co chodzi z sezonem.

jak mam kase i chce kupic samochód to nie patrze czy jest luty czy sierpień tylko szukam samochodu i kupuje. wystawiać i czekać na szczęsliwego kupca.

Napisano

> Wyprowadź Ją z błędu - niech kupuje pewne auta, marka bez większego znaczenia.

oczywiście ze tak ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> nie za bardzo rozumiem o co chodzi z sezonem.

> jak mam kase i chce kupic samochód to nie patrze czy jest luty czy sierpień tylko szukam samochodu

> i kupuje. wystawiać i czekać na szczęsliwego kupca.

Polak to szczwany lis ok.gif Nie będzie kupował auta zimą bo wiadomo, że pełno soli na drodze. Poczeka do wiosny - zaoszczędzi na myjni bo właściciel będzie musiał przed sprzedażą tę sól zmyć

Napisano

> kolejna urban legend jak że paski w tedeiku i zydlem w świniaku się tylko w tym kraju sprzedają.

racja

przy pandzie traktowanej jako "wozek sklepowy czy dojazdy do roboty" tez bym nie patrzyl czy ma/nie ma klimy

ale jesli szukalbym auta typu kompakt jako glownego auta w rodzinie nie spojzalbym na samochody bez klimy

Napisano

Bo najłatwiej się sprzedają auta krajowe bezwypadkowe od 1 właściciela, serwisowane z dokumentacją która można sprawdzić w serwisie gdzie było auto robione, dobrze opisane w ogłoszeniu i pisze się nie od handlarza.

Napisano

hmm.gifMyślę że tak zaczął się sezon hehe.gif, niewiem.gif o co ci chodzi konkretnie ? wstawiłem swoje padło w niedziele 26.02.12r a 28.02.12r był kupiec w nocy hehe.gif TZ.ok22 i mówi biorę i wziął ok.gif tylko musiałem 100zł z ceny minimalnej opuścić zlosnik.gif

Napisano

Vectra C z 2007r z przebiegiem 87tyś km (udokumentowany) grzane fotele itp, sedan za 34tyś, 2tygodnie i 0 telefonów crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.