Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jednak Toyota ma podejscie do klienta ...

Featured Replies

Napisano

Wrzucilem wczoraj auto na service 100 k km - dokladnie 100,959 km. Czyli prawie 1k km temu skonczyla sie gwarancjaganja.gif

Standardowo olej, filter, swiece i ... gdzies od 3 k km zaczalem wyczuwac halas w drive.gif kierownicynono.gif[...]

Okay, auto bedzie na 4pm, Camry Hybrid na dzien okay? zlosnik.gif

Wiec przytoczylem sie po 4 i ... widze buu.gif[...]

imag0464q.jpg

Zepsulifoch.gif - inaczej - ja zepsulemzlosnik.gifchaja.gif[...]

Cieknie olej z kierownicybuu.gif[...] Wymiana drazkapalacz.gif.

129_0806_03_z+gm_truck_steering_shaft+intermediate_shaft.jpg

I tu zostalo zadane pytaniezlosnik.gif a raczej stwierdzenie wink.gif[...]

- Czesci beda w Srode rano, jak ci pasuje, moglbys rano podrzucic auto? proszeblagam.gif?

- Bedzie gotowe na 4pm znowu - oczywiscie bedzie zrobione w ramach gwarancjiwaytogo.gif. Camry znow bedzie czekac lub jak chcesz.

No i jak tu nie lubiec Toyota, auto po gwarancji ... a problemow z naprawa po gwarancji, w ramach gwarancji ZEROwaytogo.gif . I dziwic sie, ze zamowilem nastepnazlosnik.gif.

128662312558360349.jpg

To sie nazywa dbanie o klientawaytogo.gif[...] bo przeciez w mogli mnie skasowac na pare $$$ i poprosic o zaplte za naprawehmm.gif[...] a jednak tego nie zrobiliwaytogo.gif

Napisano

mazda czasem też tak potrafi ...

ale częściej stwarza problemy grinser006.gif

jednym słowem .. jak się uda .

Napisano

moga zawsze rozliczyc na inne auto grinser006.gif i wtedy twoje moze byc juz nawet rok po gwarancji

Napisano

W Polsce to by nie przeszło hehe.gif Jaką nową Toykę zamówiłeś ??

Napisano

Dlatego kupuję Toyoty ze znaczkiem L wink.gif

P.S. W Malibu ciekł płyn z skrzyni biegów. Samochód na gwaracji. Zmienili simmering za darmo, ale mi kazali zapłacić za dolewkę płynu, bo gwarancja tego nie pokrywa wink.gif

Napisano

> .... nawet w PL znane sa takie przypadki

Żeby brzmiało jeszcze bardziej jak sc-fi to dopowiem, że we Fiacie też to się czasem zdarza. palacz.gif

Napisano

> W Polsce to by nie przeszło Jaką nową Toykę zamówiłeś ??

Ot, znafffca.

Napisano

> Żeby brzmiało jeszcze bardziej jak sc-fi to dopowiem, że we Fiacie też to się czasem zdarza.

nie mowie ze nie zlosnik.gif

Napisano

> Ot, znafffca.

ot. zgrywus 270751858-jezyk.gif znam kilka przypadków gdzie kwestia kilkuset kilometrów eliminowała naprawę gwarancyjną.. No ale Ty masz wszędzie układ i zawsze robią Ci wszystko na gwarancji waytogo.gif nie ma co kontynuować dyskusji. Ja dziękuję waytogo.gif

Napisano

Szkoda że w polsce zlewaja na klienta ciepłym moczem , w dodatku wymyslaja nieistniejące usterki itd. Szkoda gadać.

Napisano

> ot. zgrywus znam kilka przypadków gdzie kwestia kilkuset kilometrów eliminowała naprawę

> gwarancyjną.. No ale Ty masz wszędzie układ i zawsze robią Ci wszystko na gwarancji nie ma

> co kontynuować dyskusji. Ja dziękuję

Prywatnie, w prywatnym samochodzie, bez żadnych dojśc i koneksji innych niż bycie tzw dobrym klientem prywatnym wymieniono mi blok krótki + regeneracja głowicy w 5 (piątym) roku eksploatacji.

Słucham Cię dalej.

Aha, służbowo spotkałem się z odmową świadczenia gwarancyjnego z powodu przewalonego o 100 (słownie: sto kilometrów) przeglądu.

Napisano

Naszemu klientowi 3 tygodnie temu zatwierdzili wymiane silnika D4D zlosnik.gif po stwierdzeniu prze nas przedostawania sie spalin do ukl .chłodzenia czyli klasyka tego silnika grinser006.gif Avensis 2007 lub 2008 r juz nie pamietam ,fakt faktem ze mial juz przy 70 tys robiony silnik i całkiem mozliwe ze to spowodowało taka decyzje . więc plus dla Toyoty

Napisano

> Dlatego kupuję Toyoty ze znaczkiem L

> P.S. W Malibu ciekł płyn z skrzyni biegów. Samochód na gwaracji. Zmienili simmering za darmo, ale

> mi kazali zapłacić za dolewkę płynu, bo gwarancja tego nie pokrywa

Mnie w Lacetti tez kiedyś skasowali za dolewkę oleju do skrzyni zlosnik.gif

Napisano

> ot. zgrywus znam kilka przypadków gdzie kwestia kilkuset kilometrów eliminowała naprawę

> gwarancyjną.. No ale Ty masz wszędzie układ i zawsze robią Ci wszystko na gwarancji nie ma

> co kontynuować dyskusji. Ja dziękuję

Było jechać do innego dilera.

Napisano

> Ot, znafffca.

Raz masz racje. Serwis w toyocie potrafi przyciagnac spowrotem klienta celem przepłącenia za auto. To że gwarancja minęła nic nie znaczy pozytywnie zaskoczyli kilka razy. No ale negatywnie częściej a zostawiliśmy ponad bańke za różne modele u nich

Napisano

> Prywatnie, w prywatnym samochodzie, bez żadnych dojśc i koneksji innych niż bycie tzw dobrym

> klientem prywatnym wymieniono mi blok krótki + regeneracja głowicy w 5 (piątym) roku

> eksploatacji.

> Słucham Cię dalej.

Wujek, a Ty wierzysz że to oni tak samarytańsko zrobili? Naiwny jesteś czy co?

Napisano

> Prywatnie, w prywatnym samochodzie, bez żadnych dojśc i koneksji innych niż bycie tzw dobrym

> klientem prywatnym wymieniono mi blok krótki + regeneracja głowicy w 5 (piątym) roku

> eksploatacji.

Taaaaa grinser006.gif i komplet felg gratis w ramach rekompensaty za stracony czas 270751858-jezyk.gif

Ile samochodów u tego dealera kupiłeś ? o jakiej wartości ? Bo innej drogi nie widze

Napisano

Ciężka opcja bo VW w Kielcach jest jeden, a na wyjazd na lawecie do Krakowa nie zgodziła się firma. Wszystkie negatywne opinie mam na autach firmowych.

Napisano
  • Autor

> Toyota nie dziękuję .... postoję

> naciąłem się jak i tyle

Kupilem 4 w ciagu ostatnich 10 lat - Echo - jedyny problem na gwarancji - 60 k km, wymienili tylne zawieszenie -bo robilo halas,

- Corolla - jedyne co pamietam hmm.gif - zegarek sie ropzpadl przy przebiegu 800 km zlosnik.gif - wymienili przy 1,000 km service.

HiLux - zrobilem 120 k km jesli dobrze pamietam bez ZADNEJ usterki

Kluger - 100 k km i oprocz tego wymieniany bak na gwarancji 80 k km...

Nigdy, a to nigdy nie mialem z nimi najmniejszego problemu, ba ... jak bylem troche zly i dostawalo sie service w badaniach ktore wysyla Toyota po kazdym service to mialem telefon os Service Mgr, co moga dla mnie zrobic bo im TMC premie zabierzelizak.gif[...]

Zawsze, a to zawsze HQ albo dzwonili, albo pisali aby dowiedziec sie czy problem zostal rozwiazany po mojej mysli ...

Napisano
  • Autor

> Dlatego kupuję Toyoty ze znaczkiem L [...]

I dlatego IMVHO mulher.gif zrobila najwieksza glupote,ze wzielismy wyrob autopodobny Made in Germany - i tak dobrze, ze to nie auto Ludowelizak.gif - bo wtedy problemow bylo by chyba x2zlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> moga zawsze rozliczyc na inne auto i wtedy twoje moze byc juz nawet rok po gwarancji

A powiedz mi jak to mozliwehmm.gif dzis, gdzie Big Brother patrzyzlosnik.gif i wie o tobie wszystkopanic.gif?

Wystarczy, ze zalogujesz sie na www.toyota i pod "Moja Toyota" masz wszelkie informacje o swoim aucie- kiedy sprzedany, co zostalo zrobione i kiedy, przebieg etc ...

Czyli jesli ja widze te info, to tym bardziej HQzlosnik.gif - a tam liczenie roboty na innego by po prostu nie przeszlochaja.gif[...]

toyo.jpg

Napisano
  • Autor

> Mnie w Lacetti tez kiedyś skasowali za dolewkę oleju do skrzyni

Trzeba bylo BMW kupiczlosnik.gif - standardowo 1l na 10 k km za"free" dajazlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

[...]

> jednym słowem .. jak się uda .

Czy ja wiem, IMVHO - i moze byc to moja lokalna specyfika - EU marki, szczegolnie te, ktorym sie wydaje , ze sa Premium ganja.gif - jedyna sluszna marka Ludowapalacz.gif[...] - musza sie duzo nauczuc od Toyota, Hyundai czy min Mazda.

Ba nigdy nie mialem problemow z Subaru - po prosty firmy pracuja na swoja renome, cena nie zawsze jest wyznacznikiem i glownym kryterium - service i podjescie do klienta robi swojewaytogo.gif.

Wystarczy popatrzyc na wyniki sprzedazy i satysfakcji...idea.gif

Za poprzedni miesiac: (May 2012)

1. Toyota HiLux - 4,626 sztuk

2. Mazda 3 - 3,288 szt

3. Toyota Corolla - 3,155 szt

4. Holden (Chevrolet) Cruze - 2,860 sztuk

5. Holden Commodore - 2,521 szt

6. Nissan Navara - 2,436 szt

7. Hyundai i30 - 2,159 szt

8. Toyota Land Cruiser Prado (150) - 1,900 szt

9. Toyota Camry - 1,850 szt

10. Mitshubishi Triton (L200) - 1,845 szt

W opini wielu, takie wyniki sprzedazy, gdzie 4 z 10 najpopularniejszych modeli naleza do Toyota nie wzial sie z niczego. Po prostu na to pracuja, zeby klient byl zadowolony001.gif[...]

2010-toyota-prado-08.jpg

Napisano

> Ciężka opcja bo VW w Kielcach jest jeden, a na wyjazd na lawecie do Krakowa nie zgodziła się firma.

> Wszystkie negatywne opinie mam na autach firmowych.

Znaczy trzeba flotę przemarkować

Napisano

> klientem prywatnym

Już się tak nie wywyższaj, akcja była przeprowadzona dla wszystkich którzy się zgłosili i mieli samochód serwisowany w ASO (z pewnymi obostrzeniami dotyczącymi przebiegu i wieku, które z czasem się znacząco zwiększyły).

Napisano

> Taaaaa i komplet felg gratis w ramach rekompensaty za stracony czas

> Ile samochodów u tego dealera kupiłeś ? o jakiej wartości ? Bo innej drogi nie widze

To nie była akcja dealerów ... wszystko nadzorowała TMP.

Napisano

> Toyota nie dziękuję .... postoję

> naciąłem się jak i tyle

Ty chyba kiedyś kupiłeś Aurisa, dobrze pamiętam? Kojarzę zdjęcia takiego niebieskiego na którymś kąciku hmm.gif

Dlaczego się naciąłeś?

Napisano

> Jaką nową Toykę zamówiłeś ??

Ma juz w podpisie zlosnik.gif FJ Cruiser zlosnik.gif Brzydkie to to no.gif

Napisano

> No i jak tu nie lubiec Toyota, auto po gwarancji ... a problemow z naprawa po gwarancji, w ramach

> gwarancji ZERO . I dziwic sie, ze zamowilem nastepna.

> To sie nazywa dbanie o klienta[...] bo przeciez w mogli mnie skasowac na pare $$$ i poprosic o

> zaplte za naprawe[...] a jednak tego nie zrobili

Takie rzeczy to nie w PL niestety mad.gif

Zazdraszczamy cool.gif

Napisano

> I dlatego IMVHO zrobila najwieksza glupote,ze wzielismy wyrob autopodobny Made in Germany - i tak

> dobrze, ze to nie auto Ludowe - bo wtedy problemow bylo by chyba x2[...]

Co sie psuje w BMW? hmm.gif

Napisano

> To sie nazywa dbanie o klienta[...] bo przeciez w mogli mnie skasowac na pare $$$ i poprosic o

> zaplte za naprawe[...] a jednak tego nie zrobili

Co kraj to obyczaj zlosnik.gif - w moim przypadku twierdzili np. że luz w układzie kierowniczym pozwalający kręcić kierownicą o 90 stopni w lewo i prawo to nic takiego i tak ma być. facepalm%5B1%5D.gif Problem zgłoszony w kilka dni po odbiorze auta - serwis miał sprawę gdzieś, gwarant odsyłał do serwisu (który twierdził że usterki nie ma). Pomogło dopiero celowo sprokurowane zatrzymanie dowodu rejestracyjnego przez busted.gif - dopiero wtedy łaskawie stwierdzili, że problem jednak może i jest... sick.gif

Napisano
  • Autor

> Co sie psuje w BMW?

W tym nic. Inaczej - nic powaznegoganja.gif.

Ale Q wykonczenia po 45 k km daje znac, pardon raczej brak Q,

deske juz chyba rozbierali 3 x i jak sie tlucze, tak dalej sietlucze, a pardon zazwyczaj po service jest 1,000 km spokoju fly.gif,standardowo

wizyta w service co 10 k km i lyka 1 litr oleju, , klocki

hamulcowe max 50 k km, koszt zlosnik.gif $2,300 hahaha.gif, opony, coz jeden komplet wytrzymal 40 k kmlizak.gif, po prostu to auto nie jest warte tych $$$ , a w weekend sam sie biore za drzwii jak sie tluc nie przestana pad.gif

Napisano

> Już się tak nie wywyższaj, akcja była przeprowadzona dla wszystkich którzy się zgłosili i mieli

> samochód serwisowany w ASO (z pewnymi obostrzeniami dotyczącymi przebiegu i wieku, które z

> czasem się znacząco zwiększyły).

a co powiedz o wymiane systemu baterii w PRIUSie po uplywie gwarancji ? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif jeden jedyny przypadek, ale jednak ... wszystko za free ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ma juz w podpisie FJ Cruiser Brzydkie to to

Sure, ze FJzlosnik.gif? a moze Prado wink.gif?

a FJ - E tam brzydkie foch.gif, takie dzieci tez trzeba kochac zlosnik.gif, to

czarny labedz, ty tylko pieknowsci nie widzisz chaja.gifzlosnik.gif

DSC00011.jpg

A tu o tradycje trzeba dbacfoch.gif, prawie jak dziadek wink.gif

toyota-fj-cruiser-vs-40.jpg

No i mo

Napisano

Witam serdecznie.

> W Polsce to by nie przeszło Jaką nową Toykę zamówiłeś ??

Jakoś u mnie w CR-V przeszło. Nawet sami zwrócili uwagę na przeglądzie.

Autko miało 155kkm, podczas gdy gwarancja skończyła się przy 100kkm.

Pozdrawiam.

Napisano

> Sure, ze FJ? a moze Prado ?

Prado tez brzydkie , poprzedni model mi sie bardziej podobal grinser006.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Prado tez brzydkie , poprzedni model mi sie bardziej podobal

a czyli jednak FJ Cruiser dla ciebie zlosnik.gif, FJ to Prado 120 z inna buda idea.gif, wiekszosc wnetrznosci jest ta sama 001.gif.

Ewentualnie Jeep GC jak ci sie zadna z TMC nie podoba

2012-jeep-grand-cherokee-side-front.jpg

Napisano

> a co powiedz o wymiane systemu baterii w PRIUSie po uplywie gwarancji ? jeden jedyny przypadek,

> ale jednak ... wszystko za free

1. Przeczytaj wyboldowane.

2. Znam ciekawsze przypadki napraw za darmo dłuuuuuugo po gwarancji.

Napisano

> Już się tak nie wywyższaj, akcja była przeprowadzona dla wszystkich którzy się zgłosili i mieli

> samochód serwisowany w ASO (z pewnymi obostrzeniami dotyczącymi przebiegu i wieku, które z

> czasem się znacząco zwiększyły).

Pozwolę sobie zauważyć delikatnie, że pierwotnie wymieniano TYLKO pierścienie, o czym doskonale wiesz.

Shorty były wtedy jeszcze nie tak oczywiste.

Pierwotnie dostałem zgodę na pierścienie, short przeszedł po drugim odwołaniu. Bynajmniej nie pisanym przeze mnie - sprawę od a do z pilotował diler.

Ze względów proceduralnych na zgodę czekałem jakieś 3+ m-ce (zgłosiłem po wakacjach, naprawa była jakoś tak po świętach BN).

Napisano

> Taaaaa i komplet felg gratis w ramach rekompensaty za stracony czas

Nie. Ja nie jestem roszczeniowy.

Aaaa, ok, po dotarciu wymienili mi gratis olej.

> Ile samochodów u tego dealera kupiłeś ? o jakiej wartości ? Bo innej drogi nie widze

Ja? Zero.

Rodzina łącznie.. Hmmm...

5 samochodów w ciągu 14 lat. Corolle i Yarisy - dziki szał, nie?

Napisano

> To nie była akcja dealerów ... wszystko nadzorowała TMP.

Zgadza się.

Napisano

> Wujek, a Ty wierzysz że to oni tak samarytańsko zrobili? Naiwny jesteś czy co?

Zrobili to pogwarancyjnie w ramach goodwill.

Nie jest to niczym niezwykłym.

Serio-serio.

Jedyny warunek - powyższe nie dotyczy kałożerców, którzy z utęsknieniem odliczają dni, kiedy można będzie zacząć PORZĄDNIE "serwisować" samochód - wymiana oleju, ścieżka w SKP = 300 PLN i jestem da bosss...

Napisano

> Naszemu klientowi 3 tygodnie temu zatwierdzili wymiane silnika D4D po stwierdzeniu prze nas

> przedostawania sie spalin do ukl .chłodzenia czyli klasyka tego silnika Avensis 2007 lub 2008

> r juz nie pamietam ,fakt faktem ze mial juz przy 70 tys robiony silnik i całkiem mozliwe ze to

> spowodowało taka decyzje . więc plus dla Toyoty

Ale przecież to niemożliwe...

Napisano

> Ciężka opcja bo VW w Kielcach jest jeden, a na wyjazd na lawecie do Krakowa nie zgodziła się firma.

> Wszystkie negatywne opinie mam na autach firmowych.

Widocznie słabo ogarniasz temat/słabe relacje masz z VW.

Mam znajomą sporą flotę VW (chyba największą w PL), póki co złego słowa ich FM nie może powiedzieć. Lecą już z drugą turą, więc nie ma, że "nowe auta więc gdzie tu problem".

Aha, poprzednio jeździli toyotą.

Napisano

> Znaczy trzeba flotę przemarkować

Albo FM-a.

Napisano

> Pozwolę sobie zauważyć delikatnie, że pierwotnie wymieniano TYLKO pierścienie, o czym doskonale

> wiesz.

> Shorty były wtedy jeszcze nie tak oczywiste.

> Pierwotnie dostałem zgodę na pierścienie, short przeszedł po drugim odwołaniu. Bynajmniej nie

> pisanym przeze mnie - sprawę od a do z pilotował diler.

> Ze względów proceduralnych na zgodę czekałem jakieś 3+ m-ce (zgłosiłem po wakacjach, naprawa była

> jakoś tak po świętach BN).

Doskonale wiem, jak to wyglądało i wiem, że jak ktoś nie przyjechał z ryjem "co to nie ja" to miał prawie zawsze wymieniany blok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.