Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Będzie najchętniej kupowanym na świecie SUV-em?

Featured Replies

Napisano

Jak wam się podoba widoczny na zdjęciach samochód? To hover, znany również pod nazwą haval.

Bedzie_najchetniej_SUVem_5899448.jpgBedzie_najchetniej_SUVem_5899447.jpg

Bedzie_najchetniej_SUVem_5899450.jpg

Ciekawe czy to sie uda chinolom? hmm.gif

Napisano

długo musi minąć aby ludzie się do samochodów z PRC przekonali tak jak i ich wyroby muszą być na tyle dobre aby ludzie chcieli je kupować, osobiście jestem na NIE

Napisano

> długo musi minąć aby ludzie się do samochodów z PRC przekonali tak jak i ich wyroby muszą być na

> tyle dobre aby ludzie chcieli je kupować, osobiście jestem na NIE

Ile tych samochodow widziales na zywo?

Napisano

> osobiście jestem na NIE

Napisałeś to na chińskiej klawiaturze, wyświetliło Ci się to na chińskim monitorze, przy użyciu chińskiego komputera.

Potem przy użyciu chińskiego sprzętu sieciowego poszło na chiński serwer. Czytelnicy też to przeczytali przy użyciu chińskiego sprzętu.

Zakładam, że za 10 lat będziesz jeździł chińskim samochodem, a za 30 lat inne będą tak egzotyczne jak dziś angielskie.

Napisano

> Będzie najchętniej kupowanym na świecie SUV-em?

> Ciekawe czy to sie uda chinolom?

Wystarczy , że zaczną go sprzedawać u siebie i w Indiach i już cel osiągnięty. hehe.gif

Napisano

> Napisałeś to na chińskiej klawiaturze, wyświetliło Ci się to na chińskim monitorze, przy użyciu

> chińskiego komputera.

> Potem przy użyciu chińskiego sprzętu sieciowego poszło na chiński serwer. Czytelnicy też to

> przeczytali przy użyciu chińskiego sprzętu.

> Zakładam, że za 10 lat będziesz jeździł chińskim samochodem, a za 30 lat inne będą tak egzotyczne

> jak dziś angielskie.

co widać na przykładzie KIJA który niegdyś też był egzotyczny a dziś w świadomości niektórych to już prawie "Premium Panie" rotfl.gif

Napisano

> co widać na przykładzie KIJA który niegdyś też był egzotyczny a dziś w świadomości niektórych to

> już prawie "Premium Panie"

Właśnie. Chińskie auta tak jak kiedyś koreańskie, a jeszcze wcześniej japońskie - z czasem prawdopodobnie zdobędą rynek. Przecież w tej branży liczy się głównie cena.

Napisano

> Jak wam się podoba widoczny na zdjęciach samochód? To hover, znany również pod nazwą haval.

hmm za ładny to on nie jest grinser006.gif

pozostaje kwestia kasy, chińskie auta już są i jakoś przebić się nie mogą

przydało by się mocne wejście jak DU w latach 90 hmm.gif

serwisy, salony, itd

TATA próbowała i nie wiele z tego wyszło icon_rolleyes.gif

czy na ostatnim zdjęciu widać kurek od LPG ? blush.gif

Napisano

> długo musi minąć aby ludzie się do samochodów z PRC przekonali tak jak i ich wyroby muszą być na

Tak się składa że widziałem wczoraj coś takiego w mediolanie na włoskich numerach. Więc ktoś to kupuje

Napisano
  • Autor

> czy na ostatnim zdjęciu widać kurek od LPG ?

Auto jest na Bośniackich blachach więc bardzo prawdopodobne ok.gif

Napisano

Polska to malutki motoryzacyjnie kraj. Z tego co OZI wrzucal to sprzedaje sie u nich tego calkiem sporo.

Auto musi jezdzic (a nie stac ciagle w serwisie) i miec dobra cene. Jesli oba beda spelnione to bedzie sie to sprzedawac.

Napisano

> Polska to malutki motoryzacyjnie kraj. Z tego co OZI wrzucal to sprzedaje sie u nich tego calkiem

> sporo.

Dokładnie. Nie tylko Polska, ale i cała Europa. Dla dużych koncernów sprzedaż tutaj może nie jest marginalna, ale średnio wpływająca na globalny wynik. Liczy się Daleki Wschód, obie Ameryki, Australia, a dopiero potem Europa. Jak sobie Chińczycy założą, że chcą być najwięksi w sprzedaży, to będą nawet nie wchodząc do Europy

Napisano

> Jak wam się podoba widoczny na zdjęciach samochód? To hover, znany również pod nazwą haval.

bardzo ladna kopia LC 120 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> bardzo ladna kopia LC 120

Przeca PRC to mistrzowie kopiowania ok.gif

Mam tylko nadzieję że po tylu latach ,nauczyli się kopiować z głową ! ok.gif

Napisano

> Ile tych samochodow widziales na zywo?

w rosji tego już trochę jeździ

Napisano

> w rosji tego już trochę jeździ

Ogladalem tego troche z bliska w ChRL i pomiedzy tym co bylo kilka late temu, a obecnymi produktami jest przepascok.gif

Za kilka lat pewnie beda tym czym KIA, Hyundai obecnie...

Czy sie to komus podoba czy nie grinser006.gif

Napisano

> Ogladalem tego troche z bliska w ChRL i pomiedzy tym co bylo kilka late temu, a obecnymi produktami

> jest przepasc

> Za kilka lat pewnie beda tym czym KIA, Hyundai obecnie...

> Czy sie to komus podoba czy nie

mnie to jest całkowicie obojętne na przykład zlosnik.gif

Jeśli moje wymagania co do następnego samochodu, spełniłby samochód produkcji chińskiej, to taki bym kupił

Napisano

> Ile tych samochodow widziales na zywo?

Pytanie czy Polska to jedyny kraj na świecie grinser006.gif

W Chinach pewnie będzie sie podobał, a potencjał maja.

Napisano

> Ogladalem tego troche z bliska w ChRL i pomiedzy tym co bylo kilka late temu, a obecnymi produktami

> jest przepasc

> Za kilka lat pewnie beda tym czym KIA, Hyundai obecnie...

> Czy sie to komus podoba czy nie

też tak mi się wydaję

ten nowy model już wykonany jest całkeim całkiem

Napisano

> Dokładnie. Nie tylko Polska, ale i cała Europa. Dla dużych koncernów sprzedaż tutaj może nie jest

> marginalna, ale średnio wpływająca na globalny wynik. Liczy się Daleki Wschód, obie Ameryki,

> Australia, a dopiero potem Europa. Jak sobie Chińczycy założą, że chcą być najwięksi w

> sprzedaży, to będą nawet nie wchodząc do Europy

a jezeli jeszcze do tego dolozyc liczne regulacje i wymogi europejskie, cla, wieksze podatki to EU staje sie jeszcze mniej atrakcyjnym rynkiem dla marek z zewn.

Napisano

U mnie od 3 lat taki jezdzi, nadal u tego samego wlasciciela, wiec chyba jest ok. Albo po prostu nie moze go sprzedac.

Napisano

> a jezeli jeszcze do tego dolozyc liczne regulacje i wymogi europejskie, cla, wieksze podatki to EU

> staje sie jeszcze mniej atrakcyjnym rynkiem dla marek z zewn.

o to chodzi, np TATA Vista miała ceny zbliżone do daci

z dwojga złego wolał bym chyba dacie, która ma przynajmniej sensowny serwis w PL

i bazuje na znanych rozwiązaniach reno

a model SAFARI (suv) cena katalogowa 85tyś ...

Napisano

> w rosji tego już trochę jeździ

widziałem to na żywo (RU) jak przyjechał po towar do Tuszyna

Napisano
  • Autor

> widziałem to na żywo (RU) jak przyjechał po towar do Tuszyna

I jakie wrażenie ? hmm.gif

Napisano

To są doskonałe produkty na "trash markety" . USA, Chiny, Indie, Australia, Rosja i o te rynki z czysto ekonomicznego punktu widzenia będą walczyć chińscy producenci. UE jest mała i szowinistyczna i powinna kisić się w swoim VAGowo - FIATowym sosie. Ciężko też porównywać Chiny do Japonii i Korei. Analogie może ktoś znajdzie ale to jak Armia Czerwona do Fyrstenberga i Matkowskiego. wink.gif

Napisano

Ja odpowiem jak zawsze.

Jak będzie kosztował tyle co nissan micra to sobie kupię z ciekawości hehe.gif

Bo jakbym miał 80k PLN przeznaczone na samochód to kupiłbym już coś o ugruntowanej pozycji na rynku, a nie "debiutanta". Np. Captivę. To trochę za dużo $ żeby ryzykować wtopę.

Napisano

> I jakie wrażenie ?

W Tuszynie się handel odbywa nocą, a że w nocy wszystkie koty czarne, ten tez był czarny.

Z tego co z nim rozmawiałem (po rosyjsku) mówił że tym już 3 miesiąc jeździ i że jest zadowolony. Ale każdy się spieszył za swoją, bo zakupy były przed nami.

Napisano

jest kupowany, 69 pozycja na liscie sprzedazy, miesiecznie schodzi ok 400-500 sztuk, dla porownania, pierwsze Renault na 106 miejscu sprzedazy, Skoda 109 miejsce..

Great Wall opycha 3x wiecej nniz te EU marki jak Renault, Citroes, Fiat razem wzietezlosnik.gif.

mechanicznie auta sa A1, service na przzwoitym poziomie, cena niska, obsluga klienta bardzo dobra...

Napisano

alez to jest zasiedziale, $25,000, czyli mniej niz $7 k niz Craptiva. Lud kupuje, sa pierwsze statystyki niezawodnosci i nie jest zle001.gif

Napisano

Dobre podsumowaniezlosnik.gif ktos porownywal Great Wall do EU trash, i wyszlo, ze Great Wall mial jeden recall, a VW w tym czasie 5 zlosnik.gif

Napisano

Jestes na nie, bo drive.gif, czy gazeta pisalazlosnik.gif????

Napisano

Wrzuce test tego, dawno juz napisalem, ale jakos nie mam czasu dokonczyc.

To auto naprawde nie jest zle i mowiac szczerze, kupujac uzywane a to... hmm.gif raczej wybral bym Great Wall.

skora, ktora parzy w d... W wysokiej temp mozna wybaczyc, calosc jest poskladna jak Daewoo w latach 90tych, lub jak Opel zlosnik.gif, plastiki marginalnie lepsze, ale z kazda generacjs jest ogromny postep001.gif.

Patrzylem na ute, innej firmy Foton, ale to jest naprawde skok juz dwie generacje i w poskaldaniu i w materialach i w elementach, np silnik Cummings na licencji... Na dniach wchodzi do sprzedazy, wiec jesli cena sie potweirdzi, ok 2/3 wartosci Toyota to... Moze sie okazac, ze Made in China dokonala nastepnego postepu.001.gif tym razem do pocatku lat 2000, wiec tylko 1, 1.5 generacji za obecnymi autamihmm.gif.

Napisano
  • Autor

> jest kupowany, 69 pozycja na liscie sprzedazy, miesiecznie schodzi ok 400-500 sztuk, dla

> porownania, pierwsze Renault na 106 miejscu sprzedazy, Skoda 109 miejsce..

> Great Wall opycha 3x wiecej nniz te EU marki jak Renault, Citroes, Fiat razem wziete.

> mechanicznie auta sa A1, service na przzwoitym poziomie, cena niska, obsluga klienta bardzo

> dobra...

Czyli potrafią wyciągać wnioski i idą stale do przodu ! ok.gifclaps.gif

Napisano

> Czyli potrafią wyciągać wnioski i idą stale do przodu !

Ida do przodu, ale kazda generacja kosztuje wiecej.hmm.gif

Gdzie Made in China jest potenga, a EU sobie z tego sprawy nie zdaje, to autobusy i ciezarowki.

U mnie prawiie opanowali juz 30% * rynku nowych autobusow001.gif.

jak pojezdzisz po Asia i Middle East to wiekszosc nowych autobusow to Made in China, Foton jest z jednym znajpopularniejszych.. EU juz te bitwe przegralahmm.gif, tansze, bardziej dostsowuja sie do klienta, chcesz sracz po lewej - no problem, po srdoku- no problem, zlosnik.gif, cena ta sama, a Bolvo mowi, old.gif " gowienko po lewejhmm.gif - no problemzlosnik.gif $5,000 wiecejzlosnik.gif"

teraz dochodza vany jak Maxiss, czyli ex brytyjskie LVD...a przebojem wsrod osobowych bedzie MG, wystarczy poczytac pierwsze oceny001.gif

Napisano

> Dobre podsumowanie ktos porownywal Great Wall do EU trash, i wyszlo, ze Great Wall mial jeden

> recall, a VW w tym czasie 5

Bardzo możliwe, że za kilka lat chińskie (niektóre) marki będą tak niezawodne, że stare Corolle i Merce "beczki" to będzie złom. Kontrola jakości będzie taka, że za błędy będą odcinać palce pracownikom i chińskie będzie dla naszych dzieci znaczyło tyle co dla nas japońskie.

Jednak nie uważam, że UE powinna się otwierać na tamten rynek. Mamy dużo fabryk, marek, a Unia się rozrasta i potencjał jest na wzrost. Europa powinna chcieć swoje i ma już swoje Toyoty, Nissany, Kie i Hyundaie. Tego trzeba bronić, rozwijać, restrukturyzować, żeby mieć swoje. Bo już ciężko mieć swoje polskie czy swoje francuskie, ale można mieć swoje, europejskie.

Pewnie doczekamy czasów, że będziemy mówić: Kij, że gorsze od chińskiego, ale ładniejsze. hehe.gif

Rynek USA czy Australii (niesprawiedliwie wrzucam do jednego wora, ale niech jest) będzie takim obiektywnym filtrem. Żadnych interesów nie będą mieć, nic swojego, wszystko obce więc obiektywnie porównają co jest najlepsze.

A my Polacy i tak lubimy Octavie TDI i Great Wall niech się Wall...i 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

zgoda, ze to filter, wiele razy u mnie sie o tym pisze, zlosnik.gif, ale jak EU sie rozwija confused.gif gdzie???

eU jest na wymarciu, z tym EU psycho, socio, eko prawem, ze auto jest bee i fuj foch.gif.

Popatrz skad pochodzi zysk VeeDub lub BMW, z EU on nie jest.

a jak MG bedzie skladany w UK to co wtedyzlosnik.gif?

Napisano

> ale jak EU sie rozwija gdzie???

Ja nie mówię, że tak jest, ale powinno być. Potencjał mamy i nam do szczęścia nie trzeba Chin. Bo są za duże. Jak chcesz zrobić huśtawkę w ogrodzie to nie zatrudniasz Mostostalu Warszawa. biglaugh.gif

> eU jest na wymarciu, z tym EU psycho, socio, eko prawem, ze auto jest bee i fuj .

Można tak myśleć, że UE zamiast czerwonej ma zieloną flagę, a zamiast sierpa i młota ma iPhona i myszkę. Jednak zasięg UE się zwiększa. Fakt, że jest oparta o Atlantyk z lewej i o Bug z prawej, a dół robi tylko problemy. Jednak po każdym kryzysie jest boom, a po każdym SLD przychodzi AWS czy PiS. hehe.gif

Ja już widzę komentarze naszych dzieci za x lat. Jak to się stało, że elita zaprosiła pastuchów na salony i to wszystko się jeszcze nie przewróciło? biglaugh.gif

> Popatrz skad pochodzi zysk VeeDub lub BMW, z EU on nie jest.

No dobrze, ale tak właśnie ma być. Mały produkuje, a wielki potwór zjada jak leci. A nie wielki potwór produkuje, a małego nie widać spod sterty towaru. My mamy Ferrari, Mercedesa, VW, Opla i Dacie. Mamy wszystko co trzeba. Dla każdego. I nie mamy tylko starych Niemców, którzy chcą 5000 EUR za przykręcenie jednej śrubki. Mamy Rumunów, Bułgarów, potencjalnie Ukraińców, Jugoli. Po co nam ryżowe Li Yu Wangi?

UE jest dowodem, że lewicowa wrażliwość i chęć dawania to filozofia zniszczenia, ale jeśli przez to przejdziemy to respect. W końcu to elita elit. Chociaż jest też opcja taka, że jak już CO2 podniesie oceany to może Brukselę też zaleje...i problem sam się rozwiąże. wink.gif

> a jak MG bedzie skladany w UK to co wtedy?

A'propos UK...ja wierzę, że przyjdzie dzień, że w ramach unifikacji przestawią Angoli na prawostronny ruch. rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.