Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kradzieże samochodów w 2012 roku

Featured Replies

Napisano

Policja opublikowała statystyki kradzieży aut za 2012. Tutaj link. ok.gif Pierwsze 4 miejsca raczej nie dziwią, ale Honda Civic na 5 miejscu mnie lekko zaskoczyła icon_eek.gif Wydawało mi się, że to raczej mało popularny wózek dla złodziei. No i CC na szóstym miejscu... to chyba kradną na części zamienne... zlosnik.gif

Napisano

> Policja opublikowała statystyki kradzieży aut za 2012. Tutaj link. Pierwsze 4 miejsca raczej

> nie dziwią, ale Honda Civic na 5 miejscu mnie lekko zaskoczyła Wydawało mi się, że to raczej

> mało popularny wózek dla złodziei. No i CC na szóstym miejscu... to chyba kradną na części

> zamienne...

Hondy zawsze byly wysoko, przynajmniej w Warszawie, sam znam kilak osob co im Accorda zawineli tongue.gif

Zastanawia, natomiast ilosc aut zwinietych pod CH icon_eek.gif

Napisano

Nowej fiesty wcale tam nie ma a w katowicach w jednej dzielnicy w tydzien ukradli 9 sztuk smile.gif

Napisano

> Nowej fiesty wcale tam nie ma a w katowicach w jednej dzielnicy w tydzien ukradli 9 sztuk

bo to zależy od ''zamówienia''...w 3mieście teraz idą skody octavie no.gif

Napisano

> Policja opublikowała statystyki kradzieży aut za 2012. Tutaj link.

Tak, ale to tylko top 10.

Jest gdzieś pełna lista?

Cienki idzie na części.

Passat zamienił się z golfem.

Napisano

> Tak, ale to tylko top 10.

> Jest gdzieś pełna lista?

> Cienki idzie na części.

> Passat zamienił się z golfem.

Teraz wszystkie praktycznie wszystkie samochody idą na części, nikt się nie bawi w przebijanie numerów i duże ryzyko sprzedaży kradzionego samochodu...W całości sprzedawane są tylko nieliczne, drogie auta, które namierzane są pod zamówienia ale są to rzadkie przypadki i nie są to samochody z top 10.

Napisano

> Ufff... nie ma żadnego francuza

Nawet złodzieje ich nie chcą? zlosnik.gif

Napisano

> Typowi Polacy, tylko co niemieckie interesuje

A BMW brak w zestawieniu?

Pozdrawiam MK

Napisano

> A BMW brak w zestawieniu?

> Pozdrawiam MK

Mnie bardziej dziwi to, że nie ma Seicento, a jest CC...

Napisano

Mnie ciekawi, ktore mondeo kradna. Stawiam na MKI i MKII grinser006.gif

Napisano

> A BMW brak w zestawieniu?

1. BMW jest trudno ukraść.

2. Ukraść BMW to za duże ryzyko.

3. Właściciele skradzionych BMW rzadko zgłaszają problem policji.

Tak to sobie tłumaczę grinser006.gif

Napisano

Ja się dołączyłem do tych statystyk bo mi z listopadzie zawineli samochód... buu.gif

Napisano

> 3. Właściciele skradzionych BMW rzadko zgłaszają problem policji.

Sami łapią? zlosnik.gif

Napisano

> Policja opublikowała statystyki kradzieży aut za 2012. Tutaj link. Pierwsze 4 miejsca raczej

> nie dziwią, ale Honda Civic na 5 miejscu mnie lekko zaskoczyła Wydawało mi się, że to raczej

> mało popularny wózek dla złodziei. No i CC na szóstym miejscu... to chyba kradną na części

> zamienne...

W Warszawie Civic jest na podium obok Accorda sick.gif

Napisano

> 1. BMW jest trudno ukraść.

> 2. Ukraść BMW to za duże ryzyko.

> 3. Właściciele skradzionych BMW rzadko zgłaszają problem policji.

> Tak to sobie tłumaczę

Podejrzewam ze duzo jest prawdy w 2 i 3.

Napisano

Kurcze, mam VW i Audi. A nastepne auta jakie bede chcial kupic to rowniez VW i Audi. panic.gif

Napisano

> Kurcze, mam VW i Audi. A nastepne auta jakie bede chcial kupic to rowniez VW i Audi.

to może czas kupić AC i mieć spokójniewiem.gif

Napisano

> to może czas kupić AC i mieć spokój

Mam AC i mam spokój zlosnik.gif

Ale nie chcialbym auta stracic jak jestem np. na zakupach. Wracac taxi ? no.gif

Napisano

> Mam AC i mam spokój

> Ale nie chcialbym auta stracic jak jestem np. na zakupach. Wracac taxi ?

no tak, z całego tego zamieszania związanego z kradzieżą auta to najgorsze to wracanie taxi.... ok.gif

A tak na poważnie, jak zostawiam auto pod sklepem itp to szczerze mówiąc najbardziej boje się kradzieży laptopa który jest w aucie niż auta.

A poza tym mam tylko dwa Fjaty a tego panie niekradną bo i po co komuś problemy z "włoskim szrotem" grinser006.gif

Napisano

> Ufff... nie ma żadnego francuza

dodatkowy stres dla złodzieja... zapali, nie zapali .... cool.gifhehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

Dziwne że nie ma Forda Focusa na czołowych miejscach, przecież to bardzo popularne auto 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Dziwne że nie ma Forda Focusa na czołowych miejscach, przecież to bardzo popularne auto

Widać na szczęście nie wśród złodziei cool.gif

Napisano

> Dziwne że nie ma Forda Focusa na czołowych miejscach, przecież to bardzo popularne auto

Zapotrzebowanie jest głównie na blachy, napęd i tapicerkę. W tym przypadku nawet złodziej woli kupić nowe u dilera hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

> Zapotrzebowanie jest głównie na blachy, napęd i tapicerkę. W tym przypadku nawet złodziej woli

> kupić nowe u dilera .

tapicerkę?

Napisano

> No też paskudna.

jeszcze wczoraj siedziałem w najnowszym focusie, bardzo przyjemne wnętrze, co prawda wkładać do kombi silnik o mocy 95KM to słaby pomysł ok.gif

Napisano

> zamienne...

Jest tu nawet kolega, któremu civic zginął.

Napisano

> wkładać do

> kombi silnik o mocy 95KM to słaby pomysł

Niech no tylko jeszcze trochę Rostowski będzie rządził kasą, najbardziej popularne będą silniki 40KM, wszędzie zrobią ograniczenia 40 i 70km/h. biglaugh.gif

Napisano

> Teraz wszystkie praktycznie wszystkie samochody idą na części, nikt się nie bawi w przebijanie

> numerów i duże ryzyko sprzedaży kradzionego samochodu...W całości sprzedawane są tylko

> nieliczne, drogie auta, które namierzane są pod zamówienia ale są to rzadkie przypadki i nie

> są to samochody z top 10.

W pełni się zgadzam. Polacy naściągli z zachodu tyle strucli, że rynek na części jest większy niż na samochody.

Napisano

> W pełni się zgadzam. Polacy naściągli z zachodu tyle strucli, że rynek na części jest większy niż

> na samochody.

Nie tylko chodzi o strucle, ale o zapewnie czesci dla aut powypadkowych - niekoniecznie starych.

Napisano

> Nie tylko chodzi o strucle, ale o zapewnie czesci dla aut powypadkowych - niekoniecznie starych.

Z drugiej strony, kraje 'zachodu' zwykle mają lepsze statystyki

w wypadkach od nas (kraje 'wschodu'). Przynajmniej tak mi się

wydaje. Skąd więc tyle skasowanych aut zza zachodniej granicy?

Napisano

> Z drugiej strony, kraje 'zachodu' zwykle mają lepsze statystyki

> w wypadkach od nas (kraje 'wschodu'). Przynajmniej tak mi się

> wydaje. Skąd więc tyle skasowanych aut zza zachodniej granicy?

Jak to skad ?

Przeciez nie sa ciagniete auta z jednego kraju wielkosci pl, tylko z calej EU i nie tylko, bo np z US. Tam auto takowe musi byc znacznie tansze z racji, na ogol wiekszych kosztow napraw (robocizny), wiec takei auta sa lakomym kaskiem dla krajow biedniejszych, czy jak to nazwales wschodnich. Czesc, wiec aut przyjezdza jako do naprawy, czesc jako dawcy czesci. Owa "palete" uzupelniaja jeszcze auta krajowe.

Napisano

> Jest tu nawet kolega, któremu civic zginął.

Zeby to jeden :/

Napisano

> Z drugiej strony, kraje 'zachodu' zwykle mają lepsze statystyki

> w wypadkach od nas (kraje 'wschodu'). Przynajmniej tak mi się

> wydaje. Skąd więc tyle skasowanych aut zza zachodniej granicy?

Z wypadków, mniej ich maja ale jednak mają.

Napisano

> kojarzę kolegę Musio, Masio - jakoś tak sie nazywa.

W sumie to jezeli liczyc tylko 2012 to mozliwe. Jezeli wczesniejsze lata to jeszcze cos by sie zebralo, w tym moja skromna osoba oslabiony.gif