Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polecam test Mazdy 3 i Focusa w Motorze

Featured Replies

Napisano

> Nie ma co się na to łapać, tam opłaceni ludkowie piszą i kretyni

Ja już tą Skodę widziałem w teście luksusowych SUVów. Między Q7, X5 i jakimś Lexusem. I się zastanawiałem za ile robi się z siebie taką szmatę jak autor.

Napisano

> Ja już tą Skodę widziałem w teście luksusowych SUVów. Między Q7, X5 i jakimś Lexusem. I się

> zastanawiałem za ile robi się z siebie taką szmatę jak autor.

yikes.gif w czym ?

Napisano

> Ja już tą Skodę widziałem w teście luksusowych SUVów. Między Q7, X5 i jakimś Lexusem. I się

> zastanawiałem za ile robi się z siebie taką szmatę jak autor.

Taaa, swego czasu też widziałem test Superba obok Lexusa i BMW zlosnik.gif Superb wygrał beksa.gifhahaha.gif

Napisano

> w czym ?

Motor albo AŚ. Był test SUVów, gdzie ta Skoda powinna znaleźć się 2 strony wcześniej. Obok Tiguana bo to chyba to samo. Ale dali ją na końcu wśród luksusowych.

Napisano

> Taaa, swego czasu też widziałem test Superba obok Lexusa i BMW Superb wygrał

Superb generalnie ze wszystkim wygrywa. Nie wiem co prawda czemu ale tak jest.

Napisano

no co? Pewnie oferuje taką samą jakość za połowę ceny hehe.gif

Napisano

> Solidnie wykonane z rewelacyjnym silnikiem

Miałem okazję przejechać sie tym Nissanem. Może nie jest doskonały, ale Skodę Yeti to on miażdży zarówno silnikiem jak i wykonaniem wnętrza.

Napisano

> no co? Pewnie oferuje taką samą jakość za połowę ceny

Jakosc w Superb widza tylko ci, ktorzy nigdy nia nie jechali grinser006.gif

Napisano

Najwyżej punktowana była pewnie kategoria: odległość między zagłówkami przedniej i tylnej kanapy lub ewentualnie: długość tylnych dywaników.

Do tego odejmujesz rywalom punkty za brak parasola i już masz piękny wynik testu.

hehe.gif

Napisano

Zgadzam się, ciekawy.

Ford prezentuje filozofię jaskiniowca z maczugą: Turbo, dawać turbo! Więcej ciśnienia, dmuchać AHHGGGRRRrrr

Mazda to strojenie fortepianu: Dłuższa, węższa, niższa. Dalej mamy masę. 2-litrowa Mazda 1215 kg. Ford z połową silnika 1279 kg.

Mazda jest motoryzacyjnym Noriakim Kasai. Praca, klasa, piękno, radość. Ford to towarzysz Wasiljew. Naćpać się i Farelką pod narty. screwy.gifrotfl.gif

Samochód to całość. Nie tylko silnik. Mazda to wie, Europa budżetowa chyba nie. Ukraino, zastanów się czy chcesz dołączać to społeczności jaskiniowców...bo maczugi to już macie. wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Ciekawy art. W Motorze. Porownanie Ficusa 1.0 125km Ecoboost i Mazdy 3 - 2.0 120km.

> Ps spalanie na autostradzie przy 140 km/h wg GPS :

> Mazda 8.0 l/100km

> Focus 8,4 l/100km

Focus pali więcej niż mój trzy razy większy diesel... yikes.gif

Napisano

> jeździło to jeszcze mniej Nie narzekałem na ten silnik, po 3mieście można było w 10 się

> ogarnąć

Mondeo nie spalił mi jeszcze więcej niż 10 l wink.gif średnie spalanie 8,7 l

Napisano

> no co? Pewnie oferuje taką samą jakość za połowę ceny

Lepszą, lepszą! hehe.gif

Napisano

> Superb generalnie ze wszystkim wygrywa. Nie wiem co prawda czemu ale tak jest.

Ale tylko w niemieckich testach rotfl.gif

Napisano

> Miałem okazję przejechać sie tym Nissanem. Może nie jest doskonały, ale Skodę Yeti to on miażdży

> zarówno silnikiem jak i wykonaniem wnętrza.

Myśle że za jakieś dwa tygodnie też będe miał okazję porównać rzeczywistość z opinią Auto Moto;)

Znajomi powinni odebrać te czeskie paskudztwo z salonu.

Inna znajoma kupiła sobie takiego Quashqaia 2 letniego i całkiem fajne choć silnik marniutki (jakaś benzyna 1.6 czy 1.8)

Napisano

> Superb generalnie ze wszystkim wygrywa. Nie wiem co prawda czemu ale tak jest.

Skoda musi majątek wydawać... nawet Top Gear kupili i maltretowali tam Yeti i Roomstera.

Yeti był niezniszczalny i na dach helikopter przyjął? Roomster wygrał z ferrari na torze. Tyle ze w TG sobie jaja robili oczywiscie... a Motor i AŚ to "poważna prasa branżowa" wink.gif

Napisano

> Miałem okazję przejechać sie tym Nissanem. Może nie jest doskonały, ale Skodę Yeti to on miażdży

oj z jakością Nissana bym nie przesadzał. zwłaszcza jeśli chodzi o bagażnik - fizelina na gołą blachę, do tego nierówno przycięta, nie budzi zaufania...

Napisano

no skoda się przecież robi prestiżowa... kolejny Superb już będzie obok Panamery i Quatroporte testowany smile.gif

Napisano

> oj z jakością Nissana bym nie przesadzał. zwłaszcza jeśli chodzi o bagażnik - fizelina na gołą

> blachę, do tego nierówno przycięta, nie budzi zaufania...

Do bagażnika nie zaglądałem - fakt. Ale miejsce kierowcy mi się bardzo podobało. W Yeti jest ono jakieś takie odpychające.

Napisano

> no skoda się przecież robi prestiżowa... kolejny Superb już będzie obok Panamery i Quatroporte

> testowany

Nie ma sensu. Przecież już dziś wiadomo że wygra. hehe.gif

Napisano

> a Motor i AŚ to "poważna prasa branżowa"

Taka jak i Top Gear. Tylko tamci są przynajmniej czasami zabawni.

Zatrzymał mi się w pamięci jeszcze jeden fragment (testowali Insignię):

"Dzięki standardowemu wyposażeniu samochodu w tylną wycieraczkę mamy doskonałą widoczność przez tylną szybę". Po przeczytaniu tego aż poszedłem sprawdzić - nawet stara Favoritka miała tylną wycieraczkę. No chyba że dla redaktora AŚ to nie jest standardowe wyposażenie zlosnik.gif

Napisano

> no skoda się przecież robi prestiżowa... kolejny Superb już będzie obok Panamery i Quatroporte

> testowany

Właśnie skonfigurowałem sobie Superba na stronie Skody. Wyposażenie takie, jak w Mazda 6, czyli to co chcę. Wyszło o 20 kzł drożej icon_eek.gif Chyba Skoda sobie jaja robi hahaha.gif

Napisano

> Taka jak i Top Gear. Tylko tamci są przynajmniej czasami zabawni.

Top Gear jest bardziej rozrywkowy niż motoryzacyjny smile.gif i sie z tym nie kryją smile.gif

> Zatrzymał mi się w pamięci jeszcze jeden fragment (testowali Insignię):

liftback?

> "Dzięki standardowemu wyposażeniu samochodu w tylną wycieraczkę mamy doskonałą widoczność przez

> tylną szybę". Po przeczytaniu tego aż poszedłem sprawdzić - nawet stara Favoritka miała tylną

> wycieraczkę. No chyba że dla redaktora AŚ to nie jest standardowe wyposażenie

no nie jest w sedanie:)

Napisano

> W Yeti jest ono

> jakieś takie odpychające.

Mi się Yeti podoba jako całość. No ale choćby nie wiem to Range Roverem nie będzie. No może w AŚ zlosnik.gif

Napisano

> liftback?

Nie pamiętam.

> no nie jest w sedanie:)

Powiedzmy sobie że to raczej wada.

Napisano

> Właśnie skonfigurowałem sobie Superba na stronie Skody. Wyposażenie takie, jak w Mazda 6, czyli to

> co chcę. Wyszło o 20 kzł drożej Chyba Skoda sobie jaja robi

Tak długie tylne dywaniki do żadnej Mazdy nie wejdą zlosnik.gif

Napisano

> Tak długie tylne dywaniki do żadnej Mazdy nie wejdą

Ja z tyłu w swoim aucie nie jeżdżę zlosnik.gif

Napisano

> Właśnie skonfigurowałem sobie Superba na stronie Skody. Wyposażenie takie, jak w Mazda 6, czyli to

Ale skoda się nie psuje - a mazda to jakies japońskie nie wiadomo co grinser006.gif

Napisano

> Ale skoda się nie psuje - a mazda to jakies japońskie nie wiadomo co

Miałem dwie Skody i bardzo sobie chwalę ok.gif Ale do Japonii to im daaaaaaleko hehe.gif

Napisano

> testowany

W planach jest Superb Coupe grinser006.gif

Napisano

> Dla porownania test z Auto Moto, gdzie testuja nowego Kaszkaja z 1.2 dig-t :

> Popatrzcie na druga kolumne i wzmiance o pojemnosci oraz ostatniej linijce konkurencji czyli Skody

> Jak zwykle jest jedna grupa aut ktora musi byc najlepsza

10l przy 140? Komuś tu Skoda TSI przy 140 pali chyba 5 zlosnik.gif

Napisano

> W planach jest Superb Coupe

Jak będzie coupe po czesku? Kupećka? grinser006.gif

Napisano

> Jak będzie coupe po czesku? Kupećka?

"kupé" ewentualnie zdrobniale "kupéčko"

Napisano

> "kupé" ewentualnie zdrobniale "kupéčko"

Kupećkove vozidlo zlosnik.gif

Napisano

> Ja z tyłu w swoim aucie nie jeżdżę

Ale ta świadomość że masz coś dłuższego od innych zlosnik.gif

Napisano

> W planach jest Superb Coupe

no to Veyron jest zagrożony smile.gif konkurencja rośnie wewnątrz grupy VAG wink.gif

Napisano

> Ale ta świadomość że masz coś dłuższego od innych

I to coś jest czeskie grinser006.gif

Napisano

Ale przecież nikt skody nie kupuje za cenę z konfiguratora. Podejrzewam, że te 20 kzł można spokojnie urwać.

Napisano

> Ale przecież nikt skody nie kupuje za cenę z konfiguratora. Podejrzewam, że te 20 kzł można

> spokojnie urwać.

A u innych producentów nie? hehe.gif

Napisano

> Zgadzam się, ciekawy.

> Ford prezentuje filozofię jaskiniowca z maczugą: Turbo, dawać turbo! Więcej ciśnienia, dmuchać

> AHHGGGRRRrrr

> Mazda to strojenie fortepianu: Dłuższa, węższa, niższa. Dalej mamy masę. 2-litrowa Mazda 1215 kg.

> Ford z połową silnika 1279 kg.

> Mazda jest motoryzacyjnym Noriakim Kasai. Praca, klasa, piękno, radość. Ford to towarzysz Wasiljew.

> Naćpać się i Farelką pod narty.

> Samochód to całość. Nie tylko silnik. Mazda to wie, Europa budżetowa chyba nie. Ukraino, zastanów

> się czy chcesz dołączać to społeczności jaskiniowców...bo maczugi to już macie.

> Pozdrawiam.

Nikt nie odpowiedzial na moje pytanie. Jaka jest roznica w ceneie pomiedzy Focusem 1.0T edition a Mazda. Docusa mozna za 60k kupic a Mazde?

Po co ta cala finezja i roznica w spalaniu skoro ten samochod jest przeokrutnie drogi jak na kompakta?

Napisano

ale przeciez ten silniczek z racji malej pojemnosci nei radzi sobie z tym autem, nie to co doskonale 1.2 TSI w Skodzie hehe.gif

podobno poprawili troche jego zawieszenie, jest to odczuwalne ?

Poprzedni Kaszkaj to byl pierwszy samochod w ktorym mnie zemdlilo od bujania tongue.gif, pomijajac juz ze 1.5dci to tez jakas pomylka do takiego auta.

Napisano

> Nikt nie odpowiedzial na moje pytanie. Jaka jest roznica w ceneie pomiedzy Focusem 1.0T edition a

> Mazda. Docusa mozna za 60k kupic a Mazde?

Wejdź na strony producentów i porównaj.

> Po co ta cala finezja i roznica w spalaniu skoro ten samochod jest przeokrutnie drogi jak na

> kompakta?

Przeokrutnie drogi? Mazda 3 w wersji SkyMotion (czyli średniej) z silnikiem 2.0 kosztuje katalogowo 70900 zł. To przeokrutnie drogo? spineyes.gif

Napisano

> Kupećkove vozidlo

Kupeckove vozidlo w tedeiku bez poruchanej kapoty ze strzechnikami grinser006.gif

Jak nic beda robic porownania z R8, Ferrari, itd

Napisano

> Kupeckove vozidlo w tedeiku bez poruchanej kapoty ze strzechnikami

> Jak nic beda robic porownania z R8, Ferrari, itd

Wpakują tam silnik 1.2 i będzie palił 5 litrów przy 150 km/h hehe.gif

Napisano

> Ale tylko w niemieckich testach

za to byl swego czasu test Mazda 6 i Passat i jak to napisali mimo tak dopracowanego auta jakim jest Passat palme pierwszenstwa trzeba przyznac Mazdzie icon_rolleyes.gifgrinser006.gif

Napisano

> za to byl swego czasu test Mazda 6 i Passat i jak to napisali mimo tak dopracowanego auta jakim

> jest Passat palme pierwszenstwa trzeba przyznac Mazdzie

Poważnie? icon_eek.gif To musiał być jakiś strajk redaktorów czy coś hehe.gif

Napisano

> Poważnie? To musiał być jakiś strajk redaktorów czy coś

moze sezon urlopowy i jacys amatorzy czy praktykanci pisali grinser006.gif

Napisano

> Poważnie? To musiał być jakiś strajk redaktorów czy coś

zemsta zwolnionego pracownika wink.gif

Napisano

> Wejdź na strony producentów i porównaj.

> Przeokrutnie drogi? Mazda 3 w wersji SkyMotion (czyli średniej) z silnikiem 2.0 kosztuje katalogowo

> 70900 zł. To przeokrutnie drogo?

Skoro focus jest 10k tanszy to tak jest to bardzo drogo.

Napisano

> Skoro focus jest 10k tanszy to tak jest to bardzo drogo.

Ale nie jest. Doposaż Forda, a zobaczysz cenę. Żeby moc była taka sama, wyposażenie...