Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochód z paką 2m

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

mam pytanie, potrzebuję zakupić auto z paką min. 2m długości. Chodzi mi po głowie coś takiego jak Fiat Doblo Cargo. Co nie kosztuje majątku a ma taką długą pakę?

Celuję w rocznik 2003-2007/8. Bez znaczenia czy benzyna czy olej napędowy. Auto będzie jeździło kilka razy w miesiącu.

Dzięki ...

Napisano

Witajcie,

mam pytanie, potrzebuję zakupić auto z paką min. 2m długości. Chodzi mi po głowie coś takiego jak Fiat Doblo Cargo. Co nie kosztuje majątku a ma taką długą pakę?

Celuję w rocznik 2003-2007/8. Bez znaczenia czy benzyna czy olej napędowy. Auto będzie jeździło kilka razy w miesiącu.

Dzięki ...

Nie lepiej zlecić transport niż specjalnie kupowac auto?

Napisano

Peugeot Expert MK1

Napisano

za drogo wychodzi ...

Nie wiem na jakiej odległosci i co wozisz, ale jesli już szukasz czegoś to poprostu kup obojetnie co co spełnia Twoje warunki i bedzie w dobrym stanie. Może Dacia MPV?

A może przyczepa do auta którego posiadasz?

Edytowane przez Maciejkubi

Napisano
  • Autor

nie mam haka

zresztą przyczepa będzie mało użyteczna

Dacia ale to chyba trochę kasy już kosztuje tak poniżej 10 tys :)

Napisano

nie mam haka

zresztą przyczepa będzie mało użyteczna

Dacia ale to chyba trochę kasy już kosztuje tak poniżej 10 tys :)

W MPV jeżeli nie jesteś mikrusem to 2m ladunek już jest mordega dla kierowcy.

Chyba, ze wozisz cos co nie musi za fotelem kierowcy lezec.

Tak wiozłem MPV 5 kpl. drzwi wewnetrznych wraz z ościeżnicami, cale szczęście ze tylko jakies 3-4km bo kierownica zrobilaby mi chyba dziure w brzuchu, a nogi odpadly ze zdrętwienia.

Kolezka przewiozl mi 2 drzwi zewnętrzne na odleglosc 50km i twierdzil, ze dalo się spokojnie wytrzymać, ale ma chyba <1,7m wzrostu.

Napisano
  • Autor

właśnie chodzi o to aby paka miał min,. 2m. Znalazłem tego doblo cargo ze ma ponad 2m. I tak się zastanawiam co jeszcze może mieć te dwa metry. Dacia jak widzę nie ma tych 2m tylko 1903cm a to mniej niż 2m :) może ktoś jeszcze coś???

Napisano

wg mnie najlepsze wyjscie to zalozyc hak do auta, ktore obecnie posiadasz i przyczepka z wypozyczalni za 30zl na dobe, no chyba, ze czesto bedziesz wozil, to zakup wlasnej przyczepy

Napisano

Witajcie,

Dzięki ...

To moze poszukaj jakiegos blizniaka ducato/boxer/jumper 2002-2004

Napisano
  • Autor

niby dobry kierunek ale muszą być auta niższe niż te trojaczki .... coś w stylu wspomnianego doblo, experta itp?

Napisano

scudo/expert/jumpy (po 2007r) zwykły ma równe 2merty, long z tego co pamiętam ma 2.5m, jak chcesz to jutro mogę Ci dokładnie wymierzyć

Napisano
  • Autor

scudo/expert/jumpy (po 2007r) zwykły ma równe 2merty, long z tego co pamiętam ma 2.5m, jak chcesz to jutro mogę Ci dokładnie wymierzyć

Dziękuję tak poproszę :)

Napisano

niby dobry kierunek ale muszą być auta niższe niż te trojaczki .... coś w stylu wspomnianego doblo, experta itp?

Niższe tzn jaka max wysokość Cię interesuje? Jak planujesz wjeżdżać do garażu to większość busów ma wersje do 2m wysokości i one spokojnie wyjeżdżają. Trojaczki to niezły wybór
Napisano

omega kombi :-) jak Ci tylko na długości zależy

Napisano

Dziękuję tak poproszę :)

Maxi: 2,35m / 2,6m (2,35 to długość paki od drzwi tylnych do ściany grodziowej - do garbu. 2.6m to długość po podłodze)

Zwykły: 2m / 2,25 (jak wyżej)

Zobacz sobie jak jest ściana grodziowa wyprofilowana to będziesz wiedział o czym mówię :ok:

Napisano
  • Autor

Maxi: 2,35m / 2,6m (2,35 to długość paki od drzwi tylnych do ściany grodziowej - do garbu. 2.6m to długość po podłodze)

Zwykły: 2m / 2,25 (jak wyżej)

Zobacz sobie jak jest ściana grodziowa wyprofilowana to będziesz wiedział o czym mówię :ok:

Dzięki za info :) czyli wymiary są identyczne w przypadku takich trojaczków?

Napisano

jaki rocznik i jak silnik masz jumpy możesz coś powiedzieć o tym aucie ...usterki , spalanie itp

też jestem na etapie szukania auta z paką min 2 metry 

biorę pod uwagę fiat doblo maxi 1,9jtd , peugeot expert 2,0 hdi , transit L1H1 2,2tdci 

inne też takie jak scudo , jumpy , ducato itp 

w sumie zależy mi na 2 rzeczach , paka min 2 metry i najmniej awaryjny silnik :) 

Napisano

jaki rocznik i jak silnik masz jumpy możesz coś powiedzieć o tym aucie ...usterki , spalanie itp

też jestem na etapie szukania auta z paką min 2 metry 

biorę pod uwagę fiat doblo maxi 1,9jtd , peugeot expert 2,0 hdi , transit L1H1 2,2tdci 

inne też takie jak scudo , jumpy , ducato itp 

w sumie zależy mi na 2 rzeczach , paka min 2 metry i najmniej awaryjny silnik :)

jumpy: 2011r, 2.0 120KM - 140tyś przebiegu. (wymieniłem już 3szt poduszek od tylnego zawieszenie bo jest pneumatyczne - 900zł sztuka, ale jest to bardzo fajne rozwiązanie, załaduje tone na auto a ono się dalej prowadzi bardzo dobrze. Chłodnica klimatyzacji padła - 350zł, wymieniłem rurkę od płynu chłodniczego oryg. 90zł. Amortyzatory tył (zamarzły zimą gdy auto stało 2 tygodnie na ostrym mrozie (auto odpaliło przy -20 na strzała). To chyba tyle z "awarii" Auto u mnie od 2 lat i 90tyś km.

Expert. 2008r 2.0 136KM - 250tyś przebiegu auto u mnie od 6m-cy i 30tyś km, padła chłodnica klimatyzacji - 350zł. Poza tym nic. :ok:

Napisano

jumpy: 2011r, 2.0 120KM - 140tyś przebiegu. (wymieniłem już 3szt poduszek od tylnego zawieszenie bo jest pneumatyczne - 900zł sztuka, ale jest to bardzo fajne rozwiązanie, załaduje tone na auto a ono się dalej prowadzi bardzo dobrze. Chłodnica klimatyzacji padła - 350zł, wymieniłem rurkę od płynu chłodniczego oryg. 90zł. Amortyzatory tył (zamarzły zimą gdy auto stało 2 tygodnie na ostrym mrozie (auto odpaliło przy -20 na strzała). To chyba tyle z "awarii" Auto u mnie od 2 lat i 90tyś km.

Expert. 2008r 2.0 136KM - 250tyś przebiegu auto u mnie od 6m-cy i 30tyś km, padła chłodnica klimatyzacji - 350zł. Poza tym nic. :ok:

dzieki za info :)

• 8 lat później...
Napisano

No dobra, wątek stary ale nie widzę potrzeby tworzenia nowego ;]

Do firmy będziemy potrzebowali jakiegoś lekkiego dostawczaka, warunek brzegowy to paka o długości 200cm.

Raczej używany niż nowy- tak z 4 lata może mieć.

Nie chcę nic wielkiego typu Renault Master czy Ford Transit.

Najbardziej by mi pasowało coś typu przedłużone Renault Kangoo ;]

Jest cos na rynku, co spełni te wymagania?

Napisano
2 minuty temu, sowik85 napisał(a):

Caddy Maxi V:skromny:

Napisano
W dniu 28.08.2016 o 18:54, harnas81 napisał(a):

🤣😂

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
5 godzin temu, sowik85 napisał(a):

Toyota Proace City ale ten większy. Może też być każdy inny bliźniak Toyoty. 

Edytowane przez KYRTAP

Napisano
5 godzin temu, sowik85 napisał(a):

Ford Transit Connect. Paka 2150. Nie, to nie jest Transit blaszak.

Napisano
W dniu 29.10.2024 o 12:28, sowik85 napisał(a):

No dobra, wątek stary ale nie widzę potrzeby tworzenia nowego ;]

Do firmy będziemy potrzebowali jakiegoś lekkiego dostawczaka, warunek brzegowy to paka o długości 200cm.

Raczej używany niż nowy- tak z 4 lata może mieć.

Nie chcę nic wielkiego typu Renault Master czy Ford Transit.

Najbardziej by mi pasowało coś typu przedłużone Renault Kangoo ;]

Peugeot Partner / Citroen Berlingo / Opel Combo / Fiat Doblo / Toyota Proace City, wszystkie w wersji Long. Oczywiście wszystkie sa niemal takie same, z czego Peugeot ma zdecydowanie bardziej ergonomiczną deskę rozdzelczą w stosunku do pozostalych (wiem, bo mam :phi:)

No i jeszcze jedna kwestia - czy te 2m musza być na całej wysokości paki czy tylko po podlodze. Jeśli po całej to te samochody odpadają ze względu na ścianę grodziową pochyloną do tyłu, żeby oparcia suedzeń w kabinie były pod katem. Po podłodze jest 206cm długości i można załadować około 20 płyt gk. Wyżej już jest za krótko. 20 x 12,5mm daje 25cm wysokiści z pełnymi 2m. Po przekątnej włożysz profile 2,60, po rizłożeniu przedniego siedzenia przewieziesz elementy 3,20n.

Napisano

Może nie trzyma rocznika, ale Paserattiii B9 ma bagażnika taki że wpada materac 2  metrowy i jeszcze klapa się zamyka z luzem :) 

Napisano
23 godziny temu, Zuraw napisał(a):

No i jeszcze jedna kwestia - czy te 2m musza być na całej wysokości paki czy tylko po podlodze

Nie musi być na całej wysokości. Wczoraj oglądałem Fiata Doblo Cargo w Longu. Bliźniak Toyoty Proace i jakiegoś Peugeota. Paka przy podłodze ma jakoś 210cm i to jest dla mnie OK. Szerokość między nadkolami 122cm, czyli Europaleta powinna wejść, jeśli trzyma wymiar ;)

W ogóle to dość przyjemne auto jest, nie jeździłem nim ale jakoś tak zapałałem sympatią ;)

Jeszcze skoczę do VW obczaić Caddy, też powinno spełnić warunek długości paki.

Potem będę wybierał tam gdzie atrakcyjniejsze finansowanie :ok:

Edytowane przez sowik85
Literówka

Napisano
W dniu 1.11.2024 o 18:09, sowik85 napisał(a):

Nie musi być na całej wysokości. Wczoraj oglądałem Fiata Doblo Cargo w Longu. Bliźniak Toyoty Proace i jakiegoś Peugeota. Paka przy podłodze ma jakoś 210cm i to jest dla mnie OK. Szerokość między nadkolami 122cm, czyli Europaleta powinna wejść, jeśli trzyma wymiar ;)

W ogóle to dość przyjemne auto jest, nie jeździłem nim ale jakoś tak zapałałem sympatią ;)

Jeszcze skoczę do VW obczaić Caddy, też powinno spełnić warunek długości paki.

Potem będę wybierał tam gdzie atrakcyjniejsze finansowanie :ok:

Użyrkuję Peugeota Partnera 5 lat i jest naprawdę spoko. Europaleta wchodzi bez problemu. VW Cddy jest dużo węzszy choć między nadkolami może mieć 120cm. Jest jeszzcze jakiś Ford spełniający twoje (i moje) warunki, ale u mnie ostatecznie górę wziął Pug, ponieważ ma o 6cm szersze środkowe siedzisko w wersji 3-osobowej, co w przypadku koniecznośći przewiżenia dziecka robiło ogrimną różnicę. VW Caddy nie występuje w wersji 3-osobowej. Ja dodatkowo mam biuro w kabinie, czyli dodatkowy wysuwany stolik z oparcia 3 siedzenia, klimę 2-strefową, grzane zydle, ogrzewaną przednią szybę, zwiększona ładowniość do 900kg i parę innych dodatków. Nie zamawiaj podłogi gumowej do niego (za moich czasów kosztowała 900zł i to był kawałek plastikowej gumy - ja zrobiłem podłogę z 9mm płyty OSB - wystarczyło przyciąć ja na długość i delikatnie od strony drzwi przesuwnych (płyta osb ma 125cm szerokości nie jak gk 120). No i gdybyś wybierał silnik to wyłącznie diesel - nawet nie myśl o benzynie, bo miały wadę konstrukcyjną - pasek rozrządu pływający w oleju.....

Napisano
26 minut temu, Zuraw napisał(a):

Peugeota Partnera

Piszesz o Partnerze czy Rifterze? Z tego co kojarzę to właśnie Rifter jest bliźniakiem Proace, Doblo itd? 

Napisano
4 minuty temu, KYRTAP napisał(a):

Piszesz o Partnerze czy Rifterze? Z tego co kojarzę to właśnie Rifter jest bliźniakiem Proace, Doblo itd? 

Rifter to osobówka, Partner to blaszanka :oki:

Napisano
1 minutę temu, Zuraw napisał(a):

Rifter to osobówka, Partner to blaszanka :oki:

Czyli Rifter to bliźniak Proace  w wersji osobowej? 

Napisano
1 minutę temu, KYRTAP napisał(a):

Czyli Rifter to bliźniak Proace  w wersji osobowej? 

Tak. Rifter to osobówka - 5 lub 7 miejsc w wersji Long, Partner to blaszanka 2, lub 3-osobwa (ja mam 3-osobową).

Napisano
3 godziny temu, Zuraw napisał(a):

No i gdybyś wybierał silnik to wyłącznie diesel - nawet nie myśl o benzynie, bo miały wadę konstrukcyjną - pasek rozrządu pływający w oleju.....

Na te diesle 1.5 BlueHDi chyba jest akcja serwisowa. 7mm szerokości łańcuch wałków rozrządu nie wytrzymuje. PSA postanowiło zrobić wersję 8mm i ta jest bezproblemowa. Ale nie wiem czy wymieniają każdemu.

Napisano
22 godziny temu, kenickie napisał(a):

Na te diesle 1.5 BlueHDi chyba jest akcja serwisowa. 7mm szerokości łańcuch wałków rozrządu nie wytrzymuje. PSA postanowiło zrobić wersję 8mm i ta jest bezproblemowa. Ale nie wiem czy wymieniają każdemu.

Nic mi na ten temat nie wiadomo, a mam ten silnik w wersji 130KM. Natomiast w benzynach wiem, że coś podłubali po masowych reklamacjach owego rozrządu,,,

Napisano

Z rozrządami to oni mieli od zawsze jazdę. Miałem kiedyś takiego Partnera, bardzo dobrze się nim jeździło, ze względu na to że był szeroki. Rolka napinacza zaczęła szumieć po 7tys od nowości, bo to była na maxa goła wersja nawet bez żadnej osłony pod silnikiem i sypało się wszystko spod kół na rozrząd.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Napisano

U mnie FAP zdechł na amen przy 69kkm :-(

Nie uznają przedłużonej gwarancji. Prawie 10 koła w plecy. Będę szedł do sądu z nimi

Napisano
23 godziny temu, Fili_P napisał(a):

U mnie FAP zdechł na amen przy 69kkm 😞

Nie uznają przedłużonej gwarancji. Prawie 10 koła w plecy. Będę szedł do sądu z nimi

Mi przy rozszerzonej gwarancji wymienili pająka pod kierownicą bo przerzucał z lewego na prawy kierunkowskaz zamiast zostać w pozycji neutralnej Po wymianie przy 69.998 zgłosiłem powtórkę z rozrywki i na 14.11 mam weryfikację już przy stanie licznika 72kkm. Zobaczymy ci z tego będzie. Poza tym innych usterek orzez niemal 5 lat nie zauważyłem.

Napisano

Kupuje się Espace 4 lu grand Espace 4 z dieselkiem 2.0 DCI bez DPF -  150 KM, EURO 4.

Po wyjęciu foteli i wystawieniu ich na OLX masz pakę

images.jpg.6d2d8e149f99975924ac204e04c14cf3.jpg

Edytowane przez maras77

Napisano
17 godzin temu, maras77 napisał(a):

Kupuje się Espace 4 lu grand Espace 4 z dieselkiem 2.0 DCI bez DPF -  150 KM, EURO 4.

Jakim cudem obaj mamy Euro4 przy tym silniku - Ty bez, a ja z DPF? To zależało od rynku pierwszej rejestracji czy jak?

Napisano
3 godziny temu, kenickie napisał(a):

Jakim cudem obaj mamy Euro4 przy tym silniku - Ty bez, a ja z DPF? To zależało od rynku pierwszej rejestracji czy jak?

Od mocy - 130, 150 KM był bez DPFa, a ten z 187 miał DPFa. Aczkolwiek późniejsze roczniki miały juz DPFa też przy 150 KM. A z czego to wynikał - tego nie wiem.