Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie macie foteliki samochodowe dla dzieci ? 15kg+

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie szukam czegoś , w poprzednim temacie jedna osoba poleciła tylko.

Jak na razie wpadł mi w oko RECARO Monza i BRITAX ROMER KID II

Napisano

Weź małego do sklepu i niech przymierzy.

Napisano

Mam Monzę na isofix. Nie ma zastrzeżeń do wykonania, ma przedłużoną gwarancję, do tego fajny bajer w postaci głośników. 

Napisano

http://sklep.fotelik.info/diono-monterey-2.html - 2 szt, nie mam żadnych zastrzeżeń

http://www.sklep-tosia.eu/jane-indy-team-plus_p1119 - 1 szt. słabiej wykonany (błyskawicznie wyblakła tapicerka) i delikatniejszy niż dwa powyższe, fizycznie mniejszy przez co córka szybko z niego wyrosła, isofix zespolony z płytą co niestety utrudnia montaż

Napisano

Recaro Monza isofix. Fajny, wygodny (pompowany zagłówek) i ma własne głośniki więc nie musisz słuchać bajek w czasie jazdy (mój co prawda nie ogląda bajek ale jednak).

Napisano

Ja używam na dłuższe trasy Romer kid:

post-131109-0-84518500-1473937944_thumb.png

Na codzień używam wbudowanych:

post-131109-0-09112700-1473938158_thumb.jpg

Oba rozwiązanie wygodne, pierwsze znacznie bezpieczniejsze, mam jeszcze Recaro 8-35 ale w nim jeździ młoda ;) na dłuższe trasy.

Napisano

Mam Diono Monterey 2 i Recaro Monza, Recaro sprawia wrażenie dużo lepiej wykonanego, materiał nie poci się tak szybko jak w Diono, Jasiek zdecydowanie woli Recaro i przed każdą dłuższą trasą zawsze wkładamy mu Recaro do auta którym jedziemy.

Przed zakupem obu zabrałem go do sklepu i siedział w różnych, sam wybrał z kilku, które ja wybrałem ze względu na bezpieczeństwo, jakość itp.

Diono kupiłem jako drugi, do wożenia na krótszych trasach w drugim aucie. Był 200 zł tańszy niż Recaro.

Obydwa stanowią wyższą klasę w porównaniu do fotelika jaki zakupiła babcia do wożenia okazjonalnego, Kinder Kraft. 

Napisano

Mam dwa Diono i są naprawdę ok. Dobra jakość, solidne wykonanie, no i cena dobra. Często je przekładam z auta do auta i nic się z nimi nie dzieje złego. 

Napisano

Mam Recaro Monza nova 2 i nie ma się do czego przyczepić, ma bardzo dobre oceny, do tego cena też sensowna, a że logo się zgadza z wnętrzem foki rs to już akurat u mnie dodatkowy smaczek.

Napisano

Mam Diono Monterey 2 i Recaro Monza, Recaro sprawia wrażenie dużo lepiej wykonanego, materiał nie poci się tak szybko jak w Diono, Jasiek zdecydowanie woli Recaro i przed każdą dłuższą trasą zawsze wkładamy mu Recaro do auta którym jedziemy.

Przed zakupem obu zabrałem go do sklepu i siedział w różnych, sam wybrał z kilku, które ja wybrałem ze względu na bezpieczeństwo, jakość itp.

U mnie funkcjonuje ten sam zestaw, Diono kupiłem do auta ex i najlepsza jest w nim cena i dobre oceny w testach, natomiast już na pierwszy rzut oka jest to produkt jakościowo o minimum 1 półkę niżej niż Recaro.

Napisano

U mnie funkcjonuje ten sam zestaw, Diono kupiłem do auta ex i najlepsza jest w nim cena i dobre oceny w testach, natomiast już na pierwszy rzut oka jest to produkt jakościowo o minimum 1 półkę niżej niż Recaro.

Myślę, że o jedną tylko, w zasadzie można się przyczepić głównie do tkanin, za to ma fajny uchwyt na napoje. Przy czym ja mojemu i tak nie pozwalam pić i jeść w aucie, więc mi to nadbywa. Za to pompowany zagłówek w Recaro zdaje egzamin.

Napisano

W jednym aucie mam dwa Recaro Monza isofix. Można do nich dokupić ( co też uczyniłem) podnóżki. Jest to trochę drogie, ale dzieciakom podczas dłuższej jazdy nie męczą się nogi. Generalnie super sprawa.

Głośniczki w Recaro grają trochę za cicho jak podłączy się MP3, także to raczej bajerek. Za to Recaro ma pompowany zagłówek. 

W drugim aucie mam Monterey Sunshine z isofixem w formie pasków. Też dają radę

Napisano

Taki:

Napisano

Roamer Kid - niedawno kupowałem dla córki. Kupiłem używany w stanie bdb za 240zł.

Napisano

Jak na razie wpadł mi w oko RECARO Monza i BRITAX ROMER KID II

Ja parę miesięcy temu kupiłem Römer Britax ADVANSAFIX II SICT Cosmos Black. Córka ma teraz około 15-16 kg wagi i wzrost 95 cm.

Wysłane ze zmywarki

Napisano

Ja parę miesięcy temu kupiłem Römer Britax ADVANSAFIX II SICT Cosmos Black. Córka ma teraz około 15-16 kg wagi i wzrost 95 cm.

Wysłane ze zmywarki

Też to kupiłem i drugi raz bym tego nie zrobił. ;]

Recaro jak dla mnie lepiej się sprawują, lepszej jakości, lepsza tapicerka, wygodniejsze dla dzieci. :ok:

Napisano

CasualPlay Protector

Córka ma 9 lat, prawie 30 kg wagi, ostatnio pytałem (właśnie w związku z Twoim wątkiem, zapomniałem później odpisać) i mówiła że jeździ się wygodnie. A jeździ już w nim parę lat.

Z zalet regulowane oparcie, dzięki któremu da się dopasować całość do geometrii fotela, regulowane wysunięcie siedziska, oraz łatwa regulacja wysokości oparcia.

Młodszy syn (6 lat i 25 kg) jeździ w takim samym i też zadowolony.

Napisano

A ktoś używa fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy bo moja kobita się uparła ze względu na większe bezpieczeństwo - cóż z babą nie wygrasz :)

Napisano

Też to kupiłem i drugi raz bym tego nie zrobił. ;]

Recaro jak dla mnie lepiej się sprawują, lepszej jakości, lepsza tapicerka, wygodniejsze dla dzieci. :ok:

No właśnie wcześniej oglądałem i recaro były IMO kiepskie. Twarde, i strasznie wydały mi się wątłe. Może to jakaś inna linia, która jest w sprzedaży w Irlandii? Britax jest dość komfortowy i ma miękką wyściółkę. Na minus to zagłówek hałasuje jak nie ma dziecka. Córka zadowolona.

Wysłane ze zmywarki

Napisano

A ktoś używa fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy bo moja kobita się uparła ze względu na większe bezpieczeństwo - cóż z babą nie wygrasz :)

Uzywalem 0-18 BeSafe. Byl fajny bo mial pozycje do spania, isofix i mala dobrze sie w nim czula. NIestety taki fotelik w astrze J oznaczal ze na miejscu pasazera z przodu nie dalo sie nawet wsiasc, nie mowiac o jezdzie. I oczywiscie wazyl swoje. Dalo sie go odwrocic do kierunku jazdy (przypiecie pasami), ale wtedy z kolei brakowalo dziecku miejsca na nogi. Czyli tak zle i tak niedobrze. Trzeba miec odpowiedni samochod do takiego fotelika.

Napisano
  • Autor

A kto używa BRITAX ROMER KID II ? zwróciłem uwagę że bardzo podobny jest do Recaro , a cena bardzo atrakcyjna. Jak się spisuje tapicerka ?

Napisano

A kto używa BRITAX ROMER KID II ? zwróciłem uwagę że bardzo podobny jest do Recaro , a cena bardzo atrakcyjna. Jak się spisuje tapicerka ?

Jak już wchodzisz w Roemer'a, to weź Kidfix (z Isofixem), SICT (z boczną amortyzacją) XP (z dodatkowym rozpraszaniem energii na pasie)... Różnicy między KidFix a KidFix II nie znam... 

Ale na Roemer/Britax czy BeSafe nie powinieneś się przejechać... 

-- edit

W KidFix II jest SecureGuard - prowadnica na pas przy biodrach. 

Edytowane przez grogi

Napisano

Myślę, że o jedną tylko, w zasadzie można się przyczepić głównie do tkanin, za to ma fajny uchwyt na napoje. Przy czym ja mojemu i tak nie pozwalam pić i jeść w aucie, więc mi to nadbywa. Za to pompowany zagłówek w Recaro zdaje egzamin.

Pompowany zagłówek...? LOL

Nawet nie wiedziałem, trzeba czytać instrukcje! ;)

Napisano

W jakim wieku masz dziecko i jakie auto?

Laguna 2 duze wnetrze wiek 1,5roku waga 10kg.

LIFE IS TOO SHORT TO RIDE SHIT BIKES

Napisano

A używał ktoś może Britax/Romer DualFix? Nie mylić z DuoFix

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Napisano

Madra zona :) Z prawami fizyki i z anatomia dziecka tez nie wygrasz.

Uzywam w Peugeocie 306 Axkid Minikid, dziecko podobne do Twojego. Niby najwieksza jego wada to to, ze nie ma mozliwosci odchylenia pozycji do spania, ale szczerze mowiac to nie zauwazylem - dziecko spi w nim bez problemow.

Napisano

Madra zona :) Z prawami fizyki i z anatomia dziecka tez nie wygrasz.

Uzywam w Peugeocie 306 Axkid Minikid, dziecko podobne do Twojego. Niby najwieksza jego wada to to, ze nie ma mozliwosci odchylenia pozycji do spania, ale szczerze mowiac to nie zauwazylem - dziecko spi w nim bez problemow.

Ok... poczytala poogladala filmy i sie uparla hehe

Napisano

Laguna 2 duze wnetrze wiek 1,5roku waga 10kg.

Baba dobrze gada. Ale z fotelikami tyłem to jest tak - są super jak Ci się mieszczą w aucie.

Nasz mały jeździł w MC Moby. Nie jest to jakiś super fotelik... Bez iso-fixa, z kiepską regulacją wysokości pasa (trzeba go mechanicznie przełożyć). Ma za to cztery pozycje regulacji pochylenia oparcia...

A jak się go nauczyłem przypinać, to mogłem bujać całym autem trzymając za fotelik, a ten nie drgnął. 

rm13_xlarge.jpg

Nie kosztował nerki, po 3 latach wygląda na praktycznie nowy... Czeka na strychu na kolejnego użytkownika... 

Edytowane przez grogi