Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2018 Dodge Challenger SRT Demon

Featured Replies

Napisano

http://www.dodge.com/demon.html

Pięknie pocisnęli konstruktorzy z Dodge. :jem:

Przód podnosi :palacz::ok:

W skrócie:

6.2L V8

840HP

770 torque

2.3s 0-60mph

1/4 mili w 9.65 s przy 140 mph

i to wszystko w cenie poniżej $100k w fabrycznym aucie dopuszczonym na ulicę.:serducha:

Konkurencja pewnie płacze po nocach  :hehe:

Napisano

W skrócie:
6.2L V8
840HP
770 torque
2.3s 0-60mph

i to wszystko w cenie poniżej $100k w fabrycznym aucie dopuszczonym na ulicę.:serducha:

AB ma ciekawy artykuł - Which would you rather have, the Jeep Grand Cherokee Trackhawk or the Dodge Demon?

Trackhawk wygrywa [emoji106]

02a7cf3205d76d53490712aa79a7f687.jpg

Z reszta zaraz ci AK powie:
- nie na gdzie tym jezdzic -55mil wszędzie w US 🤡,
- za dużo pali,
- to nie Diesel,
-0.9l z butelki Coke jest lepsze

Etc...

Problem pozostaje Q wyklepania FCA - JD Powers nie daje optymizmu bezproblemowego posiadania [emoji848][emoji90][emoji90][emoji90] niestety ...

Ale mam nadzieje ze to się kiedyś naprawi - bo dalej mam słabość do SRT8... ostatnio było naprawdę blisko ale rozsądek zwyciężył ...

45a1923f842d09a2a2d28e0b0f53084e.jpg

Cena jest świetna, silnik jest świetny...

Chyba trzeba się do [emoji599][emoji600] zaciągnąć - Płaca ci za jazdę SRT8...

8dd2d2a69589dc42aa6330f69c704388.jpg

3a49c14d37fe67d988a589f8b17258b7.jpg

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
2 godziny temu, OZI napisał:

Z reszta zaraz ci AK powie:
- nie na gdzie tym jezdzic -55mil wszędzie w US 🤡,
- za dużo pali,
- to nie Diesel,
-0.9l z butelki Coke jest lepsze

Lubiłem czytać Twoje testy aut, którymi miałeś okazję jeździć, ale od jakiegoś czasu ze smutkiem zauważam, że masz jakiś problem z Europą. Nie wiem czy to poczucie wyższości, czy coś innego. U nas są auta mniejsze, droższe i z mniejszymi silnikami to tak jest i już. U Ciebie jest na odwrót i też jest git, co kraj, kontynent to inaczej. Ale jak człowiek czyta za każdym razem, gdzie znowu psioczysz na małe pojemności w Europie to zaczyna być już mega nudne, taki odgrzewany kotlet, który już nawet odgrzany powoduje mdłości. Żyjemy w innych warunkach drogowych i komunikacyjnych, więc auta są pod to dostosowane i tyle. Więc daruj już sobie, że UE to shit bo silniki wielkości butelki coli, bo na prawdę jest to już mega słabe.

Edytowane przez spad

Napisano

Lubiłem czytać Twoje testy aut, którymi miałeś okazję jeździć, ale od jakiegoś czasu ze smutkiem zauważam, że masz jakiś problem z Europą. Nie wiem czy to poczucie wyższości, czy coś innego. U nas są auta mniejsze, droższe i z mniejszymi silnikami to tak jest i już. U Ciebie jest na odwrót i też jest git, co kraj, kontynent to inaczej. Ale jak człowiek czyta za każdym razem, gdzie znowu psioczysz na małe pojemności w Europie to zaczyna być już mega nudne, taki odgrzewany kotlet, który już nawet odgrzany powoduje mdłości. Żyjemy w innych warunkach drogowych i komunikacyjnych, więc auta są pod to dostosowane i tyle. Więc daruj już sobie, że UE to shit bo silniki wielkości butelki coli, bo na prawdę jest to już mega słabe.

@spad każdy ma prawo do opinii.

Ja lubię czytać np takie posty - ale za każdym razem przychodzi paru 🤡🤡🤡 i wola to co pisze. Ich prawo. [emoji106]

Nie, nie jest to puczucie żadnej wyższości - jak sam piszesz inne warunki. Ale - w US od lat nie ma 55mph limitu, legalnie można jezdzic szybciej w wielu stanach niż w większości EU.

Jak@Hanys pisze poniżej $100k za auto z takimi spec dać inkasenta chętnych. I tyle.

Napisano
51 minut temu, spad napisał:

Obawiam się że się z nim zgadzam a mieszkam z powrotem w PL.

Napisano
Godzinę temu, spad napisał:

Hmm, tylko co zrobić, skoro kolega ma rację. UE nie daje wyboru posiadania auta z dużym silnikiem.

Napisano
16 minut temu, norm4n napisał:

Hmm, tylko co zrobić, skoro kolega ma rację. UE nie daje wyboru posiadania auta z dużym silnikiem.

bo tak naprawdę to przerost formy nad treścią... zaspokajanie własnego ego itp itd ;) 

w UE duże silniki można kupić, tylko to już jest traktowane jak luksus i w sumie chyba słusznie, do zwykłego turlania spokojnie wystarcza to co jest teraz, co do awaryjności... jakby jakieś dobre prawo było do tego to i awaryjność nowych małych silników byłaby mniejsza, ale nawet afera z tdi, w usa kara, w ue cisza - widać że w ue jesteśmy traktowani jak barany co jest smutne.. prawo do przestrzegania jest dla biednych, bogaty robi co chce.

Napisano
36 minut temu, norm4n napisał:

Okej, ale czy z tego powodu za każdym razem trzeba pisać to samo: UE shit, silnik jak butelka, etc. Tu nie chodzi o rację który silnik jest lepszy a który gorszy, w różnych krajach i kontynentach różne silniki się sprawdzają. Weź furę o pojemności silnika jaka jest u OZIego i przejdź się po kraju. U niego spalanie będzie w okolicy 10 litrów a może i mniej, u nas poniżej 13 na trasie nie zejdziesz a w mieście dobijesz do 17 litrów. Inne odległości, inna specyfika jazdy, etc. Ale czy to powód powtarzać te same nudne komunały o tym jaka Unia jest zła?

Napisano
7 minut temu, bielaPL napisał:

bo tak naprawdę to przerost formy nad treścią... zaspokajanie własnego ego itp itd ;) 

w UE duże silniki można kupić, tylko to już jest traktowane jak luksus i w sumie chyba słusznie, do zwykłego turlania spokojnie wystarcza to co jest teraz, co do awaryjności... jakby jakieś dobre prawo było do tego to i awaryjność nowych małych silników byłaby mniejsza, ale nawet afera z tdi, w usa kara, w ue cisza - widać że w ue jesteśmy traktowani jak barany co jest smutne.. prawo do przestrzegania jest dla biednych, bogaty robi co chce.

Nie wiem czy zaspokajanie własnego ego... Poszukujesz auta do latania autostradą, ma to być wolnossąca duża benzyna i niestety musisz wybierać z całej gamy uturbionych pierdziawek. Jako przykład podam dwa silniki o mniej więcej tej samej mocy by volvo. Pierwszy oznaczony t5 różniący się mocą w zależności od rocznika... - ok. 240 KM 2,0 benzyna + turbo... Spalanie według portalu autocentrum 10,5 / 13,5 / 9,6. Drugi wolnossący 3,2 o mocy 243 KM spalanie według tego samego portalu 8,4 / 13,0 / 7,5. Obecnie u nas 3.2 nie do zdobycia, za to w USA jedna z popularniejszych jednostek w s60, s80, xc60, xc70.

To tak jakby ktoś Ci powiedział, że jutro wódka ma mieć 20 %, bo taka moc całkowicie wystarczy do tego, żeby się napić ....

Napisano
1 minutę temu, spad napisał:

Okej, ale czy z tego powodu za każdym razem trzeba pisać to samo: UE shit, silnik jak butelka, etc. Tu nie chodzi o rację który silnik jest lepszy a który gorszy, w różnych krajach i kontynentach różne silniki się sprawdzają. Weź furę o pojemności silnika jaka jest u OZIego i przejdź się po kraju. U niego spalanie będzie w okolicy 10 litrów a może i mniej, u nas poniżej 13 na trasie nie zejdziesz a w mieście dobijesz do 17 litrów. Inne odległości, inna specyfika jazdy, etc. Ale czy to powód powtarzać te same nudne komunały o tym jaka Unia jest zła?

Ale w czym jest problem - chce mieć wybór spalenia 13 w trasie i 17 litrów w mieście... Nie będzie mnie stać, to kupię mniejszą jednostkę. Jednak u nas banda ekoterrorystów wymusiła na producentach wkładania silników od kosiarek.

Napisano
2 minuty temu, norm4n napisał:

To tak jakby ktoś Ci powiedział, że jutro wódka ma mieć 20 %, bo taka moc całkowicie wystarczy do tego, żeby się napić ....

Wódka jak wódka. Idąc tym tokiem myślenia to przydzielmy max 4m^2 mieszkania na każdego. Przecież wystarczy.

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał:

Wódka jak wódka. Idąc tym tokiem myślenia to przydzielmy max 4m^2 mieszkania na każdego. Przecież wystarczy.

O to to to ;) 

Ale myślę, że zmiana % wódki mogłaby być dla niektórych bardziej dotkliwa.

Pojadę trochę Korwinem, ale UE w niektórych sferach zaczyna przypominać kołchoz.

Napisano
9 minut temu, norm4n napisał:

Ale w czym jest problem - chce mieć wybór spalenia 13 w trasie i 17 litrów w mieście... Nie będzie mnie stać, to kupię mniejszą jednostkę. Jednak u nas banda ekoterrorystów wymusiła na producentach wkładania silników od kosiarek.

Przeczytaj mój pierwszy post, będziesz wiedział o co mi chodzi w temacie OZIego.

Napisano
34 minuty temu, bielaPL napisał:

sorki, ale nawiązując do Ciebie (w sensie samochód w podpisie)

dla kogoś, kto jeździ jakimś podstawowym C2/C1 twój VTS, też może być przerostem formy nad treścią ;) 

Napisano
2 minuty temu, spad napisał:

Przeczytaj mój pierwszy post, będziesz wiedział o co mi chodzi w temacie OZIego.

No właśnie nie wiem o co Ci chodzi. Chłop narzeka na auta UE, bo w jego ocenie to shit. Ma prawo, nie wiem w czym problem. Próbujesz różnice między autami UE a AUS bronić specyfiką rynku i też masz do tego prawo. Jednak jak pisał pewien wielki myśliciel ;) "każdemu według potrzeb". Ty masz potrzebę jeżdżenia autem, w Twojej ocenie, dopasowanym do rynku UE, ja mam potrzebę jeżdżenia autem kompletnie do niego nie przystającym... Niestety UE nie zapewnia mi takiej możliwości, bo ktoś arbitralnie uznał, że muszę jeździć kosiarką do trawy, albo używać odkurzacza o okrojonej mocy...

Napisano
Godzinę temu, akisel napisał:

sorki, ale nawiązując do Ciebie (w sensie samochód w podpisie)

dla kogoś, kto jeździ jakimś podstawowym C2/C1 twój VTS, też może być przerostem formy nad treścią ;) 

bo jest, poza większym zagrożeniem na drodze nic innego nie daje ;)

Napisano
2 godziny temu, norm4n napisał:

No właśnie nie wiem o co Ci chodzi. Chłop narzeka na auta UE, bo w jego ocenie to shit. Ma prawo, nie wiem w czym problem. Próbujesz różnice między autami UE a AUS bronić specyfiką rynku i też masz do tego prawo. Jednak jak pisał pewien wielki myśliciel ;) "każdemu według potrzeb". Ty masz potrzebę jeżdżenia autem, w Twojej ocenie, dopasowanym do rynku UE, ja mam potrzebę jeżdżenia autem kompletnie do niego nie przystającym... Niestety UE nie zapewnia mi takiej możliwości, bo ktoś arbitralnie uznał, że muszę jeździć kosiarką do trawy, albo używać odkurzacza o okrojonej mocy...

Odnoszę się do tego, że od dłuższego czasu każdy post OZIego musi być skomentowany, że UE to shit, małe silniczki, etc. A u niego wszystko duże i super. Pytanie, czy to coś zmieni, że nagle dzięki "shitom" OZIego będziemy mogli kupić silniki o dużej pojemności? Nie. Zawsze można założyć post, napisać o aucie pozostawiając te już nudne komentarze dla siebie. Ale niestety od dłuższego czasu odnoszę wrażenie, że takimi tekstami OZI lubi siebie dowartościować.

Napisano
3 godziny temu, norm4n napisał:

Nie wiem czy zaspokajanie własnego ego... Poszukujesz auta do latania autostradą, ma to być wolnossąca duża benzyna i niestety musisz wybierać z całej gamy uturbionych pierdziawek. Jako przykład podam dwa silniki o mniej więcej tej samej mocy by volvo. Pierwszy oznaczony t5 różniący się mocą w zależności od rocznika... - ok. 240 KM 2,0 benzyna + turbo... Spalanie według portalu autocentrum 10,5 / 13,5 / 9,6. Drugi wolnossący 3,2 o mocy 243 KM spalanie według tego samego portalu 8,4 / 13,0 / 7,5. Obecnie u nas 3.2 nie do zdobycia, za to w USA jedna z popularniejszych jednostek w s60, s80, xc60, xc70.

Mysle, ze w ASO Volvo bez problem Ci sciagna takie 3.2 ze Stanow jak poprosisz :ok:

Mnie to tez juz smieszy, bo pojemnosc silnika zaczyna urastac do rangi problemu najwyzszej wagi ;l

A prawda jest taka, ze jeden i drugi tak samo dowiezie Ci tylek na miejsce...

Co ciekawe w PL Seicento 1,1 mozna sobie pozwolic na duzo wiecej niz u Oziego takim Chargerem ;]

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Mysle, ze w ASO Volvo bez problem Ci sciagna takie 3.2 ze Stanow jak poprosisz :ok:

Mnie to tez juz smieszy, bo pojemnosc silnika zaczyna urastac do rangi problemu najwyzszej wagi ;l

Co ciekawe w PL Seicento 1,1 mozna sobie pozwolic na duzo wiecej niz u Oziego takim Chargerem ;]

Tylko nie tu jest problem. Idziesz do salonu i wybierasz wersję silnikową taką na jaką masz ochotę.  W UE wybierasz wersję taką na jaką pozwolili ekoterroryści.

Przykład - Ford Mondeo. W UE dostępne benzynowe 1.0 ecoboost i 1.5 ecoboost, w USA 2.0 turbo i 2,5 wolnossący.

A co do kwestii "A prawda jest taka, ze jeden i drugi tak samo dowiezie Ci tylek na miejsce...", ciężko mi polemizować z Twoim "widzimisię" w kwestii odczuć mojego tyłka ;) Nie będę ciągnął dyskusji w kierunku: po co ci 500KM, skoro w mieście możesz jechać 50 km/h.

Napisano
11 minut temu, gondoljerzy napisał:

Małe silniczki z turbo są dobre, ale przede wszystkim dla ich producentów i serwisantów.

Nie wiem czy było, ale przykładowy test porównawczy: mazdy 2,0 i forda 1,0 ecobut: http://magazynauto.interia.pl/testy/testy-porownania/news-porownanie-ford-focus-mazda-3,nId,1359068

Takie porownie mialoby sens, gdybys je przeprowadzil sam :ok:

W moim przypadku roznica w spalaniu pomiedzy 2.0npB a 1,4T to -2 litry na tych samych trasach I tym samym stylu jazdy.

Ale jak bede chcial to rownie dobrze moge zrobic wynik calkowicie odwrotny.

Napisano

Przyspieszenie jak przyspieszenie ale skubany robi wheelie. Normalnie szybcy i wsciekli

Napisano

Piekne auto :ok: Dobra skrzynia, staje dęba :ok: Ideal!!!

Napisano
4 godziny temu, norm4n napisał:

Tylko nie tu jest problem. Idziesz do salonu i wybierasz wersję silnikową taką na jaką masz ochotę.  W UE wybierasz wersję taką na jaką pozwolili ekoterroryści.

Przykład - Ford Mondeo. W UE dostępne benzynowe 1.0 ecoboost i 1.5 ecoboost, w USA 2.0 turbo i 2,5 wolnossący.

A co do kwestii "A prawda jest taka, ze jeden i drugi tak samo dowiezie Ci tylek na miejsce...", ciężko mi polemizować z Twoim "widzimisię" w kwestii odczuć mojego tyłka ;) Nie będę ciągnął dyskusji w kierunku: po co ci 500KM, skoro w mieście możesz jechać 50 km/h.

To idź do innego producenta, są tacy którzy oferują silniki o bardzo dużych pojemnościach, choćby mercedes.

Napisano
15 godzin temu, HanYs napisał:

http://www.dodge.com/demon.html

W skrócie:

6.2L V8

840HP

770 torque

2.3s 0-60mph

jak to szło ?

jedno z niewielu aut w którym jest więcej mocy niż momentu ?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, BoRuCh napisał:

jak to szło ?

jedno z niewielu aut w którym jest więcej mocy niż momentu ?

1 ft lb to 1.36 Nm czyli to auto ma 1044 Nm :serducha:

Napisano
7 minut temu, HanYs napisał:

1 ft lb to 1.36 Nm czyli to auto ma 1044 Nm :serducha:

a bo to nie w nm bylo ;l

Napisano
17 godzin temu, norm4n napisał:

Gdzie masz kraj, że wybierasz silnik na jaki masz ochotę? Nawet jak OZI piszę o autach u niego to podaje dwa, trzy silniki i nic więcej. Do tego jak pisze, tam nie kupuje się aut na katalog i czeka pół roku bo domówiłeś czujniki parkowania tylko bierze z placu. 

Napisano
Dnia 13.04.2017 o 08:25, spad napisał:

Bo my sami twierdzimy że wszystkiemu winna jest EU. To jak ktoś kto tu nie mieszka ma to zweryfikować? 

A nasze silniki wielkości butelki coli jeżdżą lepiej od tego co oni mają. Co tam się najlepiej z osobowych sprzedaje?

1. Corolla - nie jedzie

2. Hyundai i30 - nie jedzie

3. Mazda 3 - nie jedzie

4. Toyota Camry - nawet jak pojedzie to nie skręci

5. Holden Commodore - pierwszy który jedzie

Golf z silnikiem z butelki objedzie 80% z nich.  :hehe:

Napisano
Dnia 13.04.2017 o 09:51, norm4n napisał:

A co Ci EU broni? Chcesz to sobie kup i jeździj.

:facepalm:

Napisano
23 godziny temu, norm4n napisał:

To nie banda ekoterrorystów tylko banda klientów co im się ceny paliw nie podobają. Chcieliby mieć osiągi ale nie potrafią przyjąć do wiadomości że auta z osiągami muszą zużywać paliwo. Więc zrobiono sztuczkę z turbo, która pozwala wpisać do katalogu 5l/100km a geniusze, którzy spali na fizyce ustawiają się w kolejkach.

Napisano
20 godzin temu, Maciej__ napisał:

Myślę że gdyby chciał kupić auto z dużym silnikiem to by poszedł i kupił zamiast marudzić w Internetach.

Volvo nie jest jedyną marką na rynku. BMW czy Mercedes z uśmiechem sprzedadzą mu nawet sześciolitrowe silniki. Jakoś EU im nie zabroniła? Niezwykle dziwne.  ;]

Napisano
Godzinę temu, spad napisał:

Gdzie masz kraj, że wybierasz silnik na jaki masz ochotę? Nawet jak OZI piszę o autach u niego to podaje dwa, trzy silniki i nic więcej. Do tego jak pisze, tam nie kupuje się aut na katalog i czeka pół roku bo domówiłeś czujniki parkowania tylko bierze z placu. 

Takie Subaru daje Polakom w modelu XV o 100% więcej silników do wyboru niż Australijczykom!!!

:hehe:

Napisano
17 minut temu, Ryb napisał:

Myślę że gdyby chciał kupić auto z dużym silnikiem to by poszedł i kupił zamiast marudzić w Internetach.

Volvo nie jest jedyną marką na rynku. BMW czy Mercedes z uśmiechem sprzedadzą mu nawet sześciolitrowe silniki. Jakoś EU im nie zabroniła? Niezwykle dziwne.  ;]

Zerknij w podpis, kupilem takie 3.2, choć nie uważam, że jest to duży silnik. Nie marudzę w internetach, po prostu postanowiłem włączyć się aktywnie po jednej stronie jihadu :)

Napisano
3 minuty temu, norm4n napisał:

Zerknij w podpis, kupilem takie 3.2, choć nie uważam, że jest to duży silnik. Nie marudzę w internetach, po prostu postanowiłem włączyć się aktywnie po jednej stronie jihadu :)

Ale kupiles nowe czy uzywane? Bo to dosc istotna roznica z perspektywy producentow ;]

W EU nie ma klientowa na takie nowe auta, wiec nie oplaca sie ich oferowac na wieksza skale (poza markami premium).

Napisano
8 minut temu, Maciej__ napisał:

Ale kupiles nowe czy uzywane? Bo to dosc istotna roznica z perspektywy producentow ;]

W EU nie ma klientowa na takie nowe auta, wiec nie oplaca sie ich oferowac na wieksza skale (poza markami premium).

Kupilem używane, bedac zmuszony na import z USA, gdyż u nas taka wersja silnikowa nie występowała.

Nie wiem czy w EU nie ma klientów na takie nowe auta, gdyż znam kilka przypadków importu fabrycznie nowych zabawek z USA.

Napisano
Dnia 13.04.2017 o 10:32, spad napisał:

Weź furę o pojemności silnika jaka jest u OZIego i przejdź się po kraju. U niego spalanie będzie w okolicy 10 litrów a może i mniej, u nas poniżej 13 na trasie.

Na trasie? U nas bedzie takie samo jak u niego. BMW 540 czy nawet 750 to spalanie w okolicy 10-11 na trasie u nas.

Napisano
54 minuty temu, norm4n napisał:

bB8219.jpg

:piwko:

Napisano
40 minut temu, norm4n napisał:

Kupilem używane, bedac zmuszony na import z USA, gdyż u nas taka wersja silnikowa nie występowała.

Nie wiem czy w EU nie ma klientów na takie nowe auta, gdyż znam kilka przypadków importu fabrycznie nowych zabawek z USA.

Kilka przypadków to właśnie brak klientów. Dla kilku nie opłaca się modelu na dany rynek wprowadzać. To nie producenci decydują co na danym rynku oferować, lecz klienci. Jak na coś jest popyt to będzie (jakie by nie było absurdalne), jak nie ma to wycofują (jakie by nie było dobre).

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

Bo my sami twierdzimy że wszystkiemu winna jest EU. To jak ktoś kto tu nie mieszka ma to zweryfikować? 

A nasze silniki wielkości butelki coli jeżdżą lepiej od tego co oni mają. Co tam się najlepiej z osobowych sprzedaje?

1. Corolla - nie jedzie

2. Hyundai i30 - nie jedzie

3. Mazda 3 - nie jedzie

4. Toyota Camry - nawet jak pojedzie to nie skręci

5. Holden Commodore - pierwszy który jedzie

Golf z silnikiem z butelki objedzie 80% z nich.  :hehe:

Test ostatnio czytalem Honda HRV vs turbo kosiarka z 115KM z kysz kysz i co sie okazuje, ze czasy 80-120 podobne. A jak juz automat to kosiarka zostaje w tyle. 

Napisano
23 minuty temu, wujekcybul napisał:

Test ostatnio czytalem Honda HRV vs turbo kosiarka z 115KM z kysz kysz i co sie okazuje, ze czasy 80-120 podobne. A jak juz automat to kosiarka zostaje w tyle. 

Nie jeździłem Hondą ale jeździłem KyszKysz kosiarką. Zadziwiająco sprawnie toto jeździ i dopiero jak chcesz się rozpędzić poza miastem to czujesz że jest słabe. Dzięki turbo ma fajny dół i nie jest zawalidrogą w mieście.

Z automatem wiadomo że nie ma szans bo ten sobie zredukuje o 2 biegi.

Napisano
3 godziny temu, norm4n napisał:

Nie ma efektu skali.

Kilku klientow, jak sie uprze, to sprowadzi sobie nowe auta - zabawki z USA.

Przecietnego Kowalskiego nie stac na takie ekstrawagancje, a Ci co stac, tez niekoniecznie chca posiadac taka zabawke.

Napisano
Dnia 14.04.2017 o 13:47, Ryb napisał:

Nie jeździłem Hondą ale jeździłem KyszKysz kosiarką. Zadziwiająco sprawnie toto jeździ i dopiero jak chcesz się rozpędzić poza miastem to czujesz że jest słabe. Dzięki turbo ma fajny dół i nie jest zawalidrogą w mieście.

Z automatem wiadomo że nie ma szans bo ten sobie zredukuje o 2 biegi.

Ciekawe jak to sie zmienia pod obciazeniem. Kumpel ma 130KM w Kadjar i jak 4 osoby plus bagaz to nie jedzie. 

Napisano
Dnia 13.04.2017 o 13:59, Maciej__ napisał:

nie ma takiej opcji. podobnie jak z subaru. mimo ze 50km od PL granicy mozna kupic outbacka 3.6 nie ma opcji za zadne PLN "przepuscic" go przez SIP

zostaje na szczescie broker :)

Napisano

Będąc w Polsce widziałem kilka razy nowe C63AMG = jak widać w PL tez się sprzedaje samochody z normalnej pojemności silnikiem. Jeżdżą tez 5.0L Mustangi. Wiec nie ma co narzekać ze nie ma w Polsce samochodów o przyzwoitych osiągach - po prostu kupujecie złe marki.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
19 godzin temu, Florydziak napisał:

Będąc w Polsce widziałem kilka razy nowe C63AMG = jak widać w PL tez się sprzedaje samochody z normalnej pojemności silnikiem. Jeżdżą tez 5.0L Mustangi. Wiec nie ma co narzekać ze nie ma w Polsce samochodów o przyzwoitych osiągach - po prostu kupujecie złe marki.

jakby u nas dodge demon kosztował 100 tys zł i benzyna by była po 1zł to byśmy takimi śmigali

wrzuć amerykańca do warunków PL to będzie pandą w lpg pomykał

Napisano
Dnia 13.04.2017 o 04:41, HanYs napisał:

Konkurencja pewnie płacze po nocach

Rewelacyjne, bez chwili namysłu kupiłbym zamiast bmw czy audi :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.