Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Is 250 dlaczego tak, dlaczego nie?

Featured Replies

Napisano

No własnie, jak w temacie. Bo może się skuszę na egzemplarz z pierwszych rąk, 87kkm , 2009 r. :). 

Dzisiaj trochę pojeździłem i nie powiem, podoba mi się ;]. To że ciasny to wiem, że dość twardy też :phi:

Proszę o opinie na temat tego auta :piwko: .

Napisano

Osobiście jestem za, a nawet przeciw :piwko:

Napisano

Brać kawał fajnego auta miałem
Takie służbowe

Napisano
14 godzin temu, sebaso napisał:

No własnie, jak w temacie. Bo może się skuszę na egzemplarz z pierwszych rąk, 87kkm , 2009 r. :). 

Dzisiaj trochę pojeździłem i nie powiem, podoba mi się ;]. To że ciasny to wiem, że dość twardy też :phi:

To bierz i nie marudź. Jak Ci się podoba to opinie innych nie mają żadnego znaczenia :)

Napisano

ja mam starszego IS w domu i w sumie jak miałbym kasę i pewne źródło to brałbym w ciemno...

Napisano

Dlaczego nie - paliwożerny silnik o kiepskich osiągach. Drogie części. W modelu 2009 jeżeli ma czarne wnętrze może być problem z rozsypującymi się plastikami.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
No własnie, jak w temacie. Bo może się skuszę na egzemplarz z pierwszych rąk, 87kkm , 2009 r. :)

Dlaczego tak:
- po Paru BMW, Mustang, HSV - IS jedynym autem które moja [emoji151]nie potrafi przywalić na zakręcie ... trzyma się drogi.

- po BMW, Ford, GM - Lexus nic nie trzeszczy - porównuje 30k km od wyjazdu z dealera.

Mając jednak żniw do wyboru wziąłbym IS350 zamiast 250.

250 jest cichy ale czasami ma anemię....

c96f6498d45ba3970046ac066d83bbcc.jpg

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
Dlaczego nie - paliwożerny silnik o kiepskich osiągach. Drogie części. W modelu 2009 jeżeli ma czarne wnętrze może być problem z rozsypującymi się plastikami.

@Florydziak - jak się twoja przygoda z plastic is fantastic zakonczyla?

Zaplacili?

Napisano
10 godzin temu, Florydziak napisał:

W modelu 2009 jeżeli ma czarne wnętrze może być problem z rozsypującymi się plastikami.

Raczej nie w Polsce:hehe:

Napisano

[mention=133705]Florydziak[/mention] - jak się twoja przygoda z plastic is fantastic zakonczyla?

Zaplacili?

Sprzedałem ze spora strata i zapomniałem

Napisano

Raczej nie w Polsce:hehe:

Dlaczego? Robione były w Japonii na cały świat. W USA się wcześniej zaczęły sypać z uwagi na upały ale to kwestia czasu aż wszystkie się rozsypią.

Napisano

Dlaczego? Robione były w Japonii na cały świat. W USA się wcześniej zaczęły sypać z uwagi na upały ale to kwestia czasu aż wszystkie się rozsypią.

Z tym jest prawda. W Sydney pare poszlo, AFAIK zalezo ile lat po gwarancji czy wymieniali czy x% kosztow.

Napisano
Dnia 28.04.2017 o 12:11, Florydziak napisał:

Trudno się nie zgodzić pamiętając swoją przygodę w marce L

plastiki to raczej trzeszczały i dlatego często klienci sprzedawali Lexy , zwłaszcza Gs i Ls

Ale finalnie trzeba przyznać ze auto raczej z bezawaryjnych w benzynie wolnossącej.

Ciasne ale fajnie się prowadziło. Spalanie 11-13 w mieście norma przy tych 208KM to sporo. W trasie norma to 8,5-9 a dynamiczniej to jak w mieście 

Napisano

Mamy IS250 w firmie, na codzień jeździ nim mój wspólnik. Ale kilka razy brałem go na weekend, aby się przejechać. Bardzo fajne się prowadzi, auto takie 'zwarte', z fajnym dźwiękiem silnika. Fajnie wykończone, ładnie obszyta deska. Mi osobiście bardzo podoba się ten wysoki tunel środkowy z podłokietnikiem. Spalanie średnie po 100k km z tego co kojarzę jest ok. 9 litrów. Z czego większość to trasa.

Jak coś to w listopadzie będzie do sprzedania, po zakończeniu leasingu ;]

Napisano
4 godziny temu, Elephant napisał:

Mamy IS250 w firmie, na codzień jeździ nim mój wspólnik. Ale kilka razy brałem go na weekend, aby się przejechać. Bardzo fajne się prowadzi, auto takie 'zwarte', z fajnym dźwiękiem silnika. Fajnie wykończone, ładnie obszyta deska. Mi osobiście bardzo podoba się ten wysoki tunel środkowy z podłokietnikiem. Spalanie średnie po 100k km z tego co kojarzę jest ok. 9 litrów. Z czego większość to trasa.

Jak coś to w listopadzie będzie do sprzedania, po zakończeniu leasingu ;]

Bez h?

Napisano
22 minuty temu, rwIcIk napisał:

Bez h?

Tak, 'zwykły' IS250. Kolega nim jeździ po przesiadce z Cruza :-)

W tej chwili już ma zamówione Volvo V60 właśnie z odbiorem na listopad.

Fajne autko :ok: Jakieś stare fotki mam z telefonu. Zresztą auto kręcące się w Twojej okolicy Światowida/Płochocińska, więc może nieraz gdzieś mignąć ;]

34341851216_2224473a58_o.jpg

33998339570_70dfca0c95_o.jpg

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Z 'h' byłoby oszczędnie :)

Sorki za offtop, ale kupił na osiedlu taki jeden oszczedny aurisa hybryde, co za nim jadę to przeklinam ten dzien, w którym to kupił. Dzisiaj np. leciał dwupasmówka z ograniczeniem do 70 ok 30km/h, po osiedlowkach tempo takie ma, że na 1 bez gazu go doganiam i się wnerwiam.

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Sorki za offtop, ale kupił na osiedlu taki jeden oszczedny aurisa hybryde, co za nim jadę to przeklinam ten dzien, w którym to kupił. Dzisiaj np. leciał dwupasmówka z ograniczeniem do 70 ok 30km/h, po osiedlowkach tempo takie ma, że na 1 bez gazu go doganiam i się wnerwiam.

Kontynuując offtop: gdyby miał bez h też by tak jeździł:phi:

Napisano
Dnia 1.05.2017 o 16:06, Elephant napisał:

Tak, 'zwykły' IS250. Kolega nim jeździ po przesiadce z Cruza :-)

W tej chwili już ma zamówione Volvo V60 właśnie z odbiorem na listopad.

Fajne autko :ok: Jakieś stare fotki mam z telefonu. Zresztą auto kręcące się w Twojej okolicy Światowida/Płochocińska, więc może nieraz gdzieś mignąć ;]

ładny.

Żonce by się podobał.

Edytowane przez AkuQ
Fotki w cytacie

Napisano
1 minutę temu, optiview napisał:

ładny.

Żonce by się podobał.

Mojej nie bardzo.

Brałem go ze 2-3 razy na weekend i zawsze była najbardziej zadowolona gdy przesiadała się do naszego auta. Twierdzi że tam się tak nisko siedzi i jej jest niewygodnie :bzik:

Napisano

Tak tylko kolega szuka mk2 i to chyba po lifcie. Też teraz przeglądam aukcje pod kontem tego modelu i chyba nawet wiem który egzemplarz. Bazujące na opiniach skłaniam się ku właśnie is 250

czemu teraz @marekFloryda jest lexusosceptykiem bo chyba coś mnie ominęło?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Tak tylko kolega szuka mk2 i to chyba po lifcie. Też teraz przeglądam aukcje pod kontem tego modelu i chyba nawet wiem który egzemplarz. Bazujące na opiniach skłaniam się ku właśnie is 250

A ty byś nie był jakby wnętrze samochodu ci się po pięciu latach kruszyło na drobne a firma udawała greka? W IS250 i IS350 zmieniali całe wnętrze za darmo ale w IS-F już nie bo samochód miał dwa małe, inne kawałki plastiku i uważali ze przez to nie podchodzi pod wezwanie do naprawy.

Napisano

A ty byś nie był jakby wnętrze samochodu ci się po pięciu latach kruszyło na drobne a firma udawała greka? W IS250 i IS350 zmieniali całe wnętrze za darmo ale w IS-F już nie bo samochód miał dwa małe, inne kawałki plastiku i uważali ze przez to nie podchodzi pod wezwanie do naprawy.

Hmm no pewnie tak gdzieś mi to umknęło na AK. A masz jakieś zdjęcia tego? Na is250 była akcja ? Jakoś na polskich forach cisza o tym. Może to że względu na temp panujace...

Ja nad isem mam jedno ale ... zastanawiam się czy warto dać więcej za to auto bo rocznikowo o wiele młodsza można np wyrwać mazde 6 2.5 sky active.

Napisano

Mazda to mazda i przedni napęd.
Osobiście nie zastanawiałbym się i brałbym IS jeżeli miałbym kasę i nie potrzebowałbym większego samochodu. Pozatym mimo wszystko spadek wartości w Lexie będzie juz chyba mniejszy.

Napisano

Tak apropo bezawaryjności:

https://www.clublexus.com/forums/is-2nd-gen-2006-2013/484055-lexus-is250-4gr-fse-engine-carbon-build-up-merged-threads.html

https://www.clublexus.com/forums/is-2nd-gen-2006-2013/243607-engine-cranking-startup-noise-merged-threads-3.html

Problemy z nagarem jak w każdym wtrysku bezpośrednim + rozrzady. Ja tam w te mity bezawaryjności nie wierze. Każdy używany samochód wymaga nakładów. Tutak dochodzi problem z mechanikiem i brakiem zamienników wielu części. Czy warto dla taczki ze znaczkiem L?:hmm:

Napisano
Dnia 4/27/2017 o 18:27, sebaso napisał:

dlaczego tak: bo to dobrze zrobione auto i wyroznia się trochę na tle niemieckiej konkurencji :) no i odpowiednia liczba cylindrów.

dlaczego nie: kanapa się nie składa - mało praktyczne ;)

a co do bezawaryjności - nie czytaj negatywnych opinii... nie ma auta które po 10 latach (kiedy to miewa już 300-500 tys km nalatane) nie będzie wymagało naprawy mniejszej lub większej.  AFAIK nie ma tam jakis poważnych i częstych wad typu wysypujące się pompy paliwa jak w BMW itp itd.

Napisano
Dnia 27.04.2017 o 18:27, sebaso napisał:

PLUSY

+ Fajny, zwarty samochód. Miałem czasem jako zastępczy. Jeździło mi się nim lepiej niż 325xi w E90.

+ Ładnie brzmi i dość fajnie jedzie - chociaż to nie rakieta

+ RWD

+ Dobre, uzywane Lexy super trzymają wartość. Swojego GSa z 2008 kupiłem w 2013 z przebiegiem 72 kkm za 75 kPLN, a sprzedałem w 2015 z przebiegiem 113 kkm za 72 kPLN :-)

+ z tym silnikiem awaryjność powinna być dość niska

MINUSY

- jakość wykonania - moim zdaniem gorsza niż EU konkurentów

- dość ciasne wnętrze, ale w tym segmencie z RWD wszędzie będzie podobnie

5:2 - Brać

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie opinie! :piwko:

Trochę nie zaglądałem w temat, bo 28 wyjechałem na UA na kawalerski i dopiero wczoraj doszedłem do siebie po tym wyjeździe ;] .

Wychodzi na to, że trza brać :ok: , ale to i tak najwcześniej w sierpniu ;) .

Napisano
  • Autor
Dnia 2.05.2017 o 15:51, Oberon napisał:

Przedlift 2008 rok, I rej 2009, raczej nie ten egzemplarz, o którym piszesz bo ten "mój" będzie do wzięcia najwcześniej w sierpniu.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, jimbo22 napisał:

a co do bezawaryjności - nie czytaj negatywnych opinii... nie ma auta które po 10 latach (kiedy to miewa już 300-500 tys km nalatane) nie będzie wymagało naprawy mniejszej lub większej.  AFAIK nie ma tam jakis poważnych i częstych wad typu wysypujące się pompy paliwa jak w BMW itp itd.

Dzięki, takiej opinii właśnie potrzebowałem :ok: .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.