Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Coś ciekawego do 500k netto.

Featured Replies

Napisano

Witam. Auto tylko nowe i mile widziane nie niemieckie. Co możecie polecić? Raczej dupowóz bo zabawki weekendowe już są.

Napisano
6 godzin temu, kmark2 napisał:

Witam. Auto tylko nowe i mile widziane nie niemieckie. Co możecie polecić? Raczej dupowóz bo zabawki weekendowe już są.

Pol banki na dupowoz to troche sporo ;]

Moze jakis Range Rover jak ma nie byc niemieckie?

Napisano

Lexus

Maserati

Range Rover

Napisano

Przejdz sie do salonu i obejrzyj Velara, albo sie zakochasz albo wygra rozsadek :phi:

pozdr.

Napisano

GS-F

Napisano
6 godzin temu, kmark2 napisał:

Niwa Panamera jest fajna. Za tyle kusisz 4s.

A jak suv nie niemiecki to może Escalade :) jak może być niemiecki a chcesz mieć moc to kupisz fajne BMW M X5 lub X6

Napisano
Teraz, Łukasz___F napisał:

Panamera kombi :serducha: :jem: 

pozdr.

Napisano
1 godzinę temu, Łukasz___F napisał:

A jak suv nie niemiecki to może Escalade :) jak może być niemiecki a chcesz mieć moc to kupisz fajne BMW M X5 lub X6

A za chwile sie okaze, ze kolega wstawil jedno 0 za duzo ;)

Napisano
9 godzin temu, kmark2 napisał:

Wiem, że nie niemieckie, ale może...

W Porsche Centrum Sopot stoi fabrycznie nowa, (tyle, że jeśli dobrze pamiętam to chyba była zarejestrowana) Panamera GTS - poprzedni model za 600 k.

Za 500 k (brutto pewnie by puścili). GTS to fajna opcja.

http://www.porsche-sopot.pl/pos/samochody-uzywane/oferta-porsche-approved/auto12050,Porsche-Panamera-2015.html?grupa=10

Napisano

ciekawe ile tu ludzi jezdzi takimi autami ze są w stanie doradzić cos wiecej oprócz wyglądu ;]

Napisano
4 minuty temu, tomata napisał:

ciekawe ile tu ludzi jezdzi takimi autami ze są w stanie doradzić cos wiecej oprócz wyglądu ;]

Służbowo, czy prywatnie? :phi:

Do autora, płaszczak, czy podniesiony? 

Napisano
12 godzin temu, kmark2 napisał:

500k netto - fajny budżet. Jesli ma być ciekawe i nadawać się na samochód do jazdy na codzień to Panamera Turbo Sport Tourismo. A jeżeli naprawdę niemieckie nie wchodzą w grę to Quattroporte GTS - wygląda i brzmi nieziemsko :) Szkoda, że w PL jest taki problem z ładowaniem elektryków, bo fajną opcją byłaby Tesla model S.

Napisano
13 godzin temu, kmark2 napisał:

Pod jednym blokiem na Warszawskiej Ochocie, stoją dwa ciekawe auta.

Na bank tego samego właściciela, bo pojawiły się w tym samym momencie

Stoją sobie tak na ulicy (ulica Astronautów) zaparkowane, a blok zwyczajny, jakich wiele. Stary, nie jest ogrodzony czy coś.

Fiat 500 Abarth grafitowy z tym ściąganym dachem (pewnie jakaś wersja specjalna) i Maserati Quattroporte.

Z tej szarej okolicy te auta robią Beverly Hills ;]

Maserati się prezentuje bosko, ale wcale nie kłuje w oczy jakimś Bizancjum.

Napisano
1 godzinę temu, Manx napisał:

500k netto - fajny budżet. Jesli ma być ciekawe i nadawać się na samochód do jazdy na codzień to Panamera Turbo Sport Tourismo. A jeżeli naprawdę niemieckie nie wchodzą w grę to Quattroporte GTS - wygląda i brzmi nieziemsko :) Szkoda, że w PL jest taki problem z ładowaniem elektryków, bo fajną opcją byłaby Tesla model S.

Pananera Turbo Za 650 tyś nie jest osiagalna. Myślę że przy tej kwocie można myśleć o fajnej 4S.:ok:

Napisano
14 godzin temu, kmark2 napisał:

Chcesz wydać tyle kasy na auto i pytasz na forum? 

Napisano
2 godziny temu, KYRTAP napisał:

Oczywiście, a co w tym złego? :hmm:

Napisano
Oczywiście, a co w tym złego? :hmm:

Ilu ludzi z AK kupuje auta w tej cenie? Nie chcę nazywać tego buractwem ale jest trochę niesmaczne. Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Napisano
22 minuty temu, KYRTAP napisał:

Ilu ludzi z AK kupuje auta w tej cenie? Nie chcę nazywać tego buractwem ale jest trochę niesmaczne. Pozdrawiam

Ja nie kupuję, ale swego czasu mogłem jeździć czymś ciekawszym niż przeciętne pojazdy.

Buractwem bym tego nie nazwał.

Gdybym miał wolne 500k+ pewnie też bym zapytał 8-)

Ale w sumie to mam sprecyzowane i może bym się zmieścił w kategorii B na prawko :phi:

Napisano
6 godzin temu, Łukasz___F napisał:

Pananera Turbo Za 650 tyś nie jest osiagalna. Myślę że przy tej kwocie można myśleć o fajnej 4S.:ok:

No w sumie. Z 4S też biedy nie ma ;) Nawet podstawowa Panamera 4 Sport Tourismo jest fajna :)

Napisano
Godzinę temu, Pipper napisał:

Ja nie kupuję, ale swego czasu mogłem jeździć czymś ciekawszym niż przeciętne pojazdy.

Buractwem bym tego nie nazwał.

Gdybym miał wolne 500k+ pewnie też bym zapytał 8-)

Ale w sumie to mam sprecyzowane i może bym się zmieścił w kategorii B na prawko :phi:

Cóż, pytanie czy wóz za 500k+ jest istotnie lepszy do założonego celu od tego za 50+. Teoretycznie tak byc powinno ale nie musi. 

Powiedzmy,że ma zapewnic status i przy okazji wygodę podrózy z naciskiem na to pierwsze. Jak nie niemiecki to wyboru wielkiego nie ma.

Maserati - bo ma wszystko co trzeba a przede wszystkim wygląda. 

Lexus - lepsza Toyota (to komplement) ale to nie jest Maserati niestety - nie budzi emocji.

Cadillac ciekawy ale nie na Europę - nie na europejskie drogi. ( W USA jeździ sie inaczej - nawet automaty na Europę muszą być modyfikowane - dodana chłodnica oleju - w USA zanim zagrzejesz AT to juz :czujnik::milicja::out:)

Jaguar ?

Aston  Martin -  o nad tym mozna sie pochylic ale gdzie toto serwisować - zakładam PL- ? Podobno nie jedzie - tak piszą. Za to wygląda ale kosztuje duzo wiecej niż 500k+ więc domyslnie odpada.

Wypasione Volvo - no ale tylko 4 cylindrówki - nie pasuje.

Z tego najbardziej jednak Maserati  z silnikiem V8 -  jednak silnik i  design mają znaczenie. 

Zawsze jak widzę  to wszyscy sie za nim oglądaja - za samochodem a nie za tym co tam siedzi (  za Rolls- Roycem pospolitakiem nie - jeśli sie ktos oglada to tylko aby zobaczyć tego co tam siedzi. A Panamera to juz w ogóle ma image jak lepszy Passat).

Ja  wybrałbym dla siebie Maserati. Nieszczęscie polega na tym, że jest mi całkowicie niepotrzebny podobnie jak wszystkie powyższe , statusem nie muszę sie przejmować i kasa sie nie zgadza ( teraz na kredyt to i pan Henio z 500+  może sobie takie kupić :mlot:).  

Napisano
2 godziny temu, KYRTAP napisał:

Dlaczego buractwo? Ja nie widzę w tym nic złego. Pewno na AK grono osób, które mogą sobie pozwolić na takie samochody jest co najwyżej kilkusobowe, ale jak najbardziej można prosić o radę. Może autor chce poczytać, bo możę zapomniał o istnieniu jakiegoś modelu, może ktoś z kącikowiczów miał możliwość pojeździć czymś co pełniało te kryteria i ma coś ciekawego do przekazania. Nie ma tu nic niestosownego - jak najbardziej na miejscu.  Fajnie że nie każdy wątek na AK musi się skońćzyć "kup pandę z LPG/ Astrę/ nowe Tipo". Szukasz problemów.

Napisano

Za 500 kPLN to chyba tylko jakiś najtańszy model S Tesli bo w miarę porządnie wyposażona kosztuje w USA $130K = 480 kPLN a w PL jeszcze do tego VAT dojdzie i wyjdzie 600 kPLN.

Sent from my refurbished iPhone 5 using Tapatalk

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, KYRTAP napisał:

Auto nie dla mnie.

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, Maciej__ napisał:

A za chwile sie okaze, ze kolega wstawil jedno 0 za duzo ;)

Pięćset tysięcy polskich złotych netto. Teraz pasuje?:facepalm:

Napisano
  • Autor

Dobra żeby nie było niedomówien. Auto nie dla mnie. Znajomy poprosił i tyle. Ma tyle kasy na auto i to jego sprawa. Ja mu w portfel nie zaglądam. Jeśli ktoś uważa to za buractwo itp. to penis mu w tyłek.

Jest kilka ciekawych propozycji w tym temacie, które przekazałem znajomemu.

Napisano

Nie wiedziec czmu ostatnio Jag robi sie "modny" ale jak kwotowo wyglada to nie mam zielonego pojecia

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, pcz napisał:

Cóż, pytanie czy wóz za 500k+ jest istotnie lepszy do założonego celu od tego za 50+. Teoretycznie tak byc powinno ale nie musi. 

Powiedzmy,że ma zapewnic status i przy okazji wygodę podrózy z naciskiem na to pierwsze. Jak nie niemiecki to wyboru wielkiego nie ma.

Lexus - lepsza Toyota (to komplement) ale to nie jest Maserati niestety - nie budzi emocji.

Cadillac ciekawy ale nie na Europę - nie na europejskie drogi. ( W USA jeździ sie inaczej - nawet automaty na Europę muszą być modyfikowane - dodana chłodnica oleju - w USA zanim zagrzejesz AT to juz :czujnik::milicja::out:)

Jaguar ?

Aston  Martin -  o nad tym mozna sie pochylic ale gdzie toto serwisować - zakładam PL- ? Podobno nie jedzie - tak piszą. Za to wygląda ale kosztuje duzo wiecej niż 500k+ więc domyslnie odpada.

Z tego najbardziej jednak Maserati  z silnikiem V8 -  jednak silnik i  design mają znaczenie. 

Zawsze jak widzę  to wszyscy sie za nim oglądaja - za samochodem a nie za tym co tam siedzi (  za Rolls- Roycem pospolitakiem nie - jeśli sie ktos oglada to tylko aby zobaczyć tego co tam siedzi. A Panamera to juz w ogóle ma image jak lepszy Passat).

Ja  wybrałbym dla siebie Maserati. Nieszczęscie polega na tym, że jest mi całkowicie niepotrzebny podobnie jak wszystkie powyższe , statusem nie muszę sie przejmować i kasa sie nie zgadza ( teraz na kredyt to i pan Henio z 500+  może sobie takie kupić :mlot:).  

Mam DBS-a i tak średnio nadaj się jako dupowóz. Wypasione Volvo odpada ze względu na silnik? IMO wypas jako dupowóz. Poleciłem znajomemu.

Godzinę temu, pcz napisał:

Jaguar ?

Napisano
  • Autor

Godzinę temu, Florydziak napisał:

Za 500 kPLN to chyba tylko jakiś najtańszy model S Tesli bo w miarę porządnie wyposażona kosztuje w USA $130K = 480 kPLN a w PL jeszcze do tego VAT dojdzie i wyjdzie 600 kPLN.

Sent from my refurbished iPhone 5 using Tapatalk

Niestety odpada ze względu na zasięg i ergonomię.

Napisano
8 godzin temu, kmark2 napisał:

Dobra żeby nie było niedomówien. Auto nie dla mnie. Znajomy poprosił i tyle. Ma tyle kasy na auto i to jego sprawa. Ja mu w portfel nie zaglądam. Jeśli ktoś uważa to za buractwo itp. to penis mu w tyłek.

Jest kilka ciekawych propozycji w tym temacie, które przekazałem znajomemu.

Lex LS lub LX, zależy  czy płasko, czy wysoko, wypasione Landcruisery lub Patrole, Lincoln Navigator, Cadi Escalade? Dobrze byłoby określić rodzaj budy pojazdu.

Pozdrawiam 

Napisano
13 godzin temu, KYRTAP napisał:

A jak są posty o autach za 100-150-200 k, to nie jest niesmaczne? Gdzie jest granica smaku?

To tylko auto, nie statek kosmiczny. Jeśli komuś się powodzi i jest od nas, to tym lepiej. Chętnie dodam coś ze swoich skromnych, (używanych) doświadczeń.

Osobiscie lubie takie wątki.  

Napisano
19 godzin temu, kmark2 napisał:

Niestety odpada ze względu na zasięg i ergonomię.

W takim razie może oprócz wymienionych Giulia Q albo Stelvio Q. Mieści sie w budżecie.

Napisano
Dnia 28.10.2017 o 03:10, kmark2 napisał:

W sytuacji gdy zabawki już są kupiłbym to:

image.png

W maksymalnie doposażonej wersji nówka kosztuje 123k EUR.

Jest wszystko czego dusza zapragnie i nawet trochę więcej.

Napisano
Dorzucę jaguara xj albo fpace
Napisano

Znajomy kupił ostatnio Lexusa LC500. Rewelacyjne auto, da się nim jeździć na codzień.

Jeździłem na Lexus Experience po torze - dla mnie bajka. Tylko V8, bo hybryda w moim odczuciu taka bez wyrazu, a ta V8 pięknie gada.

Napisano
  • Autor

Na chwilę obecną wybór ogranicza się do czegoś z Maserati lub Lexusa. Ten pierwszy praktycznie dowolny, może być nawet Levante choć jestem zdziwiony bo proponowane AR Stelvio odpadło... W przypadku Lexusa LC500 najbardziej brany pod uwagę.

Ogólnie to buda i "prestiż marki" jest bez znaczenia. Ma być ciekawe i alternatywą dla nowej Panamery.

Napisano
Dnia 28.10.2017 o 16:49, kravitz napisał:

Fiat 500 Abarth grafitowy z tym ściąganym dachem (pewnie jakaś wersja specjalna) 

Szkoda że nie produkują już 500 abarth bi-posto . taka mała rajdoweczka w stylu WRC . przyjechałem się nią (moc podniesioną do 230km) i naprawdę daje dużego banana na twarzy . 

W 500k netto mógłbyś kupić suva i 500 na weekendowa zabawe

Dnia 28.10.2017 o 16:49, kravitz napisał:

Napisano
Dnia 30.10.2017 o 18:11, karax napisał:

W sytuacji gdy zabawki już są kupiłbym to:

W maksymalnie doposażonej wersji nówka kosztuje 123k EUR.

Jest wszystko czego dusza zapragnie i nawet trochę więcej.

piekny  ;]  co to jest ? 

Napisano
Godzinę temu, mokrii napisał:

piekny  ;]  co to jest ? 

Escalade

Napisano
Dnia 28.10.2017 o 21:13, KYRTAP napisał:

oczywiście. Na AK wypada dyskutować tylko o kupnie używki kombi w dieslu za 20 tys.  :facepalm: Tak było kiedyś. Na szczęście te czasy mijają i nawet po wątkach widać, że ludzi stać na coraz więcej i coraz częściej padają pytania o ciekawe auta za duże pieniądze. I dobrze. Bo to znaczy, że mimo dominującej w kraju pisobolszewickiej mentalności jednak idzie ku dobremu.

Napisano
Godzinę temu, camel00 napisał:

Escalade

Samochód IMHO nie na Europę. Za długi i za szeroki do europejskich miejsc parkingowych - pojedziesz pod biurowiec, centrum handlowe i wystaje na długość. Przy dobrych wiatrach dodatkowo perfekcyjnie stoi kołami z obu stron na liniach wyznaczających miejsce parkingowe.... a jeszcze trzeba wysiąść. Przy złych wiatrach nie mieści się w jednym miejscu (u mnie korpo gdzie pracowałem, jeden dyrektor mniejszym X6 stawał perfekcyjnie na liniach po obu stronach - i w firmowym wieżowcu i pod pewnym znanym centrum wystawowym w Warszawie). Niestety parokrotnie widziałem takie akcje z Escalade lub dużymi amerykańskimi pickupami nawet w nowych budynkach w centrum Warszawy.

Napisano
15 minut temu, Manx napisał:

Samochód (...) Warszawy.

Ja nie proponuję ;) tylko odpowiadam na pytanie co to za samochód.

Napisano
36 minut temu, camel00 napisał:

Ja nie proponuję ;) tylko odpowiadam na pytanie co to za samochód.

Oops- źle zacytowałem, bo to faktycznie nie Ty proponowałeś :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.