Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Duże kombi do 30 tys

Featured Replies

Napisano

Co ciekawego za tę pieniądze można kupić. Musi być duze, w miarę mocne.

Jak narazie myślę o BMW e61 530d lub 2.5 benzyna.

Jakieś propozycje.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Mondeo Mk4 ST ?
W211 ?
Insignia ?
A6 ?
Mk4 st to nie ten budzet, insignia to jest malutkie w srodku a bagaznik jak w klasie B....

Mozesz szukac mk4 tdci 2.0 140km i chip na 170-180km...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Mk4 st to nie ten budzet, insignia to jest malutkie w srodku a bagaznik jak w klasie B....

Juz nie przesadzaj z tym bagaznikiem ;l

Napisano
  • Autor

Mozesz szukac mk4 tdci 2.0 140km i chip na 170-180km...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Insignia ma bagazink ponad 500 l wcale Nie tak mało. Szczerze mówiąc myślałem, że dużo mniej. Tylko ciekawe jak w wnętrz z miejscem. Obecnie mam e 39 touring i Lagune II następca nie może być mniejszy

Napisano

Bierz e61 3,0 m57 tylko 30kplnów to trochę mało na polifta,ale ja bym dołożył z 5kplnów i się nie zastawiał nad niczym innym.

Napisano
  • Autor

Jakieś propozycje.

Jeszcze mi przyszła do kłoda skoda superb tylko tam to chyba z silnikami słabo

Napisano

Jakieś propozycje.

Co to znaczy duże? Będziesz woził coś sporadycznie czy systematycznie? Ile KM to w miarę mocne? Będziesz ciągnął przyczepę czy jeździł 220km/h?

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Co to znaczy duże? Będziesz woził coś sporadycznie czy systematycznie? Ile KM to w miarę mocne? Będziesz ciągnął przyczepę czy jeździł 220km/h?

Jak najwiekszy. Mocny tzn tak koło 200 koni fajnie jak by bylo

Napisano
13 godzin temu, karax napisał:

Mondeo Mk4 ST ?

Tak na marginesie, nie było Mondeo MK4 ST.

Najmocniejsza odmiana przez liftem to 2,5T Titanium lub Titanium S.

A poliftowe to 2.0T.

13 godzin temu, leatz napisał:

Jakieś propozycje.

Budżet nie za duży jak na premium bez dokładania worka złota ;]

Insignie bym raczej odpuścił, Mondeo mogłoby być, ale najrozsądniejsze byłoby chyba 2.0 TDCi i chip jak pisał @slawek_l_83.

Ale nie określiłeś rocznika, rozumiem, że starsze strucle też się łapią? ;) Popatrzyłbym też może za jakimś Volviaczem. Wielkości na pewno w kombi nie brakuje.

Napisano

Volvo V70, starczy na końcówkę produkcji, 2008 rok może nawet, sillnik 2,5 T benzyna lub 2.4 diesel do 185 KM. Z tym ,że nie brać automatu.

Dobrze wykonane, wyposażone, nie gnije, i oryginalne.

Napisano

Największy bagażnik ma chyba W211 1950l, silników od groma.
Audi C6 jest najdłuższe a bagażnik 1660l. Mocne silniki dostępne. Ja mam 170 koni (można zrobić program na 200) i to już jedzie ale 3.0 TDI na pewno dużo lepiej.
BMW nie kupiłbym. Za dużo złych rzeczy słyszałem.
W SuperBie masz najwięcej miejsca na tylnej kanapie i bagażnik troszkę większy niż w A6. Poszukać silnik 170 KM i program zrobić na 200...

Napisano
3 minuty temu, electrofinger napisał:

Audi C6 jest najdłuższe a bagażnik 1660l. Mocne silniki dostępne. Ja mam 170 koni (można zrobić program na 200) i to już jedzie ale 3.0 TDI na pewno dużo lepiej.

Ostatnio miałem okazję zrobić trasę po górach A6 C6 3.0 TDI zrobionym na >300 KM.

Gdyby nie fakt, że auto ma od groma czujników z których każdy co jakiś czas pada to byłoby ekstra auto ;]

Poza tym wyrywa niemiłosiernie, seria pewnie dużo słabsza, ale mimo wszystko udane auto, tylko serwis nie zbyt tani niestety. I to spalanie >10 średnio :phi:

Napisano
14 minut temu, komor napisał:

Poza tym wyrywa niemiłosiernie, seria pewnie dużo słabsza, ale mimo wszystko udane auto, tylko serwis nie zbyt tani niestety. I to spalanie >10 średnio :phi:

Jak bedziesz chcial serwisowac takie E61 zgodnie ze sztuka, a nie na uzywkach czy drucie to tez tanio nie bedzie ;)

Napisano
  • Autor

Jak bedziesz chcial serwisowac takie E61 zgodnie ze sztuka, a nie na uzywkach czy drucie to tez tanio nie bedzie [emoji6]
Pewnie serwisowanie np mondeo z podobnego rocznika nie wyjdzie dużo taniej

Napisano
36 minut temu, leatz napisał:

Obawiam sie, ze jednak bedzie duuuuzo taniej.

Napisano
2 godziny temu, leatz napisał:

Dużo na pewno nie, ale będzie do 50% mniej ;]

Napisano
16 godzin temu, leatz napisał:

Jak taki duży jak mocny, to ani nie mocny ani nie duży ;]

Jak masz worek siana na późniejszy serwis to 5 e61 albo A6 c6 

Jak masz jakiś backup na fackup, to Legacy/Outback albo V70

Jak chcesz mieć niemieckie auto to Insignia, Octavia, Passat, Mondeo

Jak chcesz mieć nie niemieckie auto to Laguna albo C5

Jak nie masz nic ponad 30k, to Accord

Jak lubisz emocje to 9-5, 159 albo E W211

Osobiście, z powyższych, wybrałbym Outback'a (nie ma opcji, żebym kupił niski samochód a ten jako jedyny ma jakikolwiek prześwit).

W drugiej kolejności rozważyłbym V70 (głównie dlatego, że nic o nim nie wiem a o reszcie wiem, że ich nie chcę ;]) i na końcu 5 e61, A6 c6  (pod warunkiem, że jeździłbym nimi głównie na trasach, ktoś płaciłby za serwis i miałbym inne auto w czasie kiedy te się naprawiają) albo C5 (gdyby którykolwiek z poprzednich warunków nie był spełniony). Jakbym miał 30k, ani grosza więcej, to wydłubałbym sobie oczy i jeździł Accordem.

Napisano

A nie lepiej coś z Vanów? Ustawne, wygodne, pojemne... Jakiś S-Max, Touran czy Sharan.

Napisano
23 godziny temu, komor napisał:

Ostatnio miałem okazję zrobić trasę po górach A6 C6 3.0 TDI zrobionym na >300 KM.

Gdyby nie fakt, że auto ma od groma czujników z których każdy co jakiś czas pada to byłoby ekstra auto ;]

Kolega ma Q7 3.0 i ostatnio podniósł moc na 300KM, jak na takiego kolosa rzeczywiście szybko to jeździ :oki:. Jak na razie nic sie nie zepsuło ;)

Napisano

Odnośnie prześwitu e61 to faktycznie jak dla mnie nędza. Nie wiem jak inne tego typu auta. Ale kolega ma a6 kombi 2009rok i fakt ze ma 19tki felgi ale wydaje mi siębże wyżej stoi. Sam myślę czy nie założyt ciut wyższych opon niż fabryka przewidziała.

Napisano
Dnia 30.01.2018 o 19:20, leatz napisał:

Jakieś propozycje.

Passat b6 3,2 250KM.

Napisano
2 godziny temu, OlekBartek napisał:

Odnośnie prześwitu e61 to faktycznie jak dla mnie nędza. Nie wiem jak inne tego typu auta. Ale kolega ma a6 kombi 2009rok i fakt ze ma 19tki felgi ale wydaje mi siębże wyżej stoi. Sam myślę czy nie założyt ciut wyższych opon niż fabryka przewidziała.

Co za różnica czy felga 15" czy 19", rozmiar, srednica całego koła powinna być w miarę podobna, przy założeniu homologowanych rozmiarów opon.

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Co za różnica czy felga 15" czy 19", rozmiar, srednica całego koła powinna być w miarę podobna, przy założeniu homologowanych rozmiarów opon.

Znaczy ja mam e61 a on a6. I porównywałem oba auta.

Napisano
  • Autor
Co do przeswitu to czym mniej tym lepiej. Pewnie i tak jakiś gwint pójdzie

Napisano

Mam e61 2.5 m54b25 od pół roku. Porównując z saabem 9-5 to fakt serwis droższy ale komfort, prowadzenie i usterkowość to tylko BMW. 

Silnik wystarczający, spalanie 8 trasa 11-13 miasto. Chwilowo brak awarii. 

Jestem pozytywnie zaskoczony.

Napisano
20 godzin temu, mrBEAN napisał:

Połykacz stacji benzynowych chyba ;]

z lpg nie jest żle

Napisano
11 minut temu, mrBEAN napisał:

Wtedy jeszcze mniejszy zasięg.

Umówmy się, że na autostrady są lepsze pozycje ;)

Szczerze, po latach jestem zdziwiony jak fajnym samochodem w trasy jest Vectra C, wygodna i cicha, i mimo swoich wad naprawdę godna polecenia. :ok:

Oczywiście takie 2.8 V6T przy 200km/h będzie żłopać, natomiast przy 140km/h myślę że to będzie coś jak tutaj:

https://www.spritmonitor.de/en/detail/236568.html

Więc zasięg akceptowalny. :ok:

Napisano
Dnia 1.02.2018 o 01:14, camel00 napisał:

W drugiej kolejności rozważyłbym V70 (głównie dlatego, że nic o nim nie wiem a o reszcie wiem, że ich nie chcę ;]

Nie chcesz tego, uwierz mi:phi: Nie dość, że ciągle jakiś failture będzie się świecił, to jeszcze części nie dość, że drogie to do tego trudno dostępne. Najgorszy samochód jaki miałem. :facepalm:

Napisano
Godzinę temu, mrBEAN napisał:

Wtedy jeszcze mniejszy zasięg.

Umówmy się, że na autostrady są lepsze pozycje ;)

500 km na butli to dla mnie bardzo dobry zasięg, przy osiągach jakie oferuje taka vc.

Ale mozesz podać lepsze pozycje ;)

Napisano
21 minut temu, blue_ napisał:

500 km na butli to dla mnie bardzo dobry zasięg, przy osiągach jakie oferuje taka vc.

Proponuję 2 butle i wtedy będzie 1000 km :phi:

Napisano
53 minuty temu, blue_ napisał:

2.8 i 500km na autostradzie :phi:,  z jaką butlą 100l ?

Napisano
1 godzinę temu, AstraC napisał:

Szczerze, po latach jestem zdziwiony jak fajnym samochodem w trasy jest Vectra C, wygodna i cicha, i mimo swoich wad naprawdę godna polecenia. :ok:

Oczywiście takie 2.8 V6T przy 200km/h będzie żłopać, natomiast przy 140km/h myślę że to będzie coś jak tutaj:

https://www.spritmonitor.de/en/detail/236568.html

Więc zasięg akceptowalny. :ok:

Akurat auta z CH to słabe porównanie, w szczególności jak chodzi o autostrady (nigdy tak wolno nie jechałem na austostradzie jak w CH :phi:). Znajdz jakieś auto z pl warunków i z lpg ..

Napisano
3 minuty temu, sherif napisał:

Akurat auta z CH to słabe porównanie, w szczególności jak chodzi o autostrady (nigdy tak wolno nie jechałem na austostradzie jak w CH :phi:). Znajdz jakieś auto z pl warunków i z lpg ..

Proszę:

https://www.spritmonitor.de/en/detail/189331.html

Może być?

Jak ktoś się boi tej V6, to jest jeszcze 2.0T:

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-vectra-2-0-turbo-175kmcosmo-plussportfull-el-klapaserwiswzor-ID6yXANd.html

Nie za wielkim kosztem można z tego te 230KM zrobić.

Napisano
9 godzin temu, sherif napisał:

2.8 i 500km na autostradzie :phi:,  z jaką butlą 100l ?

W Pl jest ograniczenie 140 jakbys nie wiedział. I taka predkosc jest wystarczająca do sprawnego podróżowania. Butla 67l wtedy na 500 km wystarczy

Napisano
10 godzin temu, mrBEAN napisał:

Proponuję 2 butle i wtedy będzie 1000 km :phi:

Dalej nie znamy lepszych propozycji

Napisano
50 minut temu, blue_ napisał:

W Pl jest ograniczenie 140 jakbys nie wiedział. I taka predkosc jest wystarczająca do sprawnego podróżowania. Butla 67l wtedy na 500 km wystarczy

2,8 w VC?

Mojemu 1,4T w insignii zatankowane 55 (butla chyba 63, max co w koło da się wsadzić i to do "2 podłogi") na 500 max 600 starczy nie przekraczając 140.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
10 godzin temu, AstraC napisał:

Proszę:

https://www.spritmonitor.de/en/detail/189331.html

Może być?

Jak ktoś się boi tej V6, to jest jeszcze 2.0T:

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-vectra-2-0-turbo-175kmcosmo-plussportfull-el-klapaserwiswzor-ID6yXANd.html

Nie za wielkim kosztem można z tego te 230KM zrobić.

Już lepiej 12,3l noPb, to jakieś 14l lpg,żeby co chwila się nie zatrzymywać to musi być gigantyczny zbiornik ..

59 minut temu, blue_ napisał:

Przy 2.8 ? 67l, czyli jakieś 56-58l lpg. Nie wierzę, żeby takie auto spaliło 11,5l na autostradzie. W szczególności jak ktoś szuka mocnego auta. 

Napisano
Dnia 4.02.2018 o 09:49, sherif napisał:

Przy 2.8 ? 67l, czyli jakieś 56-58l lpg. Nie wierzę, żeby takie auto spaliło 11,5l na autostradzie. W szczególności jak ktoś szuka mocnego auta. 

Nie wiem ile toto pali, ale 11.5 wydaje się być wiarygodne. Mnie archaiczne 4.7 z aerodynamiką cegły, wciągał na autostradzie 15 litrów, niezależnie od prędkości (nie był popsuty, w mieście palił 25). Przy 140 miał jakieś 2k obrotów (nie pamiętam dokładnie). Zakładam, że nowsze, opływowe 2.8, z jednym reduktorem gazu ;] i wtryskami mniejszymi od wiadra, spokojnie przy 160(?) zejdzie do 11.5 litrów.

Napisano
Dnia 30.01.2018 o 19:20, leatz napisał:

Jakieś propozycje.

w210 z V8

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎02‎-‎05 o 09:00, slawek_l_83 napisał:

Oooo Dan cars :hehe:

a co z nim? Pytam bo często spotykam w ogłoszeniach

Napisano
6 minut temu, bielaPL napisał:

w210 z V8

Rdzewieje gorzej od Omegi.

Napisano
14 minut temu, angrius napisał:

a co z nim? Pytam bo często spotykam w ogłoszeniach

Bylem napalony jak szczerbaty na suchary na Lagune 2.0T 198kkm stan auta naprawdę ok, znajomi maja od nich 4 auta i ogólnie zadowoleni, dlatego też sprawdzałem ich ofertę na bieżąco i trafiła się Laga. Pojechalem we wtorek posprawdzalem, czy nie walona oczywiscie tylny blotnik szpachlowany ale nie zrazilo mnie to, jazda probna i czasem delikatnie skrzynia poszarpywala i ja stwierdzilem, ze poczytam o skrzynie ile ewentualna naprawa i co to moze być...

W srodę o 11 post na FB uważajcie na Lagunę z DC... koleś też był napalony ale od razu wziął ja do Reno na prześwietlenie bo mial znajomego...

Auto z 2008r serwisowane do 2011 - ostatni wpis w 2011r przy przebiegu 151kkm a w 2017r w DC pojawia się s przebiegiem 198kkm?

To ktoś tu kogos chcial w uja zrobić ;]

Ogolnie auta ma zadbane ale przed Laguną ogladalem 3 smaxy u niego i w każdym bylo coś spierdo....

Lepsze wrażenie na mnie zrobil komic KW Cars z Myslowic bo pokazywali mi fury z lawety jakie ściagali ale nie wzialem bo kilka elementow wyposażenia im brakowalo, gdyby nie to jeździlbym Espacem lub Smaxem od nich :ok:

Napisano
10 godzin temu, AstraC napisał:

Rdzewieje gorzej od Omegi.

te za 5-10 tys tak, taki za 30 tys będzie w ładnym stanie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.