Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat/Insignia/Super

Featured Replies

Napisano

Drogi AK ...

3 auta do wyboru : wszystkie 3 ON i AT.

1.Passat 150 KM DSG6 Comfortline - obecne jeździdło, ale pojawiła się opcja zmiany na :

2.Insignia 170 KM AT8, Elite + navi

3.SuperB 190 KM, DSG7, Ambition + pakiet Amazing ( cokolwiek to jest ) + navi.

W Passacie podobają mi się światła TopLED ( mistrzostwo świata), ACC - jest do 210 km/h, ale nigdy nie ustawiłem go na więcej niż 180 km/h [emoji1]. DSG też jest fajne ... W systemie navi polubiłem opcję podpięcia 2 telefonów po BT na raz - obydwa są aktywne.

Co do Skody, to system navi będzie ten sam co w VW, ale nie ma ledów. A jak to jest w Oplu ? Widziałem, że wersja Elite ma jakieś ledy w standardzie - ma ktoś porównanie jak działają ? Co z systemem multimedialnym w Oplu ? Skrzynia w Oplu to hydrokinetyk czy też coś dwusprzęgłowego ? Opel ma AutoHold ?

Kwestie mocy możemy pominąć - do 180 km/h rozpędzą się wszystkie, szybciej raczej nie jeżdżę, czas przyśpieszania też możemy sobie odpuścić - sek. w tą czy drugą nie robi różnicy.

Kwestię ceny, spalania, trwałości też odpuszczamy.

Jest ktoś, kto przesiadł się z VAG na Opla i chciałby się podzielić swoimi wrażeniami ?

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Idz na jazde probna i wybierz. Jeszcze nie spotkalem seryjnej navi lepszej od tej ze smartfona. Dodatkowo zobacz wyposazenie.

Napisano
Dnia 8.03.2018 o 07:18, wujekcybul napisał:

Jeszcze nie spotkalem seryjnej navi lepszej od tej ze smartfona. Dodatkowo zobacz wyposazenie.

Nie wiem czy miałeś w 3er, ale seryjna navi w G01 działa tak samo dobrze jak googlemapa, a intuicyjnością ja IMO przewyższa :ok:

A żeby nie odchodzić za bardzo od tematu, to ja z wymienionej trójki samochodów brał bym superba bo najbardziej mi się podoba ;) .

Napisano
55 minut temu, sebaso napisał:

Nie wiem czy miałeś w 3er, ale seryjna navi w G03 działa tak samo dobrze jak googlemapa, a intuicyjnością ja IMO przewyższa :ok:

A żeby nie odchodzić za bardzo od tematu, to ja z wymienionej trójki samochodów brał bym superba bo najbardziej mi się podoba ;) .

Nie w 3 nie mialem nawigacji.

Napisano

Ja bym brał Škodę (mocno subjektywnie)

sprawdź Insignie : bo te dwa egzemplarze, które miałem okazje prowadzić miały mocno nie wygodne fotele 

Pasnik - taki środek

Napisano

Z daleka od opla a między Skodą a VW to musisz się przejechać i porównać wyposażenie. 

Napisano
6 minut temu, chojny napisał:

Z daleka od opla a między Skodą a VW to musisz się przejechać i porównać wyposażenie. 

A co z Oplem jest nie tak? 8]

Napisano
41 minut temu, Rado_ napisał:

Jeździ słabo, z ergonomia słabo, z materiałami słabo. Zwyczajnie samochód, który mi nie pasi pod żadnym względem. 

Mialem ostatnio nową, kombi, automat, mocny diesel. Na autostradzie strach jechać, przód żyje swoim życiem, dziwnie się buja, maloprecyzyjny układ kierowniczy, obsługa systemów jakby ktoś się w chowanego chciał bawić.

Napisano
3 minuty temu, chojny napisał:

Jeździ słabo, z ergonomia słabo, z materiałami słabo. Zwyczajnie samochód, który mi nie pasi pod żadnym względem. 

To sie odnosi do nowej Insigni czy tej poprzedniej?

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Nie utrzymał się na rynku i został sprzedany.

Napisano
6 minut temu, wladmar napisał:

Marka nadal istnieje, a Insignia to jeszcze ostatni GM Opel

Napisano
26 minut temu, Maciej__ napisał:

Napisał : Mialem ostatnio nową,

Napisano
2 minuty temu, Rado_ napisał:

Marka nadal istnieje, a Insignia to jeszcze ostatni GM Opel

Pytanie, czy nadal będzie istniał, jaki będzie spadek wartości i co będzie z dostępnością części. 

Napisano
11 godzin temu, motomouse napisał:

Drogi AK ...

3 auta do wyboru : wszystkie 3 ON i AT.

1.Passat 150 KM DSG6 Comfortline - obecne jeździdło, ale pojawiła się opcja zmiany na :

2.Insignia 170 KM AT8, Elite + navi

3.SuperB 190 KM, DSG7, Ambition + pakiet Amazing ( cokolwiek to jest ) + navi.

W Passacie podobają mi się światła TopLED ( mistrzostwo świata), ACC - jest do 210 km/h, ale nigdy nie ustawiłem go na więcej niż 180 km/h emoji1.png. DSG też jest fajne ... W systemie navi polubiłem opcję podpięcia 2 telefonów po BT na raz - obydwa są aktywne.

Co do Skody, to system navi będzie ten sam co w VW, ale nie ma ledów. A jak to jest w Oplu ? Widziałem, że wersja Elite ma jakieś ledy w standardzie - ma ktoś porównanie jak działają ? Co z systemem multimedialnym w Oplu ? Skrzynia w Oplu to hydrokinetyk czy też coś dwusprzęgłowego ? Opel ma AutoHold ?

Kwestie mocy możemy pominąć - do 180 km/h rozpędzą się wszystkie, szybciej raczej nie jeżdżę, czas przyśpieszania też możemy sobie odpuścić - sek. w tą czy drugą nie robi różnicy.

Kwestię ceny, spalania, trwałości też odpuszczamy.

Jest ktoś, kto przesiadł się z VAG na Opla i chciałby się podzielić swoimi wrażeniami ?

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

SuperB z zewnątrz jest fajnym samochodem, jak wozisz kogoś z tyłu to na + więcej miejsca ale to samochód gorszy od Passata jeśli chodzi o jakość materiałów. I to widać w każdej parze (octavia - golf, superB - pasek czy Tiguan - Kodiaq) 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, wujekcybul napisał:

Idz na jazde probna i wybierz

Jazda próbna to mała namiastka tego czego doświadczamy później, w normalnej eksploatacji. Dlatego pytałem o doświadczenia kogoś, kto się przesiadł z VAG na Opla. Niemniej jednak na pewno to zrobię. 

Edytowane przez motomouse

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, chojny napisał:

a między Skodą a VW to musisz się przejechać i porównać wyposażenie. 

W zasadzie to Skoda kusi mnie tylko mocniejszym silnikiem. Wszystko inne przemawia przeciwko niej.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, wladmar napisał:

Pytanie, czy nadal będzie istniał, jaki będzie spadek wartości i co będzie z dostępnością części. 

Nieistotne. Naprawy mnie nie interesują, pojeżdżę nowym samochodem pewnie z 8-10 m-cy i go wymienię ;-)

Napisano
  • Autor
5 minut temu, KJO napisał:

SuperB z zewnątrz jest fajnym samochodem, jak wozisz kogoś z tyłu to na + więcej miejsca

Z tyłu to czasem jeżdżą dzieciaki - pardon - moje nastolatki i w Passacie im miejsca aż nadto. 

Napisano
2 minuty temu, motomouse napisał:

Nieistotne. Naprawy mnie nie interesują, pojeżdżę nowym samochodem pewnie z 8-10 m-cy i go wymienię ;-)

8-10 miesiecy to nie wogole nie ma sie nad czym zastanawiac brac to co jest na placu. 

Napisano
  • Autor
36 minut temu, chojny napisał:

Na autostradzie strach jechać, przód żyje swoim życiem, dziwnie się buja, maloprecyzyjny układ kierowniczy,

No właśnie - Passat nie jest demonem zakrętów, buja się lekko, ale w sumie daje radę. Na autostradzie jedzie jak po sznurku. Skoda jest zestrojona bardziej w kierunku pontonu, więc tutaj wrażenia są inne.

Natomiast co do Opla - do tej pory słyszałem opinie, że jego zawieszenie jest super - dużo lepsze od Passata/Superba. Sztywniejsze, mniej pływające. Jedynie co to poprzeczne nierówności sprawiają mu problem ( hałas ), ale Passat ma ten sam feler ;-)

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, wujekcybul napisał:

brac to co jest na placu. 

No ale właśnie w tym problem ;-) Na placu są trzy, jak w pierwszym poście - i nie wiem czy zamieniać, i jeśli już to na co ;-)

Napisano
4 minuty temu, motomouse napisał:

No ale właśnie w tym problem ;-) Na placu są trzy, jak w pierwszym poście - i nie wiem czy zamieniać, i jeśli już to na co ;-)

Ale nie rozumiem? Bedziesz autem jezdzil do konca roku co za roznica ktorym? To nie auto na 8 lat.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Bedziesz autem jezdzil do konca roku co za roznica ktorym?

Rożnica, bo te 8-10 m-cy będę musiał nim jeździć ;-)  A powrotu do Passata już nie będzie ;-)

Latem, w okresie kiedy zmieniałem jednego Passata na drugiego, przez tydzień jeździłem Renault Talisman - i po tym tygodniu wiem, że nigdy więcej nie chcę jechać tym za kierownicą ;-).

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Tak jak pisałem, nowej. 

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Rado_ napisał:

co to za maniera pisania Superb w ten sposób:  SuperB?

A nie wiem - miałem wrażenie, że tak się właśnie nazwę tego modelu pisze ;-)

Napisano
4 minuty temu, chojny napisał:

Tak jak pisałem, nowej. 

To ciekawe .. bo to co piszesz to pasuje idealnie do poprzedniej. Czyżby nic nie poprawili 8-)

Napisano
3 minuty temu, sherif napisał:

To ciekawe .. bo to co piszesz to pasuje idealnie do poprzedniej. Czyżby nic nie poprawili 8-)

Aż sprawdziłem jak to to wyglądało i tak, najnowsza wersja to była. 

Auto jest przepastne i to czuć. 

Napisano

Insignia B też ma przednie LEDy teoretycznie matrycowe, czyli tez powinno być super.

Odnośnie tempomatu, to chyba Insignia nie ma ograniczenia, bo przynajmniej w Insi A mogłem ustawić spokojnie 220kph na tempomacie.

Automaty, to hdrokinetyki.

Napisano
Dnia 8.03.2018 o 11:46, wladmar napisał:

O, to tak jak Volvo, Jaguar, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Land Rover, Skoda, Audi i jeszcze paru innych.

:hehe:

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał:

O, to tak jak Volvo, Jaguar, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Land Rover, Skoda, Audi i jeszcze paru innych.

:hehe:

Zapomniałeś o Daewoo :skromny:

Napisano
2 minuty temu, wladmar napisał:

Zapomniałeś o Daewoo :skromny:

Zmieściłem w "paru innych".

;]

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, CiastekD napisał:

Insignia B też ma przednie LEDy teoretycznie matrycowe, czyli tez powinno być super.

Doczytałem. Podobno też się nieźle sprawują - co prawda w większości opinie są o światłach w Astrze, ale tam jest 16 segmentów - Insignia ma 32, więc teoretycznie powinno być nawet lepiej.

Odnośnie tempomatu, to chyba Insignia nie ma ograniczenia

Bardziej chodziło mi o aktywny tempomat. Zwykłego nie lubię ;-)

Automaty, to hdrokinetyki.

A działają w miarę sprawnie, czy bliżej im do ślimaka ;-) ?

Napisano
1 godzinę temu, motomouse napisał:

Doczytałem. Podobno też się nieźle sprawują - co prawda w większości opinie są o światłach w Astrze, ale tam jest 16 segmentów - Insignia ma 32, więc teoretycznie powinno być nawet lepiej.

O insignie B @bergerac zapytaj.

Napisano
Dnia 8.03.2018 o 07:18, wujekcybul napisał:

Idz na jazde probna i wybierz. Jeszcze nie spotkalem seryjnej navi lepszej od tej ze smartfona. Dodatkowo zobacz wyposazenie.

Dlatego trzeba szukać auta które ogarnie Android Auto.

Napisano
10 minut temu, Lupus napisał:

Dlatego trzeba szukać auta które ogarnie Android Auto.

Cokolwiek z dobrym (!) MirrorLink. Podłączam u siebie telefon i mam zdublowany ekran (dotykowy). Działa idealnie. Minusem jest to, że trzeba po kablu, ale to jest przy obecnej technologii nie do uniknięcia. 

Napisano
11 minut temu, wladmar napisał:

Cokolwiek z dobrym (!) MirrorLink. Podłączam u siebie telefon i mam zdublowany ekran (dotykowy). Działa idealnie. Minusem jest to, że trzeba po kablu, ale to jest przy obecnej technologii nie do uniknięcia. 

Ja mam do wyboru smartlink albo android auto i jakoś tak bardziej android auto mi pasuje.

Napisano
2 minuty temu, Lupus napisał:

Ja mam do wyboru smartlink albo android auto i jakoś tak bardziej android auto mi pasuje.

Smartlinka nie znam, MirrorLink to system w samochodzie, który współpracuje zarówno z Apple, jak i z Androidem (właśnie przez android auto). Ale tu uwaga na różne wersje. Idea jest taka sama - dubluje się ekran smartfona na ekranie wyświetlacza w samochodzie. Masz dotyk, masz dźwięk oczywiście, klilasz jak na komórce, polecenia głosowe, odpalasz mapę google, mail, odtwarzacz, co tam chcesz. 

Napisano
11 godzin temu, wladmar napisał:

Chińskie radio za 1000 zł. Działa wszystko co w smartfonie bez smartfona. Ale jak bardzo chcesz to mirror link też jest i działa.

Napisano
12 godzin temu, marcindzieg napisał:

Chińskie radio za 1000 zł. Działa wszystko co w smartfonie bez smartfona. Ale jak bardzo chcesz to mirror link też jest i działa.

I co? Kupujesz nowego passata i montujesz w nim chinskie radio?

Napisano

W Insigni wiem, że jest Apple Car Play i Android Auto.

Testując AA szału nie było.

fakt można zrezygnować z fabrycznej navi, bo AA ciągnie Google Mapsy.

Ale tak poza tym,  to bieda.
W całym mirrorze jest tylko telefon, Spotify i właśnie Google Maps.

Miałem bardziej nadzieję, że będzie to bardziej pełny screen mirroring, który po prostu odzwierciedli mój telefon.

Brakuje mi po prostu kilku apek, jak choćby Yanosik...

Napisano
39 minut temu, CiastekD napisał:

W Insigni wiem, że jest Apple Car Play i Android Auto.

Testując AA szału nie było.

fakt można zrezygnować z fabrycznej navi, bo AA ciągnie Google Mapsy.

Ale tak poza tym,  to bieda.
W całym mirrorze jest tylko telefon, Spotify i właśnie Google Maps.

Miałem bardziej nadzieję, że będzie to bardziej pełny screen mirroring, który po prostu odzwierciedli mój telefon.

Brakuje mi po prostu kilku apek, jak choćby Yanosik...

Jak chwilę pomajstrujesz to i YouTube zadziała ;)

Edytowane przez Lupus

Napisano

Mówisz?
To się za jakiś miesiąc czy coś przypomnę ;)

Napisano

E widze że klega ma duży problem wybiera samochód na rok :) , ja bym brał co mi sie podoba , a reszte miał w d...........  jak za rok i tak bede miał nowe :):):)

Napisano
Dnia 9.03.2018 o 16:18, motomouse napisał:

Mialem automat w insigni 250km 4x4. Sliimak niezly ale wygoda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.